14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 23 950:-
Från 21 950:-
På Yucatanhalvön väntar stora upplevelser för alla åldrar utan att man behöver lägga många timmar på transporter. Med lite planering får ni en skön semester med plats för både upplevelser och avkoppling. Mexiko är både rese- och barnvänligt och vi svenskar som älskar fredagsmys med tacos har kommit till himlen!

Resan startar med ankomst vid Cancuns flygplats där ni möts och körs vidare till Valladolid där ni bor i tre nätter. Valladolid är Yucatanhalväns tredje största stad med massor av charm, mysiga torg och bra restauranger med läcker mat och god stämning.

Efter några härliga dagar här är det dags att sätta kursen mot den karibiska kusten, även kallad Riviera Maya. Innan ni når den så gör ni en utflykt till Chichen Itza, en av de vackraste och mest välbevarade mayaruinerna här på Yucatanhalvön. Dagens avslutas vid ert hotell i Tulum som ligger nere vid stranden och är ert hem för de nästa fyra nätterna.

Från Tulum åker ni längre upp på kusten till Playa del Carmen som sätter ramarna för den sista delen av er famljeresa. Här finns det lite mer liv och rörelse med restauranger, barer, caféer och butiker. Här är det också nära till skojiga upplevelser och utflykter.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Mexiko här
Praktisk information om Mexiko


Bästa reseperiod

Regntiden som även är den varmaste årstiden är mellan maj och oktober med perioden från juni till september som den regnrikaste. De lägre liggande kustområden har generellt sett mer regn och högre temperaturer än de högre belägna områdena på fastlandet. Det är stor skillnad mellan de olika delarna av Mexiko. I norra delen av landet finns det stora, torra ökenområden medan de sydostliga delarna vid den karibiska kusten och mexikanska golfen får betydligt mer regn.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Valladolid
Ni reser från Skandinavien och ankommer till Cancun samma dag. Tidpunkt beror på vilket flygbolag ni valt att resa med. Ni möts vid ankomst och körs till Valladolid där ni bor centralt i staden de kommande tre nätterna.
Dag 2: På äventyr i Valladolid
Valladolid är Yucatanhalvöns tredje största stad och känd för sina lugna gator och pastellfärgade murar. Det är väl värt att tillbringa några dagar här som trots sin ganska ringa storlek bjuder på många sevärdheter både inne i staden och utanför. Vi rekommenderar en utflykt till den arkeologiska utgrävningen av mayaområdet Ek' Balam ca 30 kilometer utanför Valladolid eller ett besök vid det anrika fortet Templo de San Bernadino. (F)
Dag 3: Valladolid till Chichen Itza
I dag sätter ni kursen mot en av Yucatanshalvöns största sevärdheter; Chichen Itza. Denna mycket välbevarade mayaruin är ett UNESCO:s världsarv och ett mycket populärt utflyktsmål med upp till 4000 besökare per dag i högsäsong. Utflykten inkluderar lunch och engelsktalande lokalguide, kom ihåg att ta med ordentligt med vatten att dricka då det kan bli mycket varmt när man vandrar runt i tempelområdet. Ni övernattar sedan inte långt från den bakre ingången till Chichen Itza och kan njuta av ett dopp i poolen på eftermiddagen och har utsikt över själva Chichen Itza från hotellet. (F,L)
Dag 4: Chichen Itza till Tulum
Idag åker ni vidare ut till Riviera Maya och checkar in på ert hotell i Tulum där ni bor i fyra nätter. (F)
Dag 5-7: Avkoppling, badsemester och ruiner i Tulum
Tulum är en liten stad vid Mexikos karibiska kust och är lite ett måste när man reser i Mexiko. Tulums centrum ligger koncentrerat en bit från havet uppe vid huvudgatan där man också hittar många restauranger. Ert hotell ligger i lite lugnare och mer natursköna omgivningar nära den vackra, vita stranden. I vistelsen här ingår också en utflykt till Cobá pyramiderna som är ännu ett område av välbevarade mayaruiner. Man kan också hyra cyklar för att enklare ta sig runt tempelområdet om man vill. OBS – utflykten till Cobá går bara måndag, onsdag och torsdag. Resten av dagarna i Tulum är på egen hand och har ni lust besök gärna mayaruinerna i Tulum som är några av de vackraste i Mexiko och ligger precis vid havet. Här kan man också hyra cyklar och njuta av omgivningarna från cykelsadeln. (F)
Dag 8: Från Tulum till Playa del Carmen
Från Tulum körs ni ca- 1 timme längre upp på kusten till Playa del Carmen. Ni bor nu i Playa del Carmen i fem nätter och har tiden här på egen hand. (F)
Dag 9-12: Badsemester i Playa del Carmen
Playa del Carmen – eller Playa som staden också kallas- ligger mitt på den karibiska kusten. Staden är välbesökt året om då det lägger till många kryssningsfartyg här. Att bo i Playa är enkelt och bekvämt. Här finns butiker, restauranger, caféer och barer så man hittar alltid något som passar hela sällskapet. Huvudgatan 5 Avenida är mycket välbesökt men man behöver bara gå något kvarter åt sidan så kommer man in i Playas lugna och sällan besökta områden. Tiden här är på egen hand. Njut av strandliv, gör en utflykt till Akumal där man kan snorkla bland havssköldpaddorna eller besök Xel-Há Park, en mycket familjevänlig plats med fokus på undervattensliv. (F)
Dag 13: Hemresa till Skandinavien
Det är dags att säga ”hasta la vista” till Mexiko och påbärja resan hemåt igen. Ni hämtas på hotellet och körs till flygplatsen i Cancun.
Dag 14: Hemkomst till Skandinavien

Övernattningar

Tolv nätter op hotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Cancún t/r (inklusive bagage)
 • 12 övernattningar på 3* hotell inklusive frukost
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: