Två dagar
Exkl. flyg
Från 4 450:-
En segeltur på en av fjordarna i Fiordlandet är nästan ett måste när man är i Nya Zeeland. En dagstur är en stor upplevelse, men om du har mer tid tillgänglig och vill skämma bort dig själv med en storslagen naturupplevelse kan vi bestämt rekommendera en övernattningstur på fjorden. Du upplever mycket mer och får också chansen att uppleva fjorden utan många andra turister. Stå på däck och lyssna på tystnaden, som bara bryts av de många vattenfall som dånar ut över de vassa klippkanterna och ned i den djupa fjorden. Det är en upplevelse för livet!

Läs mer om våra andra tillval till din resa till Nya Zeeland
Läs mer om Nya Zeeland här

Bästa reseperiod

Turen avgår inte mellan den 18 maj och den 19 september.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Det finns en avgång från Milford Wharf sent på eftermiddagen. Den första dagen seglar fartyget hela vägen ut till det Tasmanska havet – redan här får du en försmak på vad som väntar. De allra flesta andra båtar kommer att vara på väg tillbaka mot hamnen, så efter en kort stund har du fjorden nästan helt för dig själv. Det finns bra guider ombord som kan berätta om natur och historia här i Fiordlandet. Håll utkik efter sälar och pingviner, och båten kommer ofta att få sällskap av lekfulla delfiner. Om vädret tillåter sätter båten segel när ni når det öppna havet, och seglar tillbaka in i fjorden. Ni kastar ankar på en fin och rofylld plats och lugnet sänker sig sakta över fjorden medan solen går ned bakom de höga bergstopparna. I mörkret kan du fortfarande höra ljudet av de massvis vattenfall som brusar och forsar ut över klipporna och ned i den djupa fjorden – men inget annat stör naturens stillhet. En god middag serveras ombord på båten och kvällen tillbringas tillsammans med dina medresenärer. Kanske går du till sängs tidigt, så du är uppe vid nästa dags soluppgång. En morgon på Milford Sound är något alldeles särskilt. När solen sakta stiger och avslöjar de fantastiska omgivningarna, förbereder fartygets kök er frukost. Förmiddagen organiseras enligt vädret. Ni kanske åter seglar ut till Tasmanska havet, eller så hoppar ni i kajakerna. Eller kanske du är modig och tar ett (kallt) morgondopp i fjorden? Fartyget återvänder till hamnen först sent på förmiddagen.

Övernattningar

En övernattning i dubbelhytt

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor på Nya Zeeland. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Turen avgår från Milford Wharf. Mot en avgift är det också möjligt att starta turen i Te Anau eller Queenstown.

Turen avgår inte mellan den 18 maj och den 19 september. Då kan du istället ta en dagstur på Milford Sound.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Transport, utflykter och måltider enligt program
 • En övernattning i dubbelhytt med delad dusch och toalett.
 • Naturguider ombord
 • Användning av kajak

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: