4 dagar
Exkl. flyg
Från 26 950:-
På den södra delen av Nya Zeeland – i den spektakulära Fiordland National Park – hittar du en av Nya Zeelands vackraste vandringsleder, Hollyford Track.

Denna 4-dagars vandringstur är för dig som har begränsat med tid. Kanske har du inte så mycket erfarenhet av vandring eller trekking, men vill ändå gärna uppleva vad den nya zeeländska naturen har att erbjuda. Dagarna tillbringas i naturen. Nätterna tillbringar du på bra lodger, där du kan utbyta reseberättelser framför brasan och njuta av en fantastisk måltid som ger energi för nästa dag.

Det finns ingen specifik bergsvandring under utflykten, men du måste ha äventyrsådran med dig för att riktigt kunna njuta av utflykten. Det regnar en hel del i den här delen av Nya Zeeland. Vissa dagar kan du vada i lera till knäna eller genom bäckar och på hängbroar - som i princip bara består av 3 stålvajrar - över brusande floder. Som belöning får du unika naturupplevelser från det att du lägger bergen bakom dig och går genom orörd regnskog fylld med enorma ormbunkar, tills du når det vilda Tasmanska havet. En del av vandringen kortas ner en bit när du åker jetboat nedför en av floderna, och du behöver inte vandra hela vägen tillbaka. Och sedan belönas du med en naturskön flygresa in igenom den fantastiska fjorden, Milford Sound. En bättre avslutning på tre härliga vandringsdagar finns inte!

Övernattningar och alla måltider ingår i utflykten.

Läs mer om våra andra tillval till din resa till Nya Zeeland
Läs mer om Nya Zeeland här

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Queenstown/Te Anau-Pyke Lodge
Det är möjligt att starta turen i antingen Queenstown eller Te Anau. Oavsett var du startar rekommenderar vi att du packar en ryggsäck med vad du behöver under de kommande dagarna och förvarar resten av ditt bagage på ditt hotell/hostel. Om utflykten börjar i Queenstown hämtas du och körs till ditt hotell i Queenstown. Där kommer dina guider berätta allt om vad du behöver veta innan du ger dig av, samt vad du ska ta med i din ryggsäck för de kommande dagarna. På kvällen avnjuter du en god middag tillsammans med dina medvandrare och guider innan du går till sängs på ditt hotellrum för natten. (M)
Dag 2: Te Anau - Pyke Lodge
Ät en god frukost på hotellet innan du hoppar in i den privata bussen som ska ta dig till det avlägset belägna Hollyford Valley där du ska påbörja ditt vildmarksäventyr. Under denna första dag i dalen kommer du gå 19,5 km och utforska dolda vattenfall när du vandrar genom vackra landskap på Sydön. Du får lära dig mer om den unika flora och fauna som finns här, och höra historien om dem som stred på stigarna i Hollyford för längesen. Den första natten tillbringas på Pyke Lodge, där ett varmt bad och en härlig måltid väntar. Njut av en kall öl eller ett glad Central Otago-vin framför brasan medan du dryftar dagens upplevelser med dina medresenärer. (F,L,M)
Dag 3: Pyke Lodge-Martin's Bay Lodge
När solen sakta stiger bakom bergen omkring dig gör du dig redo för dagens vandring. Du passerar Lake Alabaster, där omgivningen speglar sig i det stilla vattnet, för att sedan ta dig över Fiordlands längsta hängbro. På flodstranden väntar en jetboat på att ta dig ännu djupare in i nationalparken. Jetboaten uppfanns ipå Nya Zeeland och är speciellt utformad för att köras på de grunda floderna på Sydön. Vandringen fortsätter genom gamla skogar – vissa mer än 1 000 år gamla – innan landskapet öppnas upp när du når fram till havet. Håll utkik efter både pingviner och sälar som håller till på klipporna runt kvällens lodge: Martin's Bay Lodge. Här väntar en välsmakande trerätters meny med utsikt över den vackra naturen på dig. (F,L,M)
Dag 3: Martin’s Bay Lodge-Queenstown/Te Anau
Naturen har förändrats dramatiskt. Morgonen tillbringas med att utforska området runt Martin’s Bay Spit, som markerar övergången mellan Hollyford-dalen och det rytande Tasmanska havet. De höga ormbunkarna är nu borta och ersatta av sanddyner, klippor och sälkolonier. Med enkel tillgång till färsk fisk, rent vatten i sjöarna och stora träd att bygga kanoter av, har området en rik maori-kultur. Efter lunch är det dags att ta farväl av Martin's Bay Lodge och gå ombord på helikoptern som tar dig tillbaka till Milford Sound. Utsikten är fenomenal längs den karga kusten med vyer in mot de djupa fjordarna, och du kommer garanterat känna dig nöjd och stolt över att du har vandrat i denna vilda natur i flera dagar. Från Milford Sound erbjuds transport till Te Anau eller Queenstown – om du inte väljer att förlänga din resa med en övernattningskryssning på Milford Sound. (F,L)

Övernattningar

1 övernattning på hotell i Te Anau
1 övernattning på lodge vid Mount Madeline
1 övernattning på lodge i Jamestown

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor på Nya Zeeland. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Även om turen inte innehåller bergsklättring är det nödvändigt att du är i någorlunda fysisk form för att genomföra den. Vi vandrar upp till 20 km per dag.

Det är möjligt att låna både ryggsäck och regnjacka, men vi rekommenderar att du tar din egen bekväma utrustning med dig. Du behöver inte ta med tvål eller schampo – dessa produkter finns på lodgerna och har valts ut för att skona naturen så mycket som möjligt. Resten av ditt bagage förvaras på ditt hotell/hostel i Queenstown eller Te Anau.

På utflyktens första kväll hålls ett informationsmöte i Te Anau. Alla vandrare uppmanas att närvara vid detta möte.

Det är möjligt att starta turen antingen i Queenstown eller Te Anau.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Det går flera utflykter per vecka. Prata med din reserådgivare för mer information.

Gruppstorlek

Minst 4 personer, max 16 personer

oktober - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Engelsktalande guide under hela utflykten
 • Övernattningar enligt program
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program
 • Möjlighet att låna utrustning
 • Naturskö flygresa genom Milford Sound
 • Resa med jetboat

I priset ingår inte

 • Flyg Skandinavien - Nya Zeeland t/r
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: