13 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 40 950:-
På gränsen till Tanzania ligger Amboseli National Park, en av Kenyas mest pittoreska och djurrika nationalparker. Nationalparken har både klassisk savann och träskområden och är känd för sina stora elefantfamiljer. Här upplever du en mycket speciell kuliss till din safari när du på en klar och solig dag kan du se Kilimanjaro i bakgrunden och därmed fånga unika safaribilder med Afrikas högsta berg i det mäktiga scenariot. Kilimanjaro ligger i Tanzania men är vackert beläget på gränsen till Amboseli nationalpark. Med sina 5895 meter bjuder berget en verkligt imponerande utsikt.

Tsavo består av Tsavo East och Tsavo West, som tillsammans utgör en av Afrikas största nationalparker och Kenyas äldsta nationalpark. Har du tur kan du se hela "The Big Five" i Tsavo West: leopard, lejon, flodhäst, noshörning, buffel och även strutsar, zebror, hyenor, geparder och många andra arter som lever i Kenya. I Tsavo ligger Ngulia, ett skyddat noshörningsreservat som hyser cirka 80 sällsynta svarta noshörningar.
I Tsavo kan du också ta del av berättelsen om de två lejon som sades ha dödat närmare 140 (siffran har diskuterats men attackerna var minst 30-40) indiska och afrikanska järnvägsarbetare under ett år 1898. De ökända lejonen skildrades 1907 och blev världsberyktade i John Henry Pattersons bok ”The Man-eaters of Tsavo'”, som har inspirerat författare och filmskapare runt om i världen sedan dess. 1996 utgjorde boken basen för Hollywood-filmen ”Savvannes härskare”/"The Ghost and the Darkness" med Michael Douglas och Val Kilmer. I Tsavo kan du också hoppa på tåget till Mombasa och fortsätta din resa till Indiska oceanen, eller ta tåget tillbaka till Nairobi.

35 km söder om Mombasa ligger Diani Beach, som består av en vacker kustlinje på cirka 20 km med kritsvit sand, vajande palmer och blått vatten. Vid Diani Beach är det enkelt att boka dyk- och mountainbikeutflykter i området eller ordna dagsturer till Shimba Hills, ett safariområde ungefär 35-40 km från Diani Beach. Dessutom kan du boka båtturer med snorkling till Wasini Island och Kisite Marine Park. Här hittar du Kenya bästa undervattensliv med delfiner och vackra korallrev.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Kenya här
Läs mer om Kenya här

Bästa reseperiod

Du kan resa i Kenya året runt. I allmänhet är det lättare att uppleva djurlivet i parkerna under torrsäsongen från slutet av juni till oktober och från januari till mars.

Vädret vid Mombasa är bäst under den skandinaviska vintersäsongen. Här är temperaturen som högst och nederbörden som minst. Regnperioden är runt april till juli.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Nairobi, Kenyas huvudstad, där ni anländer nästa dag. Beroende på flygbolag blir det 1-2 stopp på vägen.
Dag 2: Ankomst till Nairobi
I Nairobi kommer ni att hämtas på flygplatsen av vår förare och köras till Wildebeest Eco Camp. Resten av dagen är till fritt förfogande.
Dag 3: Det bästa av Nairobi
Efter frukost är det dags för en utflykt i och runt Nairobi, där du ska få besöka Kibera Slum och Karen Blixens farm. (F)
 • Kibera Slum tour: Under en guidad utflykt till Kibera Slum får du ta del av en värld som dessvärre är verklighet för väldigt många människor i Kenya. Mötet med invånarna, som trots hårda livsvillkor och stor fattigdom har skapat sig en dräglig tillvaro, är känslofyllt och någon som garanterat gör intryck. Tillsammans med en duktig lokalguide, som själv bor i Kibera, kommer ni få en autentisk förståelse av vardagen och även upptäcka att invånarnas initiativrikedom, motsåndskraft ogh gemenskap är de viktigaste delarna i den positiva utvecklingen som råder i området. Ta er an upplevelsen med ödmjukhet och respekt, och i gengäld kommer ni få en upplevelse som ökar er förståelse för hur människor lever utanför vårt tryggga Skandinavien.
 • Karen Blixens hus: utflykten avslutas så på Karen Blixens afrikanska hus 20 km väster om Nairobi – en av huvudstadens huvudattraktioner. 1985 omvandlades baronessans hem till ett museum i anledning av filmatiseringen av den nu berömda filmen "Mitt Afrika” med Meryl Streep och Robert Redford i huvudrollerna. Vissa av möblerna och målningarna är äkta medan mycket av inredningen är rekvisita från filmen. Det kommer att finnas tid att gå en promenad i den vackra parken med utsikt över Ngong Hills.
Det finns också möjlighet att köpa till en eller två extra utflykter, som inte är inkluderat i priset:
 • Sheldrick Elephant Orphanage: Besök ett hem för föräldralösa elefantbarn som förbereds på att återvända till naturen. Alla elefanter har en egen individuell "utvecklingsplan" för hur de bäst ska tränas för att återinföras i naturen och inga elefanter blir kvar på barnhemmet. Beroende på elefantungens ålder kan det ta allt mellan ett till tio år.
 • Giraffcenter: Besök AFEW (African Fund for Endangered Wildlife) Giraffe Center för att se centrets Rothschild-giraffer, som är en hotad ras i Kenya. Idag är Lake Nakuru National Park en av de få platserna där de kan upplevas i det fria. Rothschild-girafferna är kända för sina långa vita "sockor" som går hela vägen till knäna i motsats till Massaj-girafferna, som bara har vita "ankelsockor". Centret erbjuder också en informativ utställning om giraffer och här finns ett trevligt litet kafé. Lokal engelsktalande guide ingår.
 • Kazuri smycke- och keramikverkstad: Gör ett besök på Kazuri Jewelry and Pottery Workshop. Kazuri-projektet startade 1975 för att hjälpa ensamstående mödrar att försörja sig själva och sina barn. Kvinnorna handmålade smycken och keramik och sålde det. Projektet har nu blivit så populärt att över 200 kvinnor är anställda och deras varor säljs över hela världen. Allt är gjort för hand och det är otroligt spännande att uppleva kvinnornas färdigheter. Lokal engelsktalande guide ingår.
Dag 4: Nairobi – Amboseli Nationalpark
Avresa från Nairobi tidigt på morgonen och du far sedan mot gränsen till Tanzania. Efter att ha kommit till gränsstaden Namanga går färden österut genom små byar och efter cirka 4-5 timmars bilresa kommer du till Amboseli. Du kör ett tag i parken innan du anländer till ditt tältsafariläger där dagens lunch serveras. På eftermiddagen åker du på safari och återvänder till lägret sent på eftermiddagen för att äta middag. Resten av dagen är på egen hand. (F,L,M)
Dag 5: Safari i Amboseli National Park
Dagen börjar i ottan eftersom möjligheterna att få en vacker utsikt över Kilimanjaro är större tidigt på morgonen. Därefter väntar en spännande safaritur med gott om möjlighet att uppleva Afrikas djurliv på nära håll. Amboseli är känt för sina stora elefantflockar och varierade fågelliv. Du kommer tillbaka till ditt tältsafariläger för att äta frukost efter några innehållsrika safaritimmar. Under middagen återvänder du till savannen och återvänder sent på eftermiddagen. (F,L,M)
Dag 6: Amboseli National Park - Tsavo West National Park
Efter frukost väntar en hel dag med spännande safariupplevelser mellan Amboseli och Tsavo West. Längs vägen besöker du det spektakulära Shaitani Lava Flow, som är ett vackert vulkaniskt område och i Mzima Springs är det ofta möjligt att se både flodhäst och krokodil. Härifrån fortsätter du till din safari lodge där du äter middag. Resten av kvällen är på egen hand. (F,L,M)
Dag 7: Safari i Tsavo West
Den här dagen börjar med en tidig morgonsafari runt Tsavo West, eftersom många av djuren är mest aktiva här. Frukost och lunch intas hemma i lägret efter dagens första safari och sedan tillbringar du eftermiddagen med att upptäcka flera djur i Tsavo West. Den här dagen, med lite tur, är det möjligt att träffa "The Big Five": elefant, buffel, leopard, noshörning och lejon. En verkligt naturrik safaridag väntar dig i Kenyas äldsta och mest historiska nationalpark. Dessutom finns det också möjlighet att besöka Ngulia Rhino Sanctuary som är hemvist åt cirka 80 av de sällsynta svarta noshörningarna. Resten av dagen är till fritt förfogande i din safari lodge. (F,L,M)
Dag 8: Tsavo West - Mombasa med tåg - och med bil till Diani Beach
Efter frukosten checkar du ut och blir körd till Mtito Andei tågstation i Tsavo. Här säger du adjö till din förare och reser cirka tre timmar med tåg till Mombasa. Du anländer över middagen till Mombasa, där du kommer att träffa vår förare som kommer att köra dig till Diani Beach, en bilresa på knappt två timmar. Här inkvarteras du på ditt budgethotell. Resten av dagen är på egen hand, och du kan till exempel ge dig ut och snorkla eller njuta av strandlivet. (F)
Dag 9-11: Diani Beach på egen hand
Njut av några underbara dagar med avkoppling på Diani Beach. Här hittar du vackert azurblått vatten och en härlig strand med en lokal vik. Vid Diani-stranden är det lätt att boka dyk- och mountainbikeutflykter i området eller ordna en dagstur till Shimba Hills, ett safariområde ungefär 35-40 km från Diani. Dessutom kan du boka båtturer med snorkling till Wasini Island och Kisite Marine Park. Här hittar du Kenyas bästa undervattensliv med delfiner och färgglada korallrev. Sköna dagar på egen hand. (F)
Dag 12: Avresa från Mombasa
Dagen är på egen hand. Du kommer att plockas upp på Diani Beach och köras till Mombasa Airport. Från Mombasa flyger du via Nairobi och tillbaka till Skandinavien. (F)
Dag 13: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Två nätter på Wilderbeest Eco Camp i Nairobi
Två nätter i tält på en enkel tented-safaricamp i Amboseli Nationalpark
Två nätter på en enkel safari lodge i Tsavo West Nationalpark.
Fyra nätter på enkelt turistklasshotell vid Diani Beach

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Gruppstorlek

Gruppstorlek max 7 personer

januari - mars, juni - oktober

Packlista

 • Kläder för väder & aktiviteter
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Äventyrslystnad

I priset ingår

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Visum
 • Transporter, utflykter och måltider som inte nämns i programmet
 • Drycker
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är baserat på privat safari (till skillnad från en grupp-safari). På en privat safari har du safaribilen för dig själv tillsammans med din guide.

Viktigt gällande dricks i Kenya:

Det är inget krav att ge dricks, men det är kutym, och förväntas, att man ger ett belopp som någorlunda motsvarar nedanstående riktlinjer:

Safari: Runt 5-15 USD / person och dag. Är ni en familj på fyra under en 4-dagarstur är alltså 100-120 USD en bra dricks.

Guide på utflykter: 7-10 USD / dag, kanske något mer om ni är en hel familj.

Porter (en person som t.ex. bär ditt bagage på ett hotell): 1-5 USD, beorende på hur mycket bagage du har.

Serveringspersonal på restaurang: 5-20 USD / bord eller grupp (beronde på hur fin restaurang det är)

Resans frånpris utgår från lågsäsongspriser. Bokningar under högsäsong, exempelvis jul/nyår samt sommarsemestern, harr vanligtvis högre priser än detta. Priset är beroende av platssituationen.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: