Sök
Sök
Paradisöar och vandring i Endau Rompin
Nationalparken Endau Rompin
Pulau Besar
Nationalparken Endau Rompin
Melaka Kirke
Singapore
Melaka Straits Mosque
Pulau Besar
Nationalparken Endau Rompin
Singapore, China Town
Melaka
Endau Rompin - River Crossing
Pulau Tioman
melaka
Dykning ved Pulau Tioman
Tioman
Tioman
Dykning ved Pulau Tioman
Tioman

Paradisöar och vandring i Endau Rompin

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 18 dagar

Cykla på Malackas historiska gator och övernatta i tält - vandra i helt orörd natur i nationalparken Endau Rompi. Njut av de tropiska öarna Pulau Besaro och Pulau Tioman och avsluta resan i den kontrastrika staden Singapore.

Upplev det kända och det okända i södra Malaysia. Resan börjar i den historiska staden Malacka där du cyklar bland kulturskatter och historiska byggnader. En av resans många höjdpunkter är regnskogen i nationalparken Endau Rompin. Här väntar campingupplevelser och vandring på naturens villkor. Du fortsätter till öarna Palau Besaro och Pulau Tioman med vackra stränder och idylliska laguner. Du avslutar i Singapore; en spännande stad som kombinerar kultur, affärsliv, mat, äventyr och vackra stränder - allt på behändigt avstånd.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Väder

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner och generellt sett kan man säga att västra delen av Malaysia är som bäst mellan oktober - mars och den östra delen av landet inklusive Borneo är som bäst vädermässigt mellan mars - oktober.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Dag 2: Ankomst till Kuala Lumpur och transport till Malacka

Vid ankomsten till Kuala Lumpur hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell i Malacka. Resten av dagen tillbringar du på egen hand.

Dag 3: Malacka på egen hand

Staden ligger vid Malackasundet och är full av kulturhistoria, sjöfartshistoria och historiska byggnader. Utforska staden på egen hand. ([F])

Dag 4: Rundtur på cykel bland Malackas plantager

Idag kommer du att utforska några spännande områden utanför Malacka på cykel. Du kan trampa fram genom staden och utanför stadsgränsen, där vackra plantager och lantliga byar döljer sig. Du cyklar utanför de vanliga turistområdena. Efter upptäcktsfärden åker du tillbaka till ditt hotell. ([F])

Dag 5: Malacka - Endau Rompin Nationalpark

Dagens upplevelser börjar vid tågstationen. Här kommer du att träffa din lokala guide. Tillsammans åker ni mot nationalparken, Endau Rompin. Efter tågresan väntar en 40 minuters båttur mot Kuala Jasins tältplatser, där du ska bo (det är en enkel campingplats). Resten av dagen kan du med framgång ägna åt en vandring till berget Janing Barat. På utflykten får du se regnskogens vackra flora och fauna. Du återvänder till tältplatsen sent på eftermiddagen. Här kan du hjälpa till att laga middag tillsammans med din guide. Middagen äter du sedan vid lägerelden. Du övernattar i tält i djungeln. ([F],[L])

Dag 6: Malacka - Endau Rompin Nationalpark

Efter frukosten börjar din vandring upp mot vattenfallet Upeh Guling. Resan dit går genom parkens makalösa natur. Vid vattenfallet kan du bada i de naturliga bassängerna och äta din medhavda mat. Du går härifrån tillbaka till tältplatsen via Blue Lagoon. Glöm inte att ta en svalkande simtur i den idylliska naturen. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. Beroende på vädret kommer guiden att erbjuda en kvällspromenad. ([F],[L],[M])

Dag 7: Endau Rompin Nationalpark - Pulau Besar

Den här morgonen åker du båt till Kampung Peta och kör därifrån i bil vidare till hamnstaden Mersing. I Mersing åker du båt sista biten fram till den lite mindre kända ön Pulau Besaro. ([F])

Dag 8-9: Pulau Besar

Ön är ett välbevarat paradis som är okänt för många. Det är en ganska liten ö, vars högsta punkt är 650 meter över havet. Här döljer sig många exotiska stränder, azurblå laguner och vackra korallrev. Du kan utforska de närliggande öarna eller ta en cykeltur på plats. I havet omkring Pulau Besaro finns jättemusslor som kan väga upp till 200 kilo. Det råder ingen tvekan om att en oförglömlig vistelse väntar på Pulau Besaro. ([F]

Dag 10: Pulau Besar - Mersing - Pulau Tioman

Njut av lite fritid innan båten åker tillbaka till Mersing. Vid ankomsten till Mersing beger du dig till färjan som guppar vidare till den spännande ön Tioman. Det är en vacker vulkanö som lockar med exotiska stränder, tät regnskog och underbart blått vatten. Dagarna på Tioman tillbringas på egen hand. ([F])

Dag 11-13: Pulau Tioman

Tioman är den största av öarna utanför Malaysias östkust och härifrån passar det perfekt att åka på händelserika utflykter. Snorkling och dykning är fina alternativ. Du kan även utforska de små djungelstigarna, eller bara luta dig tillbaka och njuta av naturen. Observera att det inte finns några bankomater på ön. Se därför till att ha med dig gott om kontanter och kontrollera i förväg om ditt hotell tar emot kreditkort. ([F])

Dag 14: Tioman - Mersing - Singapore

Idag avslutas upplevelsen på ön och du ska åka tillbaka till fastlandet, samt vidare med buss till Singapore. Du ankommer sent på eftermiddagen. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. ([F])

Dag 15-16: Singapore på egen hand

I staden väntar några fantastiska dagar. Singapore är känd som en av världens renaste städer och här finns en spännande och varierad kultur. Staden döljer många små och spännande områden. Dessa är ömsom kaotiska storstadsmiljöer, ömsom lugna och grönskande parker och vackra strandpromenader. Befolkningen är välutbildad och gästvänlig. Du kan besöka den härliga ön Bintan som ligger en timme bort med båt och har flera fina badstränder. Sentosa är en charmig ö där det passar att tillbringa en dag. Ön är lite som en stor nöjes- och naturpark, med massor av aktiviteter, sevärdheter och åkattraktioner. Singapore i sig är världsberömt för sin moderiktiga shopping och här finns flera stora shoppingcenter. Glöm inte att köpa de sista souvenirerna inför din hemresa. Staden är underbar att utforska på egen hand och det finns något för alla smaker och intressen.

Dag 17: Singapore - Sverige

Det har blivit dags att ta avsked till Asien efter en äventyrlig och händelserik resa. Du måste checka ut från ditt hotell innan kl. 11.00. Dagen tillbringar du sedan på egen hand. För att ge dig optimal avkastning och frihet på resdagen ingår inte transport till flygplatsen. Det går att åka tunnelbana, buss eller taxi till flygplatsen.

Dag 18: Ankomst till Skandinavien

När du landar i Skandinavien har du oförglömliga upplevelser och minnen i bagaget.


Övernattningar:
Tre nätter på hotell i Malacka
Två nätter i tält i Endau Rompin Nationalpark
Tre nätter på hotell på Palau Besar
Fyra nätter på hotell på Tioman Island
Tre nätter på hotell i Singapore

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Svår

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Kuala Lumpur// Singapore Skandinavien (inklusive bagage)
  • 15 nätter på hotell/i tält
  • Alla måltider, transfers, utflykter och transporter enligt program

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
  • Turistskatt som betalas lokalt i Malaysia - kostnaden beror på hotellstandard och ligger mellan 5-20 MYR per natt. Gäller bara Malaysias fastland.
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

Iban Lemanak

Ibanfolket och Lemanakfloden

Inne i Borneos djungler lever ibanfolket i traditionella långhus och följer ännu alla de traditioner de ärvt av sina förfäder.

Reslängd: Två dagar
Mount Kinabalu

Mount Kinabalu

En av de bästa upplevelserna du kan få i Malaysia är att se soluppgången över Borneo från toppen av Mount Kinabalu.

Reslängd: Tre dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: