Av Nya Zeelands knappt fem miljoner invånare bor över en och en halv miljon av dem i Auckland. Staden är en modern metropol som bjuder på en underbar storstadsupplevelse innan resan fortsätter runt om i landet.

Auckland är vanligtvis första stoppet på resan runt Nya Zeeland. Staden är välsignad med ett fenomenalt läge, precis där Hauraki-viken och Tasmanhavet möts och nästan förenas. Detta är också skälet till att Auckland har fått smeknamnet "City of Sails" eftersom staden flankeras av segelbåtar på båda sidor av centrum. För lokalbefolkningen innebär läget att det aldrig är mer än en halvtimmas körning till vackra stränder, härliga vandringsleder och små äventyrliga öar som är perfekta destinationer för en dagsutflykt.

För dig som är besökare betyder det också att det finns mycket att göra i och runt staden, i stort sett vad du än har lust med. Nästan obligatoriskt är ett besök i Sky Tower, som tornar sig upp mitt från centrala Auckland. Eller ta en picknick på Mount Eden, den högsta av de 48 vulkanerna i och runt Auckland där du får fantastisk utsikt över staden. Besök gärna Auckland Museum där du kan lära dig om Nya Zeelands historia. Har du tillräckligt med tid rekommenderar vi också att du tillbringar en dag på Waiheke Island i Hauraki-viken. Ön är ett litet paradis och ett favoritmål hos lokalbefolkningen. Här kan du åka på vinturer, ziplina ner från svindlande höjder och mycket, mycket mer.
Även känt som: City of Sails

Invånare: 1,63 miljoner (Juni 2018)

Area: 1.103 km²

Klimat: Temperat. Vädret är ofta ombytligt i Nya Zeeland, även under högsäsong. Norra ön är vanligtvis varmare och torrare än södra ön.

Höjdpunkter: One Tree Hill, Auckland Museum, Mt. Eden, Waiheke Island, Sky Tower och mycket mer.

Auckland, Nya Zeeland
Auckland, Nya ZeelandAuckland, Nya ZeelandAuckland, Nya Zeeland
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: