Sök
Sök
Perhentian Islands
Taman Negara - Malaysia
Taman Negara
Der findes mange farverige koralrev rundt om Perhentian Islands.
Taman Negara
Kuala Lumpur
Cameron highlands
Perhentian Islands
Malaysia

Familjesemester i exotiska Malaysia

Frånpris per person vid 4 pers.

SEK 19 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 16 995:-

Reslängd: 17 dagar

Denna exotiska rundresa kombinerar på utmärkt sätt Malaysias fyra stora höjdpunkter: Kuala Lumpur pulserande stadsliv, Taman Negaras djupa regnskog, Cameron Highlands och Perhentianöarnas fridfulla paradis.

Denna resa kombinerar några av den malaysiska halvöns främsta attraktioner med en sagolik strandsemester. Resan är perfekt för hela familjen, eftersom sevärdheter ligger på relativt små avstånd. Vädret är bäst från april till oktober, vilket gör det till en underbar destination för en sommarresa. Äventyret startar i Malaysias kontrastrika huvudstad, Kuala Lumpur. Det är en smältdegel av modern arkitektur, gamla traditioner och spännande kulturer. I Taman Negara Nationalpark tar vi med dig in i världens äldsta regnskog. Här lever orang asli-folket fortfarande isolerat i den djupa djungeln som passar deras kultur och livsstil. I nationalparken väntar fina vandringar och båtturer längs floderna. Du får även följa med på en utfärd till idylliska och grönskande Cameron Highlands. Här kan du lära dig om engelsk kolonialhistoria, medan du omges av grönskande berg. Höglandet är världsberömt för sina teodlingar och klimatet är svalare än i resten av landet. Din resa avslutas på Perhentianöarna, där du kan vistas på sandstränder, simma, snorkla och dyka bland de vackra korallreven.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.


Väder

Resan avgår under hela året. Den är dock bäst från maj till oktober.

Open Water dykkerkurset er for alle i almindelig god form, som er fortrolige med vand

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Avgångstiden från Sverige beror på flygbolaget.

Dag 2: Ankomst till Kuala Lumpur
Vid ankomsten till Kuala Lumpur hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du precis som du behagar. Övernattning på 3-stjärnigt hotell.

Dag 3: Kuala Lumpur – stadsrundtur med kollektivtrafik
Efter frukosten på hotellet hämtas du av din guide. Du promenerar ihop med guiden till närmaste tågstation, cirka 10-15 minuter härifrån. På resan har du viss frihet att själv utforma utflykten tillsammans med din lokala guide. Kuala Lumpur är en smältdegel av religioner, folkslag och traditioner, vilket framgår tydligt av mångfalden i stadens olika stadsdelar. Islamisk och modern arkitektur, indiska tempel och Bollywood-affischer fyller gatubilden i Little India - för att inte tala om den kinesiska kulturen i China Town. Du kommer att få en färgsprakande upplevelse idag. Senare på eftermiddagen återvänder du till hotellet och kan tillbringa resten av dagen på egen hand. (F)

Dag 4: Kuala Lumpur - båttur och nattvandring i Taman Negara
Du äter frukost och åker sedan mot Taman Negara, där du har några händelserika dagar med djungeläventyr framför dig. Den första etappen tar tre-fyra timmar via de malaysiska landsvägarna. Det är en vacker bilresa och du passerar flera lantliga byar. Snart kommer du fram till Kuala Tembeling. Här väntar en båttur längs den brusande floden till Taman Negara Nationalpark. Du glider förbi den trolska regnskogen och får se flera små fiskebyar. Efter en tre timmar lång båtutflykt kommer du fram till din resort i världens äldsta regnskog, som har funnits i 130 miljoner år. Här i nationalparken döljer sig fler växt- och djurarter än någon annanstans på jorden. På kvällen arrangerar din guide några timmars nattsafari till fots genom djungeln. Vi rekommenderar att du tar med dig en pannlampa när du strövar längs parkens markerade stigar. Här kan du få uppleva parken efter solnedgången. Djurlivet är helt annorlunda på kvällstid. Du har god chans att få se ormar, ödlor, apor, små rådjur och inte minst, ett rikt och varierat fågelliv - kanske till och med en tapir. Kvällsvandringar är fantastiska eftersom parkens nattaktiva invånare är väldigt olika dem du ser om dagarna. Det finns också vilda elefanter, tigrar, leoparder och asiatiska noshörningar i nationalparken, men de senast nämnda djuren är mycket sällsynta och lever långt från människor. Kvällspromenaden avslutas på din djungelresort. (F)

Dag 5: Taman Negara - vandring bland trädkronorna på 30-40 meters höjd, samt båttur
Denna morgon kommer du att få se den imponerande djungeln i dagsljus. Du börjar med att gå två kilometer fram till utsiktsplatsen Teresek Hill, på 334 meters höjd. Härifrån kan du beundra den magnifika panoramvyn över berget Gunung Tahan (kan endast ses i klart väder) och njuta av den fantastiska utsikten över regnskogen och dess grönskande dalar. Dessutom har du möjlighet att delta i en utflykt uppe bland trädtopparna, 30-40 meter över marknivån. Vägen upp i träden är 530 meter lång, vilket gör den längst i världen. Ströva mellan de gamla träden och beundra regnskogens varierade flora och fauna ur fågelperspektiv. Du är tillbaka på din resort vid middagstid. Här äter du din lunch. På eftermiddagen åker du båt upp för Sungai Tahan-floden, till Lata Berkoh. Här formar floden små vattenfall som strömmar fram på olika nivåer. Det är helt klart värt att ta med badkläder och ta ett uppfriskande dopp i det härliga vattnet. Från båten kan du få se flodens stora, röda fiskar - så kallade ”mahseer” innan du åker tillbaka till din resort. Resten av dagen tillbringar du precis som du behagar. Aktiviteter påverkas ibland av vädret och vid mycket regn kan broarna i trädkronorna vara avstängda. Det regnar mest från december till februari, men parken har en hög nederbördsmängd året runt. (F)

Dag 6: Taman Negara - forsränning i traditionell båt i Taman Negara, samt besök hos orang asli-folket
Efter frukosten blir du hämtad och åker till "Shooting Rapids" i Taman Negara, där du med traditionell båt måste ta dig förbi sju "forsar" i hög hastighet. En rolig dag väntar och dina kläder kommer med stor sannolikhet att bli blöta. Beroende på hur mycket tid som finns att disponera kan du hinna besöka orang asli-folkets byar (kontrollera med din resekonsult). Det här är djungelns ursprungsbefolkning som verkligen värnar om sin kultur och livsstil. Det finns två etniska grupper med orang asli-folk i Taman Negara, som talar sitt eget språk. Under besöket i deras lilla by får du bland annat se när stamfolket demonstrerar sin traditionella jakt med bamburör och berättar om sin historia. Du kan ta ett självknäpp när du håller i deras blåsrör, för att sedan undersöka hur de gör upp eld. Orang asli-folket är en grupp vänliga och välkomnande människor, med stor respekt för sina medmänniskor och sin natur. Största delen av stammen lever inne i djungeln och har nästan ingen kontakt med omvärlden. Efter besöket i den lilla byn vid floden tar du båten tillbaka till din resort. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)

Dag 7: Taman Negara - Cameron Highlands
Efter frukosten blir du hämtad och tar båten genom regnskogen tillbaka till flodsamhället Tembiling. Du kör sedan till Cameron Highlands i delstaten Pahang, cirka 1 542 meter över havet. Det är en fin resa till Malaysias främsta och mest berömda teplantager. Längs vägen kan du äta din lunch (för egen räkning). Du kör genom charmiga byar och kan ta oförglömliga fotografier. Väl framme vid Cameron Higlands inkvarteras du i den gamla engelska byn, mitt bland de gröna teplantagerna. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)

Dag 8: Cameron Highlands
När du ätit frukost hämtas du upp i en Land Rover och körs därefter till de fascinerande teodlingarna. Resan tar dig förbi skogen ”Mossy Forest” som ligger nära toppen på Gunung Brin Chang, 2 000 meters över havet. Här kan du få se sällsynt flora, däribland den köttätande kungskannrankan, som är en mycket ovanlig växtart. Du kan även njuta av utsikten över det kuperade landskapet, bland grönskande teodlingar. Efter en kort bilresa från berget når du fram till Sungei Palas och områdets tefabrik. Observera att tefabriken är stängd på måndagar. Därefter kör du till ditt hotell. Resten av dagen står till ditt eget förfogande i Cameron Highlands. (F)

Dag 9: Cameron Highlands – Perhentianöarna
Du kommer att bli hämtad på ditt hotell efter frukost och därefter köras cirka fem timmar upp genom den lantliga miljön, mot hamnen i Kuala Besut, som ligger på Malaysias nordöstra kust. Härifrån måste du åka båt en timme för att nå Perhentianöarna. Väl framme välkomnas du av öns sagolika natur och exotiska stränder.

Dag 10-15: Perhentianöarna
På Perhentianöarna väntar semesterdrömmen bland de vackraste öarna i Malaysia. Ögruppen består bland annat av Perhentian Besaro, som är störst av öarna. Här hittar du de bästa resorterna för familjer och därför är ön en favorit bland resenärer med barn. Den mindre av öarna heter Perhentian Kecil och är perfekt anpassad för backpackerliv. Du har möjlighet att kombinera vackra strandupplevelser med djungelturer, som erbjuds på båda öarna. Med lite tur får du se både makaker och stora varaner i regnskogarna. Dessutom kan vi rekommendera kajakpaddling, samt att du utforskar öarnas färgglada korallrev genom dykning och snorkling. Korallreven runt öarna är bland de finaste på den Malaysiska halvön. (F)

Dag 16: Perhentianöarna - Sverige
Det har blivit dags att ta avsked av denna exotiska paradisö efter en härlig och händelserik semester. Du åker båt tillbaka till Kuala Besut efter frukosten. Vid ankomsten till den Malaysiska halvön kan du räkna med en 1,5 timmar lång bilresa till flygplatsen i Kota Bahru. (F)

Dag 17: Ankomst till Sverige
När du landar i Sverige har du oförglömliga upplevelser och minnen i bagaget.Övernattningar:
Två nätter i Kuala Lumpur
Tre nätter i Taman Negara
Två nätter i Cameron Higlands
Sju nätter på Perhentianöarna

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Resan är lämplig för alla.

Pris

Frånpris per person vid 4 pers.

SEK 19 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 16 995:-


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Min. två vuxna och två barn

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flygbiljett t/r Sverige - Kuala Lumpur // Kota Bahru - Sverige
 • (Minst två mellanlandningar tillkommer längs vägen, både på avresa och hemfärd)
 • Måltider och övernattningar enligt program
 • Engelsktalande guide och entréavgift till naturparkerna

I priset ingår inte

 • Måltider utöver de som nämns i programmet
 • Dagsutflykter som inte nämns i programmet
 • Försäkringar
 • Snorklingsutrustning kan hyras mot en extra kostnad
 • Dricks till guide
 • Båttur och vandring i Mossy Forest i Cameron Highlands
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

Iban folket, Borneo

Ibanfolket och Lemanakfloden

Inne i Borneos djungler lever ibanfolket i traditionella långhus och följer ännu alla de traditioner de ärvt av sina förfäder.

Reslängd: Två dagar
Mulu Caves, Borneo

Mulu grottsafari

Under Borneos markyta döljer sig en parallell värld som är lika magnifik som den är mystisk. Den är formad över årtusenden av jordens elementära krafter. I Gunung Mulu Nationalpark ligger några av världens mest imponerande grottor.

Reslängd: Tre dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: