14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 44 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
På denna resa kommer du att uppleva Kenyas huvudstad Nairobi, där du guidas genom några av stadens höjdpunkter inklusive besök på Sheldrick Elephant Orphanage, AFEW Giraffe Center, Kazuri Jewelry and Pottery Workshop och Karen Blixens hus.

Du kommer väldigt nära Afrikas djurliv vid The Ark i Aberdare National Park, som ligger mitt i en av världens mest berömda vildmarker. Övernattning på The Ark är särskilt spektakulär eftersom det är möjligt att upptäcka några av de många djur som vanligtvis inte ses på dagtid. The Ark, designad som en modern version av Noas ark, öppnades 1969 och ligger i ett vackert trädbevuxet område mitt i vildmarken.

Ol Pejeta är ett privatägt djurreservat på över 90 000 hektar mark, beläget knappt fyra timmars bilresa norr om Nairobi, precis vid ekvatorn mellan foten av Aberdarebergen och Mount Kenya. Reservatet är hemvist åt ett stort antal djur, inklusive Afrikas "Big Five", samt många fågelarter. På en klar dag, särskilt tidigt på morgonen, ges en fantastisk panoramautsikt över Mount Kenya och de många snötäckta topparna.

Tidigare var Lake Nakuru är känt för sina många flamingos som kom till sjön under årets alla säsonger i sökandet efter föda. I dag är här inte lika många som det brukade medan själva sjön är en lika underskön naturupplevelse som någonsin och dessutom Kenyas bästa plats för noshörningar, vilket parken även har särskild reservatstatus för. Här finns även fina chanser att uppleva bufflar, giraffer, zebror, vattenbockar och kanske till och med den så skygga leoparden.

Masai Mara är den mest spektakulära safariparken i hela Kenya. Här har du möjlighet att uppleva ett imponerande mångsidigt utbud av vilda djur - lejon, elefanter, bufflar, zebror, flodhästar, antiloper, gaseller, gnuer, giraffer, hyenor, krokodiler och mycket mer.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Kenya här
Läs mer om Kenya här

Bästa reseperiod

Östafrika kan besökas året runt. De s.k. långa regnen pågår från mars till maj och de korta i oktober-november. Regnperioden betyder dock inte att du inte kan besöka regionen men i vissa delar av Kenya kan det vara svårt att resa på grund av översvämmade vägar.
Under skandinavisk sommar är det vinter i Kenya, med temperaturer strax över tjugostrecket på fastlandet. Observera att Nairobi blir svalt på natten under dessa månader, så kom ihåg att ta med varma kläder och varm sovsäck om du åker på safari eller vandring. De hetaste månaderna i Kenya är den skandinaviska vintern, då temperaturen vid kusten är ca 30 grader och förutsättningarna för dykning, snorkling och bad är bäst.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Kenyas huvudstad Nairobi där du anländer nästa dag. Beroende på vilket flygbolag du valt blir det 1-2 mellanlandningar på vägen.
Dag 2: Ankomst Nairobi
I Nairobi kommer du att hämtas från flygplatsen av vår chaufför och köras till Wildebeest Eco Camp. Resten av dagen är till eget förfogande.
Dag 3: Det bästa av Nairobi
Efter frukosten kommer du att hämtas för en utflykt runt om i Nairobi och du besöker följande platser: Sheldrick Elephant Orphanage: Du besöker Sheldrick Elephant Orphanage, hem för föräldralösa elefantbarn som förbereds på att återvända till naturen. Alla elefanter har en egen individuell "utvecklingsplan" för hur de bäst skall tränas för att återinföras i naturen och inga elefanter blir kvar på barnhemmet. Beroende på elefantungens ålder kan det ta allt mellan ett till tio år. Giraffcentret: Dagen inkluderar också ett besök på AFEW (African Fund for Endangered Wildlife) Giraffe Center för att se centrets Rothschild-giraffer, som är en hotad ras i Kenya. Idag är Lake Nakuru National Park en av de få platserna där de kan upplevas utomhus. Rothschild-girafferna är kända för sina långa vita "sockor" som går hela vägen till knäna i motsats till Massaj-girafferna, som bara har vita "ankelsockor". Centret erbjuder också en informativ utställning om giraffer och här finns ett trevligt litet kafé. Lokal engelsktalande guide ingår. Kazuri smycke- och keramikverkstad: Du kommer också att få göra ett besök på Kazuri Jewelry and Pottery Workshop. Kazuri-projektet startade 1975 och hjälpte till att hjälpa ensamstående mödrar att försörja sig själva och sina barn. Kvinnorna handmålade smycken och keramik och sålde det. Projektet har nu blivit så populärt att över 200 kvinnor är anställda och deras varor säljs över hela världen. Allt är gjort för hand och det är otroligt spännande att uppleva kvinnornas färdigheter. Lokal engelsktalande guide ingår. Karen Blixens hus: utflykten avslutas så på Karen Blixens afrikanska hus 20 km väster om Nairobi – en av huvudstadens huvudattraktioner. 1985 omvandlades baronessans hem till ett museum i anledning av filmatiseringen av den nu berömda filmen "Mitt Afrika” med Meryl Streep och Robert Redford i huvudrollerna. Vissa av möblerna och målningarna är äkta medan mycket av inredningen är rekvisita från filmen. Det kommer att finnas tid att gå en promenad i den vackra parken med utsikt över Ngong Hills. (F)
Dag 4: Kibera Tour
Du kommer att hämtas av din guide på ditt hotell cirka kl. 11.00. Resan till och från Kibera är med kollektivtrafik eller till fots. Efter ankomst går vi genom slummen med guiden, som berättar om historiska och kulturella detaljer. Det finns möjlighet att vandra runt i området och besöka några av de många intressanta projekt eller workshops som initierats för att få människor i arbete. (F)
Dag 5: Nairobi - Aberdare nationalpark
Turen startar i Nairobi och tar dig på vägen till Mount Kenya-regionen förbi ananas-, te- och kaffeplantager samt floden Tana. Efter en god lunch på vackra Aberdare Country Club fortsätter du mot The Ark i Aberdare National Park, där kvällens boende är ordnat. På The Ark finns det många aktiviteter att välja mellan, inklusive vandring och guidad fågelskådning. Samtidigt kan du också njuta av utsikten från en av de fyra stora utsiktsplattformarna. Efter middagen finns det gott om möjlighet att luta sig tillbaka och njuta av den imponerande utsikten över de många djuren vid vattnet. Både te och kaffe finns tillgängligt hela vistelsen. (F,L,M)
Dag 6: Aberdare National Park - Ol Pejeta
Vi rekommenderar att du går upp tidigt idag eftersom det finns gott om möjligheter på morgonen att upptäcka många olika djurarter från utsiktsplattformarna. Efter frukost kan du åka på en kort safari och sedan åka till Aberdare Country Club. Härifrån kör du till Ol Pejeta Conservancy, där vi äter lunch, följt av en eftermiddagssafari. (F,L,M)
Dag 7: Ol Pejeta Conservancy
Njut av en hel dag på Ol Pejeta Conservancy, där du antingen kan koppla av eller åka på safari i din egen takt. (F,L,M)
Dag 8: Ol Pejeta - Lake Nakuru National Park
Denna morgon börjar du tidigt på en safari och åker sedan tillbaka till tältlägret för frukost. Turen går sedan vidare till Lake Nakuru National Park, där du anländer lagom till lunch. Efter lunch börjar din eftermiddagssafari vid Lake Nakuru, en av Kenyas vackraste sjöar. Tidigare var Lake Nakuru är känt för sina många flamingos som kom till sjön under årets alla säsonger i sökandet efter föda. I dag är här inte lika många som det brukade medan själva sjön är en lika underskön naturupplevelse som någonsin och dessutom Kenyas bästa plats för noshörningar, vilket parken även har särskild reservatstatus för. Här finns även fina chanser att uppleva bufflar, giraffer, zebror, vattenbockar och kanske till och med den så flyktiga leoparden. (F,L,M)
Dag 9: Lake Nakuru - Masai Mara National Park
Efter frukost och en tidig morgonsafari lämnar du Lake Nakuru-området och åker mot Masai Mara National Park. Du tar ett stopp längs vägen och äter medhavd lunch. På resan till ditt safari-läger ser du lite av massajerna dagliga liv och du får här de första smakproverna på nationalparkens fantastiska djurliv och dess varierande och kuperade landskap. Notera att bilturen är rejält tuff under vissa delar av sträckan där vägarna håller ett ganska primitivt skick. Innan middagen ger vi oss ut på en eftermiddagssafari. (F,L,M)
Dag 10-11: Safari i Masai Mara
Några spännande och djurrika dagar väntar på dig i Kenyas ledande safarireservat Masai Mara. Nationalparken är en fortsättning på Serengeti-slätten och världsberömt för den unika och spektakulära migrationen av hundratusentals gnuer och zebror. Från juni börjar de anlända till Masai Mara på jakt efter mat och i oktober är gräset uppätet och de börjar vandra tillbaka till Serengeti. Masai Mara är också rikt på bofasta djur med över 95 olika arter, vilket gör parken till en stor djurupplevelse året runt. I Masai Mara hittar du hela "The Big Five", alltså elefant, buffel, lejon, leopard och ett litet antal noshörningar, men också giraffer, flodhästar, hyenor och otaliga antiloper. Nationalparken har också ett otroligt rikt och varierat fågelliv med över 480 arter. (F,L,M)
Dag 12: Morgonsafari i Masai Mara - Nairobi
Stig upp tidigt för frukost och börja med en morgonsafari på. Från Masai Mara kör du mot Nairobi. Om du vill besöka en lokal massajby så tala om det för föraren. Besöket kostar cirka 25 US-dollar per person och betalas inne i byn. Ankomst till Nairobi sent på eftermiddagen. (F,L)
Dag 13: Nairobi - Skandinavien
Dagen är på egen hand i Nairobi, där du kan koppla av, tvätta kläder eller ta del av någon av de många andra aktiviteterna. Därefter åker du till flygplatsen. (F)
Dag 14: Ankomst till Skandinavien
Efter en spännande och händelserik resa anländer du till Skandinavien.

Övernattningar

Tre nätter på Wildebeest Eco Camp
En natt på The Ark i Aberdare Nationalpark
Två nätter i Ol Pejera i lyxtält vid Serena Sweetwaters camp
En natt Flamingo Hill Camp i Lake Nakuru Nationalpark.
Tre nätter på Masai Mara Sopa Lodge vid Masai Mara Nationalpark

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Gruppstorlek

Gruppstorlek på max 7 personer

Packlista

 • Kläder för väder & aktiviteter
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Äventyrslystnad

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Nairobi t/r (inkl. bagage)
 • Transfers och utflykter enligt program med engelsktalande lokalguider
 • 10 nätter på camps
 • Måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Visum
 • Transporter, utflykter och måltider som inte nämns i programmet
 • Drycker
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF