Sök
Sök
Det bästa av Sumatra & Bali
indonesien - bali
Bali-Lombok Cykelrejse
Munduk vandfaldet
Bali & Java, Indonesien
Farvestrålende maske, Bali, Indonesien.
Ubud
Ubud tempel
Ubud
Solnedgang på Bali.
Tulamben, Bali, Indonesien

Det bästa av Sumatra och Bali

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 28 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 23 dagar

Sumatra bjuder på magnifika naturupplevelser, och på Bali - Gudarnas Ö - väntar både spännande kulturella upplevelser och avkoppling på stranden. Äventyren tar dig också till exotiska Gili Air och öns fantastiska korallrev.

Historia, vattenfall, regnskog och ett spännande djurliv - Sumatra har enormt mycket att erbjuda! Vandra i den frodiga djungeln och upplev de vilda orangutangerna. Därefter bestiger du den magnifika Sibayak-vulkanen och får träffa batakfolket.
I djungeln övernattar du primitivt - men det är så du upplever djungeln som bäst!

Från Sumatra går resan vidare till Bali, där kultur och avkoppling väntar. Du beger dig till Lovina som är känt för sina svarta stränder och sitt lugna tempo. På Balis norra kust kan du upptäcka öns två stora vulkaner och dyka bland historiska vrak. Resan går sedan till centrala Bali och staden Ubud; Balis kulturella centrum.

Du fortsätter till den vackra ön Gili Air. Här väntar dagar med avkoppling och härligt strandliv. Öarna omges av azurblått vatten och flera korallrev, vilket gör dem till en idealisk plats för snorkling och dykning.

Din rundresa i Indonesien avslutas i Sanur på Balis sydvästra kust. En mysig plats med strand, butiker och restauranger plus massor av lokalliv, tempel och gallerier.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Indonesien här
Läs mer om Indonesien här.

Väder

Indonesien kan besökas året runt, temperaturen ligger konstant mellan 28-32 °C.
Landet har två årstider. Dels regnperioden från november till mars och torrperioden från april/maj till oktober. Under torrperioden är vädret mest stabilt även om man fortfarande kan förvänta sig en regnskur emellanåt. Under regnperioden förekommer intensiva regnskurar men oftast bara under kortare perioder.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Dag 2: Ankomst Medan - Sumatra

Vid ankomsten till Medan välkomnas du av din chaufför, som tar dig till ditt hotell där du under resten av dagen kan koppla av efter flygningen.

Dag 3: stadsrundtur i Medan - Bukit Lawang

Dagen börjar med en liten stadsrundtur där du besöker Maimun-palatset som byggdes 1888 i mellanöstern-stil och tillhör sultanen av Deli. Dessutom väntar ett besök till den stora Almashum-moskén som byggdes under samma period. Därefter fortsätter du förbi det färgglada kinesiska templet Vihara Gunung Timor, varefter en cirka 3 timmars bilresa mot Bukit Lawang, en liten turistort i utkanten av Gunung Leuser nationalpark, tar vid. Det är den bästa utgångspunkten för att se de stora orangutangerna. Dessutom är parken en av de största nationalparkerna i världen med över 800 000 hektar ren regnskog och hem till ett stort antal däggdjur, tigrar, orangutanger, gibbonapor, elefanter och noshörningar. På vägen görs ett stopp vid en av de många oljepalmsplantagerna och lokala marknaderna. Vid ankomsten till Bukit Lawang finns det tid för avkoppling medan du njuter av utsikten från ditt rum.

Dag 4-5: Orangutanger och vandring i djungeln

Efter frukosten börjar vandringen in i Gunung Leuser nationalpark. Cirka sex timmars vandring väntar dig denna dag och därpå följande dag. Terrängen är kuperad så pulsen kommer att stiga. Under vandringen finns goda möjligheter att se apor i det fria och har du riktigt tur kanske en vild orangutang korsar din väg. Längs vägen berättar guiden om regnskogens flora och fauna. Du sover på två olika platser och båda ställena består av enkla bivacker gjorda av bambustänger och grenar. Båda dessa djungelcamper är mycket enkelt utrustade med bara det nödvändigaste. Guiderna kommer att tillreda lokal mat och på kvällen kan du spela kort eller sitta runt lägerelden och prata med gruppens deltagare.

Dag 6: Vandring i djungeln - Tubing till Bukit Lawang

På morgonen kommer du att väckas av det magiska ljudet från djuren i djungeln. Efter frukost väntar en vandring i cirka 3-4 timmar i parken, där du får uppleva mer av djungelns spännande djurliv. Vandringen slutar vid floden och där tar tubingen vid. Du kommer att flyta längs floden ned mot Bukit Lawang i ett stort bildäck under cirka 20 minuter. Det är ett roligt och avslappnat sätt att uppleva naturen på. Resten av dagen står till eget förfogande. ([F])

Dag 7: Bukit Lawang - Berastagi

Idag väntar en längre bilresa på grusväg till Berastagi. Där besöks den lokala marknaden innan du körs till ditt hotell. Staden erbjuder vacker utsikt över bergslandskapet. Berastagi är en vacker bergsstad som ligger mellan två aktiva vulkaner Sinabung (2 414 möh) och Sibayak (2 172 möh). Det största lokala stamfolket är Batak Karo. ([F])

Dag 8: Vandring på vulkanen Sibayak - Medan

Denna 2 172 meter höga vulkan ligger nära Berastagi. Det är en av de lättare vulkanerna att bestiga i Indonesien och den kan bestigas av alla i normal fysisk form. Vi startar från Jaranguda som ligger bara 3 km från staden. Det är bra att börja tidigt, eftersom den bästa utsikten är direkt efter soluppgången. Du hämtas tidigt och körs till startplatsen. Vandringen till toppen tar cirka 1 timme. Första delen går genom ett grönskande skogsområde och ofta kan du höra apornas vrål under denna del av turen. Därefter går rutten genom ett bergslandskap. När du kommer till toppen kan du skymta svavel och bubblor som kommer upp från vulkanen. På toppen väntar en fantastisk utsikt och det kommer att finnas tid till att njuta av omgivningarna. På vägen tillbaka vandrar du mot Raja Berneh, där det finns tid att bada i de varma poolerna. Sedan går resan tillbaka till ditt hotell och frukost innan resan fortsätter mot Medan. Bilresan dit tar cirka 2 timmar. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. ([F])

Dag 9: Medan – Denpasar – Bratan – Lovina

Transfer till flygplatsen tidigt på morgonen. Du flyger från Kualanamus flygplats (Medan) till Denpasar flygplats på Bali. Härifrån väntar en resa till norra delen av Bali och staden Lovina. På resan genom Bali besöker du vattengudinnans tempel som ligger vid sjön Bratan och den traditionella marknaden i Bedugul med frukt, kryddor och grönsaker. Sedan går turen vidare upp i bergen, där vilda apor leker längs vägen. Sent på eftermiddagen kommer du till Lovina och checkar in på ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. ([F])

Dag 10-11: Lovina

Dagarna tillbringar du på egen hand i Lovina. Orten är känd för sina svarta lavastränder och sitt lugna tempo. Om du vill se delfinerna leka i havet kan du boka en morgonbåttur i receptionen. Delfinerna är som mest aktiva vid soluppgången. Du kan också välja att få massage, vandra i området eller åka på en snorklingsutflykt ombord på en av de lokala balinesiska träbåtarna. Balis norra kust bjuder på många vandringar i bergen, t.ex. till det "dolda vattenfallet" Lemukih. Du kan också besöka det lokala vackra buddisttemplet efter soluppgången, men du kan naturligtvis också välja att bara koppla av vid poolen på ditt hotell.

Dag 12: Lovina – Banjars varma källor – Kintamani – Pura Gunung Kawi – Ubud

På Bali finns många varma källor. Du kommer att besöka staden Banjar och de varma källorna som ligger i vackra tropiska omgivningar. Här hittar du tre olika “pooler” där vattnet har olika temperaturer som värms upp av den vulkaniska underjorden. Hit kommer många lokala balineser tack vare vattnets helande kraft. Därefter fortsätter resan mot Singaraja, den tidigare huvudstaden på Bali, och vidare upp i bergen. Resan till Kintamani-kratern går längs slingrande vägar med många vackra utsiktsplatser och när du kommer fram kan du se den berömda vulkanen Batur (1 717 m). Härefter väntar Gunung Kawi, de berömda konungagravarna. Du måste gå uppför omkring 300 trappsteg för att komma ner till dessa gravar, som är inhuggna i bergväggarna. Området är omgivet av risterrasser, kokospalmer och porlande bäckar. Efter detta besök går resan vidare till ditt hotell i Ubud. ([F])

Dag 13-14: Ubud

Ubud med omgivningar bjuder på mycket att se och göra. Detta är Balis konstnärliga centrum, som också är känt för yoga, meditation och avkopplande spavistelser. Det finns många intressanta butiker, museer, gallerier och inte minst dansföreställningar i staden. Är du lite äventyrslysten kan du följa med på forsränning nedför floderna, cykla eller bestiga antingen Batur (1 717 m) eller vulkanen Agung (3 142 m). Gör också ett besök på de intressanta marknaderna och de unika restaurangerna. Dessutom har Ubud många bra vandringsleder precis utanför staden som du kan utforska på egen hand. ([F])

Dag 15: Ubud – Padang Bai – Gili Air

Du kommer att hämtas från ditt hotell i Ubud och köras till Padang Bai. Därifrån åker du motorbåt till ön Gili Air via ett kort stopp på Lombok. Resan tar cirka två timmar och du är framme runt lunchtid.

Dag 16-19: Badsemester på exotiska Gili Air

De följande dagarna på Gili Air går i avkopplingens tecken. Här finns möjlighet att snorkla och dyka. Ön har en omkrets på 5 km och det är en fin upplevelse att ta en promenad runt ön. Här råder lugn och ro, men ön är också under utveckling. Det finns ett antal restauranger på sydöstra delen av ön, och stadslivet har blivit lite mer påtagligt under senare år.

Dag 20: Gili Air – Padang Bai – Sanur

Du åker motorbåt från Gili Air via Gili Trawangan till Padang Bai. Därefter väntar buss till ditt hotell i Sanur. ([F])

Dag 21: Sanur

Sanur är en mysig badort på sydvästra Bali. Härifrån kan du upptäcka Balis södra del och utforska öns många shoppingställen. Du kan också njuta av och sammanfatta alla dina intryck från resan på stranden eller vid poolen.

Dag 22: Sanur - Denpensar flygplats

Efter frukost finns lite ledig tid innan du måste checka ut. Du hämtas upp och körs till flygplatsen och tidpunkten är beroende av ditt flygs avgångstid. ([F])

Dag 23: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
Två nätter på budgethotell i Medan
Två nätter på budgethotell i Bukit Lawang
Två nätter i enkelt tält/bivack i djungeln vid Bukit Lawang
En natt på budgethotell i Berastagi
Tre nätter på budgethotell i Lovina
Tre nätter på budgethotell i Ubud
Fem nätter på standardhotell på Gili Air
Två nätter på budgethotell i Sanur

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 28 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Sumatra // Bali - Skandinavien (inklusive bagage)
  • 20 nätter på hotell
  • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

FRÅN: 8 495:-
Java overland

Java Overland

Denna tur bjuder på vackra tempel, däribland det intressanta Borobudur-templet, en tur till Bromo-vulkanen till häst och vacker natur.

Reslängd: 5 dagar
FRÅN: 5 295:-
Komodo backpacker

Komodo för backpackern

Är du en backpacker som längtar efter äventyr? Då är kanske en femdagars båttur från Lombok till Komodo och tillbaka något för dig!

Reslängd: Fem dagar
Komodo Rinca

Expedition: Komodo/Rinca

Många ser mötet med komodovaranerna som höjdpunkten på resan. Med det sagt bidrar mycket annat till att göra upplevelsen minnesvärd, inte minst livet ombord på båten, öns fantastiska natur och det vilda djurlivet.

Reslängd: Tre dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: