17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 34 950:-
Från 21 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Masai Mara är den enorma savannen i landets sydvästra hörn och gränsar till Serengeti-slätten i Tanzania. Under er tid i Masai Mara har ni möjlighet att uppleva ett imponerande och varierat antal vild djur - elefanter, bufflar, zebror, flodhästar, antiloper, gaseller, gnuer, giraffer, hyenor, krokodiler och mycket mer. Här är riktigt goda chanser att se lejon och det är inte en onormal syn att se dem äta ett byte. Ni kanske också har turen att få syn på geparder och leoparder. Resan tar er sedan till de underbara stränderna på Diani Beach, där ni kan njuta av livet och skölja bort safaridammet i Indiska Oceanen.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Kenya här
Läs mer om Kenya här

Bästa reseperiod

Du kan resa i Kenya året runt. I allmänhet är det lättare att uppleva djurlivet i parkerna under torrsäsongen från slutet av juni till oktober och från januari till mars.

Vädret vid Mombasa är bäst under den skandinaviska vintersäsongen. Här är temperaturen som högst och nederbörden som minst. Regnperioden är runt april till juli.

Man kan åka på safari i Masai Mara året runt men största chansen att se riktigt många djur är från slutet av juni till oktober och från januari till mars.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Nairobi, Kenyas huvudstad, där du anländer nästa dag. Beroende på flygbolag blir det 1-2 stopp på vägen.
Dag 2: Ankomst till Nairobi
I Nairobi kommer du att hämtas på flygplatsen av vår förare och köras till Wildebeest Eco Camp. Resten av dagen är till fritt förfogande.
Dag 3: Det bästa av Nairobi
Efter frukosten kommer du att hämtas för en utflykt runt om i Nairobi och du besöker följande platser: Sheldrick Elephant Orphanage: Du besöker Sheldrick Elephant Orphanage, hem för föräldralösa elefantbarn som förbereds på att återvända till naturen. Alla elefanter har en egen individuell "utvecklingsplan" för hur de bäst skall tränas för att återinföras i naturen och inga elefanter blir kvar på barnhemmet. Beroende på elefantungens ålder kan det ta allt mellan ett till tio år. Giraffcentret: Dagen inkluderar också ett besök på AFEW (African Fund for Endangered Wildlife) Giraffe Center för att se centrets Rothschild-giraffer, som är en hotad ras i Kenya. Idag är Lake Nakuru National Park en av de få platserna där de kan upplevas utomhus. Rothschild-girafferna är kända för sina långa vita "sockor" som går hela vägen till knäna i motsats till Massaj-girafferna, som bara har vita "ankelsockor". Centret erbjuder också en informativ utställning om giraffer och här finns ett trevligt litet kafé. Lokal engelsktalande guide ingår. Kazuri smycke- och keramikverkstad: Du kommer också att få göra ett besök på Kazuri Jewelry and Pottery Workshop. Kazuri-projektet startade 1975 och hjälpte till att hjälpa ensamstående mödrar att försörja sig själva och sina barn. Kvinnorna handmålade smycken och keramik och sålde det. Projektet har nu blivit så populärt att över 200 kvinnor är anställda och deras varor säljs över hela världen. Allt är gjort för hand och det är otroligt spännande att uppleva kvinnornas färdigheter. Lokal engelsktalande guide ingår. Karen Blixens hus: utflykten avslutas så på Karen Blixens afrikanska hus 20 km väster om Nairobi – en av huvudstadens huvudattraktioner. 1985 omvandlades baronessans hem till ett museum i anledning av filmatiseringen av den nu berömda filmen "Mitt Afrika” med Meryl Streep och Robert Redford i huvudrollerna. Vissa av möblerna och målningarna är äkta medan mycket av inredningen är rekvisita från filmen. Det kommer att finnas tid att gå en promenad i den vackra parken med utsikt över Ngong Hills. (F)
Dag 4: Nairobi - Masai Mara National Reserve - Safari
Avresa från Nairobi i riktning mot Masai Mara viltreservat efter frukost. Bilresan är på cirka sex timmar och ni avnjuter en lunch på vägen och ankommer till ert safari camp på eftermiddagen. Ert boende ligger mindre än tio minuter från parkens sydöstra entré och ni bor bekvämt i stationära tält med sängar eller i stugor. Er bas för de kommande tre nätterna är bland de bättre budgetboendena runt Masai Mara. Eftermiddagen är avsatt för er första safari i det stora viltreservatet och här väntar smakprov på parkens fantastiska djurliv och varierade, kuperade landskap. Efter safarin återvänder ni till ert camp och äter middag. Resten av kvällen är på egen hand. (F,L,M)
Dag 5-6: Safari i Masai Mara
Dagarna avsätts för att köra runt och observera vilda djur i reservatet. Det är en bra idé att starta tidigt på morgonen, då chansen att se lejon, gepard och leopard är som störst. Kenyas ledande safarireservat Masai Mara är en fortsättning på Serengeti-slätten och världsberömt för den unika och spektakulära migrationen av hundratusentals gnuer och zebror. Från juni börjar de anlända till Masai Mara på jakt efter mat och i oktober är gräset uppätet och de börjar vandra tillbaka till Serengeti. Masai Mara är också rikt på bofasta djur med över 95 olika arter, vilket gör parken till en stor djurupplevelse året runt. I Masai Mara hittar du hela "The Big Five", alltså elefant, buffel, lejon, leopard och ett litet antal noshörningar, men också giraffer, flodhästar, hyenor och otaliga antiloper. Nationalparken har också ett otroligt rikt och varierat fågelliv med över 480 arter. (F,L,M)
Dag 7: Retur till Nairobi
Efter frukost och dagens morgonsafari reser ni tillbaka till Nairobi med ankomst sent på eftermiddagen. Längs vägen kan ni besöka en lokal massajby. Detta besök kostar cirka 25 US-dollar per person som betalas direkt i byn. Övernattning i Nairobi på Wildebeest Eco Camp i safaritält med privat toalett och bad. (F,L)
Dag 8: Nairobis och flyg till Mombasa
Den första delen av dagen har ni själv i Nairobi. Ni kan till exempel besöka Kibera, en bosättning med Kenyas alla 42 stammar representerade, vilket är orsaken till områdets kulturella och historiska mångfald. Ni kan besöka några av de små organisationerna som arbetar för att förbättra livet för många människor i Kibera (biljett till turen köps lokalt). På eftermiddagen avgår flyget från Nairobi till Mombasa och på Mombasa flygplats kommer ni att träffa vår förare som kommer att köra er till Diani Beach, en bilresa på cirka en och en halv timma. Efter ankomst inkvarteras ni i er villa som kommer att vara ert hem de kommande sju dagarna. Resten av dagen har ni på egen hand och ni kan till exempel ge er ut och snorkla och njuta av strandlivet. (OBS: ni kan även välja att resa om morgonen ifall det skulle passa era planer bättre.) (F)
Dag 9-14: Egen villa på Diani Beach och upplevelser på egen hand
Njut av avkopplingsdagarna i er villa och/eller ta långpromenader på den vackra stranden, Diani Beach. Det finns många utflykter från Diani Beach, inklusive cykling och båtturer. En av de stora upplevelserna hittar ni efter en knapp timmas bilfärd söderut från Diani Beach. Här kan ni besöka Kisite Marine Park på en båttur. Marine Reserve är känt för Kenyas bästa undervattensliv, vilket gör det till en idealisk snorkelplats. Vi rekommenderar att ni bokar denna tur hemifrån på grund av det höga antalet deltagare. Vänligen kontakta oss för experthjälp. En personlig kock ingår i priset under er vistelse i er egen villa. Kocken kan hjälpa er att köpa mat och organisera era måltider. Observera: Maten ingår inte i vistelsen och måste ordnas fortlöpande med kocken efter ankomst.
Dag 15: Avresa från Mombasa
Dagen är på egen hand. Ni kommer att hämtas på Diani Beach och köras till Mombasa Airport. Tidpunkten beror på er flygtid. Från Mombasa flyger ni tillbaka till Nairobi och därifrån tillbaka till Skandinavien
Dag 16: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Tre nätter på Wilderbeest Eco Camp i Nairobi
Tre nätter i stationära tält vid ingången till Masai Mara National Park
Sju nätter i egen villa vid Diani Beach

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Gruppstorlek

Priset baserar sig på 6 vuxna och 4 barn under 12 år som reser tillsammans.

Packlista

 • Kläder för väder & aktiviteter
 • Regnkappa eller poncho
 • Sovsäck
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Sovsäck
 • Äventyrslystnad

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Nairob//Mombasa - Skandinavien inklusive bagage
 • Inrikesflyg från Nairobi till Mombasa
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program.
 • Parkavgifter
 • Engelsktalande lokalguide under safari

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Visum
 • Transporter, utflykter och måltider som inte nämns i programmet
 • Drycker
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF