Fem dagar
Exkl. flyg
Från 13 950:-
Turen är till för dig som är naturälskare och föredrar en aktiv semester. Du kommer ut på några längre vandringsturer och får möjlighet att övernatta i läger i naturen. När du har bestigit toppen på Kubas högsta berg kommer ett dopp i ett av öns klara vattenfall att kännas fantastiskt. Du får också uppleva stadslivet i Santiago de Cuba.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Bästa reseperiod

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner som minst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt. Det regnar inte hela tiden, och även om temperaturerna är höga känns det inte jobbigt då ön är smal och det konstant strömmar avkylande luftströmmar in från havet.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag Ett: Santiago de Cuba
Välkommen till Pico Turquino-vandringen, som inleds i Santiago de Cuba. Du anländer till ditt Casa Particular på egen han vi kan arrangera transport hit). Avnjut stadslivet i Santiago de Cuba, Kubas kulturella huvudstad och den kubanska musikens, litteraturens och arkitekturens Mecka. Stämningen är en blandning av karibiska rytmer och historia.
Dag Två: Santiago – Turquino-nationalparken
Tidig avgång (ca kl 07:00) från Santiago till Santo Domingo /Alto de Naranja i Sierra Maestra-bergen, där din första vandring startar. Du lämnar Alto de Naranja och följer samma stigar som de kubanska revolutionärerna mot Comandancia de la Plata – Fidel Castros tidigare högkvarter. Turen tar ca två timmar. Efter lunch fortsätter vandringen längs en fantastiskt vacker bergskam och genom frodig regnskog till Aguada de Joaquin, som ligger på 1 300 meters höjd. Turen tar ca fem-sju timmar. Njut av den vackra naturen och den fantastiska stjärnhimlen innan du kryper till kojs i de enkla bergshyddorna.
Dag Tre: Turquino-nationalparken
Denna dag är den mest krävande – du ska bestiga Kubas högsta berg. Du vandrar i mycket varierande natur och passerar två andra toppar innan du når toppen av Pico Turquino (1974 m). Du belönas med en fantastisk utsikt innan nedstigningen tillbaka till lägret inleds på andra sidan berget. Dagens tur tar sex-sju timmar i anspråk och är krävande.
Dag Fyra: Turquino-nationalparken – Santiago
Denna dag innebär en kort men brant nedstigning till den lilla staden Las Cuevas, varifrån du körs tillbaka till Santiago de Cuba längs den vackra kusten. Du övernattar i Casa Particular
Dag Fem: Santiago de Cuba
Härifrån fortsätter du turen på egen hand – vi kan naturligtvis stå till tjänst med rådgivning angående dina möjligheter och fortsätta planera din resa, om du så önskar.

Övernattningar

Två nätter på Casa Particular (privat inkvartering) i Santiago de Cuba
Två nätter i läger i flerbäddsrum i enkla hyddor

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor på Kuba. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Notera att vandringens utformning kan ändras vid dåligt väder.
Du måste ha en viss grundkondition för att genomföra denna tur, som på sina ställen är brant och krävande.
I lägret bor du i enkla trähyddor med upp till sex våningssängar i rummet. Inga sängkläder erbjuds, så se till att ta med dig en sovsäck – inte minst för att hålla värmen uppe på berget, då temperaturen nattetid kan bli väldigt låg (ända ned till 5 grader). Toalett- och badförhållandena är enkla, och du måste själv ta med dig handdukar, tvål och toalettpapper. Här finns inget rinnande vatten, men tanka med färskvatten som du kan använda för att tvätta dig.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

november - april

Packlista

 • Sovsäck och kanske en uppblåsbar kudde
 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska
 • Snacks

I priset ingår

 • Fyra nätter på Casa Particular och i camp
 • Transport och utflykter enligt program
 • 3 x frukost, 3 x lunch och 3 x middag
 • Engelsktalande lokalguide.

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: