11 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 29 950:-
Trekking på Mount Kenya
En trek på Mount Kenya är en absolut höjdpunkt på varje Afrikaresa och alla som är i hygglig fysisk form och har den rätta viljan kan ta sig an att bestiga berget, vars högsta punkt är på 4986 meter. Denna fem dagar långa trek tar dig upp till toppen av Mount Kenya via Sirimon-rutten och tillbaka ner via Chogoria-rutten, allt för en optimal upplevelse och några av de flottaste utsikter det bara går att se på hela denna jord.

Information om Mount Kenya
Mount Kenya är Kenyas högsta och Afrikas näst högsta berg och även hemvist åt Ngai, den högste guden i massajernas, kikuyufolkets och kambafolkets religion. Berget ligger vid ekvatorn men har trots det snö på toppen och var ursprungligen en vulkan. Topparna är Batian (5199 m), Nelion (5188 m) och Lenana (4986 m). Under åren har aska och lava eroderat bort och lämnat den nuvarande kantade silhuetten. Mount Kenya är en alpin zon mitt i det tropiska Afrika, vilket innebär att flora och djurliv verkligen är unika och varierade. Vid eller på Mount Kenya kan du se 35 växtarter som inte växer någon annanstans i världen utom här. På de lägre sluttningarna bor elefanter, bufflar, antiloper, apor och många andra vilda djur. Det sägs även det finns leoparder i området.

Svårighet: Måttlig - tuff
Det är ingen direkt klättring involverad i bestigningen men det finns en glaciär att passera. Du måste vara redo för en del utmanande terräng och trixiga passager den sista biten mot toppen. Den högsta punkten är Lenana på 4986 meter.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Kenya här
Läs mer om Kenya här

Bästa reseperiod

I teorin är det möjligt att bestiga Mount Kenya året runt men de bästa perioderna är från mitten av januari till februari och från slutet av augusti till september. Under resten av året kan regn och tunga moln ofta förekomma. Dimman drar ofta in över berget mitt om morgonen, så vilken säsong du än väljer är det alltid en bra idé att börja tidigt varje morgon för att få den bästa och klaraste utsikten. Observera att vädret alltid är mycket föränderligt på berget. Det är viktigt att ta med bra vandringsutrustning och vara beredd på både kyla och regn.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Nairobi, Kenyas huvudstad, där ni anländer nästa dag. Beroende på flygbolag blir det 1-2 stopp på vägen.
Dag 2: Ankomst till Nairobi
I Nairobi kommer ni att hämtas på flygplatsen av vår förare och köras till Wildebeest Eco Camp. Resten av dagen är till fritt förfogande.
Dag 3: Det bästa av Nairobi
Efter frukosten kommer du att hämtas för en utflykt runt om i Nairobi och du besöker följande platser: Sheldrick Elephant Orphanage: Du besöker Sheldrick Elephant Orphanage, hem för föräldralösa elefantbarn som förbereds på att återvända till naturen. Alla elefanter har en egen individuell "utvecklingsplan" för hur de bäst skall tränas för att återinföras i naturen och inga elefanter blir kvar på barnhemmet. Beroende på elefantungens ålder kan det ta allt mellan ett till tio år. Giraffcentret: Dagen inkluderar också ett besök på AFEW (African Fund for Endangered Wildlife) Giraffe Center för att se centrets Rothschild-giraffer, som är en hotad ras i Kenya. Idag är Lake Nakuru National Park en av de få platserna där de kan upplevas utomhus. Rothschild-girafferna är kända för sina långa vita "sockor" som går hela vägen till knäna i motsats till Massaj-girafferna, som bara har vita "ankelsockor". Centret erbjuder också en informativ utställning om giraffer och här finns ett trevligt litet kafé. Lokal engelsktalande guide ingår. Kazuri smycke- och keramikverkstad: Du kommer också att få göra ett besök på Kazuri Jewelry and Pottery Workshop. Kazuri-projektet startade 1975 och hjälpte till att hjälpa ensamstående mödrar att försörja sig själva och sina barn. Kvinnorna handmålade smycken och keramik och sålde det. Projektet har nu blivit så populärt att över 200 kvinnor är anställda och deras varor säljs över hela världen. Allt är gjort för hand och det är otroligt spännande att uppleva kvinnornas färdigheter. Lokal engelsktalande guide ingår. Karen Blixens hus: utflykten avslutas så på Karen Blixens afrikanska hus 20 km väster om Nairobi – en av huvudstadens huvudattraktioner. 1985 omvandlades baronessans hem till ett museum i anledning av filmatiseringen av den nu berömda filmen "Mitt Afrika” med Meryl Streep och Robert Redford i huvudrollerna. Vissa av möblerna och målningarna är äkta medan mycket av inredningen är rekvisita från filmen. Det kommer att finnas tid att gå en promenad i den vackra parken med utsikt över Ngong Hills. (F)
Dag 4: Nairobi - Old Moses Lodge
Avresa från Nairobi på morgonen. Från Nairobi kör vi till staden Nanyuki som ligger precis vid ekvatorn. Här tar vi en kort paus och äter lunch innan vi kör vidare mot Sirimon Gate, ingången till Mount Kenya National Park. Härifrån börjar trekket med cirka tre eller fyra timmars vandring till Old Moses Hut, där vi tillbringar natten på 3300 meters höjd. Landskapet är mycket varierat med ceder-, ros- och olivträd samt tät bambuskog. Det finns möjlighet att se många vilda djur som elefanter, noshörningar, babianer, apor, bufflar, zebror och gaseller. (F,L,M)
Dag 5: Trekking på Old Moses Lodge
Efter en tidig frukost börjar vi dagens vandring genom att ta oss fram genom ett vackert landskap av slätter och dalar. På klara dagar erbjuder vandringen fantastisk utsikt över de omgivande bergstopparna. Vi återvänder till Old Moses Hut för att tillbringa natten. Kvällen är på egen hand, så du kan ta en liten promenad för dig själv, koppla av eller läsa en bra bok. (F,L,M)
Dag 6: Trek vid Shipton Camp
Efter frukosten börjar vi dagens vandring till Shipton Camp. Dagens rutt går genom fantastiska dalar där vi kan ha tur att se elefanternas minsta och närmaste släkting: hyraxen, även kallad klippgrävlingen. Vi äter lunch på vägen och anländer till Shipton Camp, 4200 meter över havet, kring sen eftermiddag. (F,L,M)
Dag 7: Trek på Shipton Camp
Vi tillbringar dagen med acklimatisering. Turen går till Hauseberg River med fantastisk utsikt innan vi återvänder till Shipton för middag och övernattning. (F,L,M)
Dag 8: Trek till toppen av Mount Kenya
Detta är dagen för kraftprovet och vi börjar redan klockan 3 på natten medan det fortfarande är mörkt. Målet är att nå toppen kring 6.30 - i tid för att njuta av den spektakulära utsikten över soluppgången från toppen av Mount Kenya. En helt fantastisk och oförglömlig upplevelse. Efter soluppgången går vi ner till Mintos Hut för frukost. Efter det är dagens mål Bandas, där vi äter middag och tillbringar natten. (F,L,M)
Dag 9: Chogoria - Nairobi
På den sista dagen av turnén vandrar vi längs Chogoria-rutten genom de frodiga skogarna till staden Chogoria. Efter lunch här kör vi tillbaka till Nairobi, där vi anländer sen eftermiddag. (F,L)
Dag 10: Avresa från Nairobi
Dagen är på egen hand. Du kommer att hämtas på Wildebeest Eco Camp och köras till Nairobi Airport. Tiden beror på ditt utlandsflyg. (F)
Dag 11: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Tre nätter i flerbäddsrum på Wildebeest Eco Camp
Tre nätter i enkla stugor på Mt Kenya

Kommentarer

Ta bara med det allra nödvändigaste under trekken - max 15 kg per person.
Du har en porter som bär själva ryggsäcken men ta med en liten ryggsäck för sådant som du kommer att behöva under dagen. Ha gärna med sportdryck eller banan då risken för höjdsjuka alltid finns när man rör sig på höga höjder.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Gruppstorlek

Gruppstorlek max 7 personer

januari - februari, juni - oktober

Packlista

 • Kläder för väder & aktiviteter
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Sovsäck
 • Äventyrslystnad

I priset ingår

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Visum
 • Transporter, utflykter och måltider som inte nämns i programmet
 • Drycker
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: