Sök
Sök
Perhentian Malaysia
Kuala Lumpur
Malaysia
Perhentian

Kör själv under sommarresan i Malaysia

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 16 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 16 dagar

Det passar utmärkt att själv hålla i ratten på semestern i Malaysia, då vägarna är bra, vägskyltarna står på engelska och människorna är vänliga och tillmötesgående. Resan är kryddad med en underbar snorklingssemester på de sagolika Perhentianöarna.

Denna resa passar dig som uppskattar friheten i att kunna köra själv, men samtidigt vill att hotellet ska vara bokat när du anländer. Efter att ha utforskat Kuala Lumpur, beundrat den vackra nationalparken Taman Negara och sett sköldpaddorna vid Rantau Abang sköldpaddsreservat, är det dags för avkoppling på Perhentianöarna. Området är känt för att ha fina stränder, samt sin utmärkta snorkling och dykning.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Väder

Den bästa tiden att åka är från mars till oktober.

Perhentian Islands

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Du reser idag hemifrån på väg mot Malaysias huvudstad, Kuala Lumpur

Dag 2: Ankomst till Kuala Lumpur
Du hämtas upp på flygplatsen och körs till ditt hotell där du kan koppla av och komma tillrätta i den nya tidszonen.
Boende på hotell. (F)

Dag 3: Kuala Lumpur på egen hand
Njut av morgonen på hotellet med en god frukost innan du ger dig ut och utforskar staden. Vi rekommenderar att du fördjupar dig i stadens arkitektur. Missa inte den nationella moskén och stadens gamla järnvägsstation, som är två häpnadsväckande byggnader. Under kvällen kan du gå och se den vackra fontänen Lake Symphony.
Boende på hotell. (F)

Dag 4: Hämtning av bil och resa till Kuala Tahan
Bilen levereras till hotellet kl. 09.00, så det finns tid att äta frukost innan du ger dig av. Dagens mål är Kuala Tahan och den uppskattade körtiden är omkring fyra timmar. Längs vägen kan du stanna vid Batu-grottorna, som bland annat hyser ett hinduiskt tempel och en gigantisk staty. 272 trappsteg upp finns en utsiktsplattform dit du kan gå om du vill se på stadssilhuetten. Det passar även bra att parkera en stund vid Kuala Annie Berghs elefantcenter, där du kan lära dig om anläggningens arbete för att skydda elefanterna i Malaysia.
Boende i lodge (F)

Dag 5: Taman Negara
Idag kan du utforska en av världens äldsta regnskogar, Taman Negara. Härifrån utgår vandringar i olika svårighetsgrader, från korta promenader på cirka 30 minuter, till vandringar som tar upp till fyra timmar att genomföra. Du kan gå upp till en hängbro i trädtopparna eller prova på en nattvandring. Det finns all möjlighet att se spännande djur i området, även från särskilda utkiksplatser.
Boende i lodge (F)

Dag 6: Kör till kuststaden Cherating
Målet för dagens bilresa är Cherating och uppskattad körtid är cirka tre timmar.
På vägen kan du besöka staden Kuantan och i den charmiga fiskebyn Beserah.
Boende på hotell med havsutsikt (F)

Dag 7: Kör till Kuala Trengganu
Beräknad körtid är idag tre timmar. Kuala Trengganu är en charmig kuststad med fridfull stämning på de smala gatorna. Under säsongen som sträcker sig från juni till september finns det möjlighet att se när havssköldpaddor lägger ägg på stranden. På vägen hit går det bra att stanna till i den gamla gruvstaden Dungun och på Rantau Abangs informationscenter som kan berätta mer om sköldpaddorna.
Boende på hotell. (F)

Dag 8: Kör till Kota Bharu
Beräknad körtid är cirka tre timmar. Vi rekommenderar att du på vägen åker förbi Pulau Duyung, en liten ö som du kan åka till med färja eller bil. Ön är särskilt omtyckt för sina fiskebåtar som byggs här. Man använder gamla hantverkstraditioner och uppför även traditionella hus i malaysisk stil. Fiskebyn Pantai Penarik är också värd att utforska.
Boende på hotell. (F)

Dag 9: Perhentianöarna
Din bil lämnas i Kuala Besut där färjan går ut till Perhentianöarna. Efter incheckning på din resort kan du se fram emot underbar avkoppling under de närmaste dagarna.
Övernattning på resort. (F)

Dag 10-14: Perhentianöarna
Perhentianöarna består av två öar: Kecil ("den lilla") och Besaro ("den stora"). Det här är riktiga paradisöar med kristallklart hav och vackra rev som är hem till sköldpaddor, färgglada fiskar och ibland även hajar. Den vita sanden inbjuder till kravlöst strandhäng. Öarna är täckta av djungel och det finns inga vägar, bara stigar. Du kan ta dykcertifikat och självklart även snorkla och utforska havet i din egen takt.
Övernattning på resort. (F)

Dag 15: Avresa från Perhentian
Idag reser du med färja till fastlandet där hemresan börjar från Kota Bharus flygplats.

Dag 16: Ankomst till Sverige

Övernattningar:
Två nätter i Kuala Lumpur på 4-stjärnigt hotell
Två nätter i Taman Negara på lodge
En natt i Cherating på 3-stjärnigt hotell
En natt i Kuala Trengganu på 3-stjärnigt hotell
En natt i Kota på 4-stjärnigt hotell
Sex nätter på Perhentianöarna - Tuna Bay Resort


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Åldersgränser för bilhyra är minst 23 år och max 65 år. Du ska ha ett internationellt körkort och måste ha haft körkort i minst två år.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 16 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Min. två personer

I priset ingår

  • Flygbiljetter t/r Sverige
  • Biluthyrning med fria kilometer
  • Transfer och boende som nämns i programmet

I priset ingår inte

  • Reseförsäkring
  • Beträffande hyrbil: bensin, vägavgifter, försäkring med självriskeliminering (cirkapris: 122 USD). Extra förare kostar 3 USD per person.
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: