16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 35 450:-
Du reser rakt ut i den kubanska naturen och upplever nationalparker, vattenfall, sockerrörsfält, tobaksplantager och djupa, frodiga dalar. Kuba erbjuder många fantastiska upplevelser där du kommer nära naturen genom att vandra i nationalparkerna och cykla i det vackra landskapet.

Du får en unik inblick i Kubas historia, kultur och arkitektur genom de guidade turerna som är inkluderade i programmet- känn äkta kubansk stämning under din salsalektion.

Havanna är en underbar stad med sina vackra gator som sjuder av liv och där musiken sätter sin prägel på vardagen. En Chevrolet från 50-talet eller en hästdroska mitt i gatumyllret förflyttar dig till en tid då man kunde förvänta sig ett möte med Ernest Hemingway i nästa gathörn.

Kolonialstaden Trinidad med sina många vackra byggnader och vackra Anconstranden bara 10 minuter från stadens klapperstensgator. Cienfuegus kallas även för “Söderns pärla”. Här hittar man 1800-talets paradgator och lätt bedagade men oerhört eleganta hus och fasader,

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kuba här
Praktisk information om Kuba

Bästa reseperiod

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner som minst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Kuba
dag sker såväl avresa från Sverige som ankomst till Havanna på Kuba, detta då du flyger “mot klockan” på vägen hit. Förväntad ankomst till ditt hotell under kvällen.
Dag 2: Utforska Havanna och dansa salsa
Idag får du en guidad promenad i det spännande Havanna. Få en historisk inblick i och upplev stadens fantastiska arkitektur. På eftermiddagen arrangeras salsaundervisning, där du kan lära dig att dansa denna latinamerikanska dans som är mycket traditionell på ön. (F)
Dag 3: Che Guevara och Escambray-bergen
Från Havanna går turen vidare till Santa Clara, där du besöker det historiska Che Guevara-mausoleet, där den marxistiske revolutionären ligger begravd tillsammans med 29 av sina medkämpar. Därefter går turen vidare till naturreservatet Topes de Collantes, som ligger i Escambray-bergen. (F)
Dag 4: Vandringstur i Topes de Collantes
Idag går du på vandring till “Salto de Caburni”-vattenfallet, där du kan ta dig ett uppfriskande dopp innan turen återvänder till hotellet. Beräknad tid för vandringen: Fyra-fem timmar (ca fem km.) (F)
Dag 5: Från Topes de Collantes till Trinidad
Morgonen inleds med en vandring i vackra Parque Guanayara innan färden fortsätter till Trinidad, dit du ankommer tidigt på kvällen. Därefter har du möjlighet att själv upptäcka staden eller att avnjuta en drink på ett lokalt kafé. Du kan också förhöra dig hos din resekonsult avseende stadens många möjligheter. (F)
Dag 6: Vandring runt Trinidad
I dag ska du på vandring i El Cubano-nationalparken, känd för sitt rika fågelliv och vackra växter. På vägen kan du ta dig ett dopp i det klara vattenfallet. Denna dag utgör ingen särskilt ansträngande vandring, vilket ger dig massor av energi över till eftermiddagens stadsrundtur i Trinidad.
Dag 7: Arkitektur i Cienfuegos
Du har tid för att njuta lite extra av Trinidad innan du åker vidare mot Cienfuegos, där du får lära känna denna vackra och levande stad. Byggnaden Palacio de Valle är till exempel en av stadens arkitektoniska juveler som du inte får missa. Palacio de Valle byggdes år 1917 och hyser idag en restaurang och en inbjudande takterrass med bar.
Dag 8: Cienfuegos - Soroa
Dagens första stopp är Laguna del Tesoro, eller “Treasure Lake” på engelska, belägen på Zapata-halvön. Här hoppar du ombord på en båt och får en avkopplande rundtur på den pittoreska sjön. Därefter åker du västerut till ditt hotell i det vackra Sierra del Rosario i Soroa.
Dag 9: På cykel till San Diego de los Baños
Idag ska du få uppleva ön på hjul. Rutten för dig genom det kulliga landskapet i Soroa till det natursköna San Diego de los Baños med sitt frodiga landskap. Beräknad tid för cykelturen: Tre timmar (ca 10-15 km.) (F)
Dag 10: Från San Diego de los Baños till Viñales på cykel
För den aktive som gillar att uppleva natur och kultur med lite vind i håret är denna dag helt perfekt. På vägen upplever du de mäktiga kalkstensklipporna “Mogotes” som utgör bakgrunden för en pittoresk utsikt, och du passerar även flera lokala tobaksplantager. Ett stopp sker även vid grottan Cueva de los Indios, som du kan utforska till fots eller per båt. Beräknad tid för cykelturen: Tre timmar (ca 10-15 km.) (F)
Dag 11: Viñales
På dagens schema står en lättare vandring i Kubas berömda tobaksregion, Viñales Valley. Här växer tobaksplantorna mellan sprickor och sten på de branta klipporna. Du bör också besöka en av de lokala tobaksfabrikerna.
Dag 12: Från Viñales till Maria La Gorda
I dag åker du till en av Kubas västligaste punkter, Maria La Gorda. Turen för dig förbi gröna tobaksfält och sockerrörsplantager. Slutstationen är vid en av Kubas finaste stränder, där du kan koppla av i en lugn, naturfylld miljö efter några aktiva dagar på ön.
Dag 13: Ledig dag på stranden
Avnjut en dag på stranden. Det går att organisera snorklings- och dykturer ut på Karibiska Havet, där du bland annat kan utforska det vackra korallrevet. (F)
Dag 14: Tillbaka till Havanna från Maria La Gorda
I dag får du avnjuta staden i ditt eget tempo. Ta en promenad genom de pulserande gatorna, bege dig ut på upptäcktsfärd i de små butikerna eller avnjut en fantastisk afton före avresan morgonen efter. (F)
Dag 15: Avresa från Havanna
Dagen är din för att köpa dina sista souvenirer och packa din resväska innan du hämtas och körs till flygplatsen varifrån det bär av hem till Sverige. (F)
Dag 16: Ankomst till Sverige
Du ankommer till Sverige efter en skön vistelse på Kuba.

Övernattningar

Tio nätter på mellanklasshotell
Tre nätter på Casa Particular

Kommentarer

Att resa till Kuba är att göra en tidsresa tillbaka till 1950-talet med allt vad det innebär - gamla amerikanska bilar, ett liv utan mängder av teknik och bekvämligheter vi vant oss vid och som vi idag betraktar som självklara.
Kuba är fortfarande drabbat av sanktioner vilket innebär att det inte alltid finns det utbudet av produkter som vi är vana vid.
Boendet är mycket enkelt på vissa av platserna vi besöker och en standard långt under vad vi är vana vid. Så vi tipsar om att ta med ett litet reseapotek, pappersnäsdukar/toalettpapper, schampo & tvål, några påsar Y3 för tvätt i handfatet och en egen handduk.
Men inte att förglömma, det som finns är ett överflöd av härliga & glada människor, medryckande musik & dans, läskande romdrinkar och cigarrer!

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan man påbörja alla dagar.

Gruppstorlek

Max. 15 personer

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Reseförsäkring - kom ihåg att denna är obligatorisk - den första maj 2010 införde Kuba nya regler för resesjukförsäkring för samtliga utlänningar samt kubaner med bostad utanför landet. Försäkringskort eller certifikat ska uppvisas i samband med inresa och vara giltigt under hela vistelsen. Försäkringen ska täcka utgifter för medicinsk behandling och läkarbehandling.

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Havanna t/r (inklusive bagage)
 • Transfer flygplats - hotell t/r
 • 13 nätter på hotell/Casa Particular enligt program
 • Engelsktalande rundreseguide
 • Måltider enligt program
 • Visum
 • Cykelhyra
 • Transporter och utflykter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Visum
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Cykelhjälm & handskar

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: