Sök
Sök
Kysten ved Sanur
Sanur Beach på Bali
Nusa Lembongan
Barongdans i Batubulan
Abetemplet Ubud
Marked Ubud
Risbonde i Ubud
Gunung Kawi kongegrave
Batur vulkanen
Lovina
Munduk vandfaldet
Tanah Lot templet
Solnedgang på Bali.

Skräddarsydd rundresa Bali

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 17 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 14 dagar

Bali är lika exotiskt som namnet antyder. På denna lilla indonesiska ö kan du se fram emot en rundresa på egen hand med ett varierat utbud av lokal kultur, tropisk natur och flera härliga stränder inom några få kilometer.

Bland annat väntar en båttur ut till den vackra ön Nusa Lembongan.

Du kommer också att vandra bland vackra risterrasser, uppleva den berömda balinesiska barongdansen samt njuta av spännande gallerier och bra restauranger i kulturstaden Ubud.

Däremellan finns det gott om tid att slappa och att njuta av strandlivet.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Indonesien här
Läs mer om Indonesien här.

Väder

Bali kan besökas året runt, eftersom temperaturen konstant ligger på 28-32 °C. Ön har två årstider. Regnperioden från november till mars, och torrperioden från april/maj till oktober. De flesta resenärer föredrar torrperioden, då vädret är som mest stabilt, även om du fortfarande kan förvänta dig en regnskur nu och då. Under regnperioden kan det regna våldsamt, men oftast bara under kortare perioder.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Resa från Sverige till Bali, Indonesien

Dag 2: Ankomst till Sanur
Ankomst till Bali, där du hämtas upp och körs till ditt hotell i Sanur för tre nätter. Hotellet ligger i centrum av Sanur, precis vid stranden och 5 minuters promenad från Jysk Servicecenter. Hotellet ligger i en härlig tropisk trädgård där du kan koppla av efter flygningen.

Dag 3: Sanur
Efter frukost hålls ett kort informationsmöte på Jysk Servicecenter med danska Nikolaj, som har bott på Bali i flera år och har stor kunskap om ön. Här kan du få information om bland annat den lokala kulturen, sevärdheter och shoppingmöjligheter. Resten av dagen kan du koppla av på stranden.
Valfritt att köpa till: balinesiskt välbefinnandepaket med massage, bodyscrub, ansiktsbehandling med mer i totalt fem timmar. Paketet passar både kvinnor och män. (M)

Dag 4: Sanur - Båtresa till Nusa Lembongan - Sanur
Söder om Bali ligger den vackra ön Nusa Lembongan. Du åker dit med katamaran, och hela dagen tillbringas på denna fantastiska ö. Vid ankomsten till ön har du en uppsjö av alternativ att välja mellan som alla ingår i priset. Du kan bland annat följa med på en tur ut på landsbygden, åka på en snorklingssafari, paddla kajak eller åka "bananbåt". I dagens program ingår också en stor lunchbuffé. Du återvänder till Sanur under kvällen. (M,F)

Dag 5: Traditionell barongdans i Batubulan - Besök hos konsthantverkare i Celuk - Ubud
Denna dag kommer du att ha möjlighet att uppleva den traditionella och mycket intressanta barongdansen i staden Batubulan. Därefter går färden vidare mot Celuk, där du kan se hur de vackra filigranhantverken tillverkas på lokala silververkstäder. Det finns också möjlighet att se hur man tillverkar vackra masker i trä. Vid middagstid kommer du till den mycket charmiga kulturstaden Ubud, där du inkvarteras på ett hotell i utkanten av staden. En gratis pendelbuss avgår till centrum flera gånger om dagen. Det tar cirka 15 minuter att promenera från hotellet till stadens centrum. (M)

Dag 6: Ubud
Dagen börjar med frukost på hotellet. Idag får du chansen att på egen hand utforska Ubuds stora kulturella utbud, spännande specialbutiker och den vackra omgivande naturen. Du kan t.ex. hyra cyklar och/eller åka på forsränning. Under forsränningen flyter du fram längs den vackra Ayung-floden i en gummibåt och kommer ännu närmare naturen (tvåtimmarstur). Denna tur passar alla. (M)

Dag 7: På egen hand i Ubud
Idag har du tid att njuta av Ubud på egen hand
(M)

Dag 8: Besök till konungagravarna i Gunung Kawi - vulkanen Batur - Lovina
Resan går vidare mot de eleganta och vackra risterrasserna, som finns avbildade på många vykort. Det finns också möjlighet att besöka de vackra konungagravarna i Gunung Kawi, som ligger inbäddade mellan kokospalmer och risfält. Sedan kör du vidare norrut till utkiksplatsen där du kan se den berömda vulkanen Batur, som ligger 1 717 meter över havet. Här finns också mot möjlighet att äta lunch. Därefter kör du mot Balis norra kust och den fridfulla kustorten Lovina. Här kommer du att bo på ett hotell som ligger nära stranden och restauranger. (M)

Dag 9: Lovina
Dagen tillbringar du på egen hand. Om du vill se delfinerna leka i havet kan du boka en morgonbåttur i receptionen. Delfinerna är som mest aktiva på morgonen, och därför åker vi ut redan i soluppgången. Du kan också välja att få massage, vandra i området eller åka på en snorklingsutflykt ombord på en av de dekorativa balinesiska träbåtarna. Du kan välja mellan många aktiviteter - men naturligtvis kan du också välja att bara koppla av på stranden.(M)

Dag 10: Buddhistiska tempel - Munduks vattenfall - Lovina
Efter frukosten väntar den norra kusten. Du tar dig först upp till det buddhistiska templet, som är det enda i sitt slag på Bali. Hit kommer många resenärer för att gå yogakurser. Sedan går resan vidare till det vackra vattenfallet i Munduk, som du når efter en vandring genom den tropiska skogen. Här finns möjlighet att bada (vattnet svalkar skönt). Därefter går turen genom små byar, och längs vägen väntar en fantastisk utsikt över "Twin Lakes". Vattengudinnans tempel ligger vid den södra sidan av Bratan-sjön. Här promenerar du genom den vackra tempelparken, där du kan ha turen att uppleva en pågående ceremoni. Du kommer dessutom att besöka kryddmarknaden i Bedugul, där du också kan köpa färsk frukt och vackra blommor. Därefter fortsätter resan tillbaka till Lovina. (M)

Dag 11: HeVarma källor i Banjar - Tanah Lot-templet - Legian
Efter några avkopplande dagar på norra delen av Bali går resan söderut igen. Efter frukosten väntar de varma källorna i staden Banjar, där du kan bada i det varma vattnet. Därefter fortsätter resan genom små lokala byar och ett vackert landskap fullt av risterrasser. Flera små fotostopp sker under vägen och du kommer också att besöka Tanah Lot-templet, som är ett av de mest fotograferade templen på Bali. Templet ligger på en klippa, och många människor kommer hit för att uppleva solnedgången, men även dagsljuset ger en vacker effekt. Efteråt åker du tillbaka till ditt hotell i Legian (mellan Kuta och Seminyak). Hotellet är en perfekt utgångspunkt för shopping i området. (M)

Dag 12: Legian
Rundresan på Bali närmar sig sitt slut, så denna dag är ägnad för shopping innan hemresan. Det finns också möjlighet att ta en halvdagskurs i surfing eller en ridtur på stranden i solnedgången. (M)

Dag 13: Avresa från Bali
Idag är det dags att säga adjö till den vackra ön Bali efter några fantastiska dagar med häftiga upplevelser och många synintryck. Rundresan avslutas med transport till flygplatsen. (M)

Dag 14: Ankomst till Sverige
Du anländer till Sverige.

Övernattningar:
3 nätter på hotell i Sanur
3 nätter på hotell i Ubud
3 nätter i Lovina
2 nätter på hotell i Legian/Seminyak

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 17 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flygbiljetter från Sverige t/r
 • Måltider och övernattningar enligt program
 • Transfer från/till flygplatsen på Bali
 • Transfer från Sanur till Ubud med sightseeing
 • Transfer från Ubud till Lovina med sightseeing
 • Transfer från Lovina till Legian/Seminyak med sightseeing
 • Heldagsutflykt dag 3 till Nusa Lembongan inkl. lunch
 • Vandring och massage dag 6 i Ubud inkl. lunch
 • Dagsutflykt till norra Bali, dag 9
 • Engelsktalande guide under transferdagarna och under resan till norra Bali

I priset ingår inte

 • Entréavgifter under de olika utflykterna/transferna
 • Andra måltider än de som anges
 • Indonesiskt visum
 • Flygplatsskatt vid avresa
 • Reseförsäkring
 • Dricks till guiderna. I Indonesien är det god praxis att ge dricks efter resan
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

FRÅN: 8 495:-

Java Overland

Denna tur bjuder på vackra tempel, däribland det intressanta Borobudur-templet, en tur till Bromo-vulkanen till häst och vacker natur.

Reslängd: 5 dagar
FRÅN: 5 295:-
Komodovaran, Komodo, Indonesien

Komodo för backpackern

Är du en backpacker som längtar efter äventyr? Då är kanske en femdagars båttur från Lombok till Komodo och tillbaka något för dig!

Reslängd: Fem dagar
Komodo

Expedition: Komodo/Rinca

Många ser mötet med komodovaranerna som höjdpunkten på resan. Med det sagt bidrar mycket annat till att göra upplevelsen minnesvärd, inte minst livet ombord på båten, öns fantastiska natur och det vilda djurlivet.

Reslängd: Tre dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: