Sök
Sök
Sepilok på Borneo.
Den store han orangutang, Tom, som er lederhannen ved Camp Leakey.
To dejlige Gibbon aber ved Camp Leakey.
Klotok båden på afstand, som gæsterne sejler op af de små floder med. Der er maks plads til 6 personer på disse.
Danum Valley
Kinabatangan floden
Sepanggar Island

Backpacking på Borneo

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 20 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Denna resa passar dig som har en snäv budget men ändå vill uppleva Borneos höjdpunkter, så som orangutanger, djungelvandring genom grönskande regnskog, samt solsemester på en tropisk ö.

Du kommer att åka till Sabah, där du besöker det berömda rehabiliteringscentret Sepilok för orangutanger. Här ligger även floden Kinabatangan och dalen Danum, som bara är ett axplock av alla naturupplevelser resan lockar med. Äventyret avslutas med några dagars avkoppling på den härliga tropiska ön.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Väder

Den bästa tiden att åka är från mars till oktober.


Borneo

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Ditt ryggsäcksäventyr börjar idag med en flygning till Kota Kinabalu. Vanligtvis görs två mellanlandningar på vägen, beroende på vilket flygbolag du reser med.

Dag 2: Ankomst i Kota Kinabalu
Du blir hämtad på flygplatsen och körs till ditt hostel som ligger i centrala Kota Kinabalu. Resten av dagen tillbringas på egen hand, så du kan packa upp och vila dig.
Boende på hostel i flerbäddsrum. (F)

Dag 3: Kota Kinabalu på egen hand
Du kan koppla av och utforska staden idag. Om du vill åka på utflykt rekommenderar vi att du bokar en dagstur till Coral Island, där du kan koppla av, bada och njuta av snorkling i det kristallklara vattnet.
Boende på hostel i flerbäddsrum. (F)

Dag 4: Transfer till Sepilok
Idag ska du åka med bussen till Sandakan och härifrån vidare till din lodge i Sepiloks djungel. (Transport till busstationen i Kota Kinabalu och från Sandakan till Sepilok sker på egen bekostnad.) Eftermiddagen tillbringas på egen hand, så du kan hyra cykel, strosa omkring, eller bara koppla av.
Boende i Sepilok i flerbäddsrum. (F)

Dag 5: Kinabatangan-floden
Du kan tillbringa morgonen på Sepiloks orangutangcenter, som ligger ett par kilometer från ditt hostel. Ta del av det beundransvärda projektet, som går ut på att rehabilitera aporna. Gångbroar har byggts upp så att du kan se orangutangerna i deras naturliga miljö.
Mitt på dagen avgår transfer till din lodge i Kinabatangan. Vid ankomsten väntar en kryssning på floden, bland spännande fåglar och vilda djur. Du är tillbaka vid din lodge strax före skymningen, då det serveras middag. På kvällen arrangeras en djungelvandring, så att du kan se nattaktiva djur, fåglar och insekter.
Boende på djungellodge i flerbäddsrum (F,A)

Dag 6: Kryssning på Kinabatangan-floden
Dagen börjar tidigt med en morgonkryssning på Kinabatangan-floden, där du kan hålla utkik efter spännande djur och fåglar. Väl tillbaka i din lodge serveras frukost och därefter väntar en djungelpromenad tillsammans med en professionell guide. Du har chans att se olika sorters apor och kan få se en glimt av Borneos dvärgelefanter. Efter lunch arrangeras en extra resa på floden.
Boende i djungellodge med flerbäddsrum. (F,L,M)

Dag 7: Transfer till Danum Valley
Vakna upp till ljudet av gibbonapors lockrop och näshornsfåglarnas sång. Klockan 06.00 är det dags för morgonkryssning och du kan se ännu fler djur. Tillbaka i din lodge äter du en god frukost innan färden bär av mot Danum Valley. Du välkomnas av en representant från Danum Valley Field Center (DVFC), som är i grunden är ett forskningscenter, men där man även tar emot besökare. Efter att du blivit inkvarterad och ätit lunch ska du träffa din guide och planera dina dagar här. På eftermiddagen vankas det vandring i regnskogen som fullkomligt sjuder av liv. Kanske får du se en näshornsfåglel eller en orangutang som lever i området. Tillbaka på centret serveras middag innan du går på nattvandring med din guide.
Boende på DVFC i flerbäddsrum. (F) (F,M)

Dag 8: Danum Valley
Du måste gå upp tidigt så att du tillsammans med din guide kan uppleva när djungelns uppvaknande, från utkiksplattformarna i träden. Om du föredrar att se soluppgången under en tur i bil med fyrhjulsdrift kan detta också ordnas i förväg (du står själv för betalningen).
När du kommer tillbaka till centret är det dags för frukost och kanske en promenad i närområdet, eller så passar det med lite avkoppling. Efter lunch kan du ta ett dopp i Ulu Segama-floden, innan du går på en vandring som du själv planerar ihop med din guide. Du kommer tillbaka sent på eftermiddagen och kan njuta av en vacker solnedgång. Efter middagen är det möjligt att gå på nattvandring med en guide.
Boende på DVFC i flerbäddsrum. (F) (F,L,M)

Dag 9: Danum Valley
Du tillbringar en hel dag åt att utforska området med din guide. Gå upp till utkiksplatserna i träden och håll utkik efter gibbonapor och orangutanger. Beroende på din fysiska kondition erbjuds även en längre vandring, men det är upp till den lokala guiden att bedöma. Efter middagen finns åter möjlighet att gå på kvällsvandring.
Boende på DVFC i flerbäddsrum. (F) (F,L,M)

Dag 10: Transfer till Lahad Datu och flyg till Kota Kinabalu
Efter en tidig morgonvandring serveras frukost och du kan packa färdigt innan det är dags att checka ut och köras till flygplatsen. Du flyger till Kota Kinabalu där du övernattar.
Boende på hostel i flerbäddsrum. (F)

Dag 11-13: Sepanggar Island
Du åker båt ut till Sepanggar Island och kan njuta av de närmaste dagarna på stranden intill havet. Koppla av på den underbara ön med vita stränder, turkost vatten och snorkling bland reven. Du kan också hyra en kajak eller åka på fisketur. Två guidade snorklingsturer ingår.
Övernattning på resort. (F,L,M)

Dag 14: Transport till flygplatsen
Resan avslutas idag med transfer till flygplatsen och flyg tillbaka till Sverige.

Dag 15: Ankomst till Sverige

Övernattningar:
Två nätter i Kota Kinabalu på hostel med flerbäddsrum, inkl. frukost
En natt i Sepilok i flerbäddsrum, inkl. frukost
Två nätter vid floden Kinabatangan i lodge med flerbäddsrum, inkl. helpension
Tre nätter i Danum Valley i flerbäddsrum, inkl. helpension
En natt i Kota Kinabalu på hostel med flerbäddsrum, inkl. frukost
Två nätter på Sepanggar Island i stuga med helpension

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 20 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Min. två personer

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flygresa t/r Sverige-Kota Kinabalu
  • Flyg Lahad Datu-Kota Kinabalu
  • Buss till Sandakan
  • Transfer och boende som nämns i programmet
  • Båt till Sepanggar t/r

I priset ingår inte

  • Transfer till busstationen i Kota Kinabalu
  • Transport från Sandakan till Sepilok (taxi kostar cirka 75 kronor)
  • Besök Sepiloks rehabiliteringscenter
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

Iban folket, Borneo

Ibanfolket och Lemanakfloden

Inne i Borneos djungler lever ibanfolket i traditionella långhus och följer ännu alla de traditioner de ärvt av sina förfäder.

Reslängd: Två dagar
Mt. Kinabalu, Borneo

Mount Kinabalu

En av de bästa upplevelserna du kan få i Malaysia är att se soluppgången över Borneo från toppen av Mount Kinabalu.

Reslängd: Tre dagar
Mulu Caves, Borneo

Mulu grottsafari

Under Borneos markyta döljer sig en parallell värld som är lika magnifik som den är mystisk. Den är formad över årtusenden av jordens elementära krafter. I Gunung Mulu Nationalpark ligger några av världens mest imponerande grottor.

Reslängd: Tre dagar
Maliau Basin, Borneo

Vandring i Maliau Basin

För en hårdnackad vandrare är denna resa ett unikt äventyr i en bortglömd värld. Maliau Basin är en lummig, grön regnskog, vars hemligheter har legat gömda i miljontals år.

Reslängd: Sex dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: