Sök
Sök
Bali Java med husbåt
Bali Water Temple - Pura Ulun Danu
Bali Risbonde, Indonesien
Munduk vandfaldet
Tanah Lot templet
Tulamben, Bali, Indonesien
Bali-Lombok Cykelrejse
Ubud
Ubud
Java - Mount Bromo
Prambanan temple, Java, Indonesien
Bali & Java, Indonesien
Java - Kalimantan
Bali & Java, Indonesien
Kalimantan - Orangutang
Surfing, Bali

Bali, Java & husbåt i Borneos outforskade djungel

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 31 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 21 dagar

En skräddarsydd rundresa som tar dig genom Bali och Javas kulturskatter och fantastiska natur. Kryddat med en oförglömlig tur med husbåt utmed slingrande floder i Kalimantan - indonesiska Borneo.

resan börjar på Gudarnas Ö - Bali där du får utforska Balis kultur, natur och stränder. I Yogyakarta ser du de vackra Borobudur-templen innan resan tar dig till det surrealistiska månlandskapen vid berget Bromo. Och ytterligare en höjdpunkt under resan väntar i form av djungel och husbåt i Tanjung Puting nationalpark. Turen avslutas på Balis stränder med sol, sand och surf.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Indonesien här
Läs mer om Indonesien här.

Väder

Indonesien kan besökas året runt, temperaturen ligger konstant mellan 28-32 °C.
Landet har två årstider. Dels regnperioden från november till mars och torrperioden från april/maj till oktober. Under torrperioden är vädret mest stabilt även om man fortfarande kan förvänta sig en regnskur emellanåt. Under regnperioden förekommer intensiva regnskurar men oftast bara under kortare perioder.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien

Avresa från Skandinavien mot Bali - Indonesien.

Dag 2: Ankomst till Sanur

Vid ankomsten till Bali ska du leta efter din chaufför som väntar på dig med en skylt med ditt namn. Du körs direkt till hotellet i Sanur, en bilresa på cirka 30 minuter beroende på trafiken.

Dag 3-4: Sanur

Dagen efter ankomsten väntar ett kort informationsmöte på Jysk Service Centers kontor, där du får praktisk information om din resa samt en presentation av de olika upplevelserna och aktiviteterna på Bali. Sanur är ett av de mer fridfulla och lugnare turistområdena på Bali. Det finns en mysig strandpromenad där du tidigt på morgonen kan uppleva soluppgången över Bali. Här finns också många restauranger och platser för shopping och massage. Det är också möjligt att hyra en cykel för att ta sig runt i staden, och många dagsutflykter ordnas i området. ([F])

Dag 5: Sanur - Lovina

På vägen norrut besöker du Mengwi och det vackra kungliga templet Taman Ayun. Det är ett av de äldsta templen på Bali och byggt på det traditionella sättet. Därefter går resan vidare upp i bergen till Bedugul och den berömda marknaden. Här säljs kryddor, blommor, frukt med mer. I området ligger också det vackra templet helgat till risgudinnan Ulun Danu. Templet är beläget på vägen ner mot Bratansjön och området har också en pagod för buddhister. Här finns också en moské för muslimer, så det är ett område som “omfamnar” Balis olika religioner. Efter dessa besök går turen vidare upp i det vackra balinesiska bergslandskapet med utsikt över tvillingöarna och vidare mot det vackra vattenfallet i Munduk. Sent på eftermiddagen kommer du fram till Lovina. ([F]) (entréavgifter, lunch och dricks ingår inte i priset)


Dag 6: Lovina

En ny underbar dag väntar dig på Balis norra kust. Börja morgonen med en båttur i soluppgången för att se delfinerna leka och upptäck samtidigt Balis vackra norra kust från havet. Du kan också vandra upp i bergen eller göra en dagsutflykt till det "dolda vattenfallet" Lemukih. De heta källorna och det vackra buddisttemplet kan besökas tidigt på morgonen. Lovina är känt för sina svarta lavastränder och sitt lugna tempo. Stranden har utsikt över de vackra vulkanerna på Java. ([F])

Dag 7: Lovina - Ubud

Efter frukosten reser du mot Ubud. Resan går genom den tidigare nordbalinesiska huvudstaden Singaraja. Vägen slingrar sig längre upp i bergen och längs med rutten finns många fantastiska utsiktsplatser. Uppe på toppen av berget ligger den stora Kintamani-kratern, och härifrån kan du njuta av utsikten över vulkanen Batur (1717 möh), en av Balis aktiva vulkaner. Njut av lunchen och den vackra utsikten. Efter lunch bär det av mot en av de många kaffeplantagerna där det är möjligt att se hur kaffet odlas och produceras. Vi besöker det vackra och ofta välbesökta templet Tirta Empul, dit balineserna själva går för rening och för att hämta heligt vatten till sina många ceremonier. Innan vi anländer till Ubud kör vi genom Celuk, där du på nära håll kan se hur det speciella silverhantverket "filigran" tillverkas. Sent på eftermiddagen kommer du fram till Ubud. ([F]) (entréavgifter, lunch och dricks ingår inte i priset)

Dag 8-9: Ubud

Ubud med omgivningar bjuder på mycket att se och göra. Detta är Balis konstnärliga centrum, som också är känt för yoga, meditation och avkopplande spavistelser. Det finns många intressanta butiker, museer, gallerier och inte minst dansföreställningar i staden. Är du lite äventyrslysten kan du följa med på forsränning nedför floderna, cykla eller bestiga antingen Batur (1717 möh) eller vulkanen Agung (3142 möh). Gör också ett besök på de intressanta marknaderna och de unika restaurangerna. Dessutom har Ubud många bra vandringsleder precis utanför staden som du kan utforska på egen hand. ([F])

Dag 10: Ubud - Yogyakarta - Borobudur

Tidig avresa från Ubud till flygplatsen väntar. De flesta flyg till Yogyakarta avgår tidigt på morgonen. Efter ankomsten bär det direkt av till det vackra hinduiska templet Prambanan. Templet är byggt år 890, och hade därefter sin storhetstid. Idag är det förfallet och består av ett vackert område med ruiner. De stora huvudbyggnaderna är vackert restaurerade och det är lätt att få en känsla av hur stort det var under dess storhetstid. Efteråt går resan vidare mot det stora sultanpalatset Kraton, och därefter väntar ett besök på vattenpalatset Taman Sari. Efter lunch åker du till Magalang-området, där du checkar in på hotell. ([F],[L])

Dag 11: Borobudur-templet - Yogyakarta

Utrustad med en ficklampa börjar du tidigt på morgonen vandringen upp mot toppen av det enorma tempelkomplexet Borobudur, som byggdes år 870 och enligt uppgifter är världens största buddhistiska monument. Det är en oförglömlig upplevelse när solen skickar sina första strålar och morgondimman lättar. Du kommer att ha tid att ingående studera de många relieferna på de olika terrasserna. Därefter väntar hotellet och frukost. Efteråt kan du besöka två mindre tempelkomplex vid Pawon och Mendut. Resan går sen tillbaka till Yogyakarta, där du får titta närmare på två speciella hantverk som utövas i området. Du får se hur de vackra tygen med traditionella batiktryck tillverkas och hur produktionen av de speciella Wayan Kulit-dockorna som används vid skuggteater går till. Efter lunch är det dags att uppleva staden på egen hand. ([F],[L])

Dag 12: Yogykarta - Tågresa - Berget Bromo

Efter tidig frukost väntar avresa från hotellet till den lokala centralstationen, där du hoppar på det luftkonditionerade tåget österut. Tåget tar dig genom det varierande landskapet, en resa på cirka 4 timmar. Vid ankomsten till Jombang är din chaufför redo att ta dig upp i bergen runt Bromo-vulkanen. Flera stopp sker längs vägen. Sent på eftermiddagen kommer du fram till hotellet och då kan du njuta av området. ([F],[L])

Dag 13: Berget Bromo - Surabaya

Tidigt på morgonen åker du med jeep mot utkiksplatser vid Penanjankan, där många besökare samlas för att se de första solstrålarna träffa den vackra Bromo-vulkanen. Det är en kylig upplevelse (vissa månader är kallare än andra), men upplevelsen är alltid lika fantastisk och kameran kommer garanterat att användas. Därefter åker du ner i själva kratern, som har en diameter på 60 km. Det är en stor sandöken som du kör igenom. Vid det hinduiska templet startar turen upp mot Bromo-vulkanen. Det finns också möjlighet att ta sig upp på hästryggen eller till fots. Trappor leder upp till kratern, så du kan titta direkt ner i vulkanen. Efteråt går turen tillbaka till ditt hotell där frukosten är serverad. Sen utcheckning väntar innan du kör vidare mot Surabaya. Du övernattar nära flygplatsen, eftersom du ska iväg på nya upplevelser nästa dag. ([F])

Dag 14: Surabaya - Pangkalanbun - Kumai

Du flyger från Java med ett eller flera stopp till staden Pangkalanbun på den södra delen av Kalimantan (Borneo). Vid ankomsten välkomnas du av din lokala guide. Han kommer att ta dig till hamnen i Kumai, som är ingång till nationalparken Tanjung Outing. För att komma till Seikonyer korsar du Kumai-floden, som är den viktigaste floden i området. Eftersom detta är en tur med husbåt, kommer transportmedlet att vara en lokal klotok. Det är en grundgående "pråm", där madrasser med myggnät kommer att placeras på däcket under natten. Det låter väldigt enkelt men är en "lyxig upplevelse" i ett lokalt sammanhang. Under natten kommer husbåten att ankra under träden, och du kan ha turen att se näsapor. Husbåten har en enkel toalett och ett enkelt bad ombord. ([F])

Dag 15: Tanjung Puting nationalpark

Efter en god natts sömn, och efter att du ha vant dig vid regnskogens många fantastiska ljud, är det dags för frukost. Husbåten tar dig uppför den lugna och fridfulla floden. Det är mycket avkopplande och inte minst en unik upplevelse. Du kommer fram till Camp Leakey, som är ett av få rehabiliteringscenter för orangutanger. Floden och skogen är fulla av liv, såsom fåglar, apor, fiskar och krokodiler. Vid ankomsten till Camp Leakey, tar du en promenad till utfodringsområdet för att få se orangutangerna på nära håll. Camp Leakey är det första centret och det öppnades 1971 av primatologen Berute Galdikas. Här strövar orangutangerna fritt. Det är en fascinerande syn att se samspelet mellan djuren. Efter detta återvänder du till båten och fortsätter turen längs floden. Återigen väntar en härlig övernattning i husbåten på floden. ([F])

Dag 16: Tanjung Puting nationalpark

Du startar tidigt på morgonen omkring kl. 06.00 för att få höra regnskogen vakna. Vid det här laget bör du ha vant dig vid hornfågelns speciella "läte". Men det finns massor av andra fåglar som du kan höra och se tidigt på morgonen. Du hinner fram till morgonutfodringen i rehabiliteringscentret i Pondok Tanggui. Här kommer du också nära de imponerande orangutangerna. Sedan åker du vidare för att se ett läger där man arbetar med att återställa regnskogen genom att bland annat plantera träd. Efter lunch ombord på båten är du framme i Tanjung Harapan, ett område där malayerna och semi dayak-folket lever på gränsen till nationalparken. Här får du en inblick i deras livsstil. Du besöker också den tredje utfodringsplatsen för orangutanger. På eftermiddagen flyter du återigen fram på floden och på kvällen när båten lagt till kan du ha turen att få se eldflugor. ([F],[L],[M])

Dag 17: Tanjung Puting nationalpark - Legian

Efter en tidig frukost på båten åker du mot Kumai igen. På grund av flygavgångarna från Pangkalanbun är det inte möjligt att vara med på ytterligare aktiviteter i Kalimantan. Dy flyger till Surabaya, där du byter plan för vidare flyg till Bali. Vid ankomsten till Bali välkomnas du av din chaufför som tar dig till ditt hotell. ([F])

Dag 18-19: Standliv

Njut av din sista dag, se soluppgången, shoppa, promenera vid stranden eller prova på att surfa, vilket Bali är världsberömt för. ([F])

Dag 20: Avresa från Bali

Efter frukost finns lite ledig tid innan du måste checka ut. Du hämtas upp och körs till flygplatsen. Tidpunkten beror på flygets avgångstid. ([F])

Dag 21: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
Tre nätter på budgethotell i Sanur
Två nätter på budgethotell i Lovina
Tre nätter på budgethotell i Ubud
En natt på budgethotell vid Magalang/Borobudur
En natt på budgethotell i Yogyakarta
En natt på budgethotell vid berget Bromo
En natt på budgethotell i Surabaya
Tre nätter på en indonesisk husbåt i djungeln
Tre nätter på budgethotell på Bali

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

I detta reseförslag ingår ett flygbolag som finns med på EU:s svarta lista. Läs mer här

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 31 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Bali - Yogyakarta // Bali - Skandinavien (inklusive bagage)
  • 18 nätter på hotell
  • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

FRÅN: 5 295:-
Komodo backpacker

Komodo för backpackern

Är du en backpacker som längtar efter äventyr? Då är kanske en femdagars båttur från Lombok till Komodo och tillbaka något för dig!

Reslängd: Fem dagar
Komodo Rinca

Expedition: Komodo/Rinca

Många ser mötet med komodovaranerna som höjdpunkten på resan. Med det sagt bidrar mycket annat till att göra upplevelsen minnesvärd, inte minst livet ombord på båten, öns fantastiska natur och det vilda djurlivet.

Reslängd: Tre dagar
FRÅN: 5 495:-
Suawesis inre själ

Sulawesis hjärta

Besök Tana Toraja och få en unik inblick i torajafolkets lokala seder och fascinerande traditioner. Dessutom är det en av de vackraste platserna på Sulawesi.

Reslängd: Fem dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: