Sök
Sök
Följ med Winberg Travel på äventyr i Mexiko
Templo de San Bernadino i Valladolid
Kvinnor i vackra och färggranna kläder, Valladolid
Den imponerande och välbevarade mayaruinen Chichen Itza
De vackra mayaruinerna vid Tulum
Ruinkomplexet vid Tulum
Utflykt till Coba pyramiden
Hyr en cykel i Tulum och gör en utflykt utmed kusten
Stranden vid Playa del Carmen
Gatubild från Avenida 5 i Playa del Carmen
Det mexikanska köket är något av de bästa som finns

Tre-generationersresa till Mexiko

Frånpris per person när man reser 6 vuxna & 4 barn

SEK 17 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 16 450:-

Reslängd: 14 dagar

Är det någon som fyller jämt och skall fira med en resa tillsammans med familjen? Eller bara vill tillbringa lite mer kvalitetstid tillsammans på tvärs mellan generationerna? Titta på vårt reseförslag nedan till sköna Mexiko med upplevelser, avkoppling och mysiga hotell i en härlig blandning.

På Yucatanhalvön väntar stora upplevelser för alla åldrar utan att man behöver lägga mnga timmar på transporter. Med lite planering får ni en skön semester med plats för både upplevelser och avkoppling. Mexiko är både rese- och barnvänligt och vi svenskar som älskar fredagsmys med tacos har kommit till himlen!

Resan startar med ankomst vid Cancuns flygplats där ni möts och körs vidare till Valladolid där ni bor i tre nätter. Valladolid är Yucatanhalväns tredje största stad med massor av charm, mysiga torg och bra restauranger med läcker mat och god stämning.

Efter några härliga dagar här är det dags att sätta kursen mot den karibiska kusten, även kallad Riviera Maya. Innan ni når den så gör ni en utflykt till Chichen Itza, en av de vackraste och mest välbevarade mayaruinerna här på Yucatanhalvön. Dagens avslutas vid ert hotell i Tulum som ligger nere vid stranden och är ert hem för de nästa fyra nätterna.

Från Tulum åker ni längre upp på kusten till Playa del Carmen som sätter ramarna för den sista delen av er famljeresa. Här finns det lite mer liv och rörelse med restauranger, barer, caféer och butiker. Här är det också nära till skojiga upplevelser och utflykter.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Mexiko här
Praktisk information om Mexiko


Väder

Regntiden som även är den varmaste årstiden är mellan maj och oktober med perioden från juni till september som den regnrikaste. De lägre liggande kustområden har generellt sett mer regn och högre temperaturer än de högre belägna områdena på fastlandet. Det är stor skillnad mellan de olika delarna av Mexiko. I norra delen av landet finns det stora, torra ökenområden medan de sydostliga delarna vid den karibiska kusten och mexikanska golfen får betydligt mer regn.

Riviera Maya bjuder på läckra stränder och kristallklart vatten

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Valladolid
Ni reser från Skandinavien och ankommer till Cancun samma dag. Tidpunkt beror på vilket flygbolag ni valt att resa med. Ni möts vid ankomst och körs till Valladolid där ni bor centralt i staden de kommande tre nätterna.

Dag 2: På äventyr i Valladolid
Valladolid är Yucatanhalvöns tredje största stad och känd för sina lugna gator och pastellfärgade murar. Det är väl värt att tillbringa några dagar här som trots sin ganska ringa storlek bjuder på många sevärdheter både inne i staden och utanför. Vi rekommenderar en utflykt till den arkeologiska utgrävningen av mayaområdet Ek' Balam ca 30 kilometer utanför Valladolid eller ett besök vid det anrika fortet Templo de San Bernadino. (F)

Dag 3: Valladolid till Chichen Itza
I dag sätter ni kursen mot en av Yucatanshalvöns största sevärdheter; Chichen Itza. Denna mycket välbevarade mayaruin är ett UNESCO:s världsarv och ett mycket populärt utflyktsmål med upp till 4000 besökare per dag i högsäsong. Utflykten inkluderar lunch och engelsktalande lokalguide, kom ihåg att ta med ordentligt med vatten att dricka då det kan bli mycket varmt när man vandrar runt i tempelområdet. Ni övernattar sedan inte långt från den bakre ingången till Chichen Itza och kan njuta av ett dopp i poolen på eftermiddagen och har utsikt över själva Chichen Itza från hotellet. (F L)

Dag 4: Chichen Itza till Tulum
Idag åker ni vidare ut till Riviera Maya och checkar in på ert hotell i Tulum där ni bor i fyra nätter. (F)

Dag 5-7: Avkoppling, badsemester och ruiner i Tulum
Tulum är en liten stad vid Mexikos karibiska kust och är lite ett måste när man reser i Mexiko. Tulums centrum ligger koncentrerat en bit från havet uppe vid huvudgatan där man också hittar många restauranger. Ert hotell ligger i lite lugnare och mer natursköna omgivningar nära den vackra, vita stranden. I vistelsen här ingår också en utflykt till Cobá pyramiderna som är ännu ett område av välbevarade mayaruiner. Man kan också hyra cyklar för att enklare ta sig runt tempelområdet om man vill. OBS – utflykten till Cobá går bara måndag, onsdag och torsdag. Resten av dagarna i Tulum är på egen hand och har ni lust besök gärna mayaruinerna i Tulum som är några av de vackraste i Mexiko och ligger precis vid havet. Här kan man också hyra cyklar och njuta av omgivningarna från cykelsadeln. (F)

Dag 8: Från Tulum till Playa del Carmen
Från Tulum körs ni ca- 1 timme längre upp på kusten till Playa del Carmen.Ni bor nu i Playa del Carmen i fem nätter och har tiden här på egen hand. (F)

Dag 9-12: Badsemester i Playa del Carmen
Playa del Carmen – eller Playa som staden också kallas- ligger mitt på den karibiska kusten. Staden är välbesökt året om då det lägger till många kryssningsfartyg här. Att bo i Playa är enkelt och bekvämt. Här finns butiker, restauranger, caféer och barer så man hittar alltid något som passar hela sällskapet. Huvudgatan 5 Avenida är mycket välbesökt men man behöver bara gå något kvarter åt sidan så kommer man in i Playas lugna och sällan besökta områden. Tiden här är på egen hand. Njut av strandliv, gör en utflykt till Akumal där man kan snorkla bland havssköldpaddorna eller besök Xel-Há Park, en mycket familjevänlig plats med fokus på undervattensliv. (F)

Dag 13: Hemresa till Skandinavien
Det är dags att säga ”hasta la vista” till Mexiko och påbärja resan hemåt igen. Ni hämtas på hotellet och körs till flygplatsen i Cancun.

Dag 14: Hemkomst till Skandinavien


Övernattningar:
12 övernattningar på hotell

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Förslagen är tänkt som inspiration och du kan antingen boka resan exakt som den är eller använda förslagen som startpunkt för din egen skräddarsydda resa till Mexiko.

Pris

Frånpris per person när man reser 6 vuxna & 4 barn

SEK 17 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 16 450:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Detta är en skräddarsydd resa där ni reser på egen hand

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien – Cancún t/r
  • 12 övernattningar på 3* hotell inklusive frukost
  • Transporter enligt program – vissa transfers är med spansktalande chaufför
  • Guidade turer i mindre grupp med engelsktalande lokalguide till Chichen Itza och Cobá pyramiderna inklusive entréavgift.

I priset ingår inte

  • Reseförsäkring och eventuella avbeställningsfösäkringar
  • Flygplats- och avreseskatter som ej ingår i biljetten
  • Övernattningar, utflykter och måltider som ej nämns i programmet
  • Transfer från hamnen på Isla Mujeres till till hotell t/r. detta gäller bara om du valt att avsluta resan på Isla Mujeres
  • Dricks - i Mexiko är det sed att man ger dricks till guider efter utflykten
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: