7 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 15 950:-
Låt oss presentera en aktiv resa där du, med vandringskorna på och i sällskap med andra aktiva vandrare, utforskar den södra delen av vackra Kreta.
Naturligtvis kan du förlänga din vistelse på ön om du önskar det.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Grekland här
Läs mer om Grekland här

Bästa reseperiod

De första avgångarna för året är i början av maj, och pågår fram till oktober. Under högsommaren finns det inga avgångar på grund av den höga värmen under sommarmånaderna.

Södra Grekland och öarna har ett subtropiskt medelhavsklimat, som ger varma och torra somrar med gassande sol. Vinden från havet gör värmen behaglig i kustområden, men om du inte gillar för höga temperaturer och föredrar något färre människor är de milda vår- och höstmånaderna att föredra.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Flyg till Chania
Du reser idag från Skandinavien mot Chania på Kreta. Efter att du har tagit en taxi till ditt hotell och checkat in kan du passa på att utforska den mysiga staden innan kvällens välkomstmöte, där du kommer få träffa din lokala och erfarna vandringsguide. Om du vill kan guiden sen hjälpa dig att arrangera en lokal middag i staden.
Dag 2: Vandring genom Agia Irini-ravinen
Du och dina medvandrare börjar dagen i bil till Agia Irini, varifrån dagens vandring avgår. Idag ska du vandra genom den smala Agia Irini-ravinen, som är betydligt mindre besökt än den kända Samaria-ravinen. Du vandrar omgiven av doften av salvia, ljudet av cikador och synen av träd som cypresser, ekar och tallar – vilket också skapar en skön skugga under större delen av vandringen. När dagens vandring är slut körs du till Omalos-platån, belägen 1 000 meter över slätterna. Avsluta dagen med att njuta av kvällsbrisen och tystnaden från ditt hotell, endast avbruten av en bräkande get eller två. (F) Dagens vandringssträcka är totalt cirka 7 km.
Dag 3: Vandring genom Samaria-ravinen
Knyt på dig vandringskorna och bege dig till Europas längsta ravin - Samaria. Dagens vandring tar dig över små bäckar, genom tallskogar och genom "Iron Gate" där du på vandringens smalaste del går med över 300 meter höga klippor som tornar sig upp på varje sida. Dagen avslutas i kuststaden Agia Roumeli, som bjuder in till ett dopp i det klara havsvattnet. (F) Dagens vandringssträcka är totalt cirka 16 km.
Dag 4: Kustvandring till Loutro
Idag går turen längs den vackra kusten, förbi stränder med småsten. Dagens första stopp är vid St. Paul-kapellet, innan vandringen fortsätter till Marmara-stranden där du kan njuta av ett svalkande dopp i havet. Dagens lunch kan du med fördel avnjuta på en lokal taverna i området. Den sista delen av dagens vandring går till byn Loutro. (F) Dagens vandringssträcka är totalt cirka 14 km.
Dag 5: Vilodag i fiskebyn Loutro
Njut av dagen i den lilla byn dit man bara kan komma till fots eller med båt. Om du inte har fått nog av kilometer i benen så kan du gå tillbaka via Foinikas till Marmara och gå genom Aradena-ravinen. Avskedsmiddagen som ingår i resan består av en lokal, grekisk middag serverad med lokalt vin och grekisk dans som ackompanjemang. (F,M)
Dag 6: Vandring till Sfakia och transfer tillbaka till Chania
Idag följer du kusten till Sfakia där bergen möter havet. Här kan du njuta av en simtur vid Glyka Nera, även känd som Sweetwater Beach. Dagen avslutas med biltransport tillbaka till Chania, där du kan njuta av din sista kväll på vackra Kreta. (F) Dagens vandringssträcka är totalt cirka 7 km.
Dag 7: Avresa från Chania
Idag är det dags att säga farväl till Grekland och flyga tillbaka till Skandinavien. Har du inte fått nog av Grekland kan vi hjälpa dig att förlänga din vistelse, antingen med andra delar av Kreta eller någon av de andra grekiska öarna, eller varför inte det grekiska fastlandet. Prata med din reserådgivare om vilka möjligheter som finns.

Övernattningar

2 övernattningar i Chania
1 övernattning i Omalos
1 övernattning i Agia Roumeli
2 övernattningar i Loutro

Kommentarer

De första avgångarna för året är i början av maj, och pågår fram till oktober. Under högsommaren finns det inga avgångar på grund av den höga värmen under sommarmånaderna.

Ditt bagage transporteras direkt från övernattningen dag 2 till övernattningen dag 4. Se därför till att ha med en mindre dagsryggsäck där du kan ha med dig packning för övernattningen på dag 3.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

De flesta avgångarna ligger på söndagarna. Fråga din reserådgivare för mer information.

Gruppstorlek

Du reser i en grupp med max 14 deltagare.

maj - oktober

Packlista

 • Kikare
 • Litet första hjälpen-kit
 • Skoskavsplåster
 • Myggmedel
 • Pannlampa
 • Vandringskängor/skor
 • Keps eller hatt
 • Vattenflaska
 • Liten resehandduk
 • En mindre ryggsäck för att bära packning för en övernattning

I priset ingår

 • Flygbiljett Skandinavien - Chania t/r, inkl. bagage
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Transport och utflykter enligt program
 • Lokal vandringsguide
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsskydd
 • Transport till och från flygplatsen
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: