Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
Tre dagar
Exkl. flyg
Från 3 795:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Målet med den här resan är att nå toppen på Rinjani, Indonesiens tredje högsta vulkan.

Färden leder först fram till foten på vulkanen, sedan börjar en tre dagar lång vandring. Utöver den hisnande utsikten och soluppgången från toppen kan du se fram emot varierade naturupplevelser, med bland annat varma källor och vilda apor.

Bästa reseperiod

Resan genomförs från maj till mitten av oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Börja vandringen, Senaru-Senaru (kraterkanten) - Du blir hämtad på ditt hotell innan soluppgången och körs direkt till Senaru, utgångspunkten för din tre dagar långa vandring på Indonesiens tredje högsta vulkan (3 726 meter). Den första dagen tar du dig genom olika landskap i cirka nio timmar, innan du når kanten på Senarus krater. Under vandringen i bergslandskapet har du möjlighet att se exotisk flora och fauna, inte minst apor och vilda orkidéer. Vid kratrarna på Segara Anak och Senaru väntar fantastiska utsiktsplatser. Det serveras lunch under dagen och vatten medtas på färden. Med på vandringen finns en guide och en person som är bärhjälp, det vill säga hjälper till att bära tält, sovsäckar, liggunderlag, mat och vatten. Du bär själv din egen packning. (F,L,M) Dag 2: Vandring på Rinjani - Segara Anak Lake - Sembalum (kraterkanten) Tidigt på morgonen får du frukost innan du går upp och beundrar soluppgången. Beroende på ditt boende kan du behöva vandra en halvtimme för att komma upp och se solens första strålar. Sedan fortsätter vandringen ner i själva kratern på vulkanen Rinjani. Här passar det bra att ta ett dopp i de varma källorna, nära den lilla vulkan som vuxit fram inne i den stora vulkankratern. Sedan är det dags att gå uppåt mot Sembaluns kraterkant, den motsatta kraternkanten, där du tillbringar vandringens andra natt. (Kom ihåg att ta med dig varma kläder, särskilt i juli/augusti.) (F,L,M) Dag 3: Bergsbestigning till toppen på Rinjani - Sembalun - Sengigig/Bangsal Tidig morgon (kl. 03.00) är det dags att bege sig mot den högsta punkten på Rinjani och här kommer du förhoppningsvis att uppleva en vacker soluppgång, med utsikt över sjön, berget och en stor del av Lombok. På en molnfri dag kan du se ända till Bali. Du följer sedan samma väg ner till lägret, där det serveras frukost. Efter dessa trevliga upplevelser är det dags att styra kosan mot Sembalun. Efter lunch och ankomst till Senaru går resan tillbaka till Senggigi eller till Bangal. Härifrån kan du fortsätta din semester på någon av Giliöarna. (F,L)

Övernattningar

Två nätter i tält på vulkanen Rinjani.

Kommentarer

Observera att resan också kan göras som en fem dagar lång utfärd, som börjar och slutar på Bali. Kontakta oss angående priser.

Det är värt att ta med varma kläder, för på natten kan temperaturen sjunka ner till nollgradigt på vulkanen.

Resan är ganska krävande och kräver god fysisk kondition. Observera att övernattning sker i tält under utfärden.

Tänk på att höjdsjuka kan förekomma på alla vandringar, även om du följer rätt råd (läs mer på Vårdguiden). Du bör också vara medveten om att en del av vandringarna inte överensstämmer med de rekommenderade riktlinjerna för t.ex. övernattningshöjd, eftersom de då inte hade kunnat genomföras. Alla vandringsturer som erbjuds av Winberg Travel testas och vi upplever ytterst sällan att våra resenärer drabbas av höjdsjuka som påverkar upplevelsen. Emellertid är det mycket viktigt att du går ner i höjd om du upplever symptom på höjdsjuka (exempelvis illamående eller huvudvärk). Lyssna noggrant på dig själv och din kropp. Höjdsjuka är något man ska ta på stort allvar. I extrema fall har det haft dödlig utgång när vandrare ignorerat symptomen och fortsatt upp i bergen. Du bör kontakta din läkare och diskutera hur du kan förebygga höjdsjukdom under resan. Vi återbetalar inte vandringar som påverkas eller avbryts på grund av höjdsjuka.

Tänk på att höjdsjuka kan inträffa på alla vandringar, oavsett om du följer de rekommenderade riktlinjerna eller inte. Vi återbetalar inte vandringar som påverkas eller avbryts på grund av höjdsjuka. Alla vandringar med Winberg Travel är väl testade och vi upplever ytterst sällan att våra resenärer får höjdsjuka som påverkar upplevelsen.

Det är oerhört viktigt att du går ner i höjd om du utvecklar symptom på höjdsjuka. Lyssna noggrant på dig själv och din kropp. Höjdsjuka är något man ska ta på stort allvar. I extrema fall har det haft dödlig utgång när vandrare ignorerat symptomen och fortsatt upp i bergen.
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Denna aktivitet startar varje dag.

Packlista

 • Ett par bekväma vandringsskor/kängor
 • Långbyxor
 • Fleecetröja, eftersom nätterna kan vara kyliga
 • Kamera
 • Ficklampa
 • Sovsäck (det finns mattor och liggunderlag)
 • Varma kläder till vandring
 • Bra vandringskängor
 • Varma strumpor
 • Skidunderställ till övernattningen på Rinjani
 • Varma tröjor till vandring

I priset ingår

 • Transfer Lombok hotell - Senaru - Lombok hotell
 • Bergsguide
 • Bärhjälp
 • Tält
 • Alla måltider enligt program
 • Vatten, kaffe, te
 • Entréavgift till nationalparken

I priset ingår inte

 • Dricks
 • Andra drycker än de som anges

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecentre i Indonesien

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Servicecenter Indonesien

Indonesien

Här på servicecentret på Bali kan du få massor med information och inspiration för din resa på Bali.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF