Sök
Sök
Road trip Mexiko
Följ med Winberg Travel på äventyr i Mexiko
Mexiko är ett av världens bästa platser för dykning och snorkling
Skräddarsy din resa till Mexiko med oss på Winbergs - bada i vackra cenoter
Skräddarsy din resa till Mexiko med oss på Winbergs
Boka din skräddarsydda resa till Mexiko med oss på Winberg travel - alltid personlig service!
Tag med familjen på en resa runt i Mexiko - bada i de vackra cenoterna
Följ med Winberg Travel på äventyr i Mexiko

Road trip i Mexiko

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 20 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 16 dagar

Åk på äventyr i egen bil i Mexiko. Här väntar färggranna kolonialstäder, vacker natur, imponerande mayaruiner och vidunderliga kritvita stränder som Tulum och Akumal.

Denna resa är för dig som längtar efter att uppleva det färggranna och spännande Mexiko på egen hand i egen bil. Övernattningarna är förbokade och vi ger dig restips och inspiration på vad som kan upplevas på vägen.

Efter ankomst till Cancún hämtar du din hyrbil och kör ca.1 timme till den mysiga kolonialstaden Valladolid. Här har du två nätter att komma ikapp tidsskillnaden och kör sedan till Capeche. På vägen passerar du Mexikos absolut mest berömda mayaruin; Chichen Itza som finns på UNESCO:s världsarvslista och är väl värd ett besök.

Campeche var en av de viktigaste handelsstäderna under den spanska kolonialtiden, på grund av stadens rikedom utsattes den för många piratangrepp under åren. För att skydda sig byggde man därför en hög stadsmur och den kan man fortfarande se i all sin prakt. Innanför är husen renoverade och målade i de vackra pastellfärger som kännetecknar staden.

På vägen till Campeche kör man också genom Puuc-regionen där man finner många mayaruiner och vi rekommenderar och vi rekommenderar ett besök vid Uxmal. Nästa stopp på resan är Palenque och dess imponerande mayaruiner som ligger inbäddade i den frodiga regnskogen. Från toppen av pyramiderna får man en fantastisk utsikt över området som faktiskt är långt ifrån helt utgrävt ännu. Efter ett par dagar i Palenque sätter du sedan kurs mot Bacalar där kajakäventyr och ridturer i lagunen väntar.

Härifrån går färden sedan till den karibiska kusten och Tulum. Utöver fantastiska stränder och skön stämning finns det massor av upplevelser som väntar här. Man kan besöka Tulums mayaruiner, Sian K’aan National Park och bada i de klara cenoterna.

Från Tulum kör du vidare till Akumal där du kan koppla av på de kritvita stränderna och njuta av det azurblå havet blandat med ännu fler upplevelser som Mexiko har att bjuda på. Hyrbilen lämnar du sedan tillbaka på flygplatsen i innan du flyger tillbaka till Skandinavien.


Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Mexiko här
Praktisk information om Mexiko


Väder

Regntiden som även är den varmaste årstiden är mellan maj och oktober med perioden från juni till september som den regnrikaste. De lägre liggande kustområden har generellt sett mer regn och högre temperaturer än de högre belägna områdena på fastlandet. Det är stor skillnad mellan de olika delarna av Mexiko. I norra delen av landet finns det stora, torra ökenområden medan de sydostliga delarna vid den karibiska kusten och mexikanska golfen får betydligt mer regn.


Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst i Mexiko

Avresa från Skandinavien och ankomst till Cancún - Valladolid . Du landar sen eftermiddag, du hämtar upp din hyrbil vid flygplatsen och har sedan en tvåtimmars biltur till den trevliga kolonialstaden Valladolid. Du kan också välja att lägga en natt i Cancún och hämta upp bilen dagen efter. Körtid ca 2 timmar (185 km)

Dag 2: På äventyr i Valladolid

Valladolid är en charmig mexikansk stad med kolonialhus i vackra pastellfärger och ett mysigt centrum. Du kan koppla av och njuta av omgivningarna eller göra utflykter till Ek’ Balam eller några av de kringliggande centoerna. Dessa cenoter är naturliga slukhål som uppstod vid den senaste istiden och de underjordiska flodsystemen var både oumbärliga och heliga för inkaindianerna. Här kan man idag simma, dyka eller snorkla i det klara vattnet. ([F])

Dag 3: Valladolid - Chichén Itza - Campeche

Förutom att Valladolid är en trevlig stad så ligger den väldigt bra till när man skall besöka Chichen Itza. Denna fantastiska och populära mayaruin har nästan 4000 besökare per dag och de flesta åker från Cancún, Playa del Carmen och Tulum men då du bor så nära till är det lätt att komma tidigt och vara en av dagens första besökare. En av anledningarna till att Chichen Itza är så välbesökt är att området är mycket välbevarat och är del av Mexikos spännande historia. Pyramiden Kukulkán tronar vackert mitt i ruinområdet och själva Chichén Itza är ett av världens sju nya underverk och finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Från Chichén Itza kör du vidare mot Mérida som har ca 1 miljon invånare och är den största staden i området. Det är den kulturella huvudstaden här med många muséer, gallerier och utbildningssäten. Här finns ett mysigt centrum med pastellfärgade byggnader, vackra kyrkor och ett trevligt torg. Du kan välja mellan att stanna här eller fortsätta till Campeche. Kör du vidare passerar du Puuc-regionen – på maya betyder puuc backe och terrängen här är mycket kuperad och bland kullarna finns det otaliga mayaruiner. En av de största och vackraste är Uxmal som även den är med på UNESCO:s världsarvslista och absolut värd ett stopp på vägen till Campeche. Körtid ca 4 timmar (340 km) ([F])

Dag 4: Upplevelser i Campeche

Förr i tiden var Campeche den viktigaste handelsstaden i södra Mexiko men blev utsatt för otaliga piratangrepp. 1663 skedde ännu ett allvarligt angrepp och då beslutade den spanska kungen att det skulle byggas en stadsmur runt hela staden. Det tog hela 50 år innan muren stod färdig men då blev den över två kilometer lång och 8 meter hög. 1999 kom Campeche med på UNESCO:s världsarvlista och inte utan anledning. Staden har några av de vackraste exemplen på kolonialarkitektur och en spännande historia. Under de senaste åren har fler än 1600 byggnader restaurerats och målats, alla el- och telefonledningar är nergrävda. ([F])

Dag 5: Campeche - Palenque

Från Campeche går färden vidare på slingrande bergsvägar med många gupp mot Palenque. På vägen stannar du till vid två vackra vattenfall. Det finns självklart tid till att hoppa i och ta ett svalkande dopp. Agua Azul består av flera olika vattenfall och är ett populärt utflyktsmål , speciell på helger och helgdagar. Här finns också ett stort utbud av mat- och souvenirbutiker. Misol Ha ligger på 35 meters höjd och det finns en liten stig man kan gå för att se själva vattenfallet ovanifrån. Körtid 5-6 timmar (310 km) ([F])

Dag 6: Upplevelser i Palenque-ruinerna

Djupt inne i den frodiga regnskogen ligger de spektakulära Palenqueruinerna som uppslukade av djungeln. Man kan klättra upp på några av pyramiderna och få en fin utsikt över området. Man kan också besöka några av ruinerna som inte är rensade överhuvudtaget utan fortfarande ser ut som de gjorde för många, många år sedan. Man får också den spännande historien om mayakungen Pakal vars grav man funnit här, återberättad av lokalguiden. ([F])

Dag 7: Palenque - Bacalar

Färden fortsätter mot den karibiska kusten och den fantastiska lagunen vid Bacalar. Detta är den längsta kördagen då du kan stanna vid bl.a. Xpujil för att uppleva stadens vackra mayaruiner. Vill du dela upp avståndet på två kördagar rekommenderar vi en övernattning Calakmul som ligger halvvägs mellan Palenque och Bacalar. Calakmul är en imponerande mayaruin som ligger djupt inne i djungeln. Här kan du bejaka din inre Indiana Jones och gå på upptäcktsfärd mellan de mosstäckta ruinerna. Man kan klättra upp på pyramiderna och få en fantastisk utsikt över området. Just här är det inte heller så många besökare vilket höjer upplevelsen ännu mer. Här finns även spektakulär flora och fauna, har man tur får man se tukaner, apor, tapirer och om man har ännu mer tur; en jaguar. ([F])

Dag 8: Äventyr i Bacalar

Bacalar bubblar av härlig atmosfär och är verkligen ”off the beaten path” på Yucatan. Du har hela dagen att utforska den vackra lagunen från hästrygg, i kajak eller på en snorkeltur. Du bor på en mysig resort vid lagunen bara några kilometer från själva Bacalar och det historiska fortet Fuerte de San Felipe. ([F])

Dag 9: Bacalar – Tulum

Du fortsätter din road trip till Tulum vid den karibiska kusten. Tulum är en av de mest populära platserna vid kustremsan men trots detta lyckas man bibehålla sin avslappnade och tillbakalutade atmosfär med cykel som det vanligaste transportsättet. Körtid ca 2,5 timme (210 km) ([F])

Dag 10-11: Avkoppling och ruiner i Tulum

Här i Tulum kan du koppla av vid stranden eller kanske göra en utflykt till Sian Ka’an Nationalpark med sin spännande flora och fauna. Har du inte blivit mätt på mayaruiner finns det en mycket intressant ruin här i Tulum också som ligger precis ute vid havet så glöm inte badkläder om du åker hit. Det finns också många cenoter i området där du kan bada eller snorkla. ([F])

Dag 12: Tulum – Akumal

Idag går turen till den sista destinationer på resan; den mysiga kuststaden Akumal som passar perfekt för besökare som vill bo vid kusten men inte ha för mycket distraktioner. I staden hittar man restauranger, caféer och dykbutiker. Ta snorkel och mask och utforska livet under havsytan – här ser man mängder av havssköldpaddor. Körtid 2,5 timme (242 km) ([F])

Dag 13-14: På upptäcktsfärder i Akumal

Akumal är sol, strand och avkoppling och har ett helt annat tempo än de klassiska turistorterna på Yucatan. Här handlar det mycket om snorkling och dykning. Reser man i Mexiko under perioden juni till augusti är det en bra idé att förlänga resan några dagar och bo på Isla Holboz för att spana efter valhajar. Akumal är den perfekta platsen att avsluta sin rundresa i Mexiko på. ([F])

Dag 15. Akumal – Cancún – flyg till Skandinavien

Nu är det dags att ta farväl av Mexiko – du kör till flygplatsen och lämnar tillbaka vilen dör för att påbörja hemresan. Tid beror på vilket flygbolag du valt att resa med. Körtid ca 1,5 timme (92 km) ([F])

Dag 16: Hemkomst

Du landar i Skandinavien nästa dag.


Övernattningar:
Fjorton nätter på hotell

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Du måste vara minimum 21 år för att få hyra bil och det tillkommer ett pristillägg för förare under 25 år.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 20 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Cancún t/r (inklusive bagage)
 • 2 övernattningar på Hotel Meson del Marques i Valladolid inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Hotel Plaza Colonial i Campeche inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Hotel Maya Tulipanes i Palenque inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Hotel Rancho Encantado i Bacalar inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Hip Hotel i Tulum inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Akumal Natura (glamping) i Akumal inkl. frukost
 • 15 dagars bilhyra inklusive försäkringar och fria kilometer

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: