15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 24 950:-
Följ med och utforska Borneo på cykel och i kajak - fortsätt sedan till den vackra ön Tioman där du kan dyka och snorkla i det klarblå havet. Under ersan bjuds möjlighet att uppleva Borneos alldeles speciella kultur och med lite tur Du får på färden även uppleva lite av Borneos kultur och se de fascinerande orangutangerna på Semenggoh Wildlife Center.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Bästa reseperiod

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner och generellt sett kan man säga att västra delen av Malaysia är som bäst mellan oktober - mars och den östra delen av landet inklusive Borneo är som bäst vädermässigt mellan mars - oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Resan går idag mot Borneo och staden Kuching, en av Asiens absolut trevligaste städer och tillika den största staden i provinsen Sarawak på Borneo.
Dag 2: Ankomst till Kuching
Du hämtas upp på flygplatsen och körs till ditt guesthouse. När du har checkat in och kommit tillrätta kan du utforska närområdet till fots. Du är inom gångavstånd från trevliga Chinatown, där du hittar ett stort utbud med restauranger och barer. Det är även fint att utforska den södra delen av staden, om du korsar floden med båt.
Dag 3: Resa till Bako Nationalpark
Idag ska du ta en timslång biltur och därefter åka båt till Bako Nationalpark, som är en av de finaste platserna att se djur i Sarawak. Håll utkik efter de många arterna med apor och fåglar. Här finns olika naturstigar att följa och du kan ta ett dopp i havet om du behöver svalka dig. Du kommer tillbaka till Kuching sent på eftermiddagen. (F,L)
Dag 4: Cykeltur till Siniawan
Idag väntar en 30 kilometer lång cykeltur. Du cyklar offroad och utforskar gamla guldgruvor i ett makalöst landskap med spektakulära kalkstensklippor. Längs vägen finns inplanerade besök i två imponerande grottor. Målet för dagen är den mysiga staden Siniawan, som är fullt av charmiga trähus. (F,L,M)
Dag 5: Cykeltur till Semenggoh
Dagens cykeltur är på cirka 43 kilometer. Dagen börjar tidigt med lokal frukost (klassiska nudlar) på ett av stadens äldsta kaféer. Färden går via vackra fäld och genom byar. Ett stopp för lite att dricka innan det är dags att besöka Semenggoh Wildlife Center där man stödmatar orangutanger i djungeln. Här finns också en vacker trädgård och ett Botanical Research Center. (F,L)
Dag 6: Kajak
Du ska idag paddla kajak ner för floden Sarawak, mot de undangömda vattenfallen där du kan utforska fantastiska kalkstensformationer och hoppa rakt ner i det kalla vattnet från bergen. Du cyklar i terräng genom regnskogen, utforskar grottorna och kopplar av i den vackra naturen. (F,L,M)
Dag 7: Flyg till Singapore
Du hämtas upp på ditt guesthouse och körs till flygplatsen, där du ska med ett flyg till Singapore. Du tillbringar dagen på egen hand och kan utforska en av Sydostasiens mest moderna storstäder. Njut av stämningen i småbåtshamnen eller gå lös bland butikerna på någon av stadens många shoppinggator. (F)
Dag 8: Transfer till Tioman
Resan går idag med bil och båt till Tioman, en av de idylliska öarna längs Malaysias östra kust. Efter incheckning på ditt hotell kan du passa på att ta dig ett dopp. (F)
Dag 9-13: Tioman på egen hand
Det finns otaliga saker att göra på din strandresort, vare sig du vill ta en golfrunda, spela tennis, dyka bland de spektakulära reven, eller snorkla och leta upp Nemo. Du kan naturligtvis njuta av total avkoppling på de kritvita stränderna. (F)
Dag 14: Transfer till Singapore och hemresa
Du kommer idag att åka med båt och bil tillbaka till Singapore varifrån din hemresa startar. (F)
Dag 15: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Fyra nätter i Kuching på guesthouse
En natt i Siniawan på guesthouse
Sex nätter på resort på Tioman

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

mars - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Cykelhjälm

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Kuching - Singapore - Skandinavien. (inklusive bagage)
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Fyra nätter i Kuching på guesthouse
 • En natt i Siniawan på guesthouse
 • Sex nätter på resort på Tioman
 • Cykelhyra

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Turistskatt som betalas lokalt i Malaysia - kostnaden beror på hotellstandard och ligger mellan 5-20 MYR per natt. Gäller bara Malaysias fastland.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: