14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 25 950:-
Upplev de gamla kungliga och koloniala städerna i och runt Mandalay och Yangon. Mellan städerna får du utforska fler av de tusentals tempel och pagoder på den utsträckta slätten vid Bagan samt besöka det unika vulkanberget Mount Popa med sitt tempel på toppen.

Njut av ett magiskt äventyr på Inle sjön där du seglar runt sjöns samhällen som inte bara lever utav – utan även är byggd på – vattnet. Gör en båttur till den närliggande byn Indein, ett tempelområde som liknar en miniatyr av Angkor Wat med hundratals tempel och stupor från 1600-talet som har invaderats av naturen och till del är täckt av rötter, mossa och vegetation.

Avsluta med några dagar vid Ngapali Beach och njut av sand, strand och sol. Detta är resan för dig som kort och gott vill uppleva Myanmars största höjdpunkter!

Se våra andra fantastiska reseförslag för Myanmar Burma här
Läs mer om Myanmar Burma

Bästa reseperiod

Myanmar har tropiskt monsunklimat och är därför varmt året runt. Den svalaste och behagligaste tiden att besöka Myanmar är från mitten av oktober till slutet av februari. Regnperioden är från maj till början av oktober, då det kan vara svårt att röra sig i avlägsna områden med dålig infrastruktur. Går å andra sidan resan till Yangon, Bagan, Mandalay och Inle Lake så är regnperioden inget hinder, ta bara med paraply och regnkläder. Strax efter regnperioden i oktober-november lägger sig risfälten som stora gröna mattor över centrala Myanmar och floderna forsar av liv.

Våra rekommendationer om den bästa restiden i Myanmar bygger på hur klimatet har varit under tidigare år. Vädret i Myanmar kan vara mycket ombytligt och oförutsägbart och därför bör våra restidsrekommendationer endast ses som vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du flyger från Skandinavien till Mandalay Myanmar, dit du anländer följande dag.
Dag 2: Ankomst till Mandalay
Vid ankomst till Mandalay står en chaufför redo att köra dig till ditt hotell. Du har resten av dagen till eget förfogande och kan börja utforska staden på egen hand. För många leder själva namnet Mandalay tankarna mot svunna kolonialtiden, men staden är idag en modern asiatisk metropol med stort kinesiskt inflytande. Det är också den staden i Myanmar som kanske har det livligaste nattlivet. Hoppa på en lokal pickup eller rickshaw, eller ta helt enkelt en promenad, och utforska Mandalays gator vars vardagsliv i sig är en upplevelse. Här myllrar det av Buddhistmunkar, motorcyklar, rickshaws och äldre bilmodeller. Staden har också ett antal verkstäder som tillverkar hantverk av silver, trä och silke. Mandalay är rik på kulturella och historiska sevärdheter. Förutom resterna av den historiska kungliga staden finns ett antal gamla kloster och äldre arkitektur. Missa inte att njuta av den fantastiska solnedgången från Mandalay Hill!
Dag 3: De gamla kungastäderna Amarapura och Inwa
Dagens upplevelser börjar i Amarapura, en av Myanmars gamla kungastäder. Här besöker du bland annat det enorma Mahagandayon-klostret där munkarna i sina mörkröda kläder står i milslånga rader vid middagstid och väntar på att få allmosor i form av mat i sina skålar. Från klostret går turen till världens längsta teakträbro, den imponerande U Bein-bron som korsar Taungthaman sjön. Det är en upplevelse i sig att promenera längs med den 1,2 km långa bron och se lokala fiskare använda sina stora fiskenät. Nästa stopp är Irriwaddy floden där en liten båt tar dig över till den tidigare kungliga huvudstaden Inwa (även kallad Awa). Det finns inga bilar i Inwa så området utforskas i häst och vagn vilket bidrar till den lugna och fridfulla atmosfären. Du körs runt på de små grusvägarna genom fälten och får bland annat se det vackra klostret Maha Aungmyay Bonzan Kyaung, byggt i teakträ, och vakttornet Nan Myint som har fått smeknamnet "Det lutande tornet i Inwa". Utflykten avslutas tillbaka i Mandalay och du har sedan resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 4: Mandalay till Bagan med rundtur
Efter frukost flyger du vidare till Bagan där du hämtas av en lokal guide som tar dig på en rundtur i den berömda ruinstaden. Slätten med sina mer än 2000 tempel och pagoder är en överväldigande, imponerande och verkligt fantastisk upplevelse. Bagan är en av världens största religiösa platser och vissa äldre tempel uppfördes troligen redan under 2:a århundradet. Besök några av de fascinerande och vackra pagoder och tempel utspridda över den vidsträckta arkeologiska platsen, bland annat Shwezigon pagoda, Wetkyi-in-Gubyaukgyi som är ett grott-tempel med några välbevarade fresker, och Ananda Pagoda som är en av de största och bäst bevarade pagoderna i gamla Bagan. Missa inte solnedgången som är väldigt speciell här – solens sista strålar avger ett nästan magiskt ljus med tempel och pagoder avtecknade som siluetter mot den mörka kvällshimlen. (F)
Dag 5: Utflykt till Mount Popa
Idag har du en utflykt till det unika Mount Popa, ett brant vulkanberg som reser sig nästan 1500 meter över landsbygden. På toppen av berget ligger ett mycket vackert kloster som sägs vara tillhåll för de kraftfulla andar som kallas "nats". För att nå toppen klättrar du upp för en trappa med över 700 steg. Trappan används flitigt av de många pilgrimer som tar sig till klostret och dessutom kryllar det av väldigt närgångna apor – så håll i hatt, glasögon och kamera! Klättringen upp för trappan och berget är all mödan värd då du kommer belönas med en fantastisk utsikt över den omgivande landsbygden. På vägen till eller från Mount Popa får du även ta del av en lite annorlunda smakupplevelse på en lokal gård som producerar toddy och palmsocker från kokospalmer. (F)
Dag 6: Från Bagan till Heho – samt äventyr på Inlesjön
Efter frukost körs du till flygplatsen och flyger till Heho. Vid ankomst möts du av din engelskspråkige guide för en tur av Inlesjön med utgångspunkt från byn Nyaung Shwe där du går ombord en motoriserad långbåt. Inlesjön ligger som en stor spegel – ca. 22 km lång och 11 km bred – omgiven av grönklädda berg som reser sig upp till 900 meter över havet. Vid sjön finns idylliska byar byggda på vattnet och man kan se områdets ikoniska fiskare som akrobatiskt står och balanserar på sin båt medan de ror med ena foten. Barn i små kanoter är på väg till skolan, kvinnor tvättar kläder på sina trappor – med en stor cigarr i munnen – och tomatfält och trädgårdar flyter på vattnet. Du gör stopp vid den flytande byn Inn Paw Khone vars invånarna är kända för sin bearbetning av lotusblommans starka silke, Nanpan där den berömda burmesiska handrullade cigarren produceras och den vackra Phaungdaw Oo pagoden där fem små buddha-figurer återfinns – de var ursprungligen gjorda av trä men har med tiden blivit belagda med så mycket bladguld att det knappt längre går att se vad figurerna föreställer. Båten kryssar sedan vidare mellan de små flytande byarna och marknaderna till Nga Phe Chaung-klostret, även känd som "Jumping Cats' Monastery" för att munkarna tidigare dresserade katter att hoppa genom ringar och utföra små trick. Luta dig sedan tillbaka i båten och njut av utsikten när du sedan reser tillbaka över sjön till ditt hotell i Nyaung Shwe. (F)
Dag 7: Upplev tempelområdet Indein
Idag är det dags för nya äventyr vid Inlesjön. Gör först ett kort stopp vid "5 dagars marknaden" (om den är öppen just idag), en marknad som ändrar plats och ’vandrar’ mellan sjöns olika minoriteter – varje dag är det en ny plats. Marknaden är ett utmärkt tillfälle att bidra till bevarandet av den lokala kulturen genom att köpa handgjorda varor som tillverkas runt sjön. Utflykten fortsätter med en båttur genom några natursköna kanaler, där vegetationen gradvis kommer närmare och närmare, till Indein där det finns ett tempelområde som påminner om en mini-version av Angkor Wat i Kambodja. Här finns hundratals tempel och stupor från 1600-talet som med tiden har invaderats av naturen och numera till del är täckta av rötter, mossa och vegetation. Under färden tillbaka till hotellet i Nyaung Shwe kan du göra stopp längs vägen vid några små enkla familjeverkstäder som genom generationer har utvecklat speciella tekniker inom silver-, guld- och textilindustrin. (F)
Dag 8: Från Heho till Thandwe med flyg
Efter några fantastiska dagar med massor av kultur- och naturupplevelser går färden vidare till Ngapali Beach. Du hämtas efter frukost och körs du till flygplatsen i Heho för flyget till Thandwe. Vid ankomst körs du till ditt hotell vid Ngapali Beach. Även om Ngapali, som en gång i tiden var endast en lugn fiskeby, idag är den mest kända stranden i Myanmar och därmed ett populärt turistmål, är det ändå ett förvånansvärt tyst här jämfört med andra strandområde i Sydostasien. Myanmar har inte mindre än 2000 km strand vid Bengaliska viken och Andamansjön, och de flesta av dessa stränder är fortfarande relativt orörda. Här hittar du all lugn och ro du kan drömma om – sandstränder, svajande palmer och underbart vatten så långt ögat kan se. (F)
Dag 9-10: Ngapali Beach – dagar på stranden
Njut av dagarna på stranden, hyr en cykel eller gå en promenad längs stranden. En lite annorlunda upplevelse är att besöka fiskebyarna tidigt på morgonen, då fiskare kommer tillbaka med nattens fångst av jätteräkor, hummer, bläckfisk och barracudor – läckerheter som man sedan kan återfinna på de lokala restaurangernas menyer! Ett annan trevlig utflykt är att hyra en liten båt och segla ut till några av de små öarna längs kusten för att snorkla eller sola. I havet utanför Ngapali finns blå marlin" och barracuda som är populärt bland de som roar sig med djuphavsfiske. Inåt landet finns möjlighet att besöka lokala byar eller gå en runda på 18-håls golfbanan. Här finns kort sagt massor att fylla dagarna med tills det är dags att sätta sig till ro nära vattnet för att njuta av ännu en makalöst vacker solnedgång över Bengaliska viken. (F)
Dag 11: Från Thandwe till Yangon med flyg
Efter frukosten bliver du hämtad och körd till flygplatsen i Thandwe för att flyga till flyger till Yangon (tidigare Rangoon). Vid ankomst möts du av en chaufför som kör dig till ditt hotell. Resten av dagen kan du utforska staden på egen hand. Yangon erbjuder en spännande konstrast av dåtid och nutid – exotiska dofter från de många gatuköken letar sig in bland de gamla byggnaderna från kolonialtiden, allt medan dagens moderna samhälle får allt starkare inverkan på staden. Bli inte förvånad om du till exempel ser en buddistmunk med en smartphone! På grund av sin frodiga, tropiska vegetation och sina många vackra parker och sjöar, har staden fått smeknamnet ”Garden of the East”. Besök Sakura Tower där du kan uppleva Yangon från ovan och unna dig en måltid i restaurangen på 22: a våningen där en vacker utsikt över staden möter dig. (F)
Dag 12: Stadsrundtur i Yangon
Dagen börjar med frukost på hotellet och sedan ger du dig ut på en spännande stadsrundtur i Yangon. Utflykten startar vid Kandawgyi sjön, en oas som är omgiven av en stor och frodig park och är ett mycket populärt utflyktsmål bland lokalbefolkningen. Nästa stopp är Botataung pagoden som ligger vackert i den lugna atmosfären vid Yangon-flodens strand. Stadsrundturen fortsätter med et besök på den berömda Scott marknaden där man kan köpa allt från mat och kläder till hantverk och ädelstenar. Dagen avslutas med ett besök till den enorma liggande Buddhan och Yangons främsta sevärdhet – den gyllene Shwedagon pagoden som höjer sig majestätiskt ovanför staden. (F)
Dag 13: Avresa från Yangon
Efter ett par upplevelserika veckor har det blivit dags att lämna Myanmar. (F)
Dag 14: Ankomst till Skandinavien
Idag kommer du tillbaka till Skandinavien. Tidpunkten beror på ditt flygbolag.

Övernattningar

Elva nätter på standardhotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

januari - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Mandalay // Yangon - Skandinavien
 • Inrikesflyg enligt program
 • 11 nätter på standardhotell
 • Utflykter, transfers och måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: