½ dag
Exkl. flyg
Från 4 950:-
Att sväva ovanför Masai Maras gyllene vidder där gräset samsas med de utspridda akaciaträden och dadelpalmerna är en fantastisk upplevelse. Piloten styr ballongen med van hand, och du flyger ömsom högt ömsom lågt för att ta del av den majestätiska savannen. Ballongsafarin avslutas på bästa möjliga vis med en champagnefrukost som serveras mitt ute på slätten – med lite tur får du kanske sällskap av en flock zebror.

Mellan juli och september varje år vandrar över en miljon gnuer från Serengeti till Masai Mara på jakt efter nytt friskt gräs i det som kallas för The Great Migration. Gnuerna får sällskap av hundratusentals zebror och gaseller, som agerar statister i det årliga skådespelet. I oktober tackar gnuerna för maten och beger sig den motsatta vägen tillbaka. Att flyga luftballong över Masai Mara under den här perioden är någonting alldeles extra!

Läs mer om våra andra tillval till din Kenyaresa
Läs mer om Kenya här

Bästa reseperiod

En ballongsafari påverkas naturligtvis alltid mycket av vädret. I teorin kan den genomföras året runt, men för bästa chanser till bra väder rekommenderas en tur under de torra perioderna juni–september samt december–februari. Om du vill sikta in dig på att pricka in gnuernas stora vandring är den bästa tiden de sista veckorna i juli, men notera att vandringens kulmen kan variera från år till år.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Ballongsafari över Masai Mara
Du blir upphämtad i bil från ditt safaricamp/lodge runt klockan 04:45 (exakt tid bestäms på plats). Härifrån körs du medan mörkret fortfarande är kompakt till platsen varifrån ballongen kommer lyfta, där alla deltagarna möter upp piloten och ballongen mitt ute på savannen. Här får du se när ballongen fylls och kommer till liv, och innan det är dags för avfärd går piloten igenom säkerhetsanvisningarna. Ballongen lämnar marken och är sen i luften i mellan en och en och en halv timme. Den exakta tiden beror på väderförhållandena, och avgången är förstås planerad så att du ska få ut det bästa möjliga av själva soluppgången. Medan ni befinner er i luften har du möjlighet att stå upp och att ta alla tänkbara bilder eller filmer som du önskar. Under dig betar allt från zebror, gnuer och Thomson- och Grantsgaseller till bufflar och impalor – och kanske kan du om du har tur få se ett lejon eller två. Landningen sker mitt ute på savannen, och alldeles i närheten dukas den exklusiva champagnefrukosten upp. Här fyller du på med ny energi, och med lite god tur får du frukostsällskap av några inte alltför skygga djur. Efter frukosten körs du tillbaka till ditt safaricamp/lodge, och under tiden kan du förstås hålla utkik efter ännu fler djur. Ballongsafarin varar i totalt cirka fyra till fem timmar inklusive transport. (F)

Kommentarer

Ballongsafarin erbjuds som tillval vid köp av Winberg Travels resor till Masai Mara, men det är också möjligt att arrangera en ballongsafari över Serengeti i Tanzania. Kontakta oss så ser vi vad vi kan göra för att förverkliga din safaridröm!

För några år sedan införde Kenya, Tanzania och Rwanda en ny lag som innebär att man inte får föra in plastpåsar i landet. I praktiken innebär det att myndigheterna har rätt att gå igenom ryggsäckar och övriga väskor och att beslagta eventuella plastpåsar. Den som för in plastpåsar i något av de tre länderna riskerar böter och, vid allvarligt brott mot förbudet, även fängelsestraff.

Av säkerhetsskäl rekommenderas ballongsafarin inte för barn under 12 år, och barn under 6 år är som regel inte tillåtna att följa med på turen.

Notera att alla deltagande ska medta så lite som möjligt, då platsen i ballongkorgen är begränsad. Om man har större väskor med sig kan dessa förvaras i den bil som kör dig till och från ballongsafarin. Notera även att deltagandet i trekking och utflykter sker på eget ansvar, så kom ihåg att teckna reseförsäkring hemifrån som täcker den här typen av aktiviteter.

Personer som väger över 120 kg betalar för två platser.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

I priset ingår

  • Ballongsafari
  • Champagnefrukost
  • Transport till och från safaricamp/lodge

I priset ingår inte

  • Flygbiljett Sverige–Kenya t/r
  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Dricks
  • Visum
  • Måltider och upplevelser som inte omnämns i programmet

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: