15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 31 950:-
Du får en mjuklandning i Havanna, där du får en hel dag till att utforska stadens historiska gator och moderna butiker. Låt dig hälsas välkommen med salsamusik, rom och cigarrer och en leende befolkning.

Din cykelresa tar sin början i det natursköna Viñales Valley i Pinar del Río. Området är känt för sina många tobaksplantager. Härifrån fortsätter turen genom omväxlande landskap på öns västra del. Via små cykelstigar kommer du bland annat ända fram till kusten och får doppa tårna i den Mexikanska Golfen, se hundratals orkidéer i Soroa och uppleva äkta ekoturism i Las Terrazas.

Du kommer sedan till det charmerande Trinidad och får avsluta din semester med lite avkoppling på en skön strand.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Bästa reseperiod

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner som minst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige - ankomst till Kuba
Med avresa från Sverige först på natten ankommer du till Havanna på Kuba på eftermiddagen samma dag.
Dag 2: Cykelresan tar sin början, Viñales Valley
Efter frukosten träffar du din guide och den grupp du reser tillsammans med på turen. Du körs till Pinar del Rio, där du besöker en lokal tobaksfabrik och får en guidad tur genom staden. Därefter fortsätter du till Viñales Valley, där din resa på två hjul tar sin början på allvar. Lunchen avnjuts på en typisk kubansk restaurang. Därefter hoppar du upp på cykeln för att avnjuta turen genom tobaksfält och förbi hålor, grottor och stenformationer som lokalt kallas “mogotos”. Du får besöka Cueva del Indio, en fantastisk grotta som River San Vicente flyter igenom. (F,L) Beräknad cykeldistans: Tio kilometer
Dag 3: Cykeltur till Cayo Jutías
Idag körs du till Sierra de los Órganos i nordväst, där du kan avnjuta den fantastiska utsikten och påbörja den vackra cykelturen hela vägen till Cayo Jutías. När du anländer till Cayo Jutías, en vacker strand belägen på en liten ö, äter du först lunch och har sedan möjlighet att hyra en båt eller kanske ta en simtur i havet. Turen tillbaka till övernattningsstället sker per buss eller på cykel. (L) Beräknad cykeldistans: 55 kilometer
Dag 4: Mot Valle Ancón på två hjul
Dagen inleds med en tur genom vackra landskap och orörda dalar längs Jagua Vieja-vägen till Palma i Ancón Valley. Du kan stanna till vid det lantställe där Fidel Castro hade hemliga möten under den kubanska revolutionen. Lunchen avnjuts i en frodig dal innan turen fortsätter till ditt hotell som ligger beläget i idyllisk natur. Hotellet ligger perfekt för en promenad eller kortare vandring. (L,M) Beräknad cykeldistans: 30 kilometer
Dag 5: På cykel till Soroa
Efter frukosten körs du till Cueva de los Portales, som var Che Guevaras gömställe under förhandlingarna med president Kennedy under Kubakrisen. Härifrån startar dagens tvåhjulade resa mot Soroa via Carretera Central. I Soroa rekommenderar vi bland annat att du besöker öns största orkidéfarm med över 700 lokala och globala orkidéarter. (F, M) Beräknad cykeldistans: 45 kilometer
Dag 6: Sista cykeldagen till natursköna Las Terrazas
Resans sista cykeldag för dig till Las Terrazas i Sierra Rosario-bergen. Det 25 000 hektar stora området är ett UNESCO-skyddat område med över 800 växtarter och ett antal sällsynta djurarter. Lunchen intas på en gård på vägen. (F,L,M) Beräknad cykeldistans: 20 kilometer
Dag 7: Mot Havanna
Efter frukosten körs du tillbaka till Havanna, där du kan avnjuta den gamla stadsdelen och en avskedscocktail med cykelgruppen på Havana Club Rum-museet. (F,L)
Dag 8: Transfer till Trinidad
Efter en aktiv vecka på två hjul får du nu möjlighet att koppla av och uppleva Trinidad och det omkringliggande landskapet i eget tempo. Du bor på ett Casa Particular. De flesta Casa Particulares består oftast av två-tre dubbelrum per hem. Varje rum har dubbelsäng eller två enkelsängar, privat badrum och en garderob. Oftast finns där även luftkonditionering och TV.
Dag 9-11: Upplev det lokala livet i Trinidad
Ta en promenad genom de små, kullerstensbelagda gatorna, avnjut salsamusiken eller utforska närområdet.
Dag 11: Transfer till Jibacoa-stranden
Avnjut det vackra havet och de fantastiska snorklings- och dykmöjligheterna i området.
Dag 12-13: Strandvistelse i Jibacoa
Tillbringa de återstående dagarna med att slappa vid poolen eller bada i det turkosblå vattnet innan du återvänder till Skandinavien.
Dag 14: Havanna
Du blir körd till Havanna, där din hemresa till Skandinavien påbörjas.
Dag 15: Ankomst till Sverige

Övernattningar

Fyra nätter på 3-stjärnigt hotell
Sju nätter i Casa Particulares
Tre övernattningar på 3-stjärnigt hotell vid stranden

Kommentarer

Att resa till Kuba är att göra en tidsresa tillbaka till 1950-talet med allt vad det innebär - gamla amerikanska bilar, ett liv utan mängder av teknik och bekvämligheter vi vant oss vid och som vi idag betraktar som självklara.
Kuba är fortfarande drabbat av sanktioner vilket innebär att det inte alltid finns det utbudet av produkter som vi är vana vid.
Boendet är mycket enkelt på vissa av platserna vi besöker och en standard långt under vad vi är vana vid. Så vi tipsar om att ta med ett litet reseapotek, pappersnäsdukar/toalettpapper, schampo & tvål, några påsar Y3 för tvätt i handfatet och en egen handduk.
Men inte att förglömma, det som finns är ett överflöd av härliga & glada människor, medryckande musik & dans, läskande romdrinkar och cigarrer!

Du kan när som helst välja att åka med i följebilen under samtliga cykelturer.


Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Prata med oss på Winberg Travel för mer information om startdatum för cykelutflykten, så att den passar in i ditt reseprogram. Cykelutflykten genomförs i en mindre grupp.

Gruppstorlek

Max. 15 personer på cykelturen

november - april

Packlista

 • Cykelhjälm och cykelhandskar
 • Kläder för väder
 • Lite kontanter då det inte finns kontanter överallt på landsbygden
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Reseförsäkring - kom ihåg att denna är obligatorisk - den första maj 2010 införde Kuba nya regler för resesjukförsäkring för samtliga utlänningar samt kubaner med bostad utanför landet. Försäkringskort eller certifikat ska uppvisas i samband med inresa och vara giltigt under hela vistelsen. Försäkringen ska täcka utgifter för medicinsk behandling och läkarbehandling.

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Havanna t/r (inklusive bagage)
 • Transfer flygplats - hotell t/r
 • 13 nätter på hotell/Casa Particular enligt program
 • Fem dagars guidad cykeltur
 • Cykel, turguide och lokala guider.
 • Måltider enligt program
 • Visum
 • Cykelhyra
 • Transporter och utflykter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Visum
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Cykelhjälm & handskar

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: