Det går att dela Christchurchs tidslinje i två delar: före och efter jordskalvet. Hade du besökt Christchurch innan dess så hade du känt igen mycket i stadens europeiska och avslappnade stämning. Här fanns sköna parker, en vacker gotisk katedral och en massa små kaféer och serveringar att sitta och njuta i solen på.

Med jordskalvet förstördes en avsevärd del av Christchurchs vackra centrum, inklusive flera ikoniska byggnader, den där ödesdigra dagen i februari 2011 då katastrofen slog till. Med envis kämparanda och outsinlig optimism har man dock arbetat sig tillbaka och efter några kritiska år inbjuder man återigen till ett väl värt besök. Och man har verkligen lyckats på ett både kreativt och nytänkande sätt: här är massor av vackra och spännande platser och sevärdheter för de tilltagande allt flera besökarna av denna Nya Zeelands tredje största stad.

Om du har tänkt dig att tillbringa lite tid i Christchurch så kan vi varmt rekommendera ett besök i Cardboard Cathedral, den tillfälliga katedralen som används medan den gamla renoveras. Ta också en titt på Quake City, museet som är tillägnat jordskalvet och som ger en inblick i hur våldsamt det verkligen var. Stillsammare upplevelser erbjuder en tur med Christchurch Tram eller ett besök i den botaniska trädgården. Christchurch är även staden där du kan gå ombord på den legendariska tåglinjen TranzAlpine Railway, som tar dig tvärs över hela Sydön, ända till Greymouth. Några timmars bilfärd från Christchurch ligger också Kaikoura och Banks Peninsula, där du kan hoppa i vattnet och simma runt i det fria, ibland i sällskap med delfinerna.
Även känt som: The Garden City

Folkmängd: 375000

Area: 608 km²

Klimat:
Tempererat kustklimat.

Höjdpunkter: Quake City, Botaniska trädgården, Cardboard Cathedral, Christchurch Gondola, TranzAlpine Railway.
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: