Sök
Sök
Bali & Lombok
Sanur Beach på Bali
Sengiggi beach Lombok
Gili Nanggu, Indonesien.
Nordlige Lombok
Marked Ubud
Abetemplet Ubud
Risbonde i Ubud
Gunung Kawi kongegrave
Batur vulkanen
Lovina
Munduk vandfaldet
Tanah Lot templet
Solnedgang på Bali.

Bali & Lombok

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 25 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 18 dagar

Bali finns med på mångas "bucket list". Men varför inte passa på att kombinera Bali med systerön Lombok. Båda lika vackra men på helt olika sätt - två upplevelser med bara en timmes båtfärd emellan.

På Bali kan du se fram emot en skräddarsydd rundresa med massor av lokal kultur, tropisk natur och flera härliga stränder inom några få kilometer.

Du gör bland annat en båttur till den vackra ön Nusa Lembongan, vandrar bland vackra risterrasser, upplever den berömda balinesiska barongdansen och njuter av vackert hantverk och bra restauranger i kulturstaden Ubud. Däremellan finns det gott om tid att slappa och att njuta av strandlivet.

Lombok har färre turister än Bali, och naturen är mycket varierande med både vulkaner, vattenfall och små byar ute på landsbygden. Här väntar bland annat ett besök på "Robinson Crusoe-ön” Gili Nanggu med fantastiskt fin snorkling.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Indonesien här
Läs mer om Indonesien här.

Väder

Indonesien kan besökas året runt, temperaturen ligger konstant mellan 28-32 °C.
Landet har två årstider. Dels regnperioden från november till mars och torrperioden från april/maj till oktober. Under torrperioden är vädret mest stabilt även om man fortfarande kan förvänta sig en regnskur emellanåt. Under regnperioden förekommer intensiva regnskurar men oftast bara under kortare perioder.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien

Avresa från Skandinavien mot Bali, Indonesien.

Dag 2: Ankomst till Sanur

Ankomst till Bali, där du hämtas upp och körs till ditt hotell i Sanur där du stannar i tre nätter. Hotellet ligger i centrum av Sanur, precis vid stranden och 5 minuters promenad från Jysk Service Center. Hotellet ligger i en härlig tropisk trädgård där du kan koppla av efter flygningen.

Dag 3: Sanur

Efter frukost hålls ett kort informationsmöte på Jysk Service Center med danska Nikolaj, som har bott på Bali i flera år och har stor kunskap om ön. Här kan du få information om bland annat den lokala kulturen, sevärdheter och shoppingmöjligheter. Resten av dagen kan du koppla av på stranden. ([F])

Dag 4: Sanur - Båtresa till Nusa Lembongan

Söder om Bali ligger den vackra ön Nusa Lembongan. Du åker till ön med katamaran, och hela dagen tillbringas på denna fantastiska ö. Vid ankomsten till ön har du en uppsjö av alternativ att välja mellan som alla ingår i priset. Du kan bland annat åka med på en tur ut på landsbygden, åka på snorklingssafari, paddla kajak eller åka bananbåt. I dagens program ingår också en stor lunchbuffé. Du återvänder till Sanur under kvällen. ([F],[L])

Dag 5: Sanur – Motorbåt till Lombok - Sengiggi

På morgonen hämtas du upp på ditt hotell och körs till norra delen av Sanur, där du hoppar på motorbåten till Lombok. Efter 2,5 timmars båtresa når du den lilla hamnbyn Telok Kode, där din engelsktalande guide hämtar dig. Ni åker längs med den vackra kuststräckan mot hotellet, som ligger i utkanten av staden Sengiggi. När ni kommit fram kan du koppla av vid poolen, ta en promenad längs stranden eller kanske ta en tur in till Sengiggi för att se vad staden har att erbjuda. ([F])

Dag 6: Södra Lombok - Besök i en traditionell sasak-by

Efter frukost kommer du tillsammans med en engelsktalande guide att utforska den södra delen av ön Lombok, där landskapet skiljer sig avsevärt från landskapet på Bali. På vägen stannar ni i Banyumulek, där det tillverkas mycket speciella keramikföremål, och i Sukarara, där hårt arbetande vävare tillverkar den berömda “ikaten”. Före lunch finns möjlighet att njuta av ett dopp i havet. På vägen tillbaka besöker ni en traditionell sasak-by, där du får en inblick i hur ursprungsbefolkningen lever. ([F])

Dag 7: Besök på den lokala marknaden i Kidiri - Ön Gili Nanggu

Idag går resan tillsammans med en engelsktalande lokal guide till den lilla ön Gili Nanggu, som ligger på den sydvästra sidan av Lombok. På vägen besöker ni den lokala marknaden i Kidiri, där du kan köpa allt mellan himmel och jord. Framme vid hamnen väntar en liten båt som tar dig till Gili Nanggu. Resan tar cirka 45 minuter. Ön är inte större än att du kan gå runt den på en dryg halvtimme. Här finns en fin badstrand och en kort simtur ut ligger ett korallrev med ett rikt marint liv. Se bland annat den roliga, missformade "bottlefish" som har ett jättestort huvud och en perforerad mun samt den runda blåsfisken. Dessutom kan du om du har tur också se randiga clownfiskar, tryckarfiskar, gröna papegojafiskar, lila sjöstjärnor samt svarta sjöborrar. Lunchen äts på Gili Nanggu. Sent på eftermiddagen reser du tillbaka till ditt hotell. ([F],[L])

Dag 8: Vandringstur på norra Lombok

Under den sista dagen på Lombok kommer det att finnas tid till att utforska den norra delen av ön. I klart väder kan du njuta av den fantastiska utsikten över den vackra kusten, och efter en 20 minuters vandring kommer du till ett av de spektakulära vattenfallen som finns på ön. Längs vägen passerar du flera plantager, risfält och små byar dit få turister hittar. Lunchen avnjuts på en bra lokal restaurang. Sent på eftermiddagen kommer du tillbaka till ditt hotell. ([F],[L])

Dag 9: Sengiggi - Motorbåt till Bali - Sanur - Celuk - Ubud

Efter frukost går resan tillbaka till Telok Kode, där du hoppar på motorbåten tillbaka till Bali. Vid ankomsten till Sanur hämtas du upp och därefter går färden vidare mot Celuk, där du kan se hur de vackra filigranhantverken tillverkas på lokala silververkstäder. Det finns också möjlighet att se hur man tillverkar vackra masker i trä. Vid middagstid anländer du till den mycket charmiga kulturstaden Ubud, där du bor på ett hotell som ligger i utkanten av staden. En gratis pendelbuss till centrum avgår flera gånger om dagen. Det tar cirka 15 minuter att promenera från hotellet till stadens centrum. ([F])

Dag 10: Aktiviteter runt Ubud

Dagen börjar med frukost på hotellet. Idag får du chansen att på egen hand utforska Ubuds stora kulturella utbud, spännande specialbutiker och den vackra omgivande naturen. Du kan välja att hyra en cykel och/eller till exempel testa forsränning. Här kan du flyta fram längs den vackra Ayung-floden i en gummibåt och komma ännu närmare naturen (två-timmarstur). ([F])

Dag 11: På egen hand i Ubud

Idag har du tid att njuta av Ubud på egen hand. ([F])

Dag 12: Ubud - Besök till konungagravarna i Gunung Kawi - vulkanen Batur - Lovina

Resan går vidare mot de eleganta och vackra risterrasserna, som finns avbildade på många vykort. Det finns också möjlighet att besöka de vackra konungagravarna i Gunung Kawi, som ligger inbäddade mellan kokospalmer och risfält. Sedan kör du vidare norrut till utkiksplatsen där du kan se den berömda vulkanen Batur, som ligger 1 717 meter över havet. Här finns också mot möjlighet att äta lunch. Därefter kör du mot Balis norra kust och den fridfulla kustorten Lovina. Här kommer du att bo på ett hotell som ligger nära stranden och restauranger. ([F])

Dag 13: Lovina

Dagen tillbringar du på egen hand. Om du vill se delfinerna leka i havet kan du boka en morgonbåttur i receptionen. Delfinerna är som mest aktiva på morgonen, och därför åker vi ut redan i soluppgången. Du kan också välja att få massage, vandra i området eller åka på en snorklingsutflykt ombord på en av de dekorativa balinesiska träbåtarna. Du kan välja mellan många aktiviteter - men naturligtvis kan du ocksåvälja att bara koppla av på stranden. ([F])

Dag 14: Buddhistiska tempel - Munduks vattenfall

Efter frukosten väntar den norra kusten. Du tar dig först upp till det buddhistiska templet, som är det enda i sitt slag på Bali. Hit kommer många resenärer för att gå yogakurser. Sedan går resan vidare till det vackra vattenfallet i Munduk, som du når efter en vandring genom den tropiska skogen. Här finns möjlighet att bada (vattnet svalkar skönt). Därefter går turen genom små byar, och längs vägen väntar en fantastisk utsikt över "Twin Lakes". Vattengudinnans tempel ligger vid den södra delen av Bratansjön. Här promenerar du genom den vackra tempelparken, där du kan ha turen att uppleva en pågående ceremoni. Du kommer också att besöka kryddmarknaden i Bedugul, där du också kan köpa färsk frukt och vackra blommor. Därefter fortsätter resan tillbaka till Lovina. ([F])

Dag 15: Heta källor i Banjar - Tanah Lot-templet - Legian

Efter några avkopplande dagar på norra delen av Bali går resan söderut igen. Efter frukosten väntar de heta källorna i staden Banjar, där du kan bada i det varma vattnet. Därefter fortsätter resan genom små lokala byar och ett vackert landskap fullt av risterrasser. Flera små fotostopp sker under vägen och du kommer också att besöka Tanah Lot-templet, som är ett av de mest fotograferade templen på Bali. Templet ligger på en klippa, och många människor kommer hit för att uppleva solnedgången, men även dagsljuset ger en vacker effekt. Efteråt åker du tillbaka till ditt hotell i Legian (mellan Kuta och Seminyak). Hotellet är en perfekt utgångspunkt för shopping i området. ([F])

Dag 16: Kuta/Legian/Seminyak

Rundresan på Bali och Lombok närmar sig sitt slut, så denna dag är ägnad för shopping innan hemresan. Det finns också möjlighet att ta en halvdagskurs i surfing eller en ridtur på stranden i solnedgången. ([F])

Dag 17: Avresa från Bali

Idag är det dags att säga adjö till den vackra ön Bali efter några fantastiska dagar med häftiga upplevelser och många synintryck. Rundresan avslutas med transport till flygplatsen. ([F])

Dag 18: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
Tre nätter på hotell i Sanur
Fyra nätter på hotell i Sengiggi, Lombok
Tre nätter på hotell i Ubud
Tre nätter på hotell i Lovina
Två nätter på hotell i Legian/Seminyak

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 25 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Denpasar t/r (inklusive bagage)
  • 15 nätter på hotell
  • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

FRÅN: 8 495:-
Java overland

Java Overland

Denna tur bjuder på vackra tempel, däribland det intressanta Borobudur-templet, en tur till Bromo-vulkanen till häst och vacker natur.

Reslängd: 5 dagar
FRÅN: 5 295:-
Komodo backpacker

Komodo för backpackern

Är du en backpacker som längtar efter äventyr? Då är kanske en femdagars båttur från Lombok till Komodo och tillbaka något för dig!

Reslängd: Fem dagar
Komodo Rinca

Expedition: Komodo/Rinca

Många ser mötet med komodovaranerna som höjdpunkten på resan. Med det sagt bidrar mycket annat till att göra upplevelsen minnesvärd, inte minst livet ombord på båten, öns fantastiska natur och det vilda djurlivet.

Reslängd: Tre dagar
FRÅN: 5 495:-
Suawesis inre själ

Sulawesis hjärta

Besök Tana Toraja och få en unik inblick i torajafolkets lokala seder och fascinerande traditioner. Dessutom är det en av de vackraste platserna på Sulawesi.

Reslängd: Fem dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: