23 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 40 850:-
Historia, vattenfall, regnskog och ett spännande djurliv - Sumatra har enormt mycket att erbjuda! Vandra i den frodiga djungeln och upplev de vilda orangutangerna. Därefter bestiger du den magnifika Sibayak-vulkanen och får träffa batakfolket.
I djungeln övernattar du primitivt - men det är så du upplever djungeln som bäst!

Från Sumatra går resan vidare till Bali, där kultur och avkoppling väntar. Du beger dig till Lovina som är känt för sina svarta stränder och sitt lugna tempo. På Balis norra kust kan du upptäcka öns två stora vulkaner och dyka bland historiska vrak. Resan går sedan till centrala Bali och staden Ubud; Balis kulturella centrum.

Du fortsätter till den vackra ön Gili Air. Här väntar dagar med avkoppling och härligt strandliv. Öarna omges av azurblått vatten och flera korallrev, vilket gör dem till en idealisk plats för snorkling och dykning.

Din rundresa i Indonesien avslutas i Sanur på Balis sydvästra kust. En mysig plats med strand, butiker och restauranger plus massor av lokalliv, tempel och gallerier.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Indonesien här
Läs mer om Indonesien här.

Bästa reseperiod

Indonesien kan besökas året runt, temperaturen ligger konstant mellan 28-32 °C.
Landet har två årstider. Dels regnperioden från november till mars och torrperioden från april/maj till oktober. Under torrperioden är vädret mest stabilt även om man fortfarande kan förvänta sig en regnskur emellanåt. Under regnperioden förekommer intensiva regnskurar men oftast bara under kortare perioder.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien Dag 2: Ankomst Medan - Sumatra
Vid ankomsten till Medan välkomnas du av din chaufför, som tar dig till ditt hotell där du under resten av dagen kan koppla av efter flygningen.
Dag 3: Stadsrundtur i Medan - Bukit Lawang
Dagen börjar med en liten stadsrundtur där du besöker Maimun-palatset som byggdes 1888 i mellanöstern-stil och tillhör sultanen av Deli. Dessutom väntar ett besök till den stora Almashum-moskén som byggdes under samma period. Därefter fortsätter du förbi det färgglada kinesiska templet Vihara Gunung Timor, varefter en cirka 3 timmars bilresa mot Bukit Lawang, en liten turistort i utkanten av Gunung Leuser nationalpark, tar vid. Det är den bästa utgångspunkten för att se de stora orangutangerna. Dessutom är parken en av de största nationalparkerna i världen med över 800 000 hektar ren regnskog och hem till ett stort antal däggdjur, tigrar, orangutanger, gibbonapor, elefanter och noshörningar. På vägen görs ett stopp vid en av de lokala marknaderna. Vid ankomsten till Bukit Lawang finns det tid för avkoppling medan du njuter av utsikten från ditt rum.
Dag 4-5: Orangutanger och vandring i djungeln
Efter frukosten börjar vandringen in i Gunung Leuser nationalpark. Cirka sex timmars vandring väntar dig denna dag och därpå följande dag. Terrängen är kuperad så pulsen kommer att stiga. Under vandringen finns goda möjligheter att se apor i det fria och har du riktigt tur kanske en vild orangutang korsar din väg. Längs vägen berättar guiden om regnskogens flora och fauna. Du sover på två olika platser och båda ställena består av enkla bivacker gjorda av bambustänger och grenar. Båda dessa djungelcamper är mycket enkelt utrustade med bara det nödvändigaste. Guiderna kommer att tillreda lokal mat och på kvällen kan du spela kort eller sitta runt lägerelden och prata med gruppens deltagare.
Dag 6: Vandring i djungeln - Tubing till Bukit Lawang
På morgonen kommer du att väckas av det magiska ljudet från djuren i djungeln. Efter frukost väntar en vandring i cirka 3-4 timmar i parken, där du får uppleva mer av djungelns spännande djurliv. Vandringen slutar vid floden och där tar tubingen vid. Du kommer att flyta längs floden ned mot Bukit Lawang i ett stort bildäck under cirka 20 minuter. Det är ett roligt och avslappnat sätt att uppleva naturen på. Resten av dagen står till eget förfogande. (F)
Dag 7: Bukit Lawang - Berastagi
Idag väntar en längre bilresa på grusväg till Berastagi. Där besöks den lokala marknaden innan du körs till ditt hotell. Staden erbjuder vacker utsikt över bergslandskapet. Berastagi är en vacker bergsstad som ligger mellan två aktiva vulkaner Sinabung (2 414 möh) och Sibayak (2 172 möh). Det största lokala stamfolket är Batak Karo. (F)
Dag 8: Vandring på vulkanen Sibayak - Medan
Denna 2 172 meter höga vulkan ligger nära Berastagi. Det är en av de lättare vulkanerna att bestiga i Indonesien och den kan bestigas av alla i normal fysisk form. Vi startar från Jaranguda som ligger bara 3 km från staden. Det är bra att börja tidigt, eftersom den bästa utsikten är direkt efter soluppgången. Du hämtas tidigt och körs till startplatsen. Vandringen till toppen tar cirka 1 timme. Första delen går genom ett grönskande skogsområde och ofta kan du höra apornas vrål under denna del av turen. Därefter går rutten genom ett bergslandskap. När du kommer till toppen kan du skymta svavel och bubblor som kommer upp från vulkanen. På toppen väntar en fantastisk utsikt och det kommer att finnas tid till att njuta av omgivningarna. På vägen tillbaka vandrar du mot Raja Berneh, där det finns tid att bada i de varma poolerna. Sedan går resan tillbaka till ditt hotell och frukost innan resan fortsätter mot Medan. Bilresan dit tar cirka 2 timmar. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)
Dag 9: Medan – Denpasar – Bratan – Lovina
Transfer till flygplatsen tidigt på morgonen. Du flyger från Kualanamus flygplats (Medan) till Denpasar flygplats på Bali. Härifrån väntar en resa till norra delen av Bali och staden Lovina. På resan genom Bali besöker du vattengudinnans tempel som ligger vid sjön Bratan och den traditionella marknaden i Bedugul med frukt, kryddor och grönsaker. Sedan går turen vidare upp i bergen, där vilda apor leker längs vägen. Sent på eftermiddagen kommer du till Lovina och checkar in på ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)
Dag 10-11: Lovina
Dagarna tillbringar du på egen hand i Lovina. Orten är känd för sina svarta lavastränder och sitt lugna tempo. Du kan ta en klassisk massage, vandra i området eller åka på en snorklingsutflykt ombord på en av de lokala balinesiska träbåtarna. Balis norra kust bjuder på många vandringar i bergen, t.ex. till det "dolda vattenfallet" Lemukih. Du kan också besöka det lokala vackra buddisttemplet efter soluppgången, men du kan naturligtvis också välja att bara koppla av vid poolen på ditt hotell.
Dag 12: Lovina – Banjars varma källor – Kintamani – Pura Gunung Kawi – Ubud
På Bali finns många varma källor. Du kommer att besöka staden Banjar och de varma källorna som ligger i vackra tropiska omgivningar. Här hittar du tre olika “pooler” där vattnet har olika temperaturer som värms upp av den vulkaniska underjorden. Hit kommer många lokala balineser tack vare vattnets helande kraft. Därefter fortsätter resan mot Singaraja, den tidigare huvudstaden på Bali, och vidare upp i bergen. Resan till Kintamani-kratern går längs slingrande vägar med många vackra utsiktsplatser och när du kommer fram kan du se den berömda vulkanen Batur (1 717 m). Härefter väntar Gunung Kawi, de berömda konungagravarna. Du måste gå uppför omkring 300 trappsteg för att komma ner till dessa gravar, som är inhuggna i bergväggarna. Området är omgivet av risterrasser, kokospalmer och porlande bäckar. Efter detta besök går resan vidare till ditt hotell i Ubud. (F)
Dag 13-14: Ubud
Ubud med omgivningar bjuder på mycket att se och göra. Detta är Balis konstnärliga centrum, som också är känt för yoga, meditation och avkopplande spavistelser. Det finns många intressanta butiker, museer, gallerier och inte minst dansföreställningar i staden. Är du lite äventyrslysten kan du följa med på forsränning nedför floderna, cykla eller bestiga antingen Batur (1 717 m) eller vulkanen Agung (3 142 m). Gör också ett besök på de intressanta marknaderna och de unika restaurangerna. Dessutom har Ubud många bra vandringsleder precis utanför staden som du kan utforska på egen hand. (F)
Dag 15: Ubud – Padang Bai – Gili Air
Du kommer att hämtas från ditt hotell i Ubud och köras till Padang Bai. Därifrån åker du motorbåt till ön Gili Air via ett kort stopp på Lombok. Resan tar cirka två timmar och du är framme runt lunchtid.
Dag 16-19: Badsemester på exotiska Gili Air
De följande dagarna på Gili Air går i avkopplingens tecken. Här finns möjlighet att snorkla och dyka. Ön har en omkrets på 5 km och det är en fin upplevelse att ta en promenad runt ön. Här råder lugn och ro, men ön är också under utveckling. Det finns ett antal restauranger på sydöstra delen av ön, och stadslivet har blivit lite mer påtagligt under senare år.
Dag 20: Gili Air – Padang Bai – Sanur
Du åker motorbåt från Gili Air via Gili Trawangan till Padang Bai. Därefter väntar buss till ditt hotell i Sanur. (F)
Dag 21: Sanur
Sanur är en mysig badort på sydvästra Bali. Härifrån kan du upptäcka Balis södra del och utforska öns många shoppingställen. Du kan också njuta av och sammanfatta alla dina intryck från resan på stranden eller vid poolen.
Dag 22: Sanur - Denpensar flygplats
Efter frukost finns lite ledig tid innan du måste checka ut. Du hämtas upp och körs till flygplatsen och tidpunkten är beroende av ditt flygs avgångstid. (F)
Dag 23: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Två nätter på budgethotell i Medan
Två nätter på budgethotell i Bukit Lawang
Två nätter i enkelt tält/bivack i djungeln vid Bukit Lawang
En natt på budgethotell i Berastagi
Tre nätter på budgethotell i Lovina
Tre nätter på budgethotell i Ubud
Fem nätter på standardhotell på Gili Air
Två nätter på budgethotell i Sanur
Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

april - okober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Sumatra // Bali - Skandinavien (inklusive bagage)
 • 20 nätter på hotell
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Turistskatt på Bali, cirka 150 000 IDR / person (motsvarar cirka 100 SEK)
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Indonesien

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Servicecenter Indonesien

Indonesien

Här på servicecentret på Bali kan du få massor med information och inspiration kring din resa.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: