Minimum 7 dagar
Exkl. flyg
Nya priser på väg
Husbil är ett bekvämt sätt att resa för familjer och mindre grupper. Det finns ett sort utbud av bra campingplatser i hela USA (Kampgrounds of America – KOA), som även har barnvänliga faciliteter.

Du har möjlighet att hämta din husbil på en plats och lämna den på en annan, för en envägsavgift. Du måste vara minst 21 år gammal för att hyra en husbil i Kanada.

Winberg Travel erbjuder husbilar i olika prisklasser, storlekar och modeller. Alla modeller har samma standardutrustning. Den största skillnaden på husbilstyperna är storleken och antal personer de har plats för. Du kan se de olika modellerna i bildgalleriet till höger och läsa mer på de kommande sidorna.

Winberg Travel erbjuder även hotell, bilhyra och utflykter i Kanada. Vi bokar inte husbil separat utan bara ihop med din internationella flygbiljett.

Läs mer om Kanada här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kanada här

Bästa reseperiod

Hela året men bäst från maj till september.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Husbilar kan hyras i fyra olika storlekar – se bilderna till höger. Videointroduktioner finns också för följande modeller: Standardutrustning Standardutrustning för alla husbilar är: automatväxellåda, luftkonditionering, farthållare, ABS-bromsar, servostyrning, musikanläggning, kylskåp, 2–3 kokplattor, toalett, dusch, mikro, generator (kan användas mot tilläggsavgift). Ålder / körkort Minimiåldern för husbilsuthyrning är 21 år. Till skillnad från vanliga biluthyrningar betalas inget tillägg för ungdomar under 25 år. Du måste visa upp ett pass, ett kreditkort och ett giltigt nationellt körkort för personbil när du hämtar fordonet. Det rekommenderas också att du tar med ett internationellt körkort för att undvika eventuella språkliga missförstånd. Upphämtning/avlämning Du kan inte hämta din husbil samma dag som du anländer i Kanada. Det är därför viktigt att du har bokat boende på hotell/motell den första natten. Du kan hämta din husbil under hela veckan, förutom på söndagar och nationella helgdagar. Det är möjligt att hämta husbilen på söndagar om du har köpt till "Early Bird Departure Special". Du måste hämta husbilen efter 13.00 och lämna den mellan 09.00–11.00 om du inte har köpt till ”Early Bird Departure Special”. Du måste kontakta uthyrningsföretaget innan du åker till uthyrningsstationen, så att du är säker på att din husbil är klar att hämtas vid den avtalade tiden. Därmed undviker du onödig väntetid. Ytterligare information tillhandahålls tillsammans med dina resedokument. Du bör räkna med att tillbringa runt en halvtimme på att lära dig husbilens funktioner när du hämtar den. Campingplatser När du hyr din husbil, kommer du att få en gratis lista över alla KOA-campingplatser i Kanada (Kampgrounds of America). Campingguiden ger dig en bra överblick över de fler än 600 KOA-platserna som finns utspridda i hela landet. Du får även ett KOA Value Card, vilket ger dig 10 % rabatt på platshyran. Körbegränsningar Du kan köra husbil praktiskt taget var som helst i Kanada, men med begränsningar de nordligaste delarna. Du bör dock vara försiktig eftersom du genom att köra under extrema förhållanden kan bli ansvarig för eventuella skador på husbilen. Uthyrningsföretaget förbehåller sig också rätten att tillämpa restriktioner på grund av aktuella vägförhållanden. Du får närmare instruktioner när du hämtar bilen. Uthyrningsstationer Nedan kan du se ett urval av de mest populära upphämtnings-/avlämningsstäderna i Kanada: Calgary, Alberta Vancouver, British Columbia Halifax, Nova Scotia Toronto, Ontario Montreal, Quebec

Kommentarer

Minsta hyresperiod är 7 dagar. Längsta hyresperiod är 35 dagar. Vid uthyrning i över 35 dagar delas perioden upp i två separata perioder, och du kan då behöva byta husbil.

Försäkringar
I hyran ingår full ansvars-, stöld- och kaskoförsäkring i samband med användning av husbilen. Försäkringen kräver dock att fordonet används i överensstämmelse med gällande riktlinjer. I händelse av skada är det mycket viktigt att du omedelbart informerar uthyrningsbolaget. Detaljerade instruktioner kommer att tillhandahållas vid upphämtning.

Självrisk
Vid skada på fordonet eller vid stöld finns en självrisk på CAD 2.000,-

Miles/kilometer
Du måste förbeställa antalet miles/km du förväntar dig att använda. Extra miles/km kommer inte att återbetalas.

Unlimited Mileage
Med paketet Unlimited Mileage kan du undvika obehagliga överraskningar. Paketet ger dig fria kilometer under hela hyresperioden samt personlig utrustning och utrustning till husbilen.

Paket - husbilsutrustning
I paketet ingår: köksredskap, bestick, tallrikar, koppar, glas, vattenkokare, sopborste, hink, konservöppnare och ficklampa.

Paket - personlig utrustning
I paketet ingår: kudde, lakan, sovsäck/täcke, tvättlapp, badlakan och kökshandduk.

Early Bird Departure Special (ingår ej i priset)
Måste beställas senast 30 dagar innan du hämtar din husbil. Early Bird Departure Special ger dig följande fördelar:

Upphämtning på ditt hotell (inom utvalda områden, hör med din resesäljare) och transport till uthyrningsstället
Tidig upphämtning av din husbil mellan 09.00 och 12.00
Sen avlämning av din husbil fram till 15.00
Transport till ditt hotell (inom utvalda områden, hör med din resesäljare) eller flygplats efter avlämning.

Envägshyra
Det är möjligt att lämna husbilen på en annan plats än du hämtade den. Då tillkommer en avgift på 400-600 CAD plus lokal skatt. Kontakta Winberg Travel för mer information.

Deposition
När du hämtar din husbil måste du betala en deposition på 500 CAD om du använder ett kreditkort (rekommenderas) eller 2000 CAD vid användning av andra betalningsmedel. När du har lämnat in din husbil kommer depositionen att återbetalas till ditt kreditkort, efter att eventuella lokala tillköp har räknats bort.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas varje dag

Packlista

  • Glöm inte internationellt körkort
  • Det kan vara bra att packa i mjuka väskor/bagar då det är enklare att förvara dem i husbilen

Kommentarer till pris

Priserna på husbilar är flexibla. Dvs. de ändras allt efter tillgång och efterfrågan och därför kan vi inte ge ett fast pris på hemsidan. En tumregel är dock att ju tidigare du bokar desto bättre pris får du. Minimitid för hyra av husbil är 7 dygn och maximitid är 35 dygn. Vill du hyra bilen mer än 35 dygn påbörjas en ny hyresperiod och man kan bli tvungen att byta bil.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: