Sök
Sök
Mount Kinabalu
Crocker Range, Borneo
Crocker Range, Borneo
Crocker Range, Borneo
Den store han orangutang, Tom, som er lederhannen ved Camp Leakey.
Borneo Wildlife Safari, Borneo
Mount Kinabalu Borneo
Mount Kinabalu Borneo
Mount Kinabalu Borneo
Mt. Kinabalu, Borneo
ATV tur på Borneo
Det bedste dykning finder du ved Sipidan Islands.
Naturskønne udsigtspunkter undervejs til Kiulu Valley på Borneo
Landsbykøkken i Crocker Range nationalpark
Crocker Range nationalpark
Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Mount Kinabalu
Mount Kinabalu nationalpark
Kota Kinabalu City Mosque
Kinabatangan river på Borneo
Manukan Island

Vandringsäventyr på Borneo

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 25 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 19 dagar

Denna rundresa passar dig som letar efter ett aktivt äventyr och svårslagna vandringsupplevelser. Du bestiger Mount Kinabalu, det högsta berget i Sydostasien, innan du ger dig på en utmanande vandring i Banjaran Crocker Nationalpark. Du kan även se fram emot att besöka en malaysisk gård. Unna dig därefter ett äventyr på fyrhjuling i Borneos grönskande och natursköna dalar.

Detta reseförslag är för dig som söker äventyr, naturupplevelser och inte minst minnesvärda vandringar. Under resan besöker du små paradisöar där du kan njuta av sandstränderna, simma, snorkla och utforska undervattenslivet. Bo på en malaysisk gård och åk till någon av Borneos exotiska dalgångar på fyrhjuling.
Resan tar dig på toppen på ett av Sydostasiens största berg, alltså Mount Kinabalu (4 095 meter). I Banjaran Crocker Nationalpark väntar en oförglömlig vandring på enkla stigar, förbi lantliga byar. Du får se flera naturområden innan denna äventyrliga resa avslutas på Borneos azurblå stränder.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Väder

Resan avgår året runt. Den bästa tiden att åka är från mars till oktober.

Crocker Range, Borneo

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Avgångstiden från Sverige beror på flygbolaget.

Dag 2: Ankomst till Kota Kinabalu
Efter ankomst till Kuala Lumpur blir du hämtad på flygplatsen och körs till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du på egen hand.

Dag 3: Kota Kinabalu på egen hand
Kota Kinabalu är uppkallat efter det mystiska berget Kinabalu med de höga och svårtillgängliga topparna i stadens inland. Det är en avslappnad plats med en härlig utsikt över öarna utanför kusten, särskilt när solen går ner och bildar förtrollande färgspel över vattnet. Winberg Travel rekommenderar varmt att du besöker någon av de många fiskrestaurangerna i staden. Dagen kan tillbringas i staden på egen hand. (F)

Dag 4: Vandring genom mangroveskogarna på ön Gaya - besök på ön Mamutik.
Efter frukosten bär det av med båt till Gaya - en av de vackraste öarna i bukten. Den ligger i närheten av Kota Kinabalu. Tillsammans med guiden följer du naturstigarna genom mangroveskogen och kan få en glimt av de vilda djuren på ön. Kanske mest märkvärdigt av dessa är den skäggiga grisen. Gaya är även känd för sin befolkning med ö-malajer, vars byar är byggda på pålar i vattnet. Du fortsätter till ön Pulau Mamutik, som är omgiven av fantastiska korallrev. Efter lunch har du möjlighet att utforska dem. Sent på eftermiddagen kommer du tillbaka till ditt hotell. (F,L)

Dag 5: Kiulu-dalen - farmstay
Dagen börjar med en cirka 45 minuters bilfärd genom det grönskande landskapet. Du gör ett kort stopp på en marknad och det finns flera natursköna utsiktsplatser att beundra längs vägen till dalen Kiulu-dalen. Efter ankomsten till byn Kg. Mantob välkomnas du av gårdens anställda som visar dig runt. Därefter serveras en läcker lunch innan du ger dig iväg på vandring i närområdet. Sent på eftermiddagen kan du ta en simtur i Kiulu-floden eller tillbringa lite tid på egen hand innan middagen. Om du är sugen på fler äventyr erbjuds många aktiviteter, så som buffelridning och kulturella rundvandringar. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (M, F, A)

Dag 6: Farmstay – fyrhjuling – Kota Kinabalu
Idag vaknar du vid solens första strålar i den ofta kyliga och dimmiga Kiulu-dalen. Dalen värms snart upp av solen. Efter frukosten ska du ge dig ut och köra fyrhjuling. Det kommer att erbjudas en genomgång om säkerhet innan du kör iväg. Efter att du fått denna information börjar ett nervkittlande äventyr genom fantastiska landskap i den natursköna dalen. På färden passerar du risfält, plantager, skogar och små byar. Du äter lunch på utflykten, innan du vänder tillbaka till Kota Kinabalu och övernattar i staden. (F, L)

Dag 7: Kota Kinabalu – Mount Kinabalu
Denna dag börjar i lugn och ro, så att du är pigg inför kommande vandringsutmaning - två dagars vandring på ett av Sydostasiens högsta berg, 4 095 meter över havet. Efter frukosten kör du genom lantliga byar och ett otroligt bergslandskap. Resan tar två-tre timmar. Du har möjlighet att stanna till vid Nabalu-marknaden, där du kan smaka lokala frukter och andra delikatesser från Borneo. Du kan även besöka ett utbildningscenter och en fin bergsträdgård innan du kommer fram till ditt boende i Kundasang. Här bor du i delad sovsal. Resten av dagen står till ditt eget förfogande i staden. Det kan vara kyligt om kvällarna och natten vid foten av Mount Kinabalu. (F, M)

Dag 8: Mount Kinabalu - vandring från 1 828 meter till 3 261 meter
Idag börjar din vandringstur på Mount Kinabalu och exkursionen mot toppen är både utmanande och fascinerande. Från startpunkten vid foten på Mount Kinabalu och upp till toppen på detta bildskönt berg vistas du i skiftande vegetation och kan njuta av en enastående utsikt över stora delar av malaysiska Borneo. Området är med på UNESCO:s världsarvslista som en av de viktigaste biologiska platserna på jorden, på grund av den speciella floran och faunan som döljer sig på och omkring Mount Kinabalu. Det finns många speciella växtarter längs vandringsleden. Utfärden börjar på 1 828 meters höjd, vid Timpohon Gate. Efter 4-6 timmars vandring anländer du till Laban Rata, som ligger 3 261 meter över havet. Här ska du sova i delad sovsal. Det finns en enkel restaurang på hotellet. Priset är exklusive kameraavgift, bärhjälp för din väska, samt engelsktalande guide. Winberg Travel rekommenderar att du endast tar med det mest nödvändiga på din vandringstur. (M, F, A)

Dag 9: Försök nå toppen på Mount Kinabalu (4 095 meter)
Din uppstigning mot toppen börjar redan kl. 03.00, så du har god chans att nå toppen på 4 095 meter innan soluppgång omkring kl. 06:00. Här kan du se fram emot en storslagen upplevelse när solen går upp över Mount Kinabalu. Du vandrar sedan nedåt och når bergets fot på eftermiddagen. Härifrån kör du raka vägen tillbaka till Kota Kinabalu. Du ankommer sent till Kota Kinabalu. (F,L)

Dag 10-11: Kota Kinabalu på egen hand
Dagarna i Kota Kinabalu tillbringar du precis som du vill. Du kan bland annat uppleva staden på egen hand, njuta av stränderna väster om Kota Kinabalu, eller vistas på öarna utanför staden. Den centralt belägna marknaden är också underbar att besöka. Marknaden är mest livlig på morgonen, då fiskare kommer med sin fångst och kvinnorna från bergsbyarna säljer frukt och grönsaker. Det är även intressant att strosa runt i staden Kampong Ayer, intill havet. Vill du veta mer om detta samhälle är stadsmuseet och stadens moské värda ett besök. Stadsmuseet är byggt i betong, men i stil med de traditionella långhusen. Här finns en fin samling kulturskatter från olika stamfolk på Borneo. (F)

Dag 12: Kota Kinabalu - Vandring i Banjaran Crocker Nationalpark
Denna dag börjar med en kort biltur innan vi tar dig med på en mycket utmanande och inte minst äventyrlig vandring i Banjaran Crocker Nationalpark. Sedan 1984 har det här varit Borneos största nationalpark och den är täckt av skog längs bergskedjan som sträcker sig i sydvästlig riktning från Mount Kinabalu mot Sabah och till gränsen vid delstaten Sarawak. Tidigare fanns det inga vägar från bergskedjan Banjaran Crocker till kuststäderna. De isolerade byarnas enda förbindelse med kusten var länge via enkla stigar för hästar. Lederna har blivit kända som "Salt Trail" och det är just längs dessa smala gångvägar du ska vandra under de närmaste dagarna. Det är viktigt att du är medveten om att denna vandringstur inte är för alla, eftersom den till stor del går längs enkla och svårframkomliga stigar på bergskedjan Banjaran Crocker. Det är dock mödan värd - belöningen är att du får uppleva underbar landsbygd, orörda skogar och byar där man jobbar med jordbruk. Du vandrar sju-åtta timmar denna dag i mycket kuperad terräng (cirka tolv-tretton kilometer). Du övernattar i ett enkelt hus. (F,L,M)

Dag 13: Vandring i Banjaran Crocker Nationalpark
Idag vandrar du vidare i nationalparken och njuter av magnifika skogar och bergssidor. Du vandrar ungefär sex-sju timmar under dagen (cirka sex kilometer). Under utfärden korsar du rytande floder och ser flera inhemska byar och vackra risfält. Du övernattar i ett enkelt hus i en annan lantlig by. (M, F, A)

Dag 14: Vandring i Banjaran Crocker Nationalpark
Vakna upp till ljudet av byns tuppar och höns, och njut av byns vardagsliv innan du fortsätter vandringen längs parkens flodstrand. Här kan du ta ett uppfriskande dopp i det kyliga flodvattnet. Du äter lunch vid floden och strosar sedan tillbaka till byn där du övernattade dagen innan. Du vandrar ungefär sex-sju timmar under dagen (cirka tolv kilometer). Du övernattar i ett enkelt hus. (F, L, M)

Dag 15: Vandring i Banjaran Crocker Nationalpark - Langkah Syabas Beach Resort
Efter frukosten tillbringar du din sista dag i den tropiska skogen. Idag ska du vandra i cirka fem timmar, längs risfält och regnskogar. Färden går till parkens utkant och sedan via Kota Kinabalu till Langkah Syabas Beach. Du övernattar på Langkah Syabas Beach Resort. (F, L)

Dag 16-17: Langkah Syabas Beach Resort
Här väntar härliga och avkopplande dagar vid vattnet efter några mycket utmanande dagar på Mount Kinabalu och i Banjaran Crocker Nationalpark. Du övernattar på Langkah Syabas Beach Resort. (F)

Dag 18: Langkah Syabas Beach Resort - Kota Kinabalu - Sverige
Idag blir du hämtad på hotellet och körs till flygplatsen i Kota Kinabalu. (F)

Dag 19: Ankomst till Sverige
När du landar i Sverige har du oförglömliga minnen i bagaget, inte minst av alla naturupplevelser och exotiska stränder på Borneo.


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Denna resa erbjuder äventyr och utmanande vandringsupplevelser. Vi rekommenderar resan till personer som har god kondition och äventyrslusta. Resan är inte för alla och det är viktigt att du tillsammans med din resekonsult tänker igenom hur krävande resan och utfärderna är.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 25 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Min. två personer

Svårighetsgrad

Svår

I priset ingår

  • Flygbiljett Sverige - Kota Kinabalu - Sverige
  • (Minst två mellanlandningar görs längs vägen, både på avresa och hemfärd)
  • Resor och transport enligt program
  • Måltider och övernattningar enligt program
  • Engelsktalande guide och entréavgift till naturparkerna

I priset ingår inte

  • Andra måltider än de som anges
  • Försäkringar
  • Tilläggsavgift för kameratillstånd (Kinabalu Park World Heritage plats och Selingan Island)
  • Snorklingsutrustning kan hyras mot en extra kostnad
  • Dricks till guider
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

Iban folket, Borneo

Ibanfolket och Lemanakfloden

Inne i Borneos djungler lever ibanfolket i traditionella långhus och följer ännu alla de traditioner de ärvt av sina förfäder.

Reslängd: Två dagar
Mulu Caves, Borneo

Mulu grottsafari

Under Borneos markyta döljer sig en parallell värld som är lika magnifik som den är mystisk. Den är formad över årtusenden av jordens elementära krafter. I Gunung Mulu Nationalpark ligger några av världens mest imponerande grottor.

Reslängd: Tre dagar
Maliau Basin, Borneo

Vandring i Maliau Basin

För en hårdnackad vandrare är denna resa ett unikt äventyr i en bortglömd värld. Maliau Basin är en lummig, grön regnskog, vars hemligheter har legat gömda i miljontals år.

Reslängd: Sex dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: