11 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 39 950:-
Börja resan i Yangon där Myanmars koloniala förflutna blandas med nutiden. Upptäck staden på en unik gatuköks-rundtur innan du beger dig vidare till landsbygden. I omgivningarna kring Kalaw får du vandra genom den vackra landsbygden och träffa ett av landets många minoritets-folk. Utforska den spegelblanka Inle Lake som är känd för sina byar byggda på pålar runt sjön och ikoniska fiskare som ror sina båtar med ena benet.

Mandalay blir nästa stopp där gamla kungastäder och världens längsta teakträ-bro är bland de främsta sevärdheterna. Härifrån går du ombord på en flodkryssning som tar dig längs med Irrawaddyfloden till Bagan, en tvånätters-resa med många enastående upplevelser. Bagans slätter är imponerade med sina tusentals tempel och pagoder – här kan du även lägga till en underbar varmluftballongstur för att se det hela från ovan! Avsluta tillbaka i Yangon med en avskedsmiddag, innan du reser tillbaka hem.

Detta är den kompletta resan för dig som vill upptäcka Myanmars olika ansikten – res från städer till landsbygd, se det rika kulturarvet inte bara från kolonialtiden utan som också sträcker sig tillbaka tusentals år och ovanpå allt detta får du även resa längs med den ikoniska och betydelsefulla Irrawaddy floden.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Myanmar Burma här
Läs mer om Myanmar Burma

Bästa reseperiod

Myanmar har tropiskt monsunklimat och är därför varmt året runt. Den svalaste och behagligaste tiden att besöka Myanmar är från mitten av oktober till slutet av februari. Regnperioden är från maj till början av oktober, då det kan vara svårt att röra sig i avlägsna områden med dålig infrastruktur. Går å andra sidan resan till Yangon, Bagan, Mandalay och Inle Lake så är regnperioden inget hinder, ta bara med paraply och regnkläder. Strax efter regnperioden i oktober-november lägger sig risfälten som stora gröna mattor över centrala Myanmar och floderna forsar av liv.

Våra rekommendationer om den bästa restiden i Myanmar bygger på hur klimatet har varit under tidigare år. Vädret i Myanmar kan vara mycket ombytligt och oförutsägbart och därför bör våra restidsrekommendationer endast ses som vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa med flyg från Skandinavien till Yangon.
Dag 2: Ankomst till Yangon, Myanmar
Mingalabao – välkommen till Myanmar! Vid ankomst till Yangon möts du och körs till ditt hotell och kan sedan börja utforska staden på egen hand. Ta en promenad genom Yangons gator där kolonialtiden har lämnar sina spår. Trots att många fasader håller på att falla sönder, börjar de gamla byggnaderna restaureras mer och mer, och de vackra husen återställs återigen till sin forna glans. Se stenlejonen som sitter på vakt på toppen av High Court-byggnaden och det imponerande stadshuset vars design är ett typexempel där öst-möter-väst. Vandra genom det indiska kvarteret där gatuköken lagar pannkakor och kikärtssnacks – under det brittiska styret bodde fler indier än burmeser i Yangon.
Dag 3: Yangon "foodie-tour" – flyg till Heho och transfer till Kalaw
På morgonen får du en unik upplevelse i Yangon – en spännande "foodie-tour" som introducerar dig till många av de lokala maträtterna. Hoppa ombord på cykel-rikshan och låt dig tas med in bland de atmosfäriska stadsgatorna tillsammans med din guide. Du kommer att utforska några av de bästa lokala gatuköken och få se mer av den koloniala arkitekturen och fascinerande stadsdelar som man inte hinner se till fots. Utflykten och de pengar du spenderar på gatuköken stödjer inte bara de lokala matleverantörerna utan också riksha-förarna som har sett sin inkomst minska i takt med att antalet taxibilar i staden har ökat. På eftermiddagen är det dags att flyga till Heho, där du möts vid ankomst och blir körd till den lilla bergsstaden Kalaw. Med sina pittoreska små hus och sitt koloniala arv, påminner Kalaw nästan om en liten engelsk by. (F)
Dag 4: Vandring kring Kalaw – transfer till Inle Lake
Efter frukost ger du dig ut med en guide på en vandring i landsbygden kring Kalaw. Ni promenerar över kullar, förbi teplantager och genom risfält, stannar längs vägen för bilder och för att avnjuta en picknick-lunch. Efter ungefär två timmar kommer ni fram till en minoritets-by där Paluang-folket lever på traditionellt vis och bär sina traditionella kläder – både män och kvinnor klär sig i röda longyi (ett burmesiskt plagg som består av ett tygstycke man lindar om höfterna, likt en klänning eller kjol) med ett distinkt vävt bälte i midjan. Lär dig om Paluang-folkets sätt att leva, deras kultur och traditioner över en kopp te och en pratstund. Efter besöket i byn återvänder ni till Kalaw. Här hämtas du av din chaufför som kör dig till Nyaung Shwe, vid ena kanten av Inle Lake. (F)
Dag 5: Utflykt på Inle Lake
Få några glimtar av vardagslivet på den stora Inle Lake när du idag reser med långbåt till kringliggande byar och pagoder. Passera flytande trädgårdar och se sjöns ikoniska fiskare som balanserar stående i sin båt och ror med ena benet. Dagens första stopp är Paung Daw Oo pagden, känd för sina fem Buddha-statyer som har täckts i så mycket guldblad att de numera liknar gyllene fotbollar än vad de från början avbildade. Res sedan vidare till en av byarna som står på pålar i kanten av sjön. Här utförs traditionella färdigheter som cigarrrullning och silkevävning fortfarande för hand. På eftermiddagen fortsätter turen till Intha Heritage House för en unik upplevelse i form av en av matlagningskurs. Kocken guidar dig igenom recepten, och maten lagas med ingredienser som kommer från den ekologiska trädgården. Typiska rätter inkluderar potatiscurry, kyckling med stekt vårlök, bönsallad och fisksoppa. Efter kursen får du givetvis avnjuta av vad du har lagat, följt av en rundtur i fastigheten, som har ett litet museum och hantverksbutik. (F)
Dag 6: Utflykt till Indain – flyg till Mandalay
Undangömd på Inle Lakes västra strand ligger Indain, ett område av tempel och stupor från 1600-talet. Klättra upp för trapporna, som såklart kantas av souvenirförsäljare, till toppen som erbjuder en vacker utsikt över omgivningarna. Medan några av stuporna har byggts om, har de flesta lämnats övergivna och naturen tar över allt mer för varje år som går – träd letar sig in bland sprickorna och växer samman med de gamla ruinerna. På eftermiddagen får du en transfer tillbaka till Heho flygplats och flyger till Mandalay. Du möts vid ankomst och körs till ditt hotell. (F)
Dag 7: Mandalay och Amarapura
Mandalay är den sista kungliga huvudstaden i Myanmar och är känd för sina uråldriga städer och sina hantverkare som fortfarande använder sig av traditionella tillverkningsmetoder som har överlåtits från generation till generation. Besök lokala hantverksbutiker där du bland annat kan få se buddha-statyer huggas ut för hand ur marmor eller traditionell bronstillverkning. Fortsätt till Shwenandaw kloster med sina svepande tak och mycket dekorativa överstycken huggna ur teakträ. Besök även Kuthodaw pagoden som där man återfinner världens största bok – rad efter rad av små vita stupor innehåller varsin marmorplatta etsad med buddhistiska skrifter, totalt 729. Senare på eftermiddagen fortsätter turen till Amarapura för att se den berömda U-Bein bron som är den längsta teakbron i världen! Hoppa ombord på en liten båt och njut av en cocktail medan du kryssar längs sjön vid solnedgången – detta är den bästa tiden på dygnet att besöka bron, som då räder fram som en skarp siluett med den vackra solnedgången i bakgrunden. (F)
Dag 8: Två-nätters flodkryssning – avgång från Mandalay
Idag lämnar du Mandalay och går ombord RV Paukan Cruise. Ombordstigning är kl. 12:00 vid Gaweins brygga och en halvtimme senare kastar båten loss. Du hälsas välkommen med en cocktail i saloonen eller på soldäck och därefter serveras lunch. Efter ett par timmars segling anländer ni till Mingun pagod-komplex som du kan besöka med den engelsktalande guiden och båtens övriga gäster. På kvällen förtöjer båten vid en sandbank mitt i strömmen. Middag avnjuts ombord och sedan blir det dans- och dramaföreställning av Mandalay Arts School. (F,L,M)
Dag 9: Två-nätters flodkryssning – andra dagen ombord
Tidigt på morgonen påbörjas dagens kryssning nedströms längs Irrawaddyfloden. Under två timmars lugn segling får du en fin start på dagen och kan passa på att beundra flodens naturliga skönhet och livet på dess stränder. Njut av soluppgången över Sagaing Hill. Efter frukost finns möjlighet att besöka Sagaing. Resan nedför floden fortsätter kl. 10:30 med en dagslång segling. Sen eftermiddag görs ett stopp vid Yandabo, en by som specialiserat sig på krukmakeri. Det var även här som fredsavtalet för det första anglo-burmesiska kriget undertecknades den 24 februari 1826. Besök krukmakerier och det lokala klostret. Båten förtöjs för natten nära byn Shwe Nann Tint. (F,L,M)
Dag 10: Två-nätters flodkryssning – sista dagen, ankomst till Bagan
Återigen börjar dagen tidigt då båten kastar loss för den sista etappen på flodkryssningen. Njut av soluppgången nära Bagan, innan det är dags för avstigning vid Koe Lone Ye Kin bryggan runt kl. 09:30. Du hämtas av din engelsktalande guide vid bryggan och kör till ditt hotell i Bagan. Idag kommer du få besöka de främsta av Bagans distinkta tempel, inklusive Shwezigon som bländar i guld, de fina målade taken i Wetkyi-in-Gubyaukgyi och Ananda, den mest vördade av alla, med sina fyra stående Buddha-statyer. Vid solnedgången tar du del i en ’lamp-lightning’ cermoni, då hundratals ljus och små terrakottaskålar fyllda med olja tänds vid tempel och pagoder som en offerrit och ett sätt att göra ’merit’. Merit är en viktig buddhistisk praxis som reflekterar på dina goda gärningar och bestämmer ödet för ditt nästa liv. (F,L)
Dag 11: Bagan
Dagens tur går till utkanten av Bagan och den lilla charmiga byn Salay med sin samling gamla koloniala byggnader och sekelgamla träpagoder. Fortsätt till Tamarind Village för att få en titt in i Anyar-folkets liv och se de traditionella långhusen där de bor. Över lunch får du höra historier som har berättats genom generationerna. Avsluta utflykten med ett stopp vid en palm-farm och se på när bönderna klättrar i träden för att skörda frukten. Se processen när frukten förvandlas till palmsocker, och provsmaka jaggary – ett lokalt godis eller sött mellanmål, ackompanjerat med lite palmvin! Återvänd till Bagan på kvällen. (F,L) Alternativ: Tidig morgon-flygning med varmluftsballong över Bagan Starta dagen med att bevittna hur brännarna antänds och luftballongerna vecklas ut och blåses upp, innan du själv klättrar ombord för en oförglömlig tur i gryningen! Ur fågelperspektiv får du möjlighet att ta in hela det fantastiska landskapet med sina tusentals tempel och pagoder. Vid landning firad det enligt tradition med ett glas mousserande vin. Bagan är en mycket populär plats för ballongflygning med fantastisk utsikt över templen och floden.
Dag 12: Bagan – Yangon
Efter frukost hämtas du och körs till Bagans flygplats för ditt flyg tillbaka till Yangon. Vid ankomst möts du för transfer till ditt hotell, innan du under eftermiddagen får möjlighet att besöka den berömda Scott Market, ett utbrett komplex som byggdes år 1926 och känt för sitt utbud av hantverk, antikviteter, fina siden och ädelstenar (notera: Scott Market är stängt på måndagar och helgdagar). På kvällen kan du njuta av en avskedsmiddag på restaurangen Le Planteur, belägen i ett elegant sekelgammalt hus som är undangömt på stranden av Inya sjön och tillhör familjen Mahn Ba Khaing – en av de nio ledare i Myanmar som blev martyrer. Restaurangen är känd för sin fina Fransk-Indokinesiska mat och har en kökschef med Michelin-erfarenhet. De eleganta omgivningarna och välskötta trädgårdarna skapar en vacker bakgrund till den utsökta måltid ni har framför er. Som gäster bjuds ni att bära traditionella burmesiska kläder under middagen, en perfekt avslutning på er resa genom Myanmar. (F,M)
Dag 13: Avresa från Yangon, Myanmar
Efter en upplevelserik resa hämtas du från ditt hotell och körs till flygplatsen, dags för hemresa. (F)
Dag 14: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien, tidpunkten beror på vilket flygbolag du reser med.

Övernattningar

10 nätter på boutiquehotell
2 nätter ombord på flodkryssningsbåt

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst. RV Paukan 2-nätters kryssning avgår varje söndag.

januari - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Yangon t/r
 • Inrikesflyg enligt program
 • 10 nätter på boutiquehotell
 • 2 nätter ombord på flodkryssningsbåt
 • Utflykter, transfers och måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: