Exkl. flyg
Från 390:-
Det ger en frihetskänsla att ha sin egen bil. Du bestämmer själv tempot och kan stanna när och var du vill. Kuba är ett relativt lätt land att köra runt i, dels tack vare landets överkomliga storlek, dels på grund av ett enkelt vägnät. Med det sagt ska du vara uppmärksam på att vägnätet är mycket slitet, och på många ställen finns stora hål i vägen. På motorvägen kan du möta både cyklar och häst med vagn, och även här finns stora hål i vägarna. Så kör försiktigt!
Kubanerna är heller inte alltid så bra på att skylta, så ibland behöver du helt enkelt rulla ner fönstret och fråga de trevliga kubanerna om vägen.
Du ska också vara uppmärksam på att det kan finnas brist på bränsle, vilket kan göra det aningen utmanande att tanka. Vi rekommenderar att du tankar innan du lämnar de större städerna. Alternativt kan du välja att utforska Kuba med hjälp av lokalbuss eller privat transfer. Läs igenom våra reseförslag och fråga våra reserådgivare om dina olika möjligheter.

Ha en härlig road trip på Kuba!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Bästa reseperiod

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner som minst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt. Det regnar inte hela tiden, och även om temperaturerna är höga känns det inte jobbigt då ön är smal och det konstant strömmar avkylande luftströmmar in från havet.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
På Kuba råder brist på transportmedel, så du ser ofta kubaner som står vid vägkanten och liftar. Om du har lust att erbjuda lift, så är det ett roligt sätt att lära känna kubanerna på. Det är en fördel att kunna lite spanska, detta då lokalbefolkningen oftast inte talar engelska. Om du bara kan några enkla spanska glosor, så genererar det leenden och igenkänning hos kubanerna. Winberg Travel rekommenderar att du reserverar hyrbilen hemifrån, detta eftersom hyrbilarna ofta tar slut, i synnerhet i juli samt december/januari. Vi rekommenderar också att du köper en karta över landet därhemma eftersom dessa är svåra att köpa på Kuba.

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor på Kuba. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Bränsle är en bristvara på Kuba, och det finns inte så många bensinstationer utanför städerna, så kom ihåg att tanka innan du lämnar en stad. När du hämtar ut din hyrbil kan personalen ge dig tips på var det är bäst att tanka. Se till att medföra kontanter för bensinen då bensinstationerna oftast inte tar kreditkort.

Du måste vara minst 21 år gammal och ha haft körkort i 1 år för att få hyra bil på Kuba. Hyrperioden är minst 3-5 dagar, beroende på uthyrare och säsong. Du ska som minst boka tre övernattningar genom Winberg Travel för att vi ska kunna hjälpa dig att hyra bil. Obligatorisk försäkring är inkluderat i bilhyran.
Mot en avgift finns det möjlighet att hämta bilen på ett ställe och lämna tillbaka den på ett annat. Avgiften för avlämning i en annan stad, samt avgift för en ytterligare chaufför, betalas med kreditkort på plats.
På grund av bränslesituationen på Kuba kan du alternativt överväga att resa runt i landet med lokalbussar eller privat transfer. Vi är redo att hjälpa dig oavsett vad du väljer.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Packlista

 • Kreditkort så att du kan betala depositionen
 • (får ej vara utställt av en amerikansk bank)
 • Internationellt körkort
 • Karta över Kuba

I priset ingår

 • Biluthyra inklusive försäkring
 • Fria mil

I priset ingår inte

 • Bensin - kostnaden för en full tank betalas vid avhämtning och bilen återlämnas med tom tank
 • Ev. extra chauffør ca tre CUC/dag
 • Ev. envägshyra - förhör dig om pris
 • Flygplatsavgift - vid avhämtning eller avlämning på flygplatsen tillkommer en avgift på ca 20 CUC
 • (samtliga dessa försäkringar och avgifter betalas lokalt på Kuba till biluthyraren).
 • Deposition på mellan 150-450 CUC beroende på bilstorlek. Beloppet dras från ditt kreditkort i samband med avhämtning och återbetalas i samband med att bilen återlämnas.

Kommentarer till pris

Priset är per dag för alla personer i bilen vid bilhyra under lågsäsong. Detta är bara ett prisexempel för en ekonomibil.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: