19 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 28 950:-
En skräddarsydd resa medäventyr, naturupplevelser och minnesvärda vandringar. Under resan besöker du små paradisöar där du kan njuta av sandstränderna, simma, snorkla och utforska undervattenslivet. Bo på en malaysisk gård och lär känna lokalbefolkningen.
Resan tar dig på toppen på ett av Sydostasiens största berg Mount Kinabalu och i Banjaran Crocker Nationalpark väntar en oförglömlig vandring på enkla stigar. Denna äventyrliga resa avslutas på Borneos mjuka sandstränder.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Bästa reseperiod

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner och generellt sett kan man säga att västra delen av Malaysia är som bäst mellan oktober - mars och den östra delen av landet inklusive Borneo är som bäst vädermässigt mellan mars - oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag påbörjar du resan mot Malaysia, dit du ankommer nästkommande dag.
Dag 2: Ankomst till Kota Kinabalu
Efter ankomst till Kuala Lumpur blir du hämtad på flygplatsen och körs till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du på egen hand.
Dag 3: Kota Kinabalu på egen hand
Kota Kinabalu är uppkallat efter det mystiska berget Kinabalu med de höga och svårtillgängliga topparna i stadens inland. Det är en avslappnad plats med en härlig utsikt över öarna utanför kusten, särskilt när solen går ner och bildar förtrollande färgspel över vattnet. Winberg Travel rekommenderar varmt att du besöker någon av de många fiskrestaurangerna i staden. Dagen kan tillbringas i staden på egen hand. (F)
Dag 4: Vandring genom mangroveskogarna på ön Gaya - besök på ön Mamutik.
Efter frukosten bär det av med båt till Gaya - en av de vackraste öarna i bukten. Den ligger i närheten av Kota Kinabalu. Tillsammans med guiden följer du naturstigarna genom mangroveskogen och kan få en glimt av de vilda djuren på ön. Kanske mest märkvärdigt av dessa är den skäggiga grisen. Gaya är även känd för sin befolkning med ö-malajer, vars byar är byggda på pålar i vattnet. Du fortsätter till ön Pulau Mamutik, som är omgiven av fantastiska korallrev. Efter lunch har du möjlighet att utforska dem. Sent på eftermiddagen kommer du tillbaka till ditt hotell. (F,L)
Dag 5: Kiulu-dalen - farmstay
Dagen börjar med en cirka 45 minuters bilfärd genom det grönskande landskapet. Du gör ett kort stopp på en marknad och det finns flera natursköna utsiktsplatser att beundra längs vägen till dalen Kiulu-dalen. Efter ankomsten till byn Kg. Mantob välkomnas du av gårdens anställda som visar dig runt. Därefter serveras en läcker lunch innan du ger dig iväg på vandring i närområdet. Sent på eftermiddagen kan du ta en simtur i Kiulu-floden eller tillbringa lite tid på egen hand innan middagen. Om du är sugen på fler äventyr erbjuds många aktiviteter, så som buffelridning och kulturella rundvandringar. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F,L,M)
Dag 6: Farmstay – fyrhjuling – Kota Kinabalu
Idag vaknar du vid solens första strålar i den ofta kyliga och dimmiga Kiulu-dalen. Dalen värms snart upp av solen. Efter frukosten ska du ge dig ut och köra fyrhjuling. Efter att du fått denna information börjar ett nervkittlande äventyr genom fantastiska landskap i den natursköna dalen. På färden passerar du risfält, plantager, skogar och små byar. Du äter lunch på utflykten, innan du vänder tillbaka till Kota Kinabalu och övernattar i staden. (F,L)
Dag 7: Kota Kinabalu – Mount Kinabalu
Denna dag börjar i lugn och ro, så att du är pigg inför kommande vandringsutmaning - två dagars vandring på ett av Sydostasiens högsta berg, 4 095 meter över havet. Efter frukosten kör du genom lantliga byar och ett otroligt bergslandskap. Du har möjlighet att stanna till vid Nabalu-marknaden, där du kan smaka lokala frukter och andra delikatesser från Borneo. Du kan även besöka ett utbildningscenter och en fin bergsträdgård innan du kommer fram till ditt boende i Kundasang. Här bor du i delad sovsal. Resten av dagen står till ditt eget förfogande i staden. Det kan vara kyligt om kvällarna och natten vid foten av Mount Kinabalu. (F,M)
Dag 8: Mount Kinabalu - vandring från 1 828 meter till 3 261 meter
Idag börjar din vandringstur mot toppen av Mount Kinabalu - en vandring som är både utmanande och fascinerande. Från startpunkten vid foten på Mount Kinabalu och upp till toppen på detta bildsköna berg vistas du i omväxlande vegetation och kan njuta av en enastående utsikt över stora delar av malaysiska Borneo. Området är med på UNESCO:s världsarvslista som en av de viktigaste biologiska platserna på jorden tack vare den speciella floran och faunan som finns på och omkring Mount Kinabalu. Det finns många speciella växtarter längs vandringsleden. Vandringen börjar på 1 828 meters höjd vid Timpohon Gate. Efter 4-6 timmars vandring anländer du till Laban Rata som ligger 3 261 meter över havet. Här ska du sova i delad sovsal. (F,L,M)
Dag 9: Toppförsök på Mount Kinabalu (4 095 meter)
Din vandring mot toppen börjar redan kl. 03.00, så du har god chans att nå toppen på 4 095 meter innan soluppgång omkring kl. 06:00. Här kan du se fram emot en storslagen upplevelse när solen går upp över Mount Kinabalu. Du vandrar sedan nedåt och når bergets fot på eftermiddagen. Härifrån kör du raka vägen tillbaka till Kota Kinabalu. Du ankommer sent till Kota Kinabalu. (F,L)
Dag 10-11: Kota Kinabalu på egen hand
Dagarna i Kota Kinabalu tillbringar du precis som du vill. Du kan bland annat uppleva staden på egen hand, njuta av stränderna väster om Kota Kinabalu eller vistas på öarna utanför staden. Den centralt belägna marknaden är också underbar att besöka. Marknaden är som livligast på morgonen, då fiskare kommer med sin fångst och kvinnorna från bergsbyarna säljer frukt och grönsaker. Det är även intressant att strosa runt i staden Kampong Ayer, intill havet. Vill du veta mer om detta samhälle är stadsmuseet och stadens moské värda ett besök. På museet finns en fin samling kulturskatter från olika stamfolk på Borneo. (F)
Dag 12: Kota Kinabalu - Vandring i Banjaran Crocker Nationalpark
Denna dag börjar med en kort biltur innan vi tar dig med på en mycket utmanande och inte minst äventyrlig vandring i Banjaran Crocker Nationalpark. Sedan 1984 har det här varit Borneos största nationalpark och den är täckt av skog längs bergskedjan som sträcker sig från Mount Kinabalu mot Sabah och till gränsen vid delstaten Sarawak. Tidigare fanns det inga vägar från bergskedjan Banjaran Crocker till kuststäderna. De isolerade byarnas enda förbindelse med kusten var länge via enkla häststigar. Lederna har blivit kända som "Salt Trail" och det är just längs dessa smala gångvägar du ska vandra under de närmaste dagarna. Det är viktigt att du är medveten om att denna vandringstur inte är för alla, eftersom den till stor del går längs enkla och svårframkomliga stigar på bergskedjan Banjaran Crocker. Den är dock mödan värd - belöningen är att du får uppleva underbar landsbygd, orörda skogar och landsbyar. Du vandrar 7-8 timmar denna dag i mycket kuperad terräng (cirka 12-13 kilometer). Du övernattar i ett enkelt hus. (F,L,M)
Dag 13: Vandring i Banjaran Crocker Nationalpark
Idag vandrar du vidare i nationalparken och njuter av magnifika skogar och bergssidor. Du vandrar ungefär 6-7 timmar under dagen (cirka 6 kilometer). Under vandringen korsar du vilda floder och ser flera inhemska byar och vackra risfält. Du övernattar i ett enkelt hus i en lantlig by. (F,L,M)
Dag 14: Vandring i Banjaran Crocker Nationalpark
Vakna upp till ljudet av byns tuppar och höns, och njut av byns vardagsliv innan du fortsätter vandringen längs parkens flodstrand. Här kan du ta ett uppfriskande dopp i det kyliga flodvattnet. Du äter lunch vid floden och strosar sedan tillbaka till byn där du övernattade dagen innan. Du vandrar ungefär 6-7 timmar under dagen (cirka 12 kilometer). Du övernattar i ett enkelt hus. (F,L,M)
Dag 15: Vandring i Banjaran Crocker Nationalpark - Langkah Syabas Beach Resort
Efter frukosten tillbringar du din sista dag i den tropiska skogen. Idag ska du vandra i cirka fem timmar, längs risfält och regnskogar. Färden går till parkens utkant och sedan via Kota Kinabalu till Langkah Syabas Beach. Du övernattar på Langkah Syabas Beach Resort. (F,L)
Dag 16-17: Langkah Syabas Beach Resort
Här väntar härliga och avkopplande dagar vid vattnet efter några mycket utmanande dagar på Mount Kinabalu och i Banjaran Crocker Nationalpark. Du övernattar på Langkah Syabas Beach Resort. (F)
Dag 18: Langkah Syabas Beach Resort - Kota Kinabalu - Skandinavien
Idag blir du hämtad på hotellet och körs till flygplatsen i Kota Kinabalu. (F)
Dag 19: Ankomst till Skandinavien
När du landar i Skandinavien har du oförglömliga minnen i bagaget, inte minst av alla naturupplevelser och exotiska stränder på Borneo.

Övernattningar

Sexton nätter på hotell/guesthouse/farm stay/lodge

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

mars - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Kota Kinabalu t/r (inklusive bagage)
 • Sexton nätter på hotell/guesthouse/farm stay/lodge
 • Alla måltider, transfers, utflykter och transporter enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Turistskatt som betalas lokalt i Malaysia - kostnaden beror på hotellstandard och ligger mellan 5-20 MYR per natt. Gäller bara Malaysias fastland.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: