16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 21 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Road trip - för dig som upskattar friheten i att kunna köra själv men samtidigt vill att hotellet ska vara bokat när du anländer. Efter att ha utforskat Kuala Lumpur, beundrat den vackra nationalparken Taman Negara och sett sköldpaddorna vid Rantau Abang sköldpaddsreservat är det dags för avkoppling på Perhentianöarna. Vackra öar kända för att ha fina stränder och klara vatten perfekt för snorkling och dykning.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Bästa reseperiod

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner och generellt sett kan man säga att västra delen av Malaysia är som bäst mellan oktober - mars och den östra delen av landet inklusive Borneo är som bäst vädermässigt mellan mars - oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du reser idag hemifrån på väg mot Malaysias huvudstad, Kuala Lumpur
Dag 2: Ankomst till Kuala Lumpur
Du hämtas upp på flygplatsen och körs till ditt hotell där du kan koppla av och komma tillrätta efter en lång flygning. (F)
Dag 3: Kuala Lumpur på egen hand
Njut av morgonen på hotellet med en god frukost innan du ger dig ut och utforskar staden. Vi rekommenderar att du fördjupar dig i stadens arkitektur. Missa inte den nationella moskén och stadens gamla järnvägsstation, som är två häpnadsväckande byggnader. Under kvällen kan du gå och se den vackra fontänen Lake Symphony. (F)
Dag 4: Hämtning av bil och resa till Kuala Tahan
Bilen levereras till hotellet kl. 09.00, så det finns tid att äta frukost innan du ger dig av. Dagens mål är Kuala Tahan och den uppskattade körtiden är omkring fyra timmar. Längs vägen kan du stanna vid Batu-grottorna, som bland annat hyser ett hinduiskt tempel och en gigantisk staty. 272 trappsteg upp finns en utsiktsplattform dit du kan gå om du vill se på stadssilhuetten. Det passar även bra att parkera en stund vid Kuala Annie Berghs elefantcenter, där du kan lära dig om anläggningens arbete med att skydda elefanterna i Malaysia. (F)
Dag 5: Taman Negara
Idag kan du utforska en av världens äldsta regnskogar, Taman Negara. Härifrån utgår vandringar i olika svårighetsgrader, från korta promenader på cirka 30 minuter, till vandringar som tar upp till fyra timmar att genomföra. Du kan gå upp till en hängbro i trädtopparna eller prova på en nattvandring. Det finns all möjlighet att se spännande djur i området, även från särskilda utkiksplatser. (F)
Dag 6: Kör till kuststaden Cherating
Målet för dagens bilresa är Cherating och uppskattad körtid är cirka tre timmar. På vägen kan du besöka staden Kuantan och i den charmiga fiskebyn Beserah. (F)
Dag 7: Kör till Kuala Trengganu
Beräknad körtid är idag tre timmar. Kuala Trengganu är en charmig kuststad med fridfull stämning på de smala gatorna. Under säsongen som sträcker sig från juni till september finns det möjlighet att se när havssköldpaddor lägger ägg på stranden. På vägen hit går det bra att stanna till i den gamla gruvstaden Dungun och på Rantau Abangs informationscenter som kan berätta mer om sköldpaddorna. (F)
Dag 8: Kör till Kota Bharu
Beräknad körtid är cirka tre timmar. Vi rekommenderar att du på vägen åker förbi Pulau Duyung, en liten ö som du kan åka till med färja eller bil. Ön är särskilt omtyckt för sina fiskebåtar som byggs här. Man använder gamla hantverkstraditioner och uppför även traditionella hus i malaysisk stil. Fiskebyn Pantai Penarik är också värd att utforska. (F)
Dag 9: Perhentianöarna
Din bil lämnas i Kuala Besut där färjan går ut till Perhentianöarna. Efter incheckning på din resort kan du se fram emot underbar avkoppling under de närmaste dagarna. (F)
Dag 10-14: Perhentianöarna
Perhentianöarna består av två öar: Kecil ("den lilla") och Besaro ("den stora"). Det här är riktiga paradisöar med kristallklart hav och vackra rev som är hem till sköldpaddor, färgglada fiskar och ibland även hajar. Den vita sanden inbjuder till kravlöst strandhäng. Öarna är täckta av djungel och det finns inga vägar, bara stigar. Du kan ta dykcertifikat och självklart även snorkla och utforska havet i din egen takt. (F)
Dag 15: Avresa från Perhentian
Idag reser du med färja till fastlandet där hemresan börjar från Kota Bharus flygplats. (F)
Dag 16: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Två nätter på hotell i Kuala Lumpur
Två nätter på lodge i Taman Negara
En natt på hotell i Cherating
En natt på hotell i Kuala Trengganu
En natt på hotell i Kota
Sex nätter på hotell på Perhentianöarna - Tuna Bay Resort

Kommentarer

Åldersgränser för bilhyra är minst 23 år och max 65 år. Du ska ha ett internationellt körkort och måste ha haft körkort i minst två år.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

mars - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Internationellt körkort

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Kuala Lumpur // Kota Bahru - Skandinavien (inklusive bagage)
 • 13 övernattningar på hotell/guesthouse
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Bilhyra inkluisve fria mil

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Turistskatt som betalas lokalt i Malaysia - kostnaden beror på hotellstandard och ligger mellan 5-20 MYR per natt. Gäller bara Malaysias fastland.
 • Bensin, vägavgifter, försäkring med självriskeliminering (cirkapris: 122 USD).
 • Extra förare kostar 3 USD per person.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF