Sök
Sök
Lokal mand, Cuba
Afslapning på havnepromenaden Malecón i Havana
Lokal blomsterhandler
Capitolio i Havana
Plaza Vieja i Havana, Cuba
Che Guevaras mindesmærke i Santa Clara
Trinidad, Cuba
Trinidad, Cuba
Udsigt over charmerende Trinidad
Trinidad, Cuba
Der er så hyggeligt i de små gader i Trinidad
Cuba
Lokale samles over et spil på gaden
Udsigt over Cienfuegos efter ved solnedgang
Cienfuegos, Cuba
Cuba på to hjul
Tiden står stille i vidunderlige Viñales
Lokal farmer på arbejde i Viñales

Aktiv Kuba-resa

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 23 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 16 dagar

Få en perfekt kombination kultur och aktiviteter på Kuba. Vind i håret, svett i pannan, sand mellan tårna och ut i naturen.

Vandring och cykeltur
Kom ut i den kubanska naturen och upplev nationalparker, vattenfall, sockerrörsfält, tobaksplantager och djupa, frodiga dalar. Kuba erbjuder många olika naturupplevelser som du kan komma verkligt tätt inpå genom att vandra i nationalparkerna och cykla ner i dalarna. Ön är även känd för sina många klippformationer och grottor, som tillsammans erbjuder fantastiska fotomotiv.

Havanna, Trinidad och Cienfuegos
Få en inblick i Kubas historia, kultur och arkitektur genom guidade turer runt ön, och få en äkta kubansk stämning genom en salsalektion.
Havanna ger dig en trevlig och bra infallsvinkel till landet genom sina vackra gator som sjuder av liv och där musiken sätter sin prägel på vardagen. En Chevrolet från 50-talet eller en hästdroska mitt i gatumyllret förflyttar dig till en tid då man kunde förvänta sig ett möte med Ernest Hemingway i nästa gathörn.
Trinidad erbjuder många vackra byggnader från kolonialtiden samt Valle de los Ingenios, ett stort område med cirka 70 sockerfabriker, som understryker hur viktig sockerproduktionen är för landets ekonomi.
Cienfuegus kallas även för “Söderns pärla”. Det är en nyare stad, känd för sin vackra kust och flotta arkitektur.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Väder

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner lägst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger, men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Kuba baseras på hur klimatet har varit föregående år. Vädret på Kuba kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och våra rekommendationer ska därför endast ses som en fingervisning.

Cuba

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Kuba
Idag sker såväl avresa från Sverige som ankomst till Havanna på Kuba, detta då du flyger “mot klockan” på vägen hit. Förväntad ankomst till ditt hotell under kvällen.

Dag 2: Utforska Havanna och dansa salsa
Idag får du en guidad promenad i det spännande Havanna. Få en historisk inblick i och upplev stadens fantastiska arkitektur. På eftermiddagen arrangeras salsaundervisning, där du kan lära dig att dansa denna latinamerikanska dans som är mycket traditionell på ön.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F)

Dag 3: Che Guevara och Escambray-bergen
FrånHavana går turen vidare till Santa Clara, där du besöker det historiska Che Guevara-mausoleet, där den marxistiske revolutionären ligger begravd tillsammans med 29 av sina medkämpar. Därefter går turen vidare till naturreservatet Topes de Collantes, som ligger i Escambray-bergen.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F)

Dag 4: Vandringstur i Topes de Collantes
Idag går du på vandring till “Salto de Caburni”-vattenfallet, där du kan ta dig ett uppfriskande dopp innan turen återvänder till hotellet.
Beräknad tid för vandringen: Fyra-fem timmar (ca fem km.)
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F)

Dag 5: Från Topes de Collantes till Trinidad
Morgonen inleds med en vandring i vackra Parque Guanayara innan färden fortsätter till Trinidad, dit du ankommer tidigt på kvällen. Därefter har du möjlighet att själv upptäcka staden eller att avnjuta en drink på ett lokalt kafé. Du kan också förhöra dig hos din resekonsult avseende stadens många möjligheter.
Övernattning på Casa Particular. (F)

Dag 6: Vandring runt Trinidad
I dag ska du på vandring i El Cubano-nationalparken, känd för sitt rika fågelliv och vackra växter. På vägen kan du ta dig ett dopp i det klara vattenfallet. Denna dag utgör ingen särskilt ansträngande vandring, vilket ger dig massor av energi över till eftermiddagens stadsrundtur i Trinidad.
Övernattning på Casa Particular.

Dag 7: Arkitektur i Cienfuegos
Du har tid för att njuta lite extra av Trinidad innan du åker vidare mot Cienfuegos, där du får lära känna denna vackra och levande stad. Byggnaden Palacio de Valle är till exempel en av stadens arkitektoniska juveler som du inte får missa. Palacio de Valle byggdes år 1917 och hyser idag en restaurang och en inbjudande takterrass med bar.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell.

Dag 8: Cienfuegos - Soroa
Dagens första stopp är Laguna del Tesoro, eller “Treasure Lake” (skattsjön) på engelska, belägen på Zapata-halvön. Här hoppar du ombord på en båt och får en avkopplande rundtur på den pittoreska sjön. Därefter åker du västerut till ditt hotell i det vackra Sierra del Rosario i Soroa.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell.

Dag 9: På cykel till San Diego de los Baños
Idag ska du få uppleva ön på hjul. Rutten för dig genom det kulliga landskapet i Soroa till det natursköna San Diego de los Baños med sitt frodiga landskap.
Beräknad tid för cykelturen: Tre timmar (ca 10-15 km.)
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F)

Dag 10: Från San Diego de los Baños till Viñales på cykel
För den aktive som gillar att uppleva natur och kultur med lite vind i håret är denna dag helt perfekt. På vägen upplever du de mäktiga kalkstensklipporna “Mogotes” som utgör bakgrunden för en pittoresk utsikt, och du passerar även flera lokala tobaksplantager. Ett stopp sker även vid grottan Cueva de los Indios, som du kan utforska till fots eller per båt.
Beräknad tid för cykelturen: Tre timmar (ca 10-15 km.)
Övernattning på Casa Particular. (F)

Dag 11: Viñales
På dagens schema står en lättare vandring i Kubas berömda tobaksregion, Viñales Valley. Här växer tobaksplantorna mellan sprickor och sten på de branta klipporna. Du bör också besöka en av de lokala tobaksfabrikerna.
Övernattning på Casa Particular.

Dag 12: Från Viñales till Maria La Gorda
I dag åker du till en av Kubas västligaste punkter, Maria La Gorda. Turen för dig förbi gröna tobaksfält och sockerrörsplantager. Slutstationen är vid en av Kubas finaste stränder, där du kan koppla av i en lugn, naturfylld miljö efter några aktiva dagar på ön.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell.

Dag 13: Ledig dag på stranden
Avnjut en dag på stranden. Det går att organisera snorklings- och dykturer ut på Karibiska Havet, där du bland annat kan utforska det vackra korallrevet.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F)

Dag 14: Tillbaka till Havanna från Maria La Gorda
I dag får du avnjuta staden i ditt eget tempo. Ta en promenad genom de pulserande gatorna, bege dig ut på upptäcktsfärd i de små butikerna eller avnjut en fantastisk afton före avresan morgonen efter.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F)

Dag 15: Avresa från Havanna
Dagen är din för att köpa dina sista souvenirer och packa din resväska innan du hämtas och körs till flygplatsen, varifrån det bär av hem till Sverige. (F)

Dag 16: Ankomst till Sverige
Du ankommer till Sverige efter en skön vistelse på Kuba.

Övernattningar:
10 nätter på 3-stjärnigt hotell
Tre nätter på Casa Particular
En natt på flyget till Sverige

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 23 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Max. 15 personer

Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

 • Flyg t/r Sverige
 • Transfer f/t flygplatsen i Havanna
 • 10 nätter på 3-stjärnigt hotell med frukost
 • Tre nätter på Casa Particular
 • Visum
 • Kvalificerad guide
 • Alla transfers enligt program
 • Entrébiljetter
 • Salsaundervisning
 • Båttur
 • Cykelhyra

I priset ingår inte

 • Mad och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Reseförsäkring
 • Hjälm och handskar till cykelturen
 • Transfer till/från flygplatsen
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: