18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 23 950:-
Upplev det kända och det okända i södra Malaysia. Resan börjar i den historiska staden Malacka där du cyklar bland kulturskatter och historiska byggnader. En av resans många höjdpunkter är regnskogen i nationalparken Endau Rompin. Här väntar campingupplevelser och vandring på naturens villkor. Du fortsätter till öarna Palau Besaro och Pulau Tioman med vackra stränder och idylliska laguner. Du avslutar i Singapore; en spännande stad som kombinerar kultur, affärsliv, mat, äventyr och vackra stränder - allt på behändigt avstånd.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Bästa reseperiod

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner och generellt sett kan man säga att västra delen av Malaysia är som bäst mellan oktober - mars och den östra delen av landet inklusive Borneo är som bäst vädermässigt mellan mars - oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du flyger från Skandinavien idag med siktet inställt på Kuala Lumpur.
Dag 2: Ankomst till Kuala Lumpur och transport till Malacka
Vid ankomsten till Kuala Lumpur hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell i Malacka. Resten av dagen tillbringar du på egen hand.
Dag 3: Malacka på egen hand
Staden ligger vid Malackasundet och är full av kulturhistoria, sjöfartshistoria och historiska byggnader. Utforska staden på egen hand. (F)
Dag 4: Rundtur på cykel bland Malackas plantager
Idag kommer du att utforska några spännande områden utanför Malacka på cykel. Du kan trampa fram genom staden och utanför stadsgränsen, där vackra plantager och lantliga byar döljer sig. Du cyklar utanför de vanliga turistområdena. Efter upptäcktsfärden åker du tillbaka till ditt hotell. (F)
Dag 5: Malacka - Endau Rompin Nationalpark
Dagens upplevelser börjar vid tågstationen. Här kommer du att träffa din lokala guide. Tillsammans åker ni mot nationalparken, Endau Rompin. Efter tågresan väntar en 40 minuters båttur mot Kuala Jasins tältplatser, där du ska bo (det är en enkel campingplats). Resten av dagen kan du med framgång ägna åt en vandring till berget Janing Barat. På utflykten får du se regnskogens vackra flora och fauna. Du återvänder till tältplatsen sent på eftermiddagen. Här kan du hjälpa till att laga middag tillsammans med din guide. Middagen äter du sedan vid lägerelden. Du övernattar i tält i djungeln. (F,L)
Dag 6: Malacka - Endau Rompin Nationalpark
Efter frukosten börjar din vandring upp mot vattenfallet Upeh Guling. Resan dit går genom parkens makalösa natur. Vid vattenfallet kan du bada i de naturliga bassängerna och äta din medhavda mat. Du går härifrån tillbaka till tältplatsen via Blue Lagoon. Glöm inte att ta en svalkande simtur i den idylliska naturen. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. Beroende på vädret kommer guiden att erbjuda en kvällspromenad. (F,L,M)
Dag 7: Endau Rompin Nationalpark - Pulau Besar
Den här morgonen åker du båt till Kampung Peta och kör därifrån i bil vidare till hamnstaden Mersing. I Mersing åker du båt sista biten fram till den lite mindre kända ön Pulau Besaro. (F)
Dag 8-9: Pulau Besar
Ön är ett välbevarat paradis som är okänt för många. Det är en ganska liten ö, vars högsta punkt är 650 meter över havet. Här döljer sig många exotiska stränder, azurblå laguner och vackra korallrev. Du kan utforska de närliggande öarna eller ta en cykeltur på plats. I havet omkring Pulau Besaro finns jättemusslor som kan väga upp till 200 kilo. Det råder ingen tvekan om att en oförglömlig vistelse väntar på Pulau Besaro. (F
Dag 10: Pulau Besar - Mersing - Pulau Tioman
Njut av lite fritid innan båten åker tillbaka till Mersing. Vid ankomsten till Mersing beger du dig till färjan som guppar vidare till den spännande ön Tioman. Det är en vacker vulkanö som lockar med exotiska stränder, tät regnskog och underbart blått vatten. Dagarna på Tioman tillbringas på egen hand. (F)
Dag 11-13: Pulau Tioman
Tioman är den största av öarna utanför Malaysias östkust och härifrån passar det perfekt att åka på händelserika utflykter. Snorkling och dykning är fina alternativ. Du kan även utforska de små djungelstigarna, eller bara luta dig tillbaka och njuta av naturen. Observera att det inte finns några bankomater på ön. Se därför till att ha med dig gott om kontanter och kontrollera i förväg om ditt hotell tar emot kreditkort. (F)
Dag 14: Tioman - Mersing - Singapore
Idag avslutas upplevelsen på ön och du ska åka tillbaka till fastlandet, samt vidare med buss till Singapore. Du ankommer sent på eftermiddagen. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)
Dag 15-16: Singapore på egen hand
I staden väntar några fantastiska dagar. Singapore är känd som en av världens renaste städer och här finns en spännande och varierad kultur. Staden döljer många små och spännande områden. Dessa är ömsom kaotiska storstadsmiljöer, ömsom lugna och grönskande parker och vackra strandpromenader. Befolkningen är välutbildad och gästvänlig. Du kan besöka den härliga ön Bintan som ligger en timme bort med båt och har flera fina badstränder. Sentosa är en charmig ö där det passar att tillbringa en dag. Ön är lite som en stor nöjes- och naturpark, med massor av aktiviteter, sevärdheter och åkattraktioner. Singapore i sig är världsberömt för sin moderiktiga shopping och här finns flera stora shoppingcenter. Glöm inte att köpa de sista souvenirerna inför din hemresa. Staden är underbar att utforska på egen hand och det finns något för alla smaker och intressen.
Dag 17: Singapore - Sverige
Det har blivit dags att ta avsked till Asien efter en äventyrlig och händelserik resa. Du måste checka ut från ditt hotell innan kl. 11.00. Dagen tillbringar du sedan på egen hand. För att ge dig optimal avkastning och frihet på resdagen ingår inte transport till flygplatsen. Det går att åka tunnelbana, buss eller taxi till flygplatsen.
Dag 18: Ankomst till Skandinavien
När du landar i Skandinavien har du oförglömliga upplevelser och minnen i bagaget.

Övernattningar

Tre nätter på hotell i Malacka
Två nätter i tält i Endau Rompin Nationalpark
Tre nätter på hotell på Palau Besar
Fyra nätter på hotell på Tioman Island
Tre nätter på hotell i Singapore

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

maj - september

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Kuala Lumpur// Singapore Skandinavien (inklusive bagage)
 • 15 nätter på hotell/i tält
 • Alla måltider, transfers, utflykter och transporter enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Turistskatt som betalas lokalt i Malaysia - kostnaden beror på hotellstandard och ligger mellan 5-20 MYR per natt. Gäller bara Malaysias fastland.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: