17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 28 950:-
Från 27 450:-
Gör en skräddarsydd rundresa och se några av Malaysias absoluta höjdpunkter. Extra bekvämt för barnfamiljer eftersom avstånden är bekväma och sevärdheterna spännande och många. Vädret gör att det är perfekt destination under sommarlovet. Äventyret startar i Malaysias huvudstad, Kuala Lumpur. Det är en smältdegel av modern arkitektur, gamla traditioner och kultur. I Taman Negara Nationalpark vandrar du i världens äldsta regnskog där orang asli-folket fortfarande lever isolerat.Vidare till idylliska och grönskande Cameron Highlands. Höglandet är världsberömt för sina teodlingar och klimatet är svalare än i resten av landet. Avsluta på vita, vackra och varma stränder på Perhentianöarna - simma, snorkla och dyk bland de vackra korallreven.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.


Bästa reseperiod

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner och generellt sett kan man säga att västra delen av Malaysia är som bäst mellan oktober - mars och den östra delen av landet inklusive Borneo är som bäst vädermässigt mellan mars - oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag påbörjar du resan mot Malaysia, med ankomst nästkommande dag.
Dag 2: Ankomst till Kuala Lumpur
Vid ankomsten till Kuala Lumpur hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du precis som du behagar.
Dag 3: Kuala Lumpur – stadsrundtur med kollektivtrafik
Efter frukosten på hotellet hämtas du av din guide. Du promenerar ihop med guiden till närmaste tågstation, cirka 10-15 minuter härifrån. På resan har du viss frihet att själv utforma utflykten tillsammans med din lokala guide. Kuala Lumpur är en smältdegel av religioner, folkslag och traditioner, vilket framgår tydligt av mångfalden i stadens olika stadsdelar. Islamisk och modern arkitektur, indiska tempel och Bollywood-affischer fyller gatubilden i Little India - för att inte tala om den kinesiska kulturen i China Town. Du kommer att få en färgsprakande upplevelse idag. Senare på eftermiddagen återvänder du till hotellet och kan tillbringa resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 4: Kuala Lumpur - båttur och nattvandring i Taman Negara
Du äter frukost och åker sedan mot Taman Negara, där du har några händelserika dagar med djungeläventyr framför dig. Den första etappen tar tre-fyra timmar via de malaysiska landsvägarna. Det är en vacker bilresa och du passerar flera lantliga byar. Snart kommer du fram till Kuala Tembeling. Här väntar en båttur längs den brusande floden till Taman Negara Nationalpark. Du glider förbi den trolska regnskogen och får se flera små fiskebyar. Efter en tre timmar lång båtutflykt kommer du fram till din resort i världens äldsta regnskog, som har funnits i 130 miljoner år. Här i nationalparken döljer sig fler växt- och djurarter än någon annanstans på jorden. På kvällen arrangerar din guide några timmars nattsafari till fots genom djungeln. Vi rekommenderar att du tar med dig en pannlampa när du strövar längs parkens markerade stigar. Här kan du få uppleva parken efter solnedgången. Djurlivet är helt annorlunda på kvällstid. Du har god chans att få se ormar, ödlor, apor, små rådjur och inte minst, ett rikt och varierat fågelliv - kanske till och med en tapir. Kvällsvandringar är fantastiska eftersom parkens nattaktiva invånare är väldigt olika dem du ser om dagarna. Det finns också vilda elefanter, tigrar, leoparder och asiatiska noshörningar i nationalparken, men de senast nämnda djuren är mycket sällsynta och lever långt från människor. Kvällspromenaden avslutas på din djungelresort. (F)
Dag 5: Taman Negara - vandring bland trädkronorna på 30-40 meters höjd, samt båttur
Denna morgon kommer du att få se den imponerande djungeln i dagsljus. Du börjar med att gå två kilometer fram till utsiktsplatsen Teresek Hill, på 334 meters höjd. Härifrån kan du beundra den magnifika panoramvyn över berget Gunung Tahan och njuta av den fantastiska utsikten över regnskogen och dess grönskande dalar. Dessutom har du möjlighet att delta i en utflykt uppe bland trädtopparna, 30-40 meter över marknivån. Vägen upp i träden är 530 meter lång, vilket gör den längst i världen. Ströva mellan de gamla träden och beundra regnskogens varierade flora och fauna ur fågelperspektiv. Du är tillbaka på din resort vid middagstid. Här äter du din lunch. På eftermiddagen åker du båt upp för Sungai Tahan-floden, till Lata Berkoh. Här formar floden små vattenfall som strömmar fram på olika nivåer. Det är helt klart värt att ta med badkläder och ta ett uppfriskande dopp i det härliga vattnet. Från båten kan du få se flodens stora, röda fiskar - så kallade ”mahseer” innan du åker tillbaka till din resort. Resten av dagen tillbringar du precis som du behagar. Aktiviteter påverkas ibland av vädret och vid mycket regn kan broarna i trädkronorna vara avstängda. Det regnar mest från december till februari, men parken har en hög nederbördsmängd året runt. (F)
Dag 6: Taman Negara - forsränning i Taman Negara, samt besök hos orang asli-folket
Efter frukosten blir du hämtad och åker till "Shooting Rapids" i Taman Negara, där du med traditionell båt måste ta dig förbi sju "forsar" i hög hastighet. En rolig dag väntar och dina kläder kommer med stor sannolikhet att bli blöta. Beroende på hur mycket tid som finns att disponera kan du hinna besöka orang asli-folkets byar (kontrollera med din resekonsult). Det här är djungelns ursprungsbefolkning som verkligen värnar om sin kultur och livsstil. Det finns två etniska grupper med orang asli-folk i Taman Negara, som talar sitt eget språk. Under besöket i deras lilla by får du bland annat se när stamfolket demonstrerar sin traditionella jakt med bamburör och berättar om sin historia. Du kan ta ett självknäpp när du håller i deras blåsrör, för att sedan undersöka hur de gör upp eld. Orang asli-folket är en grupp vänliga och välkomnande människor, med stor respekt för sina medmänniskor och sin natur. Största delen av stammen lever inne i djungeln och har nästan ingen kontakt med omvärlden. Efter besöket i den lilla byn vid floden tar du båten tillbaka till din resort. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)
Dag 7: Taman Negara - Cameron Highlands
Efter frukosten blir du hämtad och tar båten genom regnskogen tillbaka till flodsamhället Tembiling. Du kör sedan till Cameron Highlands i delstaten Pahang, cirka 1 542 meter över havet. Det är en fin resa till Malaysias främsta och mest berömda teplantager. Du kör genom charmiga byar och kan ta oförglömliga fotografier. Väl framme vid Cameron Higlands inkvarteras du i den gamla engelska byn, mitt bland de gröna teplantagerna. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)
Dag 8: Cameron Highlands
När du ätit frukost hämtas du upp i en Land Rover och körs därefter till de fascinerande teodlingarna. Resan tar dig förbi skogen ”Mossy Forest” som ligger nära toppen på Gunung Brin Chang, 2 000 meters över havet. Här kan du få se sällsynt flora, däribland den köttätande kungskannrankan, som är en mycket ovanlig växtart. Du kan även njuta av utsikten över det kuperade landskapet bland grönskande teodlingar. Efter en kort bilresa från berget når du fram till Sungei Palas och områdets tefabrik. Därefter kör du till ditt hotell. Resten av dagen står till ditt eget förfogande i Cameron Highlands. (F)
Dag 9: Cameron Highlands – Perhentianöarna
Du kommer att bli hämtad på ditt hotell efter frukost och därefter köras cirka fem timmar upp genom den lantliga miljön, mot hamnen i Kuala Besut, som ligger på Malaysias nordöstra kust. Härifrån måste du åka båt en timme för att nå Perhentianöarna. Väl framme välkomnas du av öns sagolika natur och exotiska stränder. (F)
Dag 10-15: Perhentianöarna
På Perhentianöarna väntar semesterdrömmen bland de vackraste öarna i Malaysia. Ögruppen består bland annat av Perhentian Besaro, som är störst av öarna. Här hittar du de bästa resorterna för familjer och därför är ön en favorit bland resenärer med barn. Den mindre av öarna heter Perhentian Kecil och är perfekt anpassad för backpackerliv. Du har möjlighet att kombinera vackra strandupplevelser med djungelturer, som erbjuds på båda öarna. Med lite tur får du se både makaker och stora varaner i regnskogarna. Dessutom kan vi rekommendera kajakpaddling, samt att du utforskar öarnas färgglada korallrev genom dykning och snorkling. Korallreven runt öarna är bland de finaste på den Malaysiska halvön. (F)
Dag 16: Perhentianöarna - Sverige
Det har blivit dags att ta avsked av denna exotiska paradisö efter en härlig och händelserik semester. Du åker båt tillbaka till Kuala Besut efter frukosten. Vid ankomsten till den Malaysiska halvön kan du räkna med en 1,5 timmar lång bilresa till flygplatsen i Kota Bahru. (F)
Dag 17: Ankomst till Skandinavien
När du ankommer till Skandinavien igen har du oförglömliga upplevelser och minnen i bagaget.

Övernattningar

Två nätter i Kuala Lumpur
Tre nätter i Taman Negara
Två nätter i Cameron Higlands
Sju nätter på Perhentianöarna

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

mars - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Kuala Lumpur // Kota Bahru - Skandinavien (inklusive bagage)
 • 14 övernattningar på hotell/guesthouse
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Turistskatt som betalas lokalt i Malaysia - kostnaden beror på hotellstandard och ligger mellan 5-20 MYR per natt. Gäller bara Malaysias fastland.
 • Båttur och vandring i Mossy Forest i Cameron Highlands

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: