4 dagar
Exkl. flyg
Från 7 450:-
Masai Mara är den mest populära safariparken i hela Kenya. Den enorma savannen ligger i landets sydvästra hörn och gränsar till den mäktiga Serengetislätten i Tanzania, och här har du möjlighet att uppleva ett stort urval av vilda djur i deras naturliga habitat, och dessutom i stor kvanitet. Här har du goda chanser att se ett lejon fälla sitt byte, och förutom det kan du även pricka in att se geparder och leoparder. Andra vanliga djur här är elefanter, bufflar, zebror, flodhästar, antiloper, gaseller, gnuer, giraffer, hyenor och krokodiler – utbudet är stort!

Mellan juli och september varje år vandrar över en miljon gnuer från Serengeti till Masai Mara på jakt efter nytt friskt gräs i det som kallas för The Great Migration. Gnuerna får sällskap av hundratusentals zebror och gaseller som agerar statister i det årliga skådespelet. I oktober tackar gnuerna för maten och beger sig den motsatta vägen tillbaka.

Lake Nakuru å andra sidan är snarare känt för sitt fantastiska fågelliv, och mer specifikt de rosa flamingorna som syns i mängder alldeles intill sjön. Under vissa perioder kan antalet stiga till hela tre miljoner flamingor, men utöver de särpräglade rosa varelserna kan du dessutom vila ögonen på bufflar, giraffer, flodhästar och vita noshörningar.

Läs mer om våra andra tillval till din Kenyaresa
Läs mer om Kenya här

Bästa reseperiod

Safarin kan genomföras året runt, men det brukar vara störst chans att se störst antal djur under de torra perioderna mellan juni och oktober samt januari till mars.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Nairobi–Masai Mara
På förmiddagen lämnar vi Nairobi och kör längs The Great Rift Valley till staden Narok. Om vädret tillåter stannar vi till vid en utsiktsplats längs vägen där man får en fantastisk utsikt över dalen, och vi stannar även för lunch innan vi fortsätter mot Masai Mara, där vi längs vägen får en första inblick i det fantastiska djurlivet i området. Notera att väglaget inte är det bästa och att körningen stundtals är mycket svår. Vi ankommer under sen eftermiddag, och inkvarteras i tält eller stugor strax intill parken. (F) (M)
Dag 2: Safari i Masai Mara
Idag är hela dagen avsatt till safari, och vi kör runt och observerar de vilda djuren i sin hemmiljö. Vi inleder under tidig morgon, då chansen att se lejon, geparder och leoparder är som störst. Därefter tar vi oss vidare genom parken och hoppas under dagen att få syn på alla möjliga tänkbara djur – allt från de mäktiga Big 5 till mer ovanliga sorter. Förutom fyrbenta djur kan vi förhoppningsvis även få chansen att betrakta ett stort antal fåglar då hela 480 olika arter lever här. (F) (L) (M)
Dag 3: Besök i massajby och Lake Nakuru
Efter frukost ger vi oss återigen ut i parken för att betrakta de vilda djuren, och när vi kommer tillbaka till vårt läger kan de som vill välja att följa med på besök till en massajby. Här bjuds vi in i en traditionell lerhydda och får där lära oss mer om massajernas särpräglade kultur. Vi fortsätter därefter vår färd mot Lake Nakuru National Park, dit vi kommer fram under kvällen. Notera att även denna körtur sker på dåliga vägar, då vi åker tillbaka nästan hela vägen till Nairobi på samma vägar som på vägen till Masai Mara. (F) (L) (M)
Dag 4: Safari i Lake Nakuru samt färd till Nairobi
Även denna morgon börjar tidigt med en tur runt Lake Nakuru National Park. Här kan vi betrakta hundratusentals flamingor och även ett stort antal noshörningar. Faktum är att Lake Nakuru har tilldelats status som ett särskilt reservat för just noshörningar, så utbudet är stort och det ska mycket till om vi inte ser några noshörningar under vår vistelse här. Vi äter en medhavd lunch ute i parken, och framåt eftermiddagen kör vi tillbaka de cirka tre timmarna mot Nairobi där vi avslutar vårt safariäventyr för den här gången. (F) (L)

Övernattningar

2 övernattningar i stationära tält med sängar alternativt i stuga på budgetcamp vid Masai Mara
1 övernattning på budgethotell i Nakuru

Kommentarer

För några år sedan införde Kenya, Tanzania och Rwanda en ny lag som innebär att man inte får föra in plastpåsar i landet. I praktiken innebär det att myndigheterna har rätt att gå igenom ryggsäckar och övriga väskor och att beslagta eventuella plastpåsar. Den som för in plastpåsar i något av de tre länderna riskerar böter och, vid allvarligt brott mot förbudet, även fängelsestraff.

Om du är intresserad av att lägga till en ballongsafari på den här turen är du varmt välkommen att kontakta oss på Winberg Travel, så ser vi vad vi kan göra för att förverkliga din safaridröm!
Safarin har ett maxantal deltagare satt till 7 personer. Detta för att alla ska få fördelen av att ha en fönsterplats under körturerna i parken.

Kenyas väglag är som tidigare nämnt inte det bästa och terrängen i nationalparkerna sliter otroligt på bilarna som används vid safariturerna. Därför behöver du vara förberedd på att det kan uppstå problem med bilen och att det kan bli nödvändigt att reparera eller byta bil under utflyktens gång. Med anledning av detta och andra praktiska omständigheter reserverar vi oss för eventuella ändringar av rutten som beror på vädermässiga och praktiska skäl.

Notera att deltagandet i trekking och utflykter sker på eget ansvar, så kom ihåg att teckna reseförsäkring hemifrån som täcker den här typen av aktiviteter. Vi på Winberg Travel rekommenderar och erbjuder Gouda Reseförsäkring.

Notera även att att tältsafarin är upplagd som en backpackertur med förhållandevis enkla förhållanden. Vi rekommenderar därför inte den här turen för barn under 3 år eller till människor med fysiska problem som exempelvis ryggbesvär. För er kan vi istället rekommendera en flying safari med övernattning på en mer bekväm lodge, där komforten är betydligt högre. Kontakta oss gärna för tips.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

I priset ingår

  • Transport
  • Turer och aktiviteter enligt programmet
  • Måltider enligt programmet

I priset ingår inte

  • Flygbiljett Sverige–Kenya t/r
  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Dricks
  • Visum
  • Måltider och upplevelser som inte omnämns i programmet

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: