Sök
Sök
Tag med familjen på en härlig resa till Mexiko - bada i de kristallklara cenoterna
Stranden vid Playa del Carmen
5th Avenue i Playa del Carmen
Den imponerande och välbevarade mayaruinen Chichen Itza
Utflykt till Coba pyramiden
Det mexikanska köket är något av de bästa som finns
Ruinkomplexet vid Tulum
Tulum, Mexico
Färggranna hus på Isla Mujeres
Hyr en golfbil och upplev Isla Mujeres på egen hand
Vacker solnedgång vid Playa Norte, Isla Mujeres
Playa Norte på Isla Mujeres

Familjesemester i Mexiko

Frånpris per person när 2 vuxna och 2 barn reser tillsammans

SEK 19 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 18 450:-

Reslängd: 15 dagar

Åk på en härlig semester till Mexiko och njut av de fantastiska stränderna, den goda maten och de spännande utflykterna – här finns något för hela familjen. Står det familjesemester i reseförslaget? Då kan ni lugnt sätta kurs mot Mexiko i allmänhet och Yucatanhalvön i synnerhet. Här väntar stora upplevelser för alla åldrar utan att man behöver sitta i bussar och bilar flera timmar varje dag för att komma fram.

Med lite planering blir resan till Mexiko en härlig semester med plats för både upplevelser, äventyr och avkoppling. Yucatanhalvön är både enkelt att resa till och barnvänligt att semestra på. Det gör ju inte heller något att det mexikanska köket är ett av de bästa i världen. I just detta reseförslag landar ni i Cancun och körs till Playa del Carmen där ni bor de fem första nätterna. Här finns butiker och restauranger och aktiviteter, det finns lugna delar av staden som passar barnfamiljerna perfekt med korta avstånd till liv och rörelse. Det är också inkluderat en dagsutflykt till ett av världens nya underverk – den imponerande och välbevarade mayaruinen Chichen Itza.

Från Playa del Carmen åker ni sedan söderut till Tulum. Här känner ni lugn och ro, njut av fyra nätter på ett hotell som ligger bara några steg från stranden. Tulum är en liten stad men ändå ett klassiskt stopp under en resa till Mexiko. Under dagarna här ingår en halvdagsutflykt till Sian Ka'an Biosfäreren och en utflykt till Cobá med pyramiderna där.

Sista stoppet under resan är på den fantastiska ön Isla Mujeres som ligger utanför Cancun. Här tillbringar ni de sista fyra nätterna – det är en liten ö med massor av skön atmosfär. Nästan alla transporter görs till fots eller med golfbil. Dagarna på Isla Mujeres är på egen hand, här finns kul sightseeing och man kan även koppla av på öns läckraste strand Playa Norte.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Mexiko här
Läs mer om Mexiko härVäder

Hela året
Regntiden som även är den varmaste årstiden är mellan maj och oktober med perioden från juni till september som den regnrikaste. De lägre liggande kustområden har generellt sett mer regn och högre temperaturer än de högre belägna områdena på fastlandet. Det är stor skillnad mellan de olika delarna av Mexiko. I norra delen av landet finns det stora, torra ökenområden medan de sydostliga delarna vid den karibiska kusten och mexikanska golfen får betydligt mer regn.


Följ med Winberg Travel Jorden Runt

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Playa del Carmen
Ni lämnar Skandinavien och landar samma dag. Ni landar i Cancun och körs sedan till Playa del Carmen som är första stoppet under resan. De flesta flyg landar så att ni ankommer till hotellet på kvällen.

Dag 2-6: Playa del Carmen och Chichen Itza
Playa del Carmen eller ”Playa” som man säger på plats ligger mitt på den sträcka av kusten som kallas Riviera Maya. Här är det liv och rörelse året runt, här stannar kryssningsfartygen till och det är enkelt och bekvämt att vara turist här med ett stort utbud av butiker, restauranger och aktiviteter. Huvudgatan 5 Avenida är speciellt välbesökt men bara ett stenkast bort ligger lunga kvarter som sällan ser speciellt många turister. Dagarna här är på egen hand förutom en dagsutflykt till den välbevarade och imponerande mayaruinen Chichen Itza. Ruinen ligger ca 2 timmar med bil från Playa del Carmen och man har med sig en egen engelsktalande lokalguide och det ingår lunch den dagen. Kom bara ihåg att ta med extra vatten för det kan bli riktigt varmt här. Resten av dagarna kan man tillbringa på stranden eller varför inte boka till en dagsutflykt till Akumal där man kan snorkla och se sköldpaddor eller besöka Xel-Há Park; en perfekt familjeutflykt med fokus på livet under vatten. (F)

Dag 6-10: Tulum
Från Playa del Carmen beger ni er mot Tulum längre ner vid kusten. Ni åker lokalbuss som tar ca 1 timme till Tulums centrum, varifrån ni tar en taxi på egen hand till hotellet som ligger direkt vid stranden. Här är dagarna fyllda av sköna upplevelser. Förutom sol, sand och strand har ni en utflykt till Sian Ka'an Biosfären som ligger ca 1 timme söder om Tulum. Området är ett enda stort naturreservat med vacker natur och spännande djurliv. Och sist men inte minst har ni en utflykt till Cobá Pyramiderna där ni kan hyra cyklar om ni vill för att enklare komma runt hela området. Denna utflykt går måndagar, onsdagar eller torsdagar. Resten av tiden är på egen hand, har man tid och lust kan man även besöka Tulums mayaruiner som ligger otroligt vackert med utsikt över det azurblåa havet. (F)

Dag 10-15: Isla Mujeres
De sista dagarna i Mexiko tillbringas på den vackra ön Isla Mujeres. Ni har en gemensam transfer från hotellet i Tulum till hotellet på Isla Mujeres. Här är inga utflykter förbokade utan ni fyller dagarna precis som det passar er allra bäst. Ni kan hyra en golfbil och åka ut på egna utflykter på ön, ta en snorkelrut vid undervattensmuséet MUSA eller bara slappa och koppla av på öns vackraste strand Playa Norte. (F)

Dag 14: Hemresa
Ni säger ”hasta la vista Isla Mujeres” och vänder näsan hem mot Skandinavien igen. Ni har en transfer från isla Mujeres till flygplatsen i Cancun. (F)

Dag 15: Hemkomst
Ni landar igen i Skandinaven – tiden beror på vilket flygbolag ni valt att resa med.

Övernattningar:
14 övernattningar på hotell inklusive frukost

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Detta är bara ett förslag - vi ändrar programmet så att det blir exakt som ni önskar.

Pris

Frånpris per person när 2 vuxna och 2 barn reser tillsammans

SEK 19 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 18 450:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Detta är en skräddarsydd resa där du reser på egen hand

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Cancun t/r i ekonomiklass
 • 14 övernattning på enklare turisthotell inklusive frukost
 • Vill ni ändra hotellstandard bara säg till vid bokning
 • Transfer mellan flygplats och hotell t/r samt mellan de olika städerna
 • Utflykt i grupp med engelsktalande lokalguide till: Chichen Itza, Sian Ka'an och Cobá pyramiderna
 • Entréer till sevärdheterna ovan

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring och eventuella avbeställningsfösäkringar
 • Flygplats- och avreseskatter som ej ingår i biljetten
 • Övernattningar, utflykter och måltider som ej nämns i programmet
 • Transfer från hamnen på Isla Mujeres till hotell t/r. Detta gäller bara om du valt att avsluta resan på Isla Mujeres
 • Dricks - i Mexiko är det sed att man ger dricks till guider efter utflykten
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: