15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 22 950:-
Upplev Sabah backpackerstyle. Du besöker det berömda rehabiliteringscentret Sepilok för orangutanger. Vidare på flodsafari utmed Kinabatangan River och till Danum Valley med massor av härliga naturupplevelser. Äventyret avslutas med några dagars avkoppling på den härliga tropiska ön Sepanggar Island.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Bästa reseperiod

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner och generellt sett kan man säga att västra delen av Malaysia är som bäst mellan oktober - mars och den östra delen av landet inklusive Borneo är som bäst vädermässigt mellan mars - oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Ditt ryggsäcksäventyr - oavsett om du reser som backpacker eller glampacker - börjar idag med en flygning till Kota Kinabalu. Vanligtvis görs två mellanlandningar på vägen, beroende på vilket flygbolag du reser med.
Dag 2: Ankomst i Kota Kinabalu
Du blir hämtad på flygplatsen och körs till ditt hostel som ligger i centrala Kota Kinabalu. Resten av dagen tillbringas på egen hand, så du kan packa upp och vila dig.
Dag 3: Kota Kinabalu på egen hand
Du kan koppla av och utforska staden idag. Om du vill åka på utflykt rekommenderar vi att du bokar en dagstur till Coral Island, där du kan koppla av, bada och njuta av snorkling i det kristallklara vattnet. (F)
Dag 4: Transfer till Sepilok
Idag ska du åka med bussen till Sandakan och härifrån vidare till din lodge i Sepiloks djungel. Eftermiddagen tillbringas på egen hand, så du kan hyra cykel, strosa omkring, eller bara koppla av. (F)
Dag 5: Kinabatangan-floden
Du kan tillbringa morgonen på Sepiloks orangutangcenter, som ligger ett par kilometer från ditt hostel. Ta del av det beundransvärda projektet, som går ut på att rehabilitera aporna. Gångbroar har byggts upp så att du kan se orangutangerna i deras naturliga miljö. Mitt på dagen avgår transfer till din lodge i Kinabatangan. Vid ankomsten väntar en kryssning på floden, bland spännande fåglar och vilda djur. Du är tillbaka vid din lodge strax före skymningen, då det serveras middag. På kvällen arrangeras en djungelvandring, så att du kan se nattaktiva djur, fåglar och insekter. (F,M)
Dag 6: Kryssning på Kinabatangan-floden
Dagen börjar tidigt med en morgonkryssning på Kinabatangan-floden, där du kan hålla utkik efter spännande djur och fåglar. Väl tillbaka i din lodge serveras frukost och därefter väntar en djungelpromenad tillsammans med en professionell guide. Du har chans att se olika sorters apor och kan få se en glimt av Borneos dvärgelefanter. Efter lunch arrangeras en extra resa på floden. (F,L,M)
Dag 7: Transfer till Danum Valley
Vakna upp till ljudet av gibbonapors lockrop och näshornsfåglarnas sång. Klockan 06.00 är det dags för morgonkryssning och du kan se ännu fler djur. Tillbaka i din lodge äter du en god frukost innan färden bär av mot Danum Valley. Du välkomnas av en representant från Danum Valley Field Center (DVFC), som är i grunden är ett forskningscenter, men där man även tar emot besökare. Efter att du blivit inkvarterad och ätit lunch ska du träffa din guide och planera dina dagar här. På eftermiddagen vankas det vandring i regnskogen som fullkomligt sjuder av liv. Kanske får du se en näshornsfåglel eller en orangutang som lever i området. Tillbaka på centret serveras middag innan du går på nattvandring med din guide. (F,L,M)
Dag 8: Danum Valley
Du måste gå upp tidigt så att du tillsammans med din guide kan uppleva när djungelns uppvaknande, från utkiksplattformarna i träden. Om du föredrar att se soluppgången under en tur i bil med fyrhjulsdrift kan detta också ordnas i förväg. När du kommer tillbaka till centret är det dags för frukost och kanske en promenad i närområdet, eller så passar det med lite avkoppling. Efter lunch kan du ta ett dopp i Ulu Segama-floden, innan du går på en vandring som du själv planerar ihop med din guide. Du kommer tillbaka sent på eftermiddagen och kan njuta av en vacker solnedgång. Efter middagen är det möjligt att gå på nattvandring med en guide. (F,L,M)
Dag 9: Danum Valley
Du tillbringar en hel dag åt att utforska området med din guide. Gå upp till utkiksplatserna i träden och håll utkik efter gibbonapor och orangutanger. Beroende på din fysiska kondition erbjuds även en längre vandring, men det är upp till den lokala guiden att bedöma. Efter middagen finns åter möjlighet att gå på kvällsvandring. Boende på DVFC i flerbäddsrum. (F,L,M)
Dag 10: Transfer till Lahad Datu och flyg till Kota Kinabalu
Efter en tidig morgonvandring serveras frukost och du kan packa färdigt innan det är dags att checka ut och köras till flygplatsen. Du flyger till Kota Kinabalu där du övernattar. (F)
Dag 11-13: Sepanggar Island
Du åker båt ut till Sepanggar Island och kan njuta av de närmaste dagarna på stranden intill havet. Koppla av på den underbara ön med vita stränder, turkost vatten och snorkling bland reven. Du kan också hyra en kajak eller åka på fisketur. Två guidade snorklingsturer ingår. (F,L,M)
Dag 14: Transport till flygplatsen
Resan avslutas idag med transfer till flygplatsen och flyg tillbaka till Skandinavien. (F)
Dag 15: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Två nätter i Kota Kinabalu på hostel
En natt på hostel i Sepilok i flerbäddsrum
Två nätter i lodge vid floden Kinabatangan n
Tre nätter på hostel i Danum Valley
En natt på hostel i Kota Kinabalu
Två nätter i stuga på Sepanggar Island

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

mars - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • FlygresaSkandinavie - Kota Kinabalu t/r (inklusive bagage)
 • Flyg Lahad Datu - Kota Kinabalu
 • Två nätter i Kota Kinabalu på hostel med flerbäddsrum
 • En natt i Sepilok i flerbäddsrum
 • Två nätter vid floden Kinabatangan i lodge med flerbäddsrum
 • Tre nätter i Danum Valley i flerbäddsrum
 • En natt i Kota Kinabalu på hostel med flerbäddsrum
 • Två nätter på Sepanggar Island i stuga
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Transfer till busstationen i Kota Kinabalu
 • Transport från Sandakan till Sepilok (taxi kostar cirka 75 kronor)
 • Besök Sepiloks rehabiliteringscenter
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Turistskatt som betalas lokalt i Malaysia - kostnaden beror på hotellstandard och ligger mellan 5-20 MYR per natt. Gäller bara Malaysias fastland.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: