8 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 13 450:-
Börja resan med en natt i Adriatiska havets pärla Dubrovnik. Här har du tid att promenera längs den två kilometer långa stadsmuren för en underbar vy över de rödbruna hustaken, Lovrijenac fortet och ut över det Adriatiska havet. Följande dag går du ombord på fartyget MS Dalmatia som blir ditt hem för de kommande sex dagarna när du utforskar Dalmatiens öar Sipan, Korčula, Brač och Hvar.

Dagarna ombord på båten kombinerar avkoppling med rundturer på öarna och möjlighet att göra utflykter bland annat till vingårdar. Båten lägger till vid vackra stränder och små laguner så att du kan njuta av att snorkla eller simma i det azurblå vattnet. Du serveras lokala specialiteter och från baren ombord på båten kan du köpa drinkar som kan avnjutas på det stora soldäcket.

Efter sex dagar till sjöss anländer du till Kroatiens näst största stad, Split. Här avslutas båtresan och du beger dig till ditt hotell i stadens hjärta. Utforska Split och de fantastiska ruinerna av Diokletians palats, som finns med på UNESCO: s världsarvslista. Från Split flyger du sedan hem efter en härlig vistelse i Kroatien!

Det är möjligt att förlänga resan med några nätter före och efter kryssningen. Du kan också köpa till dagsutflykter till bland annat den atmosfäriska medeltida staden Trogir eller de vackra vattenfallen i Krka nationalpark. Om du vill utforska områdena norr om Split hjälper vi dig gärna att skräddarsy en fin rutt och boka hyrbil eller husbil.

Winberg Travel erbjuder många olika typer av seglingsresor längs Adriatiska kusten i Kroatien, från en snävare budget till den lyxigare upplevelsen. Du kan välja mellan flera olika rutter och områden dit båtarna seglar, samt olika teman så som vin och mat, vandring, cykling, stränder, kultur och historia. Prata med oss på Winberg Travel för att få höra mer!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kroatien här
Läs mer om Kroatien här

Bästa reseperiod

I de södra kustområdena i Adriatiska havet, upplever man ett tropiskt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Den bästa reseperioden är från slutet av april till och med oktober. Från november till mars faller ofta betydligt mer regn och temperaturen kan sjunka till och med under nollstrecket. Våra rekommendationer om bästa restid till Kroatien baseras på hur klimatet har varit under tidigare år.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Dubrovnik
Flyg till Adriatiska havets pärla Dubrovnik. Från flygplatsen tar du buss eller taxi till stadens centrum där ditt hotell ligger. Vi hjälper dig gärna att lägga till flygtransfer i bokningen. Du har en övernattning och tid att på egen hand vandra runt i gamla stan och hamnen, där du kan utforska den kroatiska gastronomin och goda viner.
Dag 2: På egen hand i Dubrovnik och ombordstigning på MS Dalmatien
Du har hela morgonen på egen hand i Dubrovnik innan det är dags att gå ombord på MS Dalmatien. Det finns möjlighet att delta i en stadsrundtur med guide. Dubrovnik är bedövande vacker och har en fascinerande historia, med influenser från flera olika länder och kulturer som genom tiderna har satt sin stämpel på staden. Fram till år 1204 var Dubrovnik del av det bysantiska riket och under ungefär 450 år, mellan 1358-1806, blev staden en del av den italienskdominerade sjörepubliken Ragusa. År 1808 erövrade Napoleons franska kejsardöme staden och snart därefter, år 1814, överlämnades Dubrovnik till Österrike som behöll sitt styre över staden till år 1918. Mellan åren 1918-1991 var Dubrovnik en del av Jugoslavien och sedan år 1991 har det varit en del av Kroatien. Dubrovnik finns idag upptagen i UNESCO:s världsarvslista. Guiden tar dig med runt den historiska stadsdelen och längs de två kilometer långa befästningarna som omger den gamla stadskärnan. Från stadsmuren får du en imponerande vy ut över stadens rödbruna tak, Lovrijenacfortet och ut mot det Adriatiska havet. Efter rundturen är det dags att välja ut en bra restaurang till kvällens middag. Du bor ombord på MS Dalmatia i Dubrovniks hamn.
Dag 3: Dubrovnik till Sipan eller Trstenik
Du har morgonen fri för att insupa det sista av vackra Dubrovnik, promenera längs med de små gatorna, besök palats och kyrkor eller koppla av på en caféterrass. Fartyget seglar från Dubrovnik runt lunchtid, genom Adriatiska havet till ön Sipan eller den lilla staden Trstenik på halvön Pelješac. Här kan du ta en simtur i det azurblå vattnet och koppla av på soldäcket. Det finns möjlighet att besöka en lokal vingård innan du äter en trevlig middag ombord på fartyget. (F,L,M)
Dag 4: Sipan eller Trstenik till Korčula
Efter frukost seglar du vidare mot ön Korčula, den omtvistade födelseplatsen för den berömda upptäcktsresanden Marco Polo. Lunch avnjuts ombord på fartyget i en vik nära Korčulas gamla stad, som du har gott om tid att utforska på eftermiddagen. Staden är omgiven av gamla murar och befästa bastioner som byggdes runt 1200-talet. Kullerstensgränderna slingrar sig mellan små butiker och charmiga restauranger. Lokalbefolkningen berättar stolt att den stora upptäcktsresanden Marco Polo föddes just i Korčula, något som historiker inte riktigt håller med om eftersom de tror att han föddes i Venedig. Oavsett om lokalbefolkningen talar sanning eller inte så kommer du att se hans namn och porträtt på många ställen på ön. Det finns möjlighet att delta i en vinprovning med lokala delikatesser på en vingård. Efter detta har du ledig tid att äta middag på en av strandrestaurangerna eller de lokala tavernorna "konobas". (F,L)
Dag 5: Korčula via Pakleniöarna till Hvar
Idag ställs kursen mot dagens första stopp, Pakleniöarna, där det finns gott om tid för avkoppling, snorkling och en simtur innan kryssningen fortsätter till Hvar. Hvar är den längsta ön i Adriatiska havet med gröna kullar, olivlundar och lavendelfält, samt själva staden Hvar som sägs vara en av Kroatiens vackraste städer. Vid ankomsten till Hvar kan du välja att åka på en sightseeingtur eller utforska staden på egen hand. Upptäck den imponerande renässanskatedralen och den äldsta gemenskapsteatern i Europa, grundad år 1612. Utforska de små, mysiga gränderna och gatorna. Njut av en förfriskning på det stora torget Pjaca, innan du vandrar vidare mot fortet Fortica. Här bjuds du på en fantastisk utsikt över staden. På kvällen kan du prova en av Hvars mysiga restauranger och avsluta med en drink eller ett glas vin på någon av de många trendiga barerna och kaféerna. (F)
Dag 6: Hvar via Brač till Split
Idag seglar du först till Bol på ön Brač, där du får uppleva en av Adriatiska havets bästa stränder "Zlatnit Rat" (även kallad "Golden Horn"), som sträcker sig ut i det azurblå havet på båda sidor av en 500 meter lång tunga. Det finns möjlighet att ta ett dopp och utforska fiskebyn Bol. Fartyget seglar sedan vidare mot en liten vik där du kan njuta av ännu en underbar simtur eller koppla av på soldäck innan kursen sätts mot resans slutdestination och Kroatiens näst största stad, Split. (F,L)
Dag 7: På egen hand i Split
Efter frukost är det dags att ta farväl av MS Dalmatien, hela besättningen och de andra resenärerna som du har delat seglingsäventyret i Dalmatiens skärgården med. Från hamnen beger du dig till ditt hotell och tillbringar sedan resten av dagen med att utforska Splits gamla stad. Här återfinns ruinerna av romerske kejsaren Diocletianus gigantiska palatset från omkring år 300. Ruinerna, som är med på UNESCO:S världsarvslista, är utspridda över den gamla stadsdelenen – det är som att vandra runt ett stort museum med en frukt-och grönsaksmarknad, en fiskmarknad och små, mysiga butiker. Strax utanför palatset ligger hamnpromenaden Riva med sina mysiga restauranger och kaféer, där turister och lokalbefolkning samlas tills kvällens korzo (sociala samling) för ett glas vin eller espresso. (F)
Dag 8: Avresa från Split och hemkomst
Idag har det blivit dags att lämna Split och Kroatien. Du tar en buss eller taxi till flygplatsen (vi hjälper dig gärna förboka flygtransfer) och flyger hem med ankomst samma dag. Tiden beror på när ditt flyg avgår.

Övernattningar

1 övernattning på turistklasshotell i Dubrovnik
5 övernattningar i delad hytt nedre däck på fartyget MV Nikola
1 övernattning på turistklasshotell i Split

Winberg Travel erbjuder allt från budget hotell till boutique och lyxhotell i både Dubrovnik och Split. Dessutom är det möjligt att uppgradera din hytt på båtturen samt standarden på fartyget till lyxbåt.

Kommentarer

Fartyget MS Dalmatia är 307 meter långt med 200 m2 soldäck högst upp på fartyget. Det rymmer cirka 40 personer. Alla hytter är rymliga och har eget badrum/toalett och luftkonditionering. På fartygsrestaurangen serveras lokala rätter och traditionell kroatisk husmanskost.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

maj - oktober

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Split//Dubrovnik - Skandinavien
 • 2 nätter på hotell
 • 5 nätter ombord på MS Dalmatia
 • Måltider och utflykter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks till besättningen ombord, guider etc.
 • Transfer till och från flygplats - kan köpas till
 • Hamnskatt i Dubrovnik på ca EUR 30 pp

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: