Sök
Sök
Cykelferie på Cuba
Plaza de la Revolución, Havana
Cuba lokal dame
Plaza Vieja i Havana, Cuba
Havana, Cuba
Havana, Cuba
Lokal blomsterhandler
Cuba rundrejse med bus
Cuba på to hjul
Tiden står stille i vidunderlige Viñales
Viñales, Cuba
Lokal farmer på arbejde i Viñales
Soroa, Cuba
Cuba på to hjul
Trinidad, Cuba
Hestevogn, Cuba
Børn foran katedalen i det centrale Trinidad
Trinidad, Cuba
Cuba Trinidad
Cuba strand

Kuba på två hjul

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 24 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Upplev det västra Kuba på två hjul genom gröna dalar, lokala tobaksfarmar och otroliga stengrottor. Från storstad till storslagen natur. Resan fortsätter till Trinidad med inkvartering hos lokala uthyrare och avslutas på den vackra Jibacoa-stranden.

Du får en mjuklandning i Havanna, där du får en hel dag till att utforska stadens historiska gator och moderna butiker. Låt dig hälsas välkommen med salsamusik, rom och cigarrer och en leende befolkning.

Din cykelresa tar sin början i det natursköna Viñales Valley i Pinar del Río. Området är känt för sina många tobaksplantager. Härifrån fortsätter turen genom omväxlande landskap på öns västra del. Via små cykelstigar kommer du bland annat ända fram till kusten och får doppa tårna i den Mexikanska Golfen, se hundratals orkidéer i Soroa och uppleva äkta ekoturism i Las Terrazas.

Du kommer sedan till det charmerande Trinidad och får avsluta din semester med lite avkoppling på en skön strand.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Väder

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner lägst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger, men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Kuba baseras på hur klimatet har varit föregående år. Vädret på Kuba kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.

Plaza de la Revolución, Havana

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige - ankomst till Kuba
Med avresa från Sverige först på natten ankommer du till Havanna på Kuba på eftermiddagen samma dag.

Dag 2: Cykelresan tar sin början, Viñales Valley
Efter frukosten träffar du din guide och den grupp du reser tillsammans med på turen. Du körs till Pinar del Rio, där du besöker en lokal tobaksfabrik och får en guidad tur genom staden. Därefter fortsätter du till Viñales Valley, där din resa på två hjul tar sin början på allvar. Lunchen avnjuts på en typisk kubansk restaurang. Därefter hoppar du upp på cykeln för att avnjuta turen genom tobaksfält och förbi hålor, grottor och stenformationer som lokalt kallas “mogotos”. Du får besöka Cueva del Indio, en fantastisk grotta som River San Vicente flyter igenom. (F, L)
Beräknad cykeldistans: Tio kilometer

Dag 3: Cykeltur till Cayo Jutías
Idag körs du till Sierra de los Órganos i nordväst, där du kan avnjuta den fantastiska utsikten och påbörja den vackra cykelturen hela vägen till Cayo Jutías. När du anländer till Cayo Jutías, en vacker strand belägen på en liten ö, äter du först lunch och har sedan möjlighet att hyra en båt eller kanske ta en simtur i havet. Turen tillbaka till övernattningsstället sker per buss eller på cykel. (L)
Beräknad cykeldistans: 55 kilometer

Dag 4: Mot Valle Ancón på två hjul
Dagen inleds med en tur genom vackra landskap och orörda dalar längs Jagua Vieja-vägen till Palma i Ancón Valley. Du kan stanna till vid det lantställe där Fidel Castro hade hemliga möten under den kubanska revolutionen. Lunchen avnjuts i en frodig dal innan turen fortsätter till ditt hotell som ligger beläget i idyllisk natur. Hotellet ligger perfekt för en promenad eller kortare vandring. (L,M)
Beräknad cykeldistans: 30 kilometer

Dag 5: På cykel till Soroa
Efter frukosten körs du till Cueva de los Portales, som var Che Guevaras gömställe under förhandlingarna med president Kennedy under Kubakrisen. Härifrån startar dagens tvåhjulade resa mot Soroa via Carretera Central. I Soroa rekommenderar vi bland annat att du besöker öns största orkidéfarm med över 700 lokala och globala orkidéarter. (F,M)
Beräknad cykeldistans: 45 kilometer (F,M)

Dag 6: Sista cykeldagen till natursköna Las Terrazas
Resans sista cykeldag för dig till Las Terrazas i Sierra Rosario-bergen. Det 25 000 hektar stora området är ett UNESCO-skyddat område med över 800 växtarter och ett antal sällsynta djurarter. Lunchen intas på en gård på vägen. (F,L,M)
Beräknad cykeldistans: 20 kilometer

Dag 7: Mot Havanna
Efter frukosten körs du tillbaka till Havanna, där du kan avnjuta den gamla stadsdelen och en avskedscocktail med cykelgruppen på Havana Club Rum-museet. (F,L)

Dag 8: Transfer till Trinidad
Efter en aktiv vecka på två hjul får du nu möjlighet att koppla av och uppleva Trinidad och det omkringliggande landskapet i eget tempo. Du bor på et Casa Particular.
De flesta Casa Particulares består oftast av två-tre dubbelrum per hem. Varje rum har dubbelsäng eller två enkelsängar, privat badrum och en garderob. Oftast finns där även luftkonditionering och TV.

Dag 9-11: Upplev det lokala livet i Trinidad
Ta en promenad genom de små, kullerstensbelagda gatorna, avnjut salsamusiken eller utforska närområdet.

Dag 11: Transfer till Jibacoa-stranden
Avnjut det vackra havet och de fantastiska snorklings- och dykmöjligheterna i området.

Dag 12-13: Strandvistelse i Jibacoa
Tillbringa de sista dagarna med att slappa vid poolen eller bada i det turkosblå vattnet innan du återvänder till Sverige.

Dag 14: Havanna
Du blir körd till Havanna, där din hemresa till Sverige inleds med en enkel mellanlandning.

Dag 15: Ankomst till SverigeÖvernattningar:
En natt på flyget till/från Kuba
Fyra nätter på 3-stjärnigt hotell på cykelturen
Sju nätter i Casa Particulares på cykelturen och i Trinidad
Tre övernattningar på 3-stjärnigt hotell vid stranden


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

OBS - för närvarande går det inte att boka hyrbil på Kuba och alla transporter sker istället med transfer!
Du kan när som helst välja att åka med i följebilen under samtliga cykelturer.Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 24 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Max. 15 personer på cykelturen

Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

 • Flyg t/r Sverige
 • Visum
 • Fem dagars guidad cykeltur
 • Besök på en traditionell cigarrfabrik i Pinar del Río
 • Stadsrundtur i Havanna
 • Minibus med luftkonditionering
 • Cykel, turguide och lokala guider.
 • Transfer till och logi i Trinidad på egen hand
 • Transfer till och logi i Jibacoa på egen hand
 • Transfer till flygplatsen i Havanna

I priset ingår inte

 • Måltider utöver programmets
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: