5 dagar
Exkl. flyg
Från 9 950:-
På många platser i Nya Zeeland har tidigare järnvägslinjer omvandlats till cykelvägar, och så är också fallet här i Otago. Järnvägsspåret byggdes på 1800-talet för att ansluta Dunedin med guldgruvorna inåt landet, men idag har rälsen tagits bort och en välskött och mycket vacker cykelled har byggts i stället. Här kommer du verkligen ut i naturen – långt från trafikerade vägar, över gamla järnvägsbroar och genom tunnlar.

Naturen runt centrala Otago kännetecknas av mjuka kullar, platta platåer och de enskilda vassa klippor som här och där sticker ut från gräset. Terrängen är inte våldsamt kuperad och på de platser där man måste korsa ett berg gör man det genom de gamla järnvägstunnlarna.

Denna femdagars resa är organiserad så du själv cyklar från plats till plats, och därmed upplever allt i din egen takt. Vi ser till att alla övernattningar har bokas, cyklarna är klara och ditt bagage transporteras från plats till plats.

Läs mer om våra andra tillval till din resa till Nya Zeeland
Läs mer om Nya Zeeland här

Bästa reseperiod

Nya Zeeland har främst ett tempererat klimat, och på vintern snöar det på den södra ön. Landet kan besökas året runt, men vädret är bäst från september till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Clyde-Alexandra
resan börjar i Clyde. Här går vi igenom planen för de kommande dagarna, du får se en video om cykelturen, och cykeln anpassas till dig. Från Clyde har du en ganska kort tur (8 km) förbi vingårdar och över gamla träbroar till Alexandra. Cykelavstånd: 8 km
Dag 2: Alexandra-Omakau
Idag börjar cykelturen på allvar. Från Alexandra går turen mot Chatto Creek – längs vägen korsar du ett par broar. Stanna vid Chatto Creek Taverns, där du kan äta lunch om du känner för det. Från Chatto Creek cyklar du upp över Tiger Hill och resten av dagen har du nedförsbacke mot Omakau. (F) Cykelavstånd: 28 km
Dag 3: Omakau-Wedderburn
Turen genom Poolburn Gorge går genom två tunnlar och över två viadukter, varefter du kommer ut i det öppna landskapet i Ida Valley. Du passerar Idaburn Dam, där man om vintern spelar utomhuscurling. Lunch kan intas på Oturehau Hotel eller på något lokalt café i Oturehua. Efter lunch är det drygt 10 km till Wedderburn, där du tillbringar natten – för att komma hit måste du dock över en av de högsta punkterna på leden. (F) Cykelavstånd: 45 km
Dag 4: Wedderburn-Hyde
Från Wedderburn är det nedförsbacke större delen av vägen mot Ranfurly – Otagos Art Deco-huvudstad. Härifrån korsar du Maniototo-platån, som du kanske känner igen som “Rohan” från Sagan om ringen-filmerna. En vacker sträcka går längs med floden Taieri, som slingrar sig igenom landskapet. Du korsar stenbron Cap Burn, cyklar över Price's Creek-viadukten och genom den sista tunneln, varefter du anländer till Hyde. Här övernattar du. (F) Cykelavstånd: 43 km
Dag 5: Hyde-Clyde
Den sista dagen i sadeln är relativt enkel – 29 km, varav de flesta går nedåt. Njut av utsikten över Taieri Ranges och ta dig tid för ett par stopp längs vägen. Cykelturen slutar i Middlemarch, varifrån du antingen kan ta bussen tillbaka till Clyde (ingår ej) eller välja att ta tåget genom Taieri Gorge till Dunedin (ingår ej). (F) Cykelavstånd: 29 km

Övernattningar

Fyra nätter på hotell/B&B/hostel/farmstay

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor på Nya Zeeland. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Längs vägen bor du på hotell, B&B, farmstays, osv. i ett delat dubbelrum. Exakt var du bor kommer att bero på situationen på plats, och inte alla ställen garanterar egen dusch och toalett.

Leden du cyklar på är relativt platt och mycket väl underhållen. Du måste dock kunna cykla 4-6 timmar varje dag. Du cyklar i din egen takt och det finns gott om tid för stopp längs vägen. Den längsta sträckan är 45 km, och den kortaste 29 km.

Företaget bakom den här turen har utvecklat sina egna lätta cyklar som lämpar sig mycket bra till terrängen här (främst fast grus). De påminner mest om mountainbikes, men du sitter mer upprätt på denna särskilda typ av cykel. Föredrar du en vanlig mountainbike är detta är också möjligt.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Du kan göra denna utflykt alla dagar

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska
 • Cykelhandskar
 • Cykelshorts
 • Gelbeläggning

I priset ingår

 • Fyra nätter på hotell/B&B/hostel/farmstay
 • Cykelhyra
 • Cykelhjälm
 • Transporter och måltider enligt program
 • Transport av bagage (upp till 15 kg).

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Utrustning förutom cyklar
 • Transport av bagage över 15 kg

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: