½ dag
Exkl. flyg
Från 1 450:-
Strax utanför Kenyas huvudstad Nairobi finns goda möjligheter att uppleva en massa spännande river rafting. Den här turen tar dig längs Tana River och varierar i styrka och hastighet. I början är det lugnt och stilla, men efterhand blir det mer komplicerat (och roligt!) ju längre ner för floden du kommer. Under de lugna delarna av raften kan du njuta av omgivningarnas djur och natur, medan du när tempot ökar får fullt sjå med att hålla i och styra rätt – precis som det ska vara!

Läs mer om våra andra tillval till din Kenyaresa
Läs mer om Kenya här

Bästa reseperiod

Utflykten kan genomföras året runt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: River rafting på Tana River
Drygt en halvtimme utanför Nairobi på väg mot Mount Kenya ligger Savage Wilderness Campsite, placerad precis vid floden Tana Rivers strand. Här blir du välkomnad med lite förfriskningar och en genomgång om hur allting fungerar praktiskt väl ute på floden. Efter briefingen ska du prova ut flytväst, hjälm och paddel, och sen är du redo att ge dig iväg och du körs till startpunkten för raftingen. Tana River är en så kallad drop pool river, vilket betyder att man mellan de större och mer adrenalinframkallande vattendragen passerar genom små pooler där vattnet är lugnare. Här kan du betrakta den vackra naturen, och kanske även se några av de många fåglarna som lever vid floden – till exempel kungsfiskare, näshornsfågel eller olika örnar. De första tre kilometerna går i sakta mak, och här får du också chans att lära känna din paddel ordentligt, vilket kommer väl till pass när tempot och svårighetsgraden ökar. Efter de inledande tre kilometerna som går i lugnt tempo kommer tre stora drag med starka strömmar där du får sätta dina nyvunna kunskaper på prov. I det sista draget finns ett antal mindre forsar, följt av en större överraskning. Om du inte vill sitta med i båten under de större dragen finns möjligheten att gå längs floden under de partierna. Av säkerhetsskäl kan guiden be både barn och vuxna att gå i land under de mest strömstarka passagerna. Raftingturen varar mellan fyra och fem timmar beroende på vattennivån, och efter turen är du tillbaka på Savage Wilderness Campsite där en välsmakande lunch serveras med tillhörande öl eller läsk. (L)

Kommentarer

För några år sedan införde Kenya, Tanzania och Rwanda en ny lag som innebär att man inte får föra in plastpåsar i landet. I praktiken innebär det att myndigheterna har rätt att gå igenom ryggsäckar och övriga väskor och att beslagta eventuella plastpåsar. Den som för in plastpåsar i något av de tre länderna riskerar böter och, vid allvarligt brott mot förbudet, även fängelsestraff.

Den här turen passar fint att kombinera med en safari eller någon annan dagstur från Nairobi. Utflykten rekommenderas inte för barn under 12 år och är inte tillåten för barn under 8 år. Notera att deltagandet i trekking och utflykter sker på eget ansvar, så kom ihåg att teckna reseförsäkring hemifrån som täcker den här typen av aktiviteter. Vi på Winberg Travel rekommenderar och erbjuder Gouda Reseförsäkring.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

I priset ingår

  • Säkerhetsutrustning
  • Lokalguide med begränsade engelskkunskaper
  • Lunch inklusive dryck

I priset ingår inte

  • Flygbiljett Sverige–Kenya t/r
  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Dricks
  • Visum
  • Måltider, dryck och upplevelser som inte omnämns i programmet

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: