12 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 47 950:-
Från 32 450:-
Maldiverna i Indiska oceanen består av över 1 000 små korallöar och är därför den perfekta platsen för en tropisk öluff. Varje ö har sina unika egenskaper och upplevelser att erbjuda, och under den här resan får du uppleva tre vackra öar. Du kommer att besöka öarna Diffushi och Thulusdhoo, där du verkligen kommer att känna den lokala charmen, och sedan avslutar du med paradisisk avkoppling och lyx på Embudu Village resort.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Maldiverna här
Läs mer om Maldiverna här

Bästa reseperiod

Maldiverna har ett tropiskt klimat med en genomsnittstemperatur på cirka 27–29 grader året runt. Bäst väder är det från mitten av december till slutet av april, härefter börjar regnsäsongen.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag är det avresa från Skandinavien mot Male, huvudstaden på Maldiverna, dit du anländer nästa dag. Beroende på vilket flygbolag du reser med kommer det att vara en eller två mellanlandningar på vägen.
Dag 2: Ankomst till Hulhumale och transfer till ditt guesthouse
Du blir hämtad på flygplatsen av din lokala guide som hjälper dig vidare till den lokala färjan som går till Dhiffushi. När färjan lägger till på ön står din värd redo att välkomna dig och följa med dig till ditt guesthouse. Ön Dhiffushi är känd för sitt lokala liv och gästvänlighet. Här finns flera olika restauranger och caféer där du kan prova på det lokala köket. Om du letar efter autentiska lokala upplevelser bör du prova Maldivernas tolkning av afternoon tea, som vanligtvis serveras på caféer och restauranger under eftermiddagarna. Här serveras ett urval av söta och salta små läckerheter som kallas hedika. Hedika inkluderar allt från små rätter fyllda med grönsaker, tonfisk och ägg till pannkakor, fransk toast och saftiga kokoskakor. Rätterna avnjuts oftast tillsammans med en kopp svart te.
Dag 3–4: Snorkling och utforska Dhiffushi på egen hand
Njut av din frukost innan du ska få följa med på en morgon-snorkeltur nära "turtle point" - ett lokalt rev nära ön. Dagarna tillbringas sen på de vackra stränderna eller i det fantastiska havet. Resten av tiden på Dhiffushi har du på egen hand. (F)
Dag 5: Transfer med lokal färja till Thulusdhoo
Efter en tidig frukost tar du dig med lokal färja till ön Thulusdhoo, som är känd för fantastisk surfing och sin mysiga atmosfär. Efter ankomsten till ditt guesthouse kan du njuta av en extra kopp morgonkaffe och kanske ta en tupplur i en av hängmattorna på stranden. (F)
Dag 6–7: Kajakpaddling och utforska Thulusdhoo på egen hand
Förutom en planerad kajakpaddling i Indiska oceanen vid solnedgången är dina dagar på Thulusdhoo helt fria. Här finns mängder av möjliga upplevelser - allt från utflykter till obebodda sandbankar, världsberömda surfplatser och självklart dykning och snorkling. Ditt guesthouse har en egen liten bikini-strand och kan arrangera cykeluthyrning, snorkelsafari, surfing, fisketurer och delfinkryssningar. Ön är något större än Dhiffushi och vi rekommenderar att du ger dig ut och utforskar den på egen hand - antingen till fots eller med cykel. På de lokala öarna har du möjlighet att se det äkta Maldiverna. Här kan du besöka marknader, moskéer eller se de lokala barnen spela fotboll. (F)
Dag 8: Med speedbåt till Embudu Village resort via Male
Under din resa på Maldiverna kan du självklart inte vara utan lite välförtjänt avkoppling i det tropiska paradiset. Detta kan du se fram emot på Embudu Village resort. (F)
Dag 9–10: Avkoppling på Embudu Village Resort
Embudu Village Resort ligger på ön Emboodhoo och är en trevligt, 3-stjärnig resort. Du kommer att bo i deras bungalows som ligger precis vid stranden och Indiska oceanen. Själva ön är grön med massor av palmer och växtlighet, vilket påminner dig om att du verkligen befinner dig i tropikerna. Du kan välja att njuta av dina dagar i och runt din bungalow, men det finns också många aktiviteter som du kan delta i om du vill. Resorten har bland annat ett mycket fint husrev där du direkt från stranden kan snorkla och se både koraller och tropiska fiskar. Om du vill se större fiskar och undervattensliv finns det ett PADI-certifierat dykcenter på resorten som kan arrangera dykutflykter för att se hajar, rockor och mycket mer. Missa inte heller en tur till resortens spa där du kan njuta av en massage eller skönhetsbehandling. Vistelsen inkluderar helpension, så dina måltider är inkluderade i priset, men du kan naturligtvis uppgradera till all inclusive om du vill ha drycker inkluderade. (F,L,M)
Dag 11: Med speedbåt tillbaka till Male
Idag avslutas din öluff. Du hoppar därför återigen på speedbåten och åker tillbaka till Male flygplats. Tiden beror på när ditt utrikesflyg avgår. (F)
Dag 12: Ankomst till Skandinavien
Du anländer hemma igen. Ankomsttiden beror på flygbolaget.

Övernattningar

3 övernattningar på guesthouse på Dhiffushi
3 övernattningar på guesthouse på Thulusdhoo
3 övernattningar i strandbungalow på resort på Emboodhoo

Det finns olika typer av rum på resorten som du kan välja mellan. Exempelvis rum som är mer lämpade för par eller de lyxigare water villas. Prata med din resekonsult om de olika alternativen.

Kommentarer

Observera att Dhiffushi och Thulusdhoo är lokala öar med lokala regler. Det innebär att alkohol inte är tillåtet på ön. Du ombeds också, av respekt för lokalbefolkningen, att klä dig som minst i shorts och t-shirt och helst täcka knän och axlar.

Bikini Beach: Även om du ombeds respektera de lokala klädkraven finns det en så kallad Bikini Beach som hör till ditt guesthouse. Detta är ett specifikt område av stranden där det är tillåtet att sola och bada i bikini och badshorts utan restriktioner.

Alkohol: Det finns ingen alkohol på de lokala öarna. På dina guesthouse kan du dock njuta av fantastiska mocktails och alkoholfria öl.
Under din vistelse på Embudu Village Resort på Emboodhoo finns det inga begränsningar gällande klädsel, och alkohol serveras också här.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

december - april

Packlista

 • Luftiga och bekväma kläder för varma klimat
 • Kläder som täcker axlar och knän
 • Böcker
 • Badkläder
 • Sandaler
 • Skor/vandringsskor
 • Solhatt/Keps
 • Solglasögon och solkräm
 • Eventuellt egen snorklingsutrustning
 • Kamera

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Male t/r, inklusive bagage
 • Övernattningar och transport enligt program
 • Måltider och utflykter enligt program
 • Lokal ’Green tax’ – 6 USD / person & natt
 • Lokala skatter (16%) och serviceavgifter på resorten (10%)
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: