12 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 19 950:-
Du börjar med att utforska Yangon som är en härlig blandning av dåtid och nutid. Härifrån tar turen dig med lokalbuss till de vackra bergen i Shan-staten, norr om Mandalay. Hsipaw-området är perfekt för vandring och här kommer du nära livet i Myanmars minoritets byar.
Under de närmaste dagarna tar du dig sakta söderut mot Mandalay och passerar bland annat landets högsta bro, den vackra Goteik viadukten, på väg till Pyin Oo Lwin som var en tillflyktsort för britterna under kolonialtiden när det blev för varmt i staden.
Resan avslutas i Mandalay med några dagar på egen hand och en annorlunda cykeltur som ger en god inblick i Mandalays vardag. Staden kommer, efter dina dagar i norr, plötsligt att kännas modern, bullrig och intensiv.
Detta reseförslag visar dig kontrasternas Myanmar – från det hektiska stadslivet till den långsamma vardagen i Shan-statens avlägsna bergsområden. Vill du förlänga din vistelse i Myanmar och få med dig ännu fler upplevelser hem, så går det givetvis bra!

Se våra andra fantastiska reseförslag för Myanmar Burma här
Läs mer om Myanmar Burma

Bästa reseperiod

Myanmar har tropiskt monsunklimat och är därför varmt året runt. Den svalaste och behagligaste tiden att besöka Myanmar är från mitten av oktober till slutet av februari. Regnperioden är från maj till början av oktober, då det kan vara svårt att röra sig i avlägsna områden med dålig infrastruktur. Går å andra sidan resan till Yangon, Bagan, Mandalay och Inle Lake så är regnperioden inget hinder, ta bara med paraply och regnkläder. Strax efter regnperioden i oktober-november lägger sig risfälten som stora gröna mattor över centrala Myanmar och floderna forsar av liv.

Våra rekommendationer om den bästa restiden i Myanmar bygger på hur klimatet har varit under tidigare år. Vädret i Myanmar kan vara mycket ombytligt och oförutsägbart och därför bör våra restidsrekommendationer endast ses som vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du flyger från Skandinavien till Myanmar, dit du anländer följande dag.
Dag 2: Ankomst till Yangon, Myanmar
På Yangons flygplats möts du av din chaufför som kör dig till ditt hotell. Resten av dagen kan du på egen hand börja utforska staden som har ett lugnt tempo och där massor av leende ansikten som hälsar dig välkommen. Yangon erbjuder en spännande konstrast av dåtid och nutid – exotiska dofter från de många gatuköken letar sig in bland de gamla byggnaderna från kolonialtiden, allt medan dagens moderna samhälle får allt starkare inverkan på staden. Bli inte förvånad om du till exempel ser en buddistisk munk med en smartphone! På grund av sin frodiga, tropiska vegetation och sina många vackra parker och sjöar, har staden fått smeknamnet ”Garden of the East”. Besök Sakura Tower där du kan uppleva Yangon från ovan och kanske unna dig en måltid i restaurangen på 22:a våningen - där väntar dig en vacker utsikt över staden.
Dag 3: Yangons lokala marknader och kulturupplevelser
Redan när solens första strålar tittar fram ger du dig ut på en lite annorlunda rundtur. Jämfört med andra asiatiska städer så har Yangon en begränsad mängd trafik, så det är upplagt för att utforska staden till fots och se hur livet utspelar sig på trottoarer, torg och gathörn. På stadens fiskmarknad vid Yangon-floden får du en upplevelse som få turister någonsin får se – här på marknaderna förbereds fisk och diverse grönsaker för dagens handel. Vi rekommenderar att du provar den lokala specialiteten Mohinga - en mild fisksoppa med nudlar och kex. Kanske får du också se några av stadens munkar gå förbi i hopp om att få matdonationer för de kommande dagarna. Munkarna lever i första hand på donationer från landets invånare och har en särskild betydelse i detta religiösa land. Du avslutar den fantastiska morgonpromenaden på ditt hotell klockan 09:30 där det serveras frukost, om du inte redan har ätit dig mätt av lokala specialiteter under morgontimmarna. Under resten av dagen kan du uppleva stadens andra sevärdheter på egen hand. Vi rekommenderar ett besök till den mytomspunna Shwedagon-pagodan som är bland världens största och mest imponerande. Den 2 500 år gamla pagoden är nästan 110 meter hög och är belagd med uppemot 60 ton guld. Det är en magisk upplevelse att se hur pagodens färg, uttryck och atmosfär förändras under hela dagen. Tidigt på morgonen ser pagoden bländande vacker ut i ljuset av solens strålar som fångas i de guldpläterade stuporna, medan pagoden i slutet av dagen, när skymningen långsamt sänker sig, ser nästan magisk ut i den gyllene stuckaturens förtrollande glöd. Här finns utrymme för andakt och tystnad när lugnet har lagt sig. (F)
Dag 4: Yangon - Hsipaw i Shan-staten
Njut av en sista morgon i Yangon. Promenera längs med stadens gator, besök den berömda Scott marknaden där du kan köpa allt från mat, kläder och plasthinkar till hantverk och ädelstenar, eller se den enorma liggande Buddhan - en av Yangons sevärdheter. Avsluta ditt besök i Yangon med en cocktail på det historiska Strand Hotel, där atmosfären tar dig tillbaka till kolonialtiden. Tidig eftermiddag är det dags att vinka adjö till Yangon och resa vidare med nattbuss till Hsipaw. Bussresan tar ca. 13 timmar - så passa på att få lite sömn. (F)
Dag 5: Hsipaw – Shan-staten
Bussen anländer tidigt på morgonen till Hsipaw, i lagom tid för att se soluppgången över Shan-statens vackra landsbygden. Tidigt på morgonen kommer du förmodligen att uppskatta den förbokade tuk tuk som står redo att köra dig till ditt hotell. Här har du möjlighet till ytterligare några timmars sömn innan nya äventyr väntar dig. Tillsammans med en guide går du på en vandringstur i de vackra omgivningarna och du får en riktigt fin introduktion till Hsipaw och Shan-staten som få resenärer besöker. Få en liten titt bakom fasaden på denna (en gång kungliga) stad. Njut av atmosfären, det långsamma tempot och den spännande minoritets-kulturen. Du kommer nära de etniska minoriteterna och får en inblick i deras dagliga liv.
Dag 6: Hsipaw på egen hånd
Du har hela dagen på egen hand för att utforska staden Hsipaw i din egen takt. Atmosfären i den dammiga Shan staden Hsipaw är fantastisk. Tidigt på morgonen kan du se hur dimman omger landskapet tills solen bryter igenom, allt medan munkarna går längs med gatorna och samlar allmosor. Är du morgonpigg rekommenderar vi ett besök till den lokala marknaden som börjar redan kl. 03:30 och håller öppet till ungefär 6-tiden. Marknaden är känd som "candlelight market" eftersom många av försäljarna bara har levande ljus som lyser upp deras marknadsstånd och verkstäder, vilket skapar en magisk atmosfär! Marknaden är inte full av souvenirer, utan snarare lokala hantverk som mattor, textilier, krukor och mat. Lokalbefolkningen kommer från hela området för att köpa, sälja och byta – mer autentiskt än så här blir det knappast! Du kan också gå på upptäcktsfärd utanför staden. Efter en kort promenad ser du små fina kloster, byar som ligger inbäddade i ett vackert landskap och kan även utforska livet längs floden. Här är det en livlig stämning med barn som leker längs stranden, många små båtarna som ligger i floden, fiskarna som står med sina linor och hoppas på fångst och de äldre som tar en välbehövlig vila i skuggan. (F)
Dag 7: Hsipaw - Kyaukme
Efter frukost idag får du hjälp av en lokalguide att stiga ombord rätt lokalbuss för att resa vidare till Kyaukme. Här börjar ett spännande vandringsäventyr när du tillsammans med din guide flyttar ut i det vackra landskapet av teplantager, berg och en tätvuxen djungel. På vandringen går du igenom små autentiska Shan och Palaung byar, där du får chansen att möta den välkomnande lokalbefolkningen – använd den burmesiska hälsningsfrasen Mingalabar och se de blyga ansiktena spricka upp i stora leenden! Dagens vandring tar dig nära det lokala livet i bergslandskapet och du får se hur man verkligen lever här långt ifrån de vanligaste turistmålen. (F)
Dag 8: Kyaukme – Pyin Oo Lwin (Maymyo)
Ditt spännande äventyr i Shan-staten fortsätter med en lugn tågresa från Kyaukme till Pyin Oo Lwin. Du kommer bland annat att korsa Goteikbron, en av Myanmars mest fantastiska, konstruerade underverk. Goteikbron byggdes av britterna för över 100 år sedan och är den högsta bron i Myanmar. Det suger till i magen när tåget sakta rullar ut på järnbron, men du får en fantastisk utsikt över ravinen. Tåget är kanske inte är det snabbaste transportsättet, men rutten är definitivt den vackraste! Du stiger av i den lilla bergsstaden Pyin Oo Lwin, eller Maymyo som det också kallas. Detta var en så kallad "hill station" som britterna under kolonialtiden reste till för att söka svalka från värmen i Mandalay under sommarmånaderna. Även om staden har utvecklats sedan dess har Pyin Oo Lwin fortfarande kvar mycket av sin gamla koloniala atmosfär. I hela staden ser du hästvagnar som inger en viss nostalgi och det finns också en livlig marknad med ett brett utbud av lokala varor. Pyin Oo Lwin har några härliga parker och fruktträdgårdar, och på sommaren finns det ett överflöd av frukt till salu. Detta är ett fint ställe att utforska för den nyfikna resenären. (F)
Dag 9: Pyin Oo Lwin – Mandalay
Efter frukost tar du en (delad) taxi med andra resenärer genom den vackra bergiga landsbygden ner till Mandalay. Kom ihåg att be föraren att stanna vid utsiktspunkten "Mile 21" innan du lämnar bergen, där du får en vacker utsikt över området och om vädret är med dig kan du kanske till och med ana Mandalay i fjärran. För många leder själva namnet Mandalay tankarna mot svunna kolonialtiden, men staden är idag en modern asiatisk metropol med stort kinesiskt inflytande. Det är också den staden i Myanmar som kanske har det livligaste nattlivet. Vi rekommenderar att du hoppar på en lokal pickup eller rickshaw, eller helt enkelt tar en promenad, för att utforska Mandalays gator vars vardagsliv i sig är en upplevelse. Här myllrar det av Buddhistmunkar, motorcyklar, rickshaws och äldre bilmodeller. Staden har också ett antal verkstäder som tillverkar hantverk av silver, träsnide och silke. Mandalay är rik på kulturella och historiska sevärdheter. Förutom resterna av den historiska kungliga staden finns ett antal gamla kloster och äldre arkitektur. Missa inte att njuta av den fantastiska solnedgången från Mandalay Hill! (F)
Dag 10: Mandalay cykeltur
Idag utforskar du livet utanför Mandalays livliga metropolens på en cykeltur ut till det lugna och charmiga livet på landsbygden. Utflykten får genom små marknader, förbi lokala skolor och autentiska byar för att se livet i utkanten av den stora metropolen. Resten av eftermiddagen har du på egen hand. Vi rekommenderar att du hyr en "bemo" och kör till Amarapura (eller ta en taxi!) för att njuta av en unik solnedgång över U-Bein-bron som troligen är världens äldsta, och kanske även längsta, teak-bro. Detta är Mandalays främsta sevärdhet och det är en vacker syn när solen kastar sina sista strålar på bron och de små båtarna på floden. Om vattnet är högt nog kan man ta en liten båttur för att se spektaklet från floden, annars kan man hitta en liten bar som serverar något kallt att dricka, som man kan avnjuta medan man ser på solnedgången. (F)
Dag 11: Avresa från Mandalay
En upplevelserik resa har nått sitt slut och det är dags att resa hem. Beroende på när ditt flyg avgår har du eventuellt lite tid för en sista promenad i Mandalay eller köpa några sista souvenirer innan du tar dig till flygplatsen.(F)
Dag 12: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien, tidpunkten beror på vilket flygbolag du reser med.

Övernattningar

10 nätter på budgethotell & hostel

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

januari - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Yangon //Mandalay - Yangon
 • samt inrikesflyg enligt program
 • 10 nätter på budgethotell & hostel
 • Utflykter, transfers och måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: