Och går du runt med dessa drömmar om Bali men med den lilla extrafinessen att få slippa de större människoskarorna så går även det att ordna! En timmas båtresa från Bali och Lombok ligger nämligen de isolerade och vackra Gili Islands, som direkt för tankarna till Robinson Crusoes värld. Tre små öar ligger här som ett pärlband i turkost och vitt, mitt i den djupblå oceanen i det indonesiska öriket.

De små öarna kommer att gå direkt till ditt hjärta med sin avslappnande puls, sina svajande kokospalmer, sina gudomliga stränder och sin tropiska stämning.

Favoritsysselsättningen på Giliöarna är dykarturer och snorkling i det klara vattnet som finns i alla nyanser mellan blått och grönt. Allt omges av korallrev och här är fullt av färgstarka fiskar och havssköldpaddor.

Gili Islands består av dessa tre öar:
Gili Air ligger närmat Lombok och är den av öarna med störst befolkning. Det är den mest autentiska av öarna och här kan du övernatta i pålhyddor. Prova också att dyka vid det japanska skeppsvraket från andra världskriget.

Gili Trawangan, mera känd som Gili T, är den största av Giliöarna och även den med flest turister. Här samlas backpackers och festglada kring öns många barer. Här finns även ett antal faciliteter för resande och flera dykarcentra, strandrestauranger och, just det, ännu fler barer.

Gili Meno er den minsta av öarna och även den med minst turister. Här är mindre stoj men även färre övernattningsmöjligheter. Samtidigt är här några fenomenala vita sandstränder på öns västra del. Här är inga bilar, så all transport sker till fots, på cykel, i båt eller i små hästvagnar. Mellan oktober och april kläcker malariamyggan sina ägg så undvik ön under denna period.

Det finns även många små öar utan reguljära båtturer men som man kan ta sig till med privat taxibåt. Dessa går att hyra i hamnen i Lembar, Bali.

Gili Trawangan
Gili TrawanganGili TrawanganGili Trawangan

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecentre i Indonesien

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Servicecenter Indonesien

Indonesien

Här på servicecentret på Bali kan du få massor med information och inspiration kring din resa.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: