15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 26 450:-
Från 24 950:-
Med lite planering blir resan till Mexiko en härlig semester med plats för både upplevelser, äventyr och avkoppling. Yucatanhalvön är både enkelt att resa till och barnvänligt att semestra på. Det gör ju inte heller något att det mexikanska köket är ett av de bästa i världen. I just detta reseförslag landar ni i Cancun och körs till Playa del Carmen där ni bor de fem första nätterna. Här finns butiker och restauranger och aktiviteter, det finns lugna delar av staden som passar barnfamiljerna perfekt med korta avstånd till liv och rörelse. Det är också inkluderat en dagsutflykt till ett av världens nya underverk – den imponerande och välbevarade mayaruinen Chichen Itza.

Från Playa del Carmen åker ni sedan söderut till Tulum. Här känner ni lugn och ro, njut av fyra nätter på ett hotell som ligger bara några steg från stranden. Tulum är en liten stad men ändå ett klassiskt stopp under en resa till Mexiko. Under dagarna här ingår en halvdagsutflykt till Sian Ka'an Biosfäreren och en utflykt till Cobá med pyramiderna där.

Sista stoppet under resan är på den fantastiska ön Isla Mujeres som ligger utanför Cancun. Här tillbringar ni de sista fyra nätterna – det är en liten ö med massor av skön atmosfär. Dagarna på Isla Mujeres är på egen hand, här finns kul sightseeing och man kan även koppla av på öns läckraste strand Playa Norte.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Mexiko här
Läs mer om Mexiko härBästa reseperiod

Regntiden som även är den varmaste årstiden är mellan maj och oktober med perioden från juni till september som den regnrikaste. De lägre liggande kustområden har generellt sett mer regn och högre temperaturer än de högre belägna områdena på fastlandet. Det är stor skillnad mellan de olika delarna av Mexiko. I norra delen av landet finns det stora, torra ökenområden medan de sydostliga delarna vid den karibiska kusten och mexikanska golfen får betydligt mer regn.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Playa del Carmen
Ni lämnar Skandinavien och landar samma dag. Ni landar i Cancun och körs sedan till Playa del Carmen som är första stoppet under resan. De flesta flyg landar så att ni ankommer till hotellet på kvällen.
Dag 2-6: Playa del Carmen och Chichen Itza
Playa del Carmen eller ”Playa” som man säger på plats ligger mitt på den sträcka av kusten som kallas Riviera Maya. Här är det liv och rörelse året runt, här stannar kryssningsfartygen till och det är enkelt och bekvämt att vara turist här med ett stort utbud av butiker, restauranger och aktiviteter. Huvudgatan 5 Avenida är speciellt välbesökt men bara ett stenkast bort ligger lunga kvarter som sällan ser speciellt många turister. Dagarna här är på egen hand förutom en dagsutflykt till den välbevarade och imponerande mayaruinen Chichen Itza. Ruinen ligger ca 2 timmar med bil från Playa del Carmen och man har med sig en egen engelsktalande lokalguide och det ingår lunch den dagen. Kom bara ihåg att ta med extra vatten för det kan bli riktigt varmt här. Resten av dagarna kan man tillbringa på stranden eller varför inte boka till en dagsutflykt till Akumal där man kan snorkla och se sköldpaddor eller besöka Xel-Há Park; en perfekt familjeutflykt med fokus på livet under vatten. (F)
Dag 6-10: Tulum
Från Playa del Carmen beger ni er mot Tulum längre ner vid kusten. Ni åker lokalbuss som tar ca 1 timme till Tulums centrum, varifrån ni tar en taxi på egen hand till hotellet som ligger direkt vid stranden. Här är dagarna fyllda av sköna upplevelser. Förutom sol, sand och strand har ni en utflykt till Sian Ka'an Biosfären som ligger ca 1 timme söder om Tulum. Området är ett enda stort naturreservat med vacker natur och spännande djurliv. Och sist men inte minst har ni en utflykt till Cobá Pyramiderna där ni kan hyra cyklar om ni vill för att enklare komma runt hela området. Denna utflykt går måndagar, onsdagar eller torsdagar. Resten av tiden är på egen hand, har man tid och lust kan man även besöka Tulums mayaruiner som ligger otroligt vackert med utsikt över det azurblåa havet. (F)
Dag 10-14: Isla Mujeres
De sista dagarna i Mexiko tillbringas på den vackra ön Isla Mujeres. Ni har en gemensam transfer från hotellet i Tulum till hotellet på Isla Mujeres. Här är inga utflykter förbokade utan ni fyller dagarna precis som det passar er allra bäst. Ni kan hyra en golfbil och åka ut på egna utflykter på ön, ta en snorkelrut vid undervattensmuséet MUSA eller bara slappa och koppla av på öns vackraste strand Playa Norte. (F)
Dag 14: Hemresa
Ni säger ”hasta la vista Isla Mujeres” och vänder näsan hem mot Skandinavien igen. Ni har en transfer från isla Mujeres till flygplatsen i Cancun. (F)
Dag 15: Hemkomst
Ni landar igen i Skandinaven – tiden beror på vilket flygbolag ni valt att resa med.

Övernattningar

Tretton nätter på hotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

november - april

Packlista

  • Kläder för väder
  • Regnkappa eller poncho
  • Badkläder & handduk
  • Minst ett par stadiga skor
  • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: