11 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 34 950:-
På den här resan besöker du den vackra staden Luang Prabang vid Mekongfloden, där du både får uppleva Kuang Sii-vattenfallet och stadens många tempel. Du kommer också en tur ut på landsbygden till Nong Kiau, där du sover en natt i en lodge längs med floden och får uppleva en traditionell fiskeby. Resan går också till Vang Viengs vackra omgivningar och avslutas i huvudstaden Vientiane.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Laos här
Läs mer om Laos här

Bästa reseperiod

Den bästa perioden att resa på genom Laos är från november till april, då det är torrt och temperaturen är som lägst - cirka 30 grader på dagarna. Från mars till maj kan temperaturen stiga ända upp till 39 grader på dagarna. I perioden mellan maj och november är vädret mycket ombytligt, och det kan förekomma både tropiska regnoväder och stormar.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Luta dig tillbaka på flyget och se fram emot det äventyr som väntar dig!
Dag 2: Ankomst till Luang Prabang
Vid ankomst till Luang Prabang möts du av vår lokala representant och körs till ditt hotell. Luang Prabang ligger omgiven av frodiga berg längs med Mekongfloden och hälsar dig välkommen med en lugn och närmast gammaldags stämning. Kolonialbyggnaderna bland med över 30 buddhistiska tempel som skapar en alldeles unik atmosfär i staden. År 1995 blev Luan Prabang förklarad som världsarvsstad. Du har resten av dagen och kvällen på egen hand till att utforska omgivningarna. (F)
Dag 3: Kryssning på Mekongfloden till Pak Ou-grottorna
Efter frukost ska du besöka det mest fotograferade templet i staden; Wat Xieng Thong, innan du stiger ombord på en flodbåt som tar dig längs med Mekongfloden till Pak Ou-grottorna – kända för sina tusentals buddhastatyer i guld. Luta dig tillbaka i båten och njut av de vackra scenerna som utspelar sig framför dig samtidigt som du ser det lokala livet som pågår längs flodbredderna. Du är tillbaka i Luang Prabang igen vid lunchtid, där du avnjuter din lunch på en av stadens mest välbesökta restauranger. Efter lunch är det dags för en guidad rundtur bland stadens stora sevärdheter. (F,L)
Dag 4: Kuang Si-vattenfallet och Mount Phousi
Idag kan vi rekommendera att du går upp tidigt för att bevittna synen av de många munkarna som under morgonen lämnar sina tempel för att ta emot mat från de lokala – en riktigt fin upplevelse. Senare under dagen ska du få uppleva de vackra vattenfallen Kuang Si, som faller i kaskader ner över majestätiska klippor. Du kan också gå upp till toppen av klipporna och därifrån få en storslagen utsikt, eller ta ett dopp i det turkosblå vattnet. Lunchen idag intas i form av picknick vid flodbrädden. Tillbaka i staden kan du gå de 328 trappstegen upp till Mount Phousi, varifrån du bjuds på den allra vackraste solnedgången. (F,L)
Dag 5: Resan fortsätter till Vientiane
Idag åker du vidare med tåg till huvudstaden Vientiane. Vid ankomsten möts du av en chaufför som kör dig till Buddha Park – en park med över 200 buddha- och hindustatyer. Parken ligger vid Mekongflodens bredd i stillsamma och idylliska omgivningar. På vägen tillbaka mot staden stannar du vid ett projekt som hjälper handikappade kvinnor att försörja sig, bland annat genom pappersproduktion. Efter incheckning på ditt hotell i Cientiane är resten av dagen på egen hand. Vi kan rekommendera promenaden längs med floden, där du kan smaka på lokala specialiteter och njuta av folkvimlet. (F)
Dag 6: Sightseeing i Vientiane
Efter frukost hämtas du av din guide, som ska ta med dig till en av stadens vackraste tempel; Wat Sisaket. Du kommer även besöka ett konstmuseum, Wat Simuang, samt That Luang som är den heliga platsen i Laos, och slutligen ett center som stöttar offer för landminor. (F,L)
Dag 7: Flyg till Pakse och besök vid Wat Phou
Idag reser du med flyg till Pakse, och därifrån vidare till det Unesco-skyddade tempelkomplexet Wat Phou, som förr var ett viktigt ekonomiskt och politiskt centrum. Dagen avslutas med en vacker solnedgång över Mekongfloden. (F,L)
Dag 8: De 4 000 öarna
Hela dagen idag är avsatt till att utforska området som är känt som de 4 000 öarnas land. Du kommer bland annat besöka ön Don Khone. Här finns det möjlighet att se de sällsynta Irrawaddy-delfinerna samt de vackra Lippi-vattenfallen. Vi rekommenderar dig att ta dig runt på ön med cykel. (F,L)
Dag 9: Tillbaka till Vientiane med flyg
Idag åker du tillbaka från Pakse till Vientiane och härifrån tar du flyget tillbaka till Skandinavien igen, eller vidare till din nästa destination i Sydostasien. (F)
Dag 10: Ankomst Skandinavien
Hemma igen efter några magiska dagar i ett av Sydostasiens minst upptäckta länder!

Övernattningar

3 övernattningar på hotell i Luang Prabang
2 övernattningar på hotell i Vientiane
2 övernattningar på hotell i Champasak

Kommentarer

Du kan naturligtvis förlänga din resa genom att lägga till stopp i exempelvis Thailand eller Kambodja. Prata med din reserådgivare för mer information om detta.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Gruppstorlek

Resan är en privat tur, som genomförs vid minst två deltagare.

november - februari

Packlista

 • Bra vandringsskor
 • Regn- eller skaljacka
 • Varm tröja
 • Kontanter
 • Myggmedel
 • Badkläder och solhatt
 • Ficklampa och batterier
 • Handduk
 • Solkräm
 • Dagsryggsäck

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Luang Prabang / Vientiane – Skandinavien, inkl. bagage
 • Transport enligt program
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider och utflykter som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks
 • Entréer till sevärdheter och nationalparker
 • Visum

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: