Sök
Sök
Nationalparken Endau Rompin
Nationalparken Endau Rompin
Pulau Besar
Nationalparken Endau Rompin
Melaka Kirke
Singapore
Melaka Straits Mosque
Pulau Besar
Nationalparken Endau Rompin
Singapore, China Town
Melaka
Endau Rompin - River Crossing
Pulau Tioman
melaka
Dykning ved Pulau Tioman
Tioman
Tioman
Dykning ved Pulau Tioman
Tioman

Paradisöar och vandring i Endau Rompin

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 21 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 18 dagar

Cykla på Malackas historiska gator och övernatta i tält innan du vandrar i helt orörd natur i den något okända nationalparken Endau Rompi. Njut av de tropiska öarna Pulau Besaro och Pulau Tioman och avsluta resan i den kontrastrika staden Singapore.

Upplev det kända och det okända i södra Malaysia. Resan börjar i den historiska staden Malacka, som ligger på västkusten i Malaysia. Här kan du njuta av olika kulturskatter och historiska byggnader på egen hand innan du åker med på en unik cykeltur. Det bär av till Malacka och områden utanför staden som turister sällan får se. En av resans stora höjdpunkter är regnskogen i nationalparken Endau Rompin. I detta fantastiska område, som för många är outforskat, väntar en unik campingupplevelse och vandringstur på naturens villkor. Därefter tar vi med dig till Palau Besaro och Pulau Tioman, två tropiska öar som är omgivna av exotiska stränder och idylliska laguner. Det finns goda möjligheter att åka på utflykter på egen hand från båda öarna. Din rundresa avslutas i Singapore, en spännande stad som kombinerar kultur, affärsliv, mat, äventyr och vackra stränder - allt på behändigt avstånd.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Väder

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner. På den här rundresan vistas du i två klimatzoner. Luftfuktigheten i Malaysia ligger ofta på 60-70 procent och temperaturerna växlar mellan 22 och 32 grader i låglandet. På östkusten av halvön Malaysia varar regnperioden från oktober till januari. På västkusten varar perioden med mest nederbörd mellan september och december, då täta skyfall snabbt följs av uppklarnande och sol.

Resan är dock bäst från maj till september, då nederbördsmängden är som minst på Pulau Besaro och Pulau Tioman.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret i Malaysia kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.


Tioman

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Avgångstiden från Sverige beror på flygbolaget.

Dag 2: Ankomst till Kuala Lumpur och transport till Malacka
Vid ankomsten till Kuala Lumpur hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell i Malacka. Resten av dagen tillbringar du på egen hand.

Dag 3: Malacka på egen hand
Staden ligger vid Malackasundet och är full av kulturhistoria, sjöfartshistoria och historiska byggnader. Utforska staden på egen hand. (F)

Dag 4: Rundtur på cykel bland Malackas plantager
Idag kommer du att utforska några spännande områden utanför Malacka på cykel. Du kan trampa fram genom staden och utanför stadsgränsen, där vackra plantager och lantliga byar döljer sig. Du cyklar utanför de vanliga turistområdena. Efter upptäcktsfärden åker du tillbaka till ditt hotell. (F)

Dag 5: Malacka - Endau Rompin Nationalpark
Dagens upplevelser börjar vid tågstationen. Här kommer du att träffa din lokala guide. Tillsammans åker ni mot nationalparken, Endau Rompin. Efter tågresan väntar en 40 minuters båttur mot Kuala Jasins tältplatser, där du ska bo (det är en enkel campingplats). Resten av dagen kan du med framgång ägna åt en vandring till berget Janing Barat. På utflykten får du se regnskogens vackra flora och fauna. Du återvänder till tältplatsen sent på eftermiddagen. Här kan du hjälpa till att laga middag tillsammans med din guide. Middagen äter du sedan vid lägerelden. Du övernattar i tält i djungeln. (F,L)

Dag 6: Malacka - Endau Rompin Nationalpark
Efter frukosten börjar din vandring upp mot vattenfallet Upeh Guling. Resan dit går genom parkens makalösa natur. Vid vattenfallet kan du bada i de naturliga bassängerna och äta din medhavda mat. Du går härifrån tillbaka till tältplatsen via Blue Lagoon. Glöm inte att ta en svalkande simtur i den idylliska naturen. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. Beroende på vädret kommer guiden att erbjuda en kvällspromenad. (F,L,M)

Dag 7: Endau Rompin Nationalpark - Pulau Besar
Den här morgonen åker du båt till Kampung Peta och kör därifrån i bil vidare till hamnstaden Mersing. I Mersing åker du båt sista biten fram till den lite mindre kända ön Pulau Besaro. (F)

Dag 8-9: Pulau Besar
Ön är ett välbevarat paradis som är okänt för många. Det är en ganska liten ö, vars högsta punkt är 650 meter över havet. Här döljer sig många exotiska stränder, azurblå laguner och vackra korallrev. Du kan utforska de närliggande öarna eller ta en cykeltur på plats. I havet omkring Pulau Besaro finns jättemusslor som kan väga upp till 200 kilo. Det råder ingen tvekan om att en oförglömlig vistelse väntar på Pulau Besaro. (F)

Dag 10: Pulau Besar - Mersing - Pulau Tioman
Njut av lite fritid innan båten åker tillbaka till Mersing. Vid ankomsten till Mersing beger du dig till färjan som guppar vidare till den spännande ön Tioman. Det är en vacker vulkanö som lockar med exotiska stränder, tät regnskog och underbart blått vatten. Dagarna på Tioman tillbringas på egen hand. (F)

Dag 11-13: Pulau Tioman
Tioman är den största av öarna utanför Malaysias östkust och härifrån passar det perfekt att åka på händelserika utflykter. Snorkling och dykning är fina alternativ. Du kan även utforska de små djungelstigarna, eller bara luta dig tillbaka och njuta av naturen. Observera att det inte finns några bankomater på ön. Se därför till att ha med dig gott om kontanter och kontrollera i förväg om ditt hotell tar emot kreditkort. (F)

Dag 14: Tioman - Mersing - Singapore
Idag avslutas upplevelsen på ön och du ska åka tillbaka till fastlandet, samt vidare med buss till Singapore. Du ankommer sent på eftermiddagen. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)

Dag 15-16: Singapore på egen hand
I staden väntar några fantastiska dagar. Singapore är känd som en av världens renaste städer och här finns en spännande och varierad kultur. Staden döljer många små och spännande områden. Dessa är ömsom kaotiska storstadsmiljöer, ömsom lugna och grönskande parker och vackra strandpromenader. Befolkningen är välutbildad och gästvänlig. Du kan besöka den härliga ön Bintan som ligger en timme bort med båt och har flera fina badstränder. Sentosa är en charmig ö där det passar att tillbringa en dag. Ön är lite som en stor nöjes- och naturpark, med massor av aktiviteter, sevärdheter och åkattraktioner. Singapore i sig är världsberömt för sin moderiktiga shopping och här finns flera stora shoppingcenter. Glöm inte att köpa de sista souvenirerna inför din hemresa. Staden är underbar att utforska på egen hand och det finns något för alla smaker och intressen.

Dag 17: Singapore - Sverige
Det har blivit dags att ta avsked till Asien efter en äventyrlig och händelserik resa. Du måste checka ut från ditt hotell innan kl. 11.00. Dagen tillbringar du sedan på egen hand. För att ge dig optimal avkastning och frihet på resdagen ingår inte transport till flygplatsen. Det går att åka tunnelbana, buss eller taxi till flygplatsen.

Dag 18: Ankomst till Sverige
När du landar i Sverige har du oförglömliga upplevelser och minnen i bagaget.Övernattningar:
Tre nätter på standardhotell i Malacka
Två nätter i tält i Endau Rompin Nationalpark
Tre nätter på standardhotell på Palau Besar
Fyra nätter på 3-stjärnigt hotell på Tioman
Tre nätter på standardhotell i Singapore

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Vandringsturen i Endau Rompin rekommenderas inte för familjer med små barn, eftersom det är en ganska krävande utfärd.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 21 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Min. två personer

Svårighetsgrad

Svår

I priset ingår

  • Flygbiljett Sverige - Kuala Lumpur // Singapore - Sverige
  • (Det kommer att göras minst en mellanlandning både på dit- och hemresan)
  • Måltider och övernattningar enligt program
  • Engelsktalande guide och entréavgift till Endau Rompin
  • Resor enligt program

I priset ingår inte

  • Resor och aktiviteter som inte beskrivs i programmet
  • Måltider utöver de som nämns i programmet
  • Försäkringar
  • Snorklingsutrustning kan hyras på öarna Pulau Besaro och Tioman
  • Dricks till guider
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

Iban folket, Borneo

Ibanfolket och Lemanakfloden

Inne i Borneos djungler lever ibanfolket i traditionella långhus och följer ännu alla de traditioner de ärvt av sina förfäder.

Reslängd: Två dagar
Mt. Kinabalu, Borneo

Mount Kinabalu

En av de bästa upplevelserna du kan få i Malaysia är att se soluppgången över Borneo från toppen av Mount Kinabalu.

Reslängd: Tre dagar
Mulu Caves, Borneo

Mulu grottsafari

Under Borneos markyta döljer sig en parallell värld som är lika magnifik som den är mystisk. Den är formad över årtusenden av jordens elementära krafter. I Gunung Mulu Nationalpark ligger några av världens mest imponerande grottor.

Reslängd: Tre dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: