8 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 13 950:-
Från 9 450:-
Inget är så synonymt med Italien som Toscana. Ta med familjen på en resa till den del av stövellandet som är känd för sina backiga landskap, historiska städer och fantastiska mat. Toscana är något helt speciellt!

Resan börjar i Florens där ni kan gå på upptäcktsfärd i den historiska stadens många museer och äta er mätta på några av Italiens bästa restauranger. Efter några dagar i Florens hämtar ni er hyrbil och åker vidare mot den kända Chiantiregionen. Här ska ni bo hos Del Mastio-familjen mitt i Chiantis backiga landskap mellan cypresser, vinodlingar och olivlundar. Från ert rustike agriturismo finns det massor av möjligheter för dagsutflykter eller bara avkoppling vid poolen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Italien här
Läs mer om Italien här

Bästa reseperiod

Klimatet i Toscana är överlag milt, men med vissa skillnader beroende på geografi och topografi. Kust och dalar har oftast varmare somrar en kullar och berg, även om kusten också bjuder på brisen från havet. Regionens huvudstad Florens upplever generellt bra väder med relativt mildra vintrar och varma, soliga somrar.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag flyger ni från er närmsta flygplats till Florens, dit ni ankommer senare samma dag. Vid ankomst till Florens hoppar ni in i en taxi som tar er den korta sträckan till ert hotell som ligger centralt i den gamla stadsdelen.
Dag 2: På egen hand i Florens
Renässansstaden Florens är ett överflöd av kultur, arkitektur och gastronomi, och staden huserar upplevelser för alla åldrar. Floden Arno snirklar sig genom den historiska stadskärnan. Bron Ponte Vecchio balanserar på ett förunderligt sätt över floden och det är en alldeles speciell syn att se hur de många små butikerna utgör den gamla bron. Hela Florens stadskärna är fylld med vackra, historiska byggnader. Faktiskt är hela stadens centrum Unesco-bevarad, och på er färd genom Florens smala gränder känns det som om ni har kastats tillbaka i tiden. Katedralen Santa Maria del Fiore är stadens kännetecken och kyrkans vackra kupol var en gång i tiden världens största. De flesta dagar är katedralen öppen så att hela familjen kan klättra upp för de branta trapporna som leder upp till kupoltaket. Härifrån får ni en formidabel utsikt över stadens alla tak. Gå på upptäcktsfärd i Uffizigallerierna som huserar några av världens mest kända konstverk. Be din reserådgivare om hjälp med att förboka entrébiljetter för att slippa stå i kö vid ankomst. De äldre barnen kommer älska att utforska de många finurliga uppfinningar som finns på det interaktiva Da Vinci-museet. Blir ni trötta på museum kan vi rekommendera att köpa med några nybakade paninis till Florens vackra Boboli Park. Florens är fyllt av härliga matupplevelser. Överallt i staden hittar ni små trattorior och stadens många pizzerior är det perfekta alternativet för barnfamiljen. När ni en matglad familj kan vi rekommendera ett besök på stadens matmarknad, Mercato Centrale. Här hittar ni grönsakshandlare med färsk frukt, bodar med hemmagjord pasta och slaktare med lufttorkade skinkor hängandes från taket. Till lunch kan ni följa efter italienarna till gatan Via dei Neri. Här hittar ni de mest fantastiska paninis, men förbered dig på lång kö – italienarna väntar gärna på god mat! (F)
Dag 3: Färd mot Panzano i Chianti
Efter några spännande dagar i Florens åker ni nu mot Chianti-regionen. Bilfärden tar bara en dryg timme och på vägen kan vi rekommendera ett stopp i medeltidsstaden San Gimignano som är känd för sina 13 torn som sticker upp ur det toskanska landskapet. De kommande dagarna kommer ni spendera hos Roberto och Jussara och deras två döttrar på deras agriturismo utanför Panzano. Ett agriturismo är ett lantbruk som är omgjort för att kunna husera besökare. Detta lilla paradis ligger tre kilometer ner för en liten grusväg som slingrar sig fram mellan vinodlingar och olivträd. Ju närmare lantbruket ni kommer desto vackrare blir omgivningarna och ni tas emot med öppen famn av familjen vid ankomst. Ni inkvarteras i er egen lilla lägenhet med kök och flera rum. Efter många upplevelser i Florens är det kanske dags för en dag vid den uppfriskande poolen, medan era värdar berättar för er om områdets många utflyktsmöjligheter. (F)
Dag 4–7: Avkoppling och upplevelser på agriturismo i Chiantiregionen
Panzano är en av Chiantis charmigaste städer. På stadens topp tronar den lokala kyrkan upp sig, med vackra utsikter över landskapet. Nere på stadens lilla torg kan du njuta av en espresso och en lemonad tillsammans med lokalbefolkningen. Stadens mest karismatiska invånare är den finurliga slaktaren Dario Cecchini. Han är känd över hela Italien för sin utåtriktade personlighet och kärlek för stora, florentinska stekar. Om du delar denna kärlek får du inte missa ett besök på hans restaurang. På lördagen är det stor marknad i grannstaden Greve. Vid matbodarna finns solmogen frukt, lokala skinkor och spännande ostar. Har du tur kan du få smaka en skiva från den stora porchettan – en italiensk fläskkotlett. Nere på stadens charmiga piazza hittar du klädesbutiker och små järnhandlare som bland annat säljer kaffekannor, lokal keramik och små souvenirer. På kullarna ovanför Greve ligger medeltidsstaden Montefioralle. Stadens smala gränder och gamla hus gör den till en av Italiens vackraste. Och placeringen på bergstoppen ger dig en storslagen utsikt över hela området. Önskar du komma nära inpå den frodiga, gröna naturen i Toscana så finns en uppsjö av olika vandringsleder inom köravstånd, där du kan bege dig ut på välmarkerade stigar för att få en riktigt härlig naturupplevelse. Dina värdar har stor kunskap om lokalområdet och hjälper dig gärna att hitta vandringar som passar dig. Är ni sugna på glass får ni inte missa att svänga inom Castellina in Chianti. Stadens gelateria är nämligen lokalbefolkningens favorit. Er familjs utmaning blir att lyckas välja mellan de många goda smakerna, som pistacchio, cioccolato och limone. Fortsätter ni söderut kommer ni till historiska Siena. Här är hela den centrala stadsdelen en labyrint av trånga, kullerstensbelagda gränder som snirklar sig fram mellan den medeltida arkitekturen som till stor del är i gotisk stil. Siena är nog mest känd för Piazza del Campo och stadens rådhus. Chiantiregionen är självklart också känd för sina många goda viner. Mycket av vinet produceras efter stränga, traditionsbundna regler såsom den välkända Chianti Classico, men ni kommer också kunna hitta vingårdar som producerar mer experimenterande viner. I Panzano har de lokala gårdarna börjat odla ekologiskt vin, och detta berättar ägarna till er granngård gärna mer om. Här kan ni njuta av en vinprovning i lugna omgivningar medan barnen går på upptäcktsfärd mellan vinrankorna.
Dag 8: Hemresa till Skandinavien
Idag är det dags att säga hejdå till familjen Del Mastio och Chiantiregionen. Ni åker til flygplatsen i Florens där ni lämnar er hyrbil och flyger hem till Skandinavien.

Övernattningar

2 övernattningar i familjerum i Florens
5 övernattningar i lägenhet med kök på agriturismo i Chianti

Övernattningarna i Florens kan ändras efter era önskemål, medan agriturismot Podere Felceto är unikt. Skulle detta agriturismo inte vara ledigt under era önskade resedatum så finns det andra bra alternativ i området.

Kommentarer

Resan fungerar också bra till par eller större familjer då Podere Felceto även har dubbelrum samt en privat villa med plats för upp till 13 personer. Fråga din resekonsult för mer information och prisuppgifter.

Om du önskar beställa middag på Podere Felceto på ankomstdagen så ska detta beställas i förväg. Detta betalas lokalt efter ankomst.

Notera att under högsäsong från slutet av maj till slutet av september kan ni som minimum boka lägenheten för fem övernattningar. Övernattningar ska ligga inom lördag till lördag, exempelvis söndag till fredag. Utanför högsäsong krävs minimum 4 övernattning och under lågsäsong 3 övernattningar. Kontakta din reserådgivare för närmare detaljer och mer information.

Önskar ni mer tid i Toscana kan resan lätt förlängas.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan du boka med avresa när det passar dig bäst.

Mars-oktober

Packlista

 • Guidebok
 • Karta i telefonen
 • Italiensk ordbok
 • Kreditkort
 • Mindre vandringsryggsäck
 • Solkräm
 • Badkläder
 • Handduk
 • Böcker

I priset ingår

 • Flygbiljett Skandinavien–Florens t/r inkl. bagage
 • Övernattningar, utflykter och måltider enligt program
 • 5 dagars hyrbil inkl. fria kilometer samt kasko- och ansvarsförsäkring
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Dricks – i Italien är det kutym att ge dricks till guider och chaufförer
 • Måltider som inte är nämnda i programmet
 • Dryck
 • Tull och vägskatter

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: