15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 39 950:-
Från 38 450:-
Se fram emot att uppleva de största höjdpunkterna i Japan på denna resa som har alla övernattningar, ankomsttransfer och transport inkluderat genom ett sju dagars Japan Rail Pass. Detta ger dig massor av tid till att utforska några av Japans mest intressanta städer – Tokyo, Hiroshima, Osaka och Kyoto. Dessutom kan du göra extra utflykter till exempelvis Nara, Kobe Miyajima Island och Mount Fuji.
Resan börjar i Tokyo, en stad med många kontraster. Här finner du på den ena sidan ett pulserande inferno av butiker, spelhallar och karaokebarer, och på den andra sidan vackra parker, tempel och traditionell, japansk kultur. I Tokyo aktiverar du ditt Japan Rail Pass och åker med tåget till Kyoto – hemvist för landets största kulturskatter. Här kan du hyra en cykel och besöka några av de mest storslagna templen i Japan. Efter ett par fantastiska dagar i och omkring Kyoto fortsätter resan med tåg till Hiroshima – en stad präglad av historien med explosionen av den första atombomben 1945. Sedan dess har staden varit känd för att vilja främja fred och avskaffa atomvapen. Sista stoppet på resan är Osaka där du kan utforska stadens kulinariska scen och suga åt dig av Japans sista upplevelser innan din hemresa väntar.

Se fram emot:
 • Myllrande och konstrastfyllda Tokyo
 • Hiroshimas fängslande historia
 • Smaksensationer i Osaka
 • Natur & kultur i Kyoto

Vad är en upplevelseresa?
En upplevelseresa är en resa där både datum, flyg, hotell och aktiviteter är fixade – allt till ett fast pris och med en stor dos upptäckarlust på köpet! Alla våra upplevelseresor är individuella resor där transfer och utflykter sker i grupp, och de kan bokas direkt och är noga planerade av våra erfarna reseexperter som ser till att du garanteras det äventyr som är utmärkande för våra skräddarsydda resor. Processen blir alltså enklare, smidigare och smartare för dig som vill ut och fånga ditt nästa äventyr på denna färdiga

Läs mer om våra andra härliga upplevelseresor här
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Japan här

Bästa reseperiod

Du kan resa i Japan året runt, men speciellt vår och höst är behagliga årstider då det varken är för varmt eller för kallt, och vi kan därför rekommendera dessa perioder för att resa i Japan. Under våren kan du uppleva körsbärsblomningen, sakura, vilket lockar många besökare under mars och april. Under sommarmånaderna är det färre turister i Japan, men du ska vara förberedd på att det kan regna en del. Under hösten kan du uppleva de vackra färgerna på löven, koyo, som står i vacker kontrast till landets färggranna tempel. Under vintermånaderna finns det möjlighet att åka skidor i norra Japan.

Våra rekommendationer om den bästa restiden i Japan bygger på hur klimatet har varit under tidigare år. Vädret i Japan kan vara mycket ombytligt och oförutsägbart och därför bör våra rekommendationer endast ses som vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Stockholm eller Köpenhamn mot Japan, dit du ankommer nästa dag. Resan innehåller en mellanlandning.
Dag 2: Ankomst till Tokyo
Vid ankomst till Narita flygplats i Tokyo möts du av en lokal guide som visar dig vägen till bussen som ska ta dig till ditt hotell. Tokyo är minst sagt en kontrasternas stad. På den ena sidan är Tokyo ett enormt pulserande inferno av butiker som säljer allt från billigt tingeltangel, kläder och Manga till elektronik. På den andra sidan finns restauranger som serverar allt från traditionell nudelsoppa till en fransk 5-rätters meny, men även klassiska, japanska spelhallar och karaokebarer. En av Tokyos stora sevärdheter är att ta tunnelbanan runt till de olika shoppingdistrikten, exempelvis elektronikcentrumet Akihabara, där det säljs elektronik i ett tolvvåningshus, Ikebukero där det finns en Mangashop i varje gathörn, eller Shinjuku och Harajuku där ungdomskulturen och modet blomstrar. En sådan här resa ger en bra inblick i den ultramoderna och samtidigt mycket traditionella kulturen som finns i Tokyo. Den mer traditionella delen av Tokyo hittar du i Asakusa, vid templet med samma namn – en plats vi varmt kan rekommendera ett besök vid. Templet och den omkringliggande parken är otroligt vacker, men räkna inte med något vidare lugn här då den – precis som alla platser i Tokyo – är full med människor.
Dag 3–5: På upptäcktsfärd i Tokyo
Använd dagarna till att utforska Tokyo utifrån dina egna önskemål. Är du morgonpigg och sugen på sushi till frukost så ska du besöka Toyusu Fish Market. Du kan också använda dagarna till att åka på dagsutflykt till Mount Fuji. En sak är säkert: Tokyo och området runt staden har massor att bjuda på, så du kommer absolut inte ha tråkigt!
Dag 6: Från Tokyo till Kyoto med tåg
Idag ska du aktivera ditt Japan Rail Pass för att res med tåg till Kyoto – den tidigare huvudstaden och hemvist för landets största kulturskatter. Staden är en viktig del av ett besök i Japan och bjuder på några av landets mest storslagna tempel, många av dem flera hundra år gamla. Det sägs att det finns 2 000 tempel, helgedomar, palats, museer och traditionella trädgårdar i Kyoto, så du ska nog kunna fylla de kommande dagarna med spännande sevärdheter!
Dag 7–9: På upptäcktsfärd i och omkring Kyoto
De kommande dagarna har du på egen hand i Kyoto. Här finns goda möjligheter för att utforska Japans kulturella centrum. Du kan till exempel göra ett besök vid Nijoborgen, ta en promenad längs med floden, vara med vid en te-ceremoni eller utforska de 8 000 röda Torii-portarna vid Fushimi Inari-Taisha. Det finns också möjlighet att göra en dagsutflykt till Nara som huserar Japans största buddhastatyer och den stora tempelparken full med heliga hjortar. En utflykt till Kobe kan också varmt rekommenderas, som bland annat är berömt för sitt oxkött av hög kvalitet, och där du kan uppleva de botaniska trädgårdarna på bergssidan, med en fantastisk utsikt över staden och havet.
Dag 10: Från Kyoto till Hiroshima med tåg
Idag ska du hoppa på tåget mot Hiroshima – en stad präglad av historien med explosionen av den första atombomben 1945. Sedan dess har staden varit känd för att vilja främja fred och avskaffa atomvapen. Ta en promenad genom fredsparken, barnens fredsmonument och atombombkupolen, som är det återstående skelettet från en industrihall som stod precis på den plats där bomben exploderade. Vi kan också rekommendera ett besök på fredsmuseet. Alla upplevelser här är tydliga påminnelser om vilken makt människan har och på vilka sätt man kan välja att använda den.
Dag 11: På upptäcktsfärd i Hiroshima
Du har dagen på egen hand i Hiroshima. Det finns möjlighet att åka till Miyajima Island, som är berömd för att vara ett av Japans mest natursköna områden. Här kan du uppleva den flytande, röda Torii-porten, tempel, charmerande gator och vilda djur.
Dag 12: Från Hiroshima till Osaka med tåg och på upptäcktsfärd i Osaka
Om du åker tidigt från Hiroshima så ankommer du redan på förmiddagen till Osaka. På så sätt har du hela dagen idag till att på egen hand utforska Japans tredje största stad, som också kallas för nationens kök. Här hittar du otaliga restauranger med många spännande smaker som staden har tagit till sig från hela världen. På Dotonbori kan du under kvällen se stora neonfigurer på byggnadens fasader, och vid Shinsaibashi finns en av Japans längsta shoppingstråk. Osakas futuristiska twin tower-byggnad – Umeda Sky – är utan tvekan värd ett besök. Under kvällen bjuder den 170 meter höga byggnaden på en fantastisk utsikt över det lysande Osaka. Har du aktiverat ditt Japan Rail pass på dag 6 så är sista dagen att använda det idag.
Dag 13: På upptäcktsfärd i Osaka
Din sista hela dag i Japan är här, så passa nu på att suga åt dig av alla intryck som möter dig överallt. Vi kan rekommendera ett besök på Osaka Aquarium - det största akvariet i världen - Universal Studios Japan eller Osaka Castle. Alla dessa platser är helt klart värda ett besök! Du kan också använda dagen till att jaga en sista utsökt matupplevelse i Japan.
Dag 14: Från Kyoto till Tokyo med tåg och avresa mot Skandinavien
Efter en spännande resa runt i Japan går resan nu hemåt igen. Du tar Shinkansen till Tokyos centrala tågstation och byter därefter till flygplatståget som tar dig till Narita flygplats.
Dag 15: Ankomst till Skandinavien
Välkommen hem med ett bagage fullt av intryck och garanterat spännande inköp!

Övernattningar

4 övernattningar på hotell i Tokyo
4 övernattningar på hotell i Kyoto
2 övernattningar på hotell i Hiroshima
2 övernattningar på hotell i Osaka

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Gruppstorlek

Den här resan är individuell, bortsett från transfer från flygplatsen vid ankomst till Tokyo. Den genomförs i en mindre grupp.

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Promenadvänliga skor
 • Vattenflaska

Avresedatum

Status Avresedatum Boka senast Pris
Lediga platser Reseperiod06.10.24 - 18.10.24 Boka senast04-08-2024
35 450:-
Prisförslag

I priset ingår

 • Flyg Köpenhamn – Tokyo t/r, inkl. bagage. Det går också att resa från Stockholm eller Göteborg för en extra kostnad. Kontakta oss för mer information samt pris.
 • Övernattningar och transport enligt program
 • Sju dagars Japan Rail Pass i andra klass
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Entré till attraktioner och nationalparker
 • Transport som inte nämns i programmet

Kommentarer till pris

På den här resan är priset fast och garanterat.

Barnpriset gäller för barn i åldrarna 2-11 år. Priset varierar per avgång från 38 450 kr. Fråga din reserådgivare om pris på just din avgång. Barnpriset är baserat på att man delar rum med en vuxen resenär. Notera att det som mest kan vara två vuxna eller en vuxen och ett barn i åldern 2-11 år / rum.

Spädbarnspriset gäller för barn i åldrarna 0-2 år. Priset på alla avgångar är 7 950 kr.

Enkelrumstillägg: 15 950 kr.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: