14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 28 450:-
Följ med på en spännande seglats med en härlig båt där frihet och flexibilitet är nyckelorden. Det finns inget fast seglingsschema här men din kapten känner till de mysigaste vikarna och de många spännande utflyktsmöjligheterna. Njut av livet ombord, det kristallklara grekiska havet och sov bekvämt i din hytt ombord på den 52 fot långa segelbåten. Båten är utrustad med 4 dubbelhytter, 3 badrum och två duschar. Det finns pentry ombord och du kan äta både inomhus och utomhus. Om du vill kan du sova under den magiska stjärnhimlen på däck. Vi har kryddat seglingsupplevelsen med några nätter på vackra Santorini och några nätter i Aten där du till exempel kan uppleva Akropolis och njuta av storstadens atmosfär.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Grekland här
Läs mer om Grekland här

Bästa reseperiod

Södra Grekland och öarna har ett subtropiskt medelhavsklimat som lovar varma och torra somrar med stekande sol. Vinden från havet gör värmen behaglig i kustområdena, men om du inte uppskattar höga temperaturer och föredrar lite mindre människor, kan kanske den milda våren och höstmånaderna passa bättre. Våra rekommendationer om bästa restid till Grekland bygger på hur klimatet har varit under tidigare år.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien till Santorini
Med väskan packad är kursen inställd mot den vackra ön Santorini, känd för sina charmiga vita hus i kontrast mot det klara, blåa havet. På Santorini bor du på ett guest house i Fira, en vacker och pittoresk by med de karaktäristiska vitmålade husen med blå fönster och dörrar, smala stenlagda gator med svarta lavastenar och blå kupolkyrkor kända från de många bilderna från ön.
Dag 2: Santorini på egen hand
Idag har du en dag på egen hand. Du kan promenera på gatorna, uppleva Red Beach vid Akrotiri med sina vackra röda klippor, fyren med fantastiska solnedgångar, gå på vinprovning eller bara njuta av de vackra omgivningarna. Vi rekommenderar starkt en middag på restaurang Metaxí Mas i grannstaden Exo Gonia.
Dag 3: Ombordstigning på segelbåten
Du möter upp övriga gäster och besättning på båten vid Marina Vlychada. Här får du en inledande säkerhetsgenomgång innan du bordar den vackra 52-fots segelbåten och kan njuta av den första natten till sjöss. Båten har 4 dubbelhytter, 3 badrum och 2 duschar. Du kan äta och koppla av både under tak eller på däck och du kan även sova i det fria med en direkt utsikt över den vackra stjärnhimlen.
Dag 4-6: Segling i Kykladerna
Dagarna utformas enligt gruppens önskemål men ett självklart stopp finns på ön Ios. Här kan du njuta av synen av de klassiska vita husen med blå tak uppflugna på de sluttande kullarna. Här finns också en fin amfiteater och du kan besöka Homerus, den berömda antika grekiska poetens, begravningsplats. Om du vill röra lite på dig finns det en vacker promenad på en halvtimme upp till den gamla staden Charos där du kan njuta av klassiska grekiska ö-stämning med fantastisk utsikt över det blåaste av hav. Vi kan också rekommendera ett dopp i vid den berömda Manganari-stranden på södra delen av ön. Om du vill kan en dagsutflykt till Naxos ordnas med skepparen som guide. Stanna vid Dimitras tempel, Droisianikyrkan där du kan se väggmålningar från sjätte århundradet och önsl lilla mikrobryggeri för en kall öl. Lunch kan du äta på en lokal taverna. Dagen slutar på den vackra Apollonastranden.
Dag 7: Mykonos
Besök en av de mer kosmopolitiska öarna i Grekland. Här finns nattliv för festglada men också vackra och mer familjevänliga stränder, och som på alla grekiska öar, mängder av historiska sevärdheter. Du kan besöka de lokala väderkvarnarna eller ta en cocktail på en terrass med utsikt över "lilla Venedig".
Dag 8-11: Från Mykonos och framåt i Kykladerna
De närmaste dagarna kan ni exempelvis göra stopp på öarna Syros, Paros, Sifnos och Folegandros. Syros har ett virrvarr av små, pittoreska gator med små butiker och härliga tavernor. Du kan använda benen lite och göra en vandring, bada vid någon av de små stränderna eller varför inte dyka.
Paros
är en ö verkligen värd att besöka – den är inte okänd bland turister, men samtidigt är här inget överflöd av besökare. Vi kan rekommendera en middag på restaurangen Anthimeze Paros, som serverar läckra smårätter. Du kan också gå upp till berget som ser ut som en sockertopp från vilken du har en magnifik utsikt över ön. Ön erbjuder även vingårdar, olivlundar och på våren kan du njuta av de vackra, blommande fruktträden. Staden Livadhi är en härlig plats att njuta av några timmar på en av de charmiga tavernorna. Sifnos Ta en promenad förbi de snövita husen, de små kyrkorna med blå kupoler och gröna kullar som leder ner till sandstränder. Ön är känd för sina små keramikverkstäder varav några är öppna för turister. Folegandros En av öarna du inte får missa och inte heller den vackra staden Chora som ligger i bergen. Staden har en bilfri huvudgata med många små oaser du kan utforska. Du behöver definitivt din kamera när du går runt bland de vita husen med blomstrande bougainvilleas och kanske din GoPro när du simmar i det klara havet.
Dag 12: Tillbaka på Santorini och vidare till Aten
Efter frukosten är det dags att säga adjö till kaptenen och de andra gästerna. Du flyger till Aten där du har några dagar på dig att smälta de många intrycken du har fått och utforska den charmiga huvudstaden. Ett besök på Akropolis är självskrivet eller varför inte en dagsutflykt till Delfi. [(F)]
Dag 13: Aten på egen hand
Om du vill kan vi ordna en heldagsutflykt för dig, t.ex. till Delfi eller så kan du använda dagen till att utforska Akropolis och njuta av den vackra utsikten uppe från berget. Du kan också gå längs den tre kilometer långa antika strandpromenaden som sträcker sig genom den gamla stadsdelen. Känn atmosfären och se de äldre männen diskuterar världssituationen bland pelarrester och bleka mosaiker, avsluta vid Thisio-området där det finns ett stort urval av kaféer och restauranger. [(F)]
Dag 14: Hemresa
Idag är det så dags att återvända till Skandinavien efter ett härligt seglaräventyr i Grekland.

Övernattningar

Två nätter på guest house i Fira på Santorini
Nio nätter ombord på segelbåten, del i dubbelhytt
Två nätter på 3* hotell centralt i Aten

Kommentarer

Ditt bagage packas bäst i en mjuk väska eller ryggsäck - en resväska är inte lämplig eftersom utrymmet är begränsat ombord på båten.
Det förväntas att du hjälper till att hålla rent och ordning på båten.
Båten kan hyras privat om du till exempel är en grupp om åtta personer som skulle vilja resa tillsammans
Minimiålder 16 år

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Segelbåten har avresor från maj till mitten av oktober.

Gruppstorlek

Det finns plats för 8 personer ombord på båten.

maj - oktober

Packlista

 • 75 euro för frukost mm ombord
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Aten-Santorini t/r (inklusive bagage)
 • 10 dagars seglats
 • 2 nätter på guest house i Fira på Santorini
 • 9 nätter ombord på segelbåten, del i dubbelhytt
 • 2 nätter på 3* hotell centralt i Aten
 • Måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks till besättningen ombord, guider etc.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: