Sök
Sök
Cykel på Borneo och pardisöar Malaysia
Äventyrliga Malaysia
Tioman
Mor og unge nyder livet ved Camp Leakey.
Dykning ved Mabul, Borneo
Bako National Park

Cykeltur på Borneo och paradissemester på Tioman

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 23 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Om du älskar att röra på dig och uppleva främmande kulturer har vi satt ihop en resa som passar dig. Du cyklar ett par dagar på Sarawak på Borneo och kopplar sedan av på paradisön Tioman där du också kan dyka och snorkla.

Följ med och utforska Borneo på cykel och i kajak - fortsätt sedan till den vackra ön Tioman där du kan dyka och snorkla i det klarblå havet. Under ersan bjuds möjlighet att uppleva Borneos alldeles speciella kultur och med lite tur Du får på färden även uppleva lite av Borneos kultur och se de fascinerande orangutangerna på Semenggoh Wildlife Center.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Väder

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner och generellt sett kan man säga att västra delen av Malaysia är som bäst mellan oktober - mars och den östra delen av landet inklusive Borneo är som bäst vädermässigt mellan mars - oktober.


Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien

Resan går idag mot Borneo och staden Kuching, en av Asiens absolut trevligaste städer och tillika den största staden i provinsen Sarawak på Borneo.

Dag 2: Ankomst till Kuching

Du hämtas upp på flygplatsen och körs till ditt guesthouse. När du har checkat in och kommit tillrätta kan du utforska närområdet till fots. Du är inom gångavstånd från trevliga Chinatown, där du hittar ett stort utbud med restauranger och barer. Det är även fint att utforska den södra delen av staden, om du korsar floden med båt.

Dag 3: Resa till Bako Nationalpark

Idag ska du ta en timslång biltur och därefter åka båt till Bako Nationalpark, som är en av de finaste platserna att se djur i Sarawak. Håll utkik efter de många arterna med apor och fåglar. Här finns olika naturstigar att följa och du kan ta ett dopp i havet om du behöver svalka dig. Du kommer tillbaka till Kuching sent på eftermiddagen. ([F],[L])

Dag 4: Cykeltur till Siniawan

Idag väntar en 30 kilometer lång cykeltur. Du cyklar offroad och utforskar gamla guldgruvor i ett makalöst landskap med spektakulära kalkstensklippor. Längs vägen finns inplanerade besök i två imponerande grottor. Målet för dagen är den mysiga staden Siniawan, som är fullt av charmiga trähus. ([F],[L],[M])

Dag 5: Cykeltur till Semenggoh

Dagens cykeltur är på cirka 43 kilometer. Dagen börjar tidigt med lokal frukost (klassiska nudlar) på ett av stadens äldsta kaféer. Färden går via vackra fäld och genom byar. Ett stopp för lite att dricka innan det är dags att besöka Semenggoh Wildlife Center där man stödmatar orangutanger i djungeln. Här finns också en vacker trädgård och ett Botanical Research Center. ([F],[L])

Dag 6: Kajak

Du ska idag paddla kajak ner för floden Sarawak, mot de undangömda vattenfallen där du kan utforska fantastiska kalkstensformationer och hoppa rakt ner i det kalla vattnet från bergen. Du cyklar i terräng genom regnskogen, utforskar grottorna och kopplar av i den vackra naturen. ([F],[L],[M])

Dag 7: Flyg till Singapore

Du hämtas upp på ditt guesthouse och körs till flygplatsen, där du ska med ett flyg till Singapore. Du tillbringar dagen på egen hand och kan utforska en av Sydostasiens mest moderna storstäder. Njut av stämningen i småbåtshamnen eller gå lös bland butikerna på någon av stadens många shoppinggator. ([F])

Dag 8: Transfer till Tioman

Resan går idag med bil och båt till Tioman, en av de idylliska öarna längs Malaysias östra kust. Efter incheckning på ditt hotell kan du passa på att ta dig ett dopp. ([F])

Dag 9-13: Tioman på egen hand

Det finns otaliga saker att göra på din strandresort, vare sig du vill ta en golfrunda, spela tennis, dyka bland de spektakulära reven, eller snorkla och leta upp Nemo. Du kan naturligtvis njuta av total avkoppling på de kritvita stränderna. ([F])

Dag 14: Transfer till Singapore och hemresa

Du kommer idag att åka med båt och bil tillbaka till Singapore varifrån din hemresa startar. ([F])

Dag 15: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
Fyra nätter i Kuching på guesthouse
En natt i Siniawan på guesthouse
Sex nätter på resort på Tioman


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 23 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Kuching - Singapore - Skandinavien. (inklusive bagage)
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Fyra nätter i Kuching på guesthouse
 • En natt i Siniawan på guesthouse
 • Sex nätter på resort på Tioman
 • Cykelhyra

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Turistskatt som betalas lokalt i Malaysia - kostnaden beror på hotellstandard och ligger mellan 5-20 MYR per natt. Gäller bara Malaysias fastland.
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: