12 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 17 950:-
Resan börjar med några dagar i Thailands huvudstad Bangkok, men det är först när du korsar floden Moei in till grannlandet som ditt äventyr verkligen tar fart. I Myanmar öppnar sig en helt ny värld! Här flyter trafiken på i motsatt körfält. Djupa orörda skogar och böljande ljusgröna risfält skapar ett vackert landskap med små byar som leder tankarna till en svunnen tid. Och du välkomnas av hundratals nyfikna ögon, leende ansikten och glada tillrop av hälsningsfrasen Mingalabao!

Äventyren fortsätter och på en spännande kajaktur med en lokalguide från Kayin-stammen får du njuta av Myanmars vackra natur med risfält och väldiga kalkstensklippor och även besöka den enorma Saddar grottan. Ombord en flodbåt kryssar du längs Thanlwin floden, med mäktiga kalkstensberg som reser sig runt dig. I små byar, vars invånare inte är vana vid besökare, får du uppleva känslan av att bli omgiven av dussintals skrattande och nyfikna barn.
Resan med lokaltåg från Mawlamyine och norrut till Kyaiktiyo ger dig ännu en unik chans att träffa lokalbefolkningen som lever i ett lungt tempo och uppvisar en stor gästfrihet. Vandra till Golden Rock som är smeknamnet på den pagod som balanserar nästan magiskt ute på spetsen av en gigantisk granitplatå. Upplev också den livliga staden Yangon som är mer högljudd än landsbygden men ändå relativt lugn för att vara en asiatisk metropol.
Om du gillar tanken på att få korsa en gräns som tills nyligen var stängd för vanliga resenärer – så du blir en av få som har tagit dig in i landet just här – och du önskar få uppleva Myanmars genuina landsbygd, då är detta resan för dig!

Se våra andra fantastiska reseförslag för Myanmar Burma här
Läs mer om Myanmar Burma

Bästa reseperiod

Myanmar har tropiskt monsunklimat och är därför varmt året runt. Den svalaste och behagligaste tiden att besöka Myanmar är från mitten av oktober till slutet av februari. Regnperioden är från maj till början av oktober, då det kan vara svårt att röra sig i avlägsna områden med dålig infrastruktur. Går å andra sidan resan till Yangon, Bagan, Mandalay och Inle Lake så är regnperioden inget hinder, ta bara med paraply och regnkläder. Strax efter regnperioden i oktober-november lägger sig risfälten som stora gröna mattor över centrala Myanmar och floderna forsar av liv.

Våra rekommendationer om den bästa restiden i Myanmar bygger på hur klimatet har varit under tidigare år. Vädret i Myanmar kan vara mycket ombytligt och oförutsägbart och därför bör våra restidsrekommendationer endast ses som vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa med flyg från Skandinavien till Bangkok, Thailand.
Dag 2: Ankomst till Bangkok
Ankomst till Bangkok. Ta dig själv till ditt hotell för två nätters vistelse. Resten av dagen har du till eget förfogande och kan på egen hand börja utforska Bangkok.
Dag 3: På egen hand i Bangkok
Idag har du massor av tid att upptäcka Bangkok. Upplev livet på floden, se det imponerande Grand Palace, vackra tempel, förgyllda Buddhas och utforska stadens exotiska China Town. Bangkok erbjuder också bra shopping och nattliv – om du behöver inspiration har vi massor av bra förslag på upplevelser i Bangkok.
Dag 4: Bangkok - Mae Sot
En sista dag i Bangkok med lite mer tid för några sista upplevelser, innan du sent på kvällen reser norrut med nattbuss. Lämna Bangkoks ljus och hektiska gator bakom dig och låt dig föras genom natten mot gränsen till Myanmar. Koppla av och försök att få lite sömn – innan du vet ordet av kommer du fram till Mae Sot, som gränsar till Myanmars outforskade landsbygd!
Dag 5: Över gränsen från Mae Sot till Myawaddy och Hpa An i Myanmar
Tidigt på morgonen, när staden ännu håller på att vakna och de första solstrålarna letar sig fram, anländer bussen till gränsstaden Mae Sot. Här finns det möjlighet att sova några timmar på ett litet pensionat. Efter frukost och ett uppfriskande bad börjar sedan ditt äventyr på allvar. Du korsar gränsen från Thailand till Myanmar genom att ta dig över gränsbron som korsar floden Moei. På andra sidan bron i Myanmar står din förare redo att ta dig längs de små landsvägarna hela vägen från Myanmars gränsstad Myawaddy till Hpa An. Njut av den bergiga landsbygden med täta skogar, små byar och bönder som arbetar på fälten med sina bufflar. Stora delar av vägen körs i enkelriktning och idag rör sig trafiken från gränsen till Hpa An. I morgon går det i motsatt riktning. På eftermiddagen anländer du till Hpa An och har du resten av dagen tillgänglig för att utforska staden. Hpa An är huvudstad i Kayin-regionen och ligger vid floden Thanlwin omgiven av skarpa, nästan mytiska, berg som Zwe Kabin. Utforska de små gatorna och provsmaka de lokala curryrätterna och de färgglada, exotiska frukterna. (F)
Dag 6: Hpa An – Kajaktur och Saddar grottan
Idag har du en spännande utflykt – en unik kajaktur i området runt Hpa An. Med en av de lokala männen från Kayin-stammen som leder vägen paddlar du genom de frodiga risfälten med kalkstensberg som tydligt skär genom horisonten i bakgrunden. Även om guiden kanske inte talar mycket engelska kan du förvänta dig leenden, hjälpsamhet och lyhördhet som Myanmars befolkning är kända för. Besök en av de traditionella Kayin byarna där det bjuds på färsk frukt i en av de traditionella trädhusen. Medan kajakturen skämmer bort alla dina sinnen, så kommer Saddar grottan att ta andan ur dig. När du går in i den enorma grottan välkomnas du av hundratals Buddha-statyer, pagoder och väggsniderier. Har du tur att besöka Saddar grottan under torrperioden (ca. nov-apr) ligger ett riktigt äventyr vid dina fötter – med stalaktiter ovanför dig, fladdermöss runt omkring dig och kristallväggar framför dig, rör du dig genom de svagt upplysta kamrarna till en idyllisk och gömd liten sjö! Förbered dig långsamt på att lämna din äventyrsvärld och återvända till hotellet i Hpa An där du i lugn och ro under eftermiddagen och kvällen kan se tillbaka på en ganska ovanlig dag! (F)
Dag 7: Hpa An till Mawlamyine (Moulmeine)
Du startar dagen tidigt med en båttur ner för Thanlwin-floden som går hela vägen från den karga tibetanska platån till Andamansjöns varma vatten. Längs floden reser sig de mäktiga kalkstensbergen majestätiskt omkring dig, och du kommer få några fina upplevelser. Du gör bland annat stopp i U Na Auk-byn där din guide visar dig runt. En verkligt lokal upplevelse i en by som knappast tar emot några besökare, där du är omgiven av dussintals skrattande barn, och alla nyfikna på vad en utländsk besökare gör här! Efter ankomsten till ditt hotell i Mawlamyine, har du resten av dagen till egen förfogande för avkoppling. (F)
Dag 8: Mawlamyine (Moulmein) på egen hand
Njut av en lugn morgon och bestäm själv hur du spenderar dagen. Mawlamyine, som tidigare hette Moulmein, ligger vid Andamansjöns kust vid den mäktiga floden Salween (Thanlwin). Detta är den tredje största staden i Myanmar och tillika huvudstad i delstaten Mon – men detta är ändå långt borta från den vanliga turistvägen. Om du gillar gamla koloniala byggnader, en stad med en mängd etniska grupper, ett lungt tempo och fina små kloster; då kommer du att älska att strosa runt på egen hand och utforska de små sidogatorna. Upplev atmosfären längs flodens strandpromenad där du hittar Myanmars största lutande Buddha. I stadens hamn kan du iaktta den livliga aktiviteten som pågår där från morgon till kväll. (F)
Dag 9: Mawlamyine - Kyaiktiyo - Kinpun (Golden Rock)
Res vidare med lokaltåg - längs rälsens ojämna skenor - från Mawlamyine till Kyaiktiyo. Du får du goda möjligheter att lära känna lokalbefolkningen som möter dig med blyga men nyfikna leenden. Utanför fönstren stiger solen långsamt och lyser upp risfälten, det ständigt föränderliga landskapet och de arbetande bönderna. Hyr en Tuk Tuk från stationen och ta dig till Kinpun, där natten spenderas. Kinpun är en liten dammig stad med några butiker som säljer färgglada frukter, lokala rätter och torkade bönor. Det är stadens status som "basläger" för - eller porten till - Golden Rock gör det attraktivt. Men detta innebär också att hundratals pilgrimer passerar genom Kinpun. Ta en promenad genom de små dammiga gatorna för att komma bakom Kinpuns fasad där du kan vinka till lokalbefolkningen som arbetar i sina trädgårdar även efter mörkrets intåg, fram tills generatorerna slås av. Se till att få en god natts sömn för att förbereda dig på morgondagens vandring till Golden Rock. (F)
Dag 10: Kinpun - Golden Rock - Yangon
Kinpuns gyllene sten - The Golden Rock - balanserar fascinerande på spetsen av en granitklippa, högt ovanför slätterna. Det kan nästan se ut som att det flyter bland molnen. Golden Rock är omgiven av både myter och fascination. För de buddhistiska pilgrimerna är platsen magisk, och landets buddhister drömmer om att en dag kunna besöka denna helgedom. Av samma anledning har stenen också blivit populär bland resenärer. Vägen till Golden Rock är ansträngande, men belöningen det är mödan värd! Från Kinpun blir du först transporterad med en lastbil som sakta kör upp för berget, och som stannar till halvvägs för att tillåta lastbilar från motsatt riktning passera. I Yatetaung, på ett litet torg omgivet av en handfull lokala butiker, stiger du av lastbilen och fortsätter till fots längs en uppförsbacke som tar ca 45–60 minuter, men du behöver inte leta efter en ursäkt för att stanna och vila längs vägen då omgivningarna och slätterna nedanför är rörande vackra! Själva Golden Rock är grädden på moset efter de fina utsikterna och utflykten i sin helhet är en fantastisk upplevelse. När du återvänder på egen hand till Kinpun är du redo för din nästa destination, den något livligare Yangon. (F)
Dag 11: Yangon
Yangon är en stad som erbjuder en spännande konstrast av dåtid och nutid – byggnader från kolonialtiden och berättelser från svunna tider blandas med dagens moderna teknologi och globala kultur. Bli inte förvånad om du ser en buddistisk munk med en smartphone! Spendera lite tid i staden för att upptäcka kontrasterna och uppleva Yangon. Du har möjlighet att resa vidare runt i Myanmar på egen hand, eller så hjälper vi dig givetvis gärna att skräddarsy och boka vidare arrangemang med flera spännande upplevelser utifrån dina önskemål. (F)
Dags för hemresa: Yangon – Skandinavien
Din flygbiljett är giltig i 30 dagar, så senast dag 29 måste du flyga hemåt från Yangon, Myanmar. Det finns gott om möjligheter att resa på egen hand både i Thailand och Myanmar - före och efter resan över gränsen. Vi har många bra förslag på hur du bäst kan sätta ihop din unika resa. Till exempel kan du kombinera ovanstående program med en vandringstur i Umphang. Prata medoss på Winberg Travel så hjälper vi dig!

Övernattningar

Två nätter på budgethotell i Bangkok
En natt på nattbussen till Mae Sot
Två nätter på budgethotell i Hpa An
Två nätter på budgethotell i Mawlamyine (Moulmein)
En natt på budgethotell Kinpun
En natt på budgethotell i Yangon

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Gruppstorlek

Max. 8 personer

januari - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Äventyrslust

I priset ingår

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: