21 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 40 950:-
Resan börjar på Gudarnas Ö - Bali där du får utforska Balis kultur, natur och stränder. I Yogyakarta ser du de vackra Borobudur-templen innan resan tar dig till det surrealistiska månlandskapen vid berget Bromo. Och ytterligare en höjdpunkt under resan väntar i form av djungel och husbåt i Tanjung Puting nationalpark. Turen avslutas på Balis stränder med sol, sand och surf.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Indonesien här
Läs mer om Indonesien här.

Bästa reseperiod

Indonesien kan besökas året runt, temperaturen ligger konstant mellan 28-32 °C.
Landet har två årstider. Dels regnperioden från november till mars och torrperioden från april/maj till oktober. Under torrperioden är vädret mest stabilt även om man fortfarande kan förvänta sig en regnskur emellanåt. Under regnperioden förekommer intensiva regnskurar men oftast bara under kortare perioder.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Bali - Indonesien.
Dag 2: Ankomst till Sanur
Vid ankomsten till Bali ska du leta efter din chaufför som väntar på dig med en skylt med ditt namn. Du körs direkt till hotellet i Sanur, en bilresa på cirka 30 minuter beroende på trafiken.
Dag 3-4: Sanur
Dagen efter ankomsten väntar ett kort informationsmöte på Jysk Service Centers kontor, där du får praktisk information om din resa samt en presentation av de olika upplevelserna och aktiviteterna på Bali. Sanur är ett av de mer fridfulla och lugnare turistområdena på Bali. Det finns en mysig strandpromenad där du tidigt på morgonen kan uppleva soluppgången över Bali. Här finns också många restauranger och platser för shopping och massage. Det är också möjligt att hyra en cykel för att ta sig runt i staden, och många dagsutflykter ordnas i området. (F)
Dag 5: Sanur - Lovina
På vägen norrut besöker du Mengwi och det vackra kungliga templet Taman Ayun. Det är ett av de äldsta templen på Bali och byggt på det traditionella sättet. Därefter går resan vidare upp i bergen till Bedugul och den berömda marknaden. Här säljs kryddor, blommor, frukt med mer. I området ligger också det vackra templet helgat till risgudinnan Ulun Danu. Templet är beläget på vägen ner mot Bratansjön och området har också en pagod för buddhister. Här finns också en moské för muslimer, så det är ett område som “omfamnar” Balis olika religioner. Efter dessa besök går turen vidare upp i det vackra balinesiska bergslandskapet med utsikt över tvillingöarna och vidare mot det vackra vattenfallet i Munduk. Sent på eftermiddagen kommer du fram till Lovina. (F) (entréavgifter, lunch och dricks ingår inte i priset)
Dag 6: Lovina
En ny underbar dag väntar dig på Balis norra kust. Du kan vandra upp i bergen eller göra en dagsutflykt till det "dolda vattenfallet" Lemukih. De heta källorna och det vackra buddisttemplet kan besökas tidigt på morgonen. Lovina är känt för sina svarta lavastränder och sitt lugna tempo. Stranden har utsikt över de vackra vulkanerna på Java. (F)
Dag 7: Lovina - Ubud
Efter frukosten reser du mot Ubud. Resan går genom den tidigare nordbalinesiska huvudstaden Singaraja. Vägen slingrar sig längre upp i bergen och längs med rutten finns många fantastiska utsiktsplatser. Uppe på toppen av berget ligger den stora Kintamani-kratern, och härifrån kan du njuta av utsikten över vulkanen Batur (1717 möh), en av Balis aktiva vulkaner. Njut av lunchen och den vackra utsikten. Efter lunch bär det av mot en av de många kaffeplantagerna där det är möjligt att se hur kaffet odlas och produceras. Vi besöker det vackra och ofta välbesökta templet Tirta Empul, dit balineserna själva går för rening och för att hämta heligt vatten till sina många ceremonier. Innan vi anländer till Ubud kör vi genom Celuk, där du på nära håll kan se hur det speciella silverhantverket "filigran" tillverkas. Sent på eftermiddagen kommer du fram till Ubud. (F) (entréavgifter, lunch och dricks ingår inte i priset)
Dag 8-9: Ubud
Ubud med omgivningar bjuder på mycket att se och göra. Detta är Balis konstnärliga centrum, som också är känt för yoga, meditation och avkopplande spavistelser. Det finns många intressanta butiker, museer, gallerier och inte minst dansföreställningar i staden. Är du lite äventyrslysten kan du följa med på forsränning nedför floderna, cykla eller bestiga antingen Batur (1717 möh) eller vulkanen Agung (3142 möh). Gör också ett besök på de intressanta marknaderna och de unika restaurangerna. Dessutom har Ubud många bra vandringsleder precis utanför staden som du kan utforska på egen hand. (F)
Dag 10: Ubud - Yogyakarta - Borobudur
Tidig avresa från Ubud till flygplatsen väntar. De flesta flyg till Yogyakarta avgår tidigt på morgonen. Efter ankomsten bär det direkt av till det vackra hinduiska templet Prambanan. Templet är byggt år 890, och hade därefter sin storhetstid. Idag är det förfallet och består av ett vackert område med ruiner. De stora huvudbyggnaderna är vackert restaurerade och det är lätt att få en känsla av hur stort det var under dess storhetstid. Efteråt går resan vidare mot det stora sultanpalatset Kraton, och därefter väntar ett besök på vattenpalatset Taman Sari. Efter lunch åker du till Magalang-området, där du checkar in på hotell. (F,L)
Dag 11: Borobudur-templet - Yogyakarta
Utrustad med en ficklampa börjar du tidigt på morgonen vandringen upp mot toppen av det enorma tempelkomplexet Borobudur, som byggdes år 870 och enligt uppgifter är världens största buddhistiska monument. Det är en oförglömlig upplevelse när solen skickar sina första strålar och morgondimman lättar. Du kommer att ha tid att ingående studera de många relieferna på de olika terrasserna. Därefter väntar hotellet och frukost. Efteråt kan du besöka två mindre tempelkomplex vid Pawon och Mendut. Resan går sen tillbaka till Yogyakarta, där du får titta närmare på två speciella hantverk som utövas i området. Du får se hur de vackra tygen med traditionella batiktryck tillverkas och hur produktionen av de speciella Wayan Kulit-dockorna som används vid skuggteater går till. Efter lunch är det dags att uppleva staden på egen hand. (F,L)
Dag 12: Yogykarta - Tågresa - Berget Bromo
Efter tidig frukost väntar avresa från hotellet till den lokala centralstationen, där du hoppar på det luftkonditionerade tåget österut. Tåget tar dig genom det varierande landskapet, en resa på cirka 4 timmar. Vid ankomsten till Jombang är din chaufför redo att ta dig upp i bergen runt Bromo-vulkanen. Flera stopp sker längs vägen. Sent på eftermiddagen kommer du fram till hotellet och då kan du njuta av området. (F,L)
Dag 13: Berget Bromo - Surabaya
Tidigt på morgonen åker du med jeep mot utkiksplatser vid Penanjankan, där många besökare samlas för att se de första solstrålarna träffa den vackra Bromo-vulkanen. Det är en kylig upplevelse (vissa månader är kallare än andra), men upplevelsen är alltid lika fantastisk och kameran kommer garanterat att användas. Därefter åker du ner i själva kratern, som har en diameter på 60 km. Det är en stor sandöken som du kör igenom. Vid det hinduiska templet startar turen upp mot Bromo-vulkanen. Det finns också möjlighet att ta sig upp på hästryggen eller till fots. Trappor leder upp till kratern, så du kan titta direkt ner i vulkanen. Efteråt går turen tillbaka till ditt hotell där frukosten är serverad. Sen utcheckning väntar innan du kör vidare mot Surabaya. Du övernattar nära flygplatsen, eftersom du ska iväg på nya upplevelser nästa dag. (F)
Dag 14: Surabaya - Pangkalanbun - Kumai
Du flyger från Java med ett eller flera stopp till staden Pangkalanbun på den södra delen av Kalimantan (Borneo). Vid ankomsten välkomnas du av din lokala guide. Han kommer att ta dig till hamnen i Kumai, som är ingång till nationalparken Tanjung Outing. För att komma till Seikonyer korsar du Kumai-floden, som är den viktigaste floden i området. Eftersom detta är en tur med husbåt, kommer transportmedlet att vara en lokal klotok. Det är en grundgående "pråm", där madrasser med myggnät kommer att placeras på däcket under natten. Det låter väldigt enkelt men är en "lyxig upplevelse" i ett lokalt sammanhang. Under natten kommer husbåten att ankra under träden, och du kan ha turen att se näsapor. Husbåten har en enkel toalett och ett enkelt bad ombord. (F)
Dag 15: Tanjung Puting nationalpark
Efter en god natts sömn, och efter att du ha vant dig vid regnskogens många fantastiska ljud, är det dags för frukost. Husbåten tar dig uppför den lugna och fridfulla floden. Det är mycket avkopplande och inte minst en unik upplevelse. Du kommer fram till Camp Leakey, som är ett av få rehabiliteringscenter för orangutanger. Floden och skogen är fulla av liv, såsom fåglar, apor, fiskar och krokodiler. Vid ankomsten till Camp Leakey, tar du en promenad till utfodringsområdet för att få se orangutangerna på nära håll. Camp Leakey är det första centret och det öppnades 1971 av primatologen Berute Galdikas. Här strövar orangutangerna fritt. Det är en fascinerande syn att se samspelet mellan djuren. Efter detta återvänder du till båten och fortsätter turen längs floden. Återigen väntar en härlig övernattning i husbåten på floden. (F)
Dag 16: Tanjung Puting nationalpark
Du startar tidigt på morgonen omkring kl. 06.00 för att få höra regnskogen vakna. Vid det här laget bör du ha vant dig vid hornfågelns speciella "läte". Men det finns massor av andra fåglar som du kan höra och se tidigt på morgonen. Du hinner fram till morgonutfodringen i rehabiliteringscentret i Pondok Tanggui. Här kommer du också nära de imponerande orangutangerna. Sedan åker du vidare för att se ett läger där man arbetar med att återställa regnskogen genom att bland annat plantera träd. Efter lunch ombord på båten är du framme i Tanjung Harapan, ett område där malayerna och semi dayak-folket lever på gränsen till nationalparken. Här får du en inblick i deras livsstil. Du besöker också den tredje utfodringsplatsen för orangutanger. På eftermiddagen flyter du återigen fram på floden och på kvällen när båten lagt till kan du ha turen att få se eldflugor. (F,L,M)
Dag 17: Tanjung Puting nationalpark - Legian
Efter en tidig frukost på båten åker du mot Kumai igen. På grund av flygavgångarna från Pangkalanbun är det inte möjligt att vara med på ytterligare aktiviteter i Kalimantan. Dy flyger till Surabaya, där du byter plan för vidare flyg till Bali. Vid ankomsten till Bali välkomnas du av din chaufför som tar dig till ditt hotell. (F)
Dag 18-19: Strandliv
Njut av din sista dag, se soluppgången, shoppa, promenera vid stranden eller prova på att surfa, vilket Bali är världsberömt för. (F)
Dag 20: Avresa från Bali
Efter frukost finns lite ledig tid innan du måste checka ut. Du hämtas upp och körs till flygplatsen. Tidpunkten beror på flygets avgångstid. (F)
Dag 21: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Tre nätter på budgethotell i Sanur
Två nätter på budgethotell i Lovina
Tre nätter på budgethotell i Ubud
En natt på budgethotell vid Magalang/Borobudur
En natt på budgethotell i Yogyakarta
En natt på budgethotell vid berget Bromo
En natt på budgethotell i Surabaya
Tre nätter på en indonesisk husbåt i djungeln
Tre nätter på budgethotell på Bali

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

april - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Bali - Yogyakarta // Bali - Skandinavien (inklusive bagage)
 • 18 nätter på hotell
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Turistskatt på Bali, cirka 150 000 IDR / person (motsvarar cirka 100 SEK)
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Indonesien

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Servicecenter Indonesien

Indonesien

Här på servicecentret på Bali kan du få massor med information och inspiration kring din resa.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: