15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 29 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Vi har skräddarsytt en road trip runt i Namibia som ger minnen för livet. Boka din resa till Namibia genom oss på Winberg Travel och få massor av kunskap och erfarenhet på köpet. Vi har rest mycket själva och vill gärna dela med oss av våra upplevelser i och omkring Namibia. Vi kan arrangera din semester så att flygbiljetter, utflykter och boende helt motsvarar din bild av drömresan till Namibia.

Vi kan även hjälpa till med sådant som är viktigt för en lyckad resa, nämligen att minimera transfertid, ordna bra mellanlandningar, barnrabatter, sittplatser på planet och mycket annat.

Läs mer om Namibia här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Namibia här

Bästa reseperiod

Namibia har 300 soldagar om året och torrt och behagligt i princip året om. Ökenlandskapen kan ge heta dagar och kyliga nätter. Vid kusten är det svalt och dimmig och i norr hett och fuktigt. Regnen kommer mellan december och mars, ibland börjar de i november. De svalaste månaderna är mellan juni och augusti. Absolut bästa tiden för safari är under torrperioden september-oktober då djuren flockas vid vattenhålen.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Namibias huvudstad Windhoek. Det är ett eller två byten på vägen men ombord serveras mat och underhållning som gör resan kort och bekväm.
Dag 2: Ankomst Windhoek - till hotell ca. 1 timme
Det är bara en timmes tidsskillnad mellan Sverige och Namibia på vintern och ingen på sommaren så efter en natt ombord på flyget landar du i Windhoek. Du hämtar nu upp din camper van och räkna med att detta tar ca 1,5 timme då det är mycket information och en kortare utbildning i hur man fäller upp tält etc. Du kör sedan till ditt hotell som ligger i Klein Windhoek, en trevlig förort i östra Windhoek. Middag äter man med fördel på mysiga Joe´s Beerhouse. Hotellet hjälper er boka taxi både dit och tillbaka om ni inte känner för att köra själva efter en lång resa.
Dag 3: Windhoek till Kalahari - ca. 3 timmar
Ta förmiddagen och bekanta dig med Windhoek. Här finns den vackra Christuskirche, Namibia Crafts Center och Independence Memorial Center. Fortsätt sedan till någon av de välsorterade affärerna och ladda kylen med frukostmat, något att grilla, grönsaker, frukt och kanske några öl? Man kan också köpa en säck ved på de flesta större affärer, något som kommer väl till pass på kvällarna vid campingen. Du åker sedan vidare mot Kalahariökningen, planera så att du är framme vid Bagatelle Kalahari Camp vid 16-tiden. På kvällen ingår sedan en "sundowner safari" - en guidad safaritur med avslutning på en sanddyn där man dukar upp kalla och läskande drycker för att njuta av solnedgången. (F)
Dag 4: Kalahari - Sesriem - ca. 4-5 timmar
Tidig morgon med en "bushmans walk". Ni har en guidad vandring tillsammans med medlemmar från San-folket som berättar om naturen, djuren och livet i öknen. Ni gör ett stopp i en liten by och möter även kvinnor och barn som säljer hantverk för att bidra till familjens försörjning. Du fortsätter sedan mot Sesriem och de mäktiga sanddynerna i Soussusvlei. Passa på att tanka och äta lunch på vägen i Mariental. Eftersom campingplatsen i Sesriem ligger bara några hundra meter från infarten till nationalparken är det möjligt att se solnedgången uppe ifrån dynen Elim Dune.
Dag 5: Sesriem
Du har hela dagen att utforska denna fantastiska plats. De flesta åker in i parken direkt den öppnar för att hinna se soluppgången, det är 65 kilometer till Soussusvlei från Sesriem så hela campingen brukar vara tom vid 5-tiden på morgonen. Väl framme kan man ta en shuttle den sista biten till Deadvlei, Soussusvlei och Big Daddy eller köra sin 4WD själv. Big Daddy är världens högsta sanddyn och väl värd en klättring. Deadvlei med ett surrealistisk vitt lerlandskap omgivet av monumentala sanddyner och med urgamla akacieträd spridda över ytan är en upplevelse för livet. och har man energi för en till vandring kan man besöka Hidden Vlei som påminner om Deadvlei men inte många ser. Tillbaka i Sesriem kan man sedan göra en vandring i Sesriem Canyon, en över 18 miljoner år gammal ravin.
Dag 6: Sesriem - Swakopmund ca. 6 timmar
Nu åker ni vidare mot kusten och staden Swakopmund. Gör ett stopp i den udda lilla bosättningen Solitaire där man traditionsenligt äter äppelpaj innan man åker vidare för att fotografera skylten vid Stenbockens Vändkrets. När man kommer till Walvis Bay kan man stanna och se sjölejonen i hamnen och de många flamingofåglarna, här är det ofta dimmigt i kombination med sandstormar. Väl framme i Swakopmund checkar ni in på ert hotell och har eftermiddagen på egen hand. Strosa runt bland de vackra husen, här finns många bra restauranger, små butiker och ett litet museum. Ta en promenad ut på piren och avsluta med en kall öl på The Tug med utsikt över havet. Har man tur kan man även se lekfulla delfiner inne vid stranden.
Dag 7: Swakopmund - Spitzkoppe ca. 2 timmar
Frukost och sedan hämtas ni för en tur i Swakopmunds townships; Mondesa och DRC. Spännande, intressant och oerhört tankeväckande. passa sedan på att stödhandla, tanka och kontrollera däcktrycket innan vidare färd till Spitzkoppe. En magisk plats med sina bergsformationer, ljuset, stjärnhimlen och stillheten. Här spelades även inledningsscenen till 2001 in för de av er som är cineaster. Gör en vandring ut i omgivningarna och se solnedgången, man kan boka en solnedgångstur med lokalguide vid campingplatsens reception - klart att rekommendera. (F)
Dag 8: Spitzkoppe - Twyfelfontein Damaraland ca. 5 timmar
Soluppgången med det magiska ljusspelet över Spitzkoppes bergformationer gör gott för själen. Du fortsätter sedan idag till Twyfelfontein där man hittar Namibias första världsarv i form av unika grottmålningar. Du bor ännu en natt i fantastiska omgivningar med möjlighet att boka till utflykter.
Dag 9: Damaraland - Etosha National Park ca. 5 timmar
Planera dagens körning noga. Det tar 5-6 timmar att nå din camping inne i Ethosha National Park. Först kör du på relativt dåliga vägar fram till Andersson Gate och sedan är det ca 2 timmar till din camping som ligger mitt inne i den enorma parken. Färden från gaten fram till camp är som en safaritur i sig själv så man skall inte ha bråttom här. Väl framme har campen ett eget vattenhål och går man dit vid 18-tiden finns det stora chanser att se både elefanter och noshörning.
Dag 10: Etosha National Park
Du har hela dagen i Etosha National Park. Här kan man antingen köra själv eller boka till guidad safari. Det finns tre lodger i parken där man kan passa på att äta lunch om man gör sin egen safari. Här finns mängder av djur som elefanter, giraffer, noshörningar, zebror, lejon, hyenor, schakaler, kudo, stenbock, impala, dik dik, oryx, gnu och om man har tur som en tok kan man även se en leopard.
Dag 11: Etosha - Okonjima ca. 5 timmar
Färden tillbaka ut genom Andersson Gate är som en sista safari här i Etosha. Du fortsätter sedan söderut till Okonjima Nature Reserve där du bor på lodge inatt. Här finns The AfriCat Foundation som arbetar med att skydda den skygga geparden. Vi rekommenderar att du bokar någon av de aktiviteter som erbjuds här för att komma detta blyga djur närmare.
Dag 12: Okonjima - Mount Etjo ca. 2 timmar
Du kan tillbringa större delen av dagen här på Okonjima då det bara tar ca 2 timmar att köra till nästa anhalt som är Mount Etjo. Du bör dock vara framme här vid 16 tiden då det är bokat dels en gepardmatning, dels en lejonmatning - djuren är vilda men området ger inte tillräckligt med mat åt dem och speciellt lejonflocken behöver stödmatning. Vid campingen finns också dinosauriespår att se.
Dag 13. Mount Etjo - Windhoek ca. 3 timmar
Så är det dags att lämna safariäventyren bakom sig och återvända till storstaden. Du bor i Klein Windhoek igen och kanske passar du på att lyxa till med en middag på Stellenbosch Wine Bar & Bistro såhär sista dagen.
Dag 14: Windhoek - flygplatsen ca. 1 timme
Du bör lämna hotellet i god tid, man skall vara på flygplatsen minst 2 timmar innan avresa och räkna med att återlämningen av hyrbilen tar minst 1,5 timme. (F) Så är det dags att ta farväl av fantastiska Namibia - eller förhoppningsvis på återseende!
Dag 15: Hemkomst

Övernattningar

Fyra nätter på hotell
Åtta nätter i tält ovanpå bilen

Kommentarer

Kom ihåg att planera din körning noga, tanka vid varje övernattning om det finns möjlighet då det inte finns bensinstationer överallt.

Vägarna i Namibia är av oerhört skiftande kvalitet så det är viktigt att man faktiskt vet i praktiken hur man byter ett punkterat däck.

Vill du göra denna resa men inte bo i tält har vi samma resplan med en Nissan 4X4 och boende på lodger och hotell från 36 950:- per person i del av dubbelrum.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

året om

Packlista

 • Kläder för väder - det kan bli kallt på natten, blåsigt vid kusten och hett på dagarna
 • Bra skor som klarar både promenader och vandringar
 • Pannlampa
 • Kikare
 • Solhatt - solglasögon
 • Solkräm och myggmedel
 • Diskhandduk och scotch brite
 • Internationellt körkort
 • Mobilladdare att sätta i cigaretttändaruttaget i bilen
 • Plastsäckar att ha resväskorna i då det blir oerhört dammigt i bilen
 • Litet set med skruvmejsel och tång
 • Liten första förbandslåda
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Windhoek t/r i ekonomiklass
 • En natt Standard Room på Belvedere Boutique Hotel (Frukost)
 • En natt Camp Site at Bagatelle Kalahari Game Ranch (Self Catering)
 • Två nätter Camp Site at Sesriem (Self Catering)
 • En natt Junior Suite at Swakopmund Luxury Suites (Frukost)
 • En natt Campsite at Spitzkoppe Camp Site (Self Catering)
 • En natt Campsite at Mowani Mountain Camp (Self Catering)
 • Två nätter Camp site at Halali Camp (Self Catering)
 • En natt Standard Room at Okonjima Plains Camp (Halvpension)
 • En natt Standard Room at Mount Etjo Safari Lodge (Frukost)
 • En natt Standard Room at Belvedere Boutique Hotel (Frukost)
 • Hyrbil Campervan med tält på taket - försäkring, fria mil, 1 extraförare, husgeråd att lakan, täcke, kudde, sovsäck och handduk
 • Sundowner Game Drivevid Bagatelle Kalahari Game Ranch
 • Morning Bushman walk
 • Swakopmund Township tour
 • Lejonmatning Mount Etjo
 • Gepardmatning Mount Etjo

I priset ingår inte

 • Utflykter ej nämnda i programmet
 • Måltider och dryck ej nämnda i programmet
 • Contract Fee (ca 70 kronor)
 • Deposition för hyrbil (ca 2000 kronor)
 • Dricks
 • Reseförsäkring / Avbeställngsskydd
 • Visum etc.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF