14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 36 450:-
Från 23 950:-
Masai Mara är den enorma savannen i landets sydvästra hörn och gränsar till Serengeti-slätten i Tanzania. Under er tid i Masai Mara har ni möjlighet att uppleva ett imponerande och varierat antal vild djur - elefanter, bufflar, zebror, flodhästar, antiloper, gaseller, gnuer, giraffer, hyenor, krokodiler och mycket mer. Här är riktigt goda chanser att se lejon och det är inte en onormal syn att se dem äta ett byte. Ni kanske också har turen att få syn på geparder och leoparder.

Lake Nakuru National Park är berömt för sina flamingos som ger sjön en fantastisk rosa glöd. Förutom flamingo kommer du att uppleva ett brett utbud av vilda djur som bufflar, giraffer, flodhästar och de vita noshörningarna, för vilka nationalparken är särskilt känd.

35 km söder om Mombasa ligger Diani Beach, som består av en vacker kustlinje på cirka 20 km med kritvit sand, palmer och blått vatten. Vid Diani Beach är det lätt att boka dyk- och mountainbikeutflykter i området eller ordna en dagstur till Shimba Hills, ett safariområde beläget cirka 35-40 km från Diani Beach. Dessutom kan du boka båtturer med snorkling till Wasini Island och Kisite Marine Park. Här hittar du Kenya bästa undervattensliv samt delfiner och vackra korallrev. Din resa avslutas vid de underbara stränderna på Diani Beach söder om Mombasa. Här kan du njuta av livet på den vackra sandstranden och skölja bort safaridammet i Indiska Oceanen.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Kenya här
Läs mer om Kenya här

Bästa reseperiod

Du kan resa i Kenya året runt. I allmänhet är det lättare att uppleva djurlivet i parkerna under torrsäsongen från slutet av juni till oktober och från januari till mars.

Vädret vid Mombasa är bäst under den skandinaviska vintersäsongen. Här är temperaturen som högst och nederbörden som minst. Regnperioden är runt april till juli.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Nairobi, Kenyas huvudstad, där ni anländer nästa dag. Beroende på flygbolag blir det 1-2 stopp på vägen.
Dag 2: Ankomst till Nairobi
I Nairobi kommer ni att hämtas på flygplatsen av vår förare och köras till Wildebeest Eco Camp. Resten av dagen är till fritt förfogande.
Dag 3: Det bästa av Nairobi
Efter frukost är det dags för en utflykt i och runt Nairobi, där du ska få besöka Kibera Slum och Karen Blixens farm. (F)
 • Kibera Slum tour: Under en guidad utflykt till Kibera Slum får du ta del av en värld som dessvärre är verklighet för väldigt många människor i Kenya. Mötet med invånarna, som trots hårda livsvillkor och stor fattigdom har skapat sig en dräglig tillvaro, är känslofyllt och någon som garanterat gör intryck. Tillsammans med en duktig lokalguide, som själv bor i Kibera, kommer ni få en autentisk förståelse av vardagen och även upptäcka att invånarnas initiativrikedom, motsåndskraft ogh gemenskap är de viktigaste delarna i den positiva utvecklingen som råder i området. Ta er an upplevelsen med ödmjukhet och respekt, och i gengäld kommer ni få en upplevelse som ökar er förståelse för hur människor lever utanför vårt tryggga Skandinavien.
 • Karen Blixens hus: utflykten avslutas så på Karen Blixens afrikanska hus 20 km väster om Nairobi – en av huvudstadens huvudattraktioner. 1985 omvandlades baronessans hem till ett museum i anledning av filmatiseringen av den nu berömda filmen "Mitt Afrika” med Meryl Streep och Robert Redford i huvudrollerna. Vissa av möblerna och målningarna är äkta medan mycket av inredningen är rekvisita från filmen. Det kommer att finnas tid att gå en promenad i den vackra parken med utsikt över Ngong Hills.
Det finns också möjlighet att köpa till en eller två extra utflykter, som inte är inkluderat i priset:
 • Sheldrick Elephant Orphanage: Besök ett hem för föräldralösa elefantbarn som förbereds på att återvända till naturen. Alla elefanter har en egen individuell "utvecklingsplan" för hur de bäst ska tränas för att återinföras i naturen och inga elefanter blir kvar på barnhemmet. Beroende på elefantungens ålder kan det ta allt mellan ett till tio år.
 • Giraffcenter: Besök AFEW (African Fund for Endangered Wildlife) Giraffe Center för att se centrets Rothschild-giraffer, som är en hotad ras i Kenya. Idag är Lake Nakuru National Park en av de få platserna där de kan upplevas i det fria. Rothschild-girafferna är kända för sina långa vita "sockor" som går hela vägen till knäna i motsats till Massaj-girafferna, som bara har vita "ankelsockor". Centret erbjuder också en informativ utställning om giraffer och här finns ett trevligt litet kafé. Lokal engelsktalande guide ingår.
 • Kazuri smycke- och keramikverkstad: Gör ett besök på Kazuri Jewelry and Pottery Workshop. Kazuri-projektet startade 1975 för att hjälpa ensamstående mödrar att försörja sig själva och sina barn. Kvinnorna handmålade smycken och keramik och sålde det. Projektet har nu blivit så populärt att över 200 kvinnor är anställda och deras varor säljs över hela världen. Allt är gjort för hand och det är otroligt spännande att uppleva kvinnornas färdigheter. Lokal engelsktalande guide ingår.
Dag 4: Nairobi - Masai Mara National Reserve - Safari
Efter frukost lämnar ni Nairobi och rullar mot Masai Mara. Det blir lunchpaus på vägen med medhavd lunch. När nu har kommit till ert safari camp får ni första smakprovet på nationalparkens fantastiska djurliv och varierade, kuperade landskap. Ni tillbringar natten på ett budget-safari camp utanför nationalparken i enkla tält med sängar eller i budgetstugor. (F,L,M)
Dag 5-6: Safari i Masai Mara National Park
Dagarna avsätts för att köra runt och observera vilda djur i reservatet. Det är en bra idé att starta tidigt på morgonen, då chansen att se lejon, gepard och leopard är som störst. Kenyas ledande safarireservat Masai Mara är en fortsättning på Serengeti-slätten och världsberömt för den unika och spektakulära migrationen av hundratusentals gnuer och zebror. Från juni börjar de anlända till Masai Mara på jakt efter mat och i oktober är gräset uppätet och de börjar vandra tillbaka till Serengeti. Masai Mara är också rikt på bofasta djur med över 95 olika arter, vilket gör parken till en stor djurupplevelse året runt. I Masai Mara hittar du hela "The Big Five", alltså elefant, buffel, lejon, leopard och ett litet antal noshörningar, men också giraffer, flodhästar, hyenor och otaliga antiloper. Nationalparken har också ett otroligt rikt och varierat fågelliv med över 480 arter. (F,L,M)
Dag 7: Safari i Masai Mara National Park - Lake Nakuru Town
Efter frukost i Masai Mara kör ni mot Lake Nakuru, en bilresa på drygt fem timmar. Ni anländer till middagstid och resten av dagen är på egen hand. (F,L,M)
Dag 8: Lake Nakuru Town - Lake Nakuru National Park - Nairobi
Efter en tidig frukost väntar dagens safari i Lake Nakuru National Park. Nationalparken är känd för sina flamingos som kommer till sjön under skiftande perioder av året på jakt efter mat. Lake Nakuru har också fått särskild reservatstatus för noshörning och det finns även goda möjligheter att uppleva bufflar, giraffer, zebror, vattenfåglar och kanske till och med den flyktiga leoparden. Lunchen tas utanför nationalparken innan turen går tillbaka mot Nairobi med ankomst på sen eftermiddag. (F,L,M)
Dag 9: Nairobi - Mombasa med tåg - och med bil till Diani Beach
Frukosten serveras på väg till Nairobi järnvägsstation. Härifrån reser du cirka sex timmar med tåg till Mombasa och längs vägen kan du se det lokala livet och kanske några av nationalparken Tsavos djurliv från tågfönstren. Mitt på dagen kommer ni fram till Mombasa och träffar där vår förare som kommer att köra er till Diani Beach, en bilresa på knappt två timmar. Här bor ni på ert hotell. Resten av dagen är på egen hand och ni kan till exempel ge er ut och snorkla eller njuta av strandlivet. (F)
Dag 10-12: Stranddagar på Diani Beach
Njut av några underbara dagar med avkoppling på Diani Beach. Här hittar ni vackert azurblått vatten och en härlig strand med en lokal vik. Vid Diani-stranden är det lätt att boka dyk- och mountainbikeutflykter i området eller ordna en dagstur till Shimba-bergen, som är ett safariområde ungefär 35-40 km från Diani Beach. Dessutom kan ni boka båtturer med snorkling till Wasini Island och Kisite Marine Park. Här hittar ni Kenyas bästa undervattensliv, delfiner och färgglada korallrev. Dagarna är på egen hand. (F)
Dag 13: Avresa från Mombasa
Dagen är på egen hand. Ni kommer att plockas upp på Diani Beach och köras till Mombasa Airport. Tidpunkten beror på utlandsflyget. Från Mombasa flyger ni via Nairobi och tillbaka till Skandinavien. (F)
Dag 14: Ankomst till Skandinavien
Efter en händelserik resa i Kenya anländer ni i Skandinavien.

Övernattningar

Tre nätter på Wilderbeest Eco Camp i Nairobi
Tre nätter i stationära tält eller budgetstugor vid ingången till Masai Mara Nationalpark
En natt på enkelt hotell i Lake Nakuru
Fyra nätter på enkelt hotell vid Diani Beach

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Gruppstorlek

Gruppstorlek max 7 personer

januari - mars, juni - oktober

Packlista

 • Kläder för väder & aktiviteter
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Äventyrslystnad

I priset ingår

I priset ingår inte

 • Kiberautflykten som bara kan bokas lokalt
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Visum
 • Transporter, utflykter och måltider som inte nämns i programmet
 • Drycker
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är baserat på gruppsafari, och alltså ingen privat safari. På en gruppsafari är avgången öppen för andra resenärer att boka.

Viktigt gällande dricks i Kenya:

Det är inget krav att ge dricks, men det är kutym, och förväntas, att man ger ett belopp som någorlunda motsvarar nedanstående riktlinjer:

Safari: Runt 5-15 USD / person och dag. Är ni en familj på fyra under en 4-dagarstur är alltså 100-120 USD en bra dricks.

Guide på utflykter: 7-10 USD / dag, kanske något mer om ni är en hel familj.

Porter (en person som t.ex. bär ditt bagage på ett hotell): 1-5 USD, beorende på hur mycket bagage du har.

Serveringspersonal på restaurang: 5-20 USD / bord eller grupp (beronde på hur fin restaurang det är)

Resans frånpris utgår från lågsäsongspriser. Bokningar under högsäsong, exempelvis jul/nyår samt sommarsemestern, harr vanligtvis högre priser än detta. Priset är beroende av platssituationen.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: