Därför är det ju också självklart att uppleva hobbitarnas hemtrakter genom att komma så nära naturen som möjligt. Det gör du genom att bo i husbil, och därefter på två hjul dra ännu längre in i den makalösa naturen!

Under de senaste åren har det blivit mycket lättare att cykla i Nya Zeeland, där man bland annat har anlagt spännande cykelstråk på nedlagda järnvägar. Här finns med andra ord inga bilar som kommer mellan dig och naturupplevelserna. Och just i naturen kommer Nya Zeeland verkligen till sin rätt eftersom det fantastiska landskapet varierar kraftigt inom mycket små avstånd. På bara en dag kan du uppleva allt från imponerande kustlinjer och snötäckta vulkaner till gejsrar och de vackraste av fjordar, omgivna av stora stenmurar.

Läs mer om vår femdagars cykeltur runt centrala Otagos mjuka kullar och utbredande platåer, en tur som just går på en tidigare järnvägslinje och därför också går igenom gamla järnvägstunnlar. Linjen byggdes på 1800-talet för att ansluta staden Dunedin på södra östkusten med guldgruvorna i inlandet. Idag har skenorna tagits bort och en väl underhållen och andlöst vacker cykelväg har istället tagit deras plats.

Nya Zeeland är ett utstuderat camper-land där du när som helst kan stanna till och "lägga ankar" vid någon av de många nationalparkerna eller på de många campingplatserna Den flexibla resemetoden kommer ännu mer till sin rätt om du också väljer att hyra cyklar under din vistelse. Då kan du stanna till precis där du vill utforska – och alltid vara säker på en kall läskedryck och ett varmt bad när du är tillbaka från dagens pedala strapatser.

Oavsett om du vill kämpa dig upp till en bergstopp för att bli belönad med en fantastisk utsikt eller om du föredrar att stanna längs vattnet och titta på sjölejon så kan du få det du vill ha. Du kan läsa mer om cykelvägarna här, där det rekommenderas olika rutter på både norra och södra ön, medan du kan hitta 23 utvalda rutter här.

Läs mer om att uppleva Nya Zeeland med en husbil. Kontakta oss för att höra mer om möjligheten att hyra cyklar ihop med din husbil.

Rekommenderade cykelvägar:
  • Otago Central Rail Trail med övergivna guldgruvutgrävningar.
  • West Coast Wilderness Trail med utsikt över de snötäckta alperna.
  • Te Ara Ahi Trail där du cyklar längs brusande floder och före detta geotermiska brunnar.
  • Timberleden där man tar sig över åtta hängbroar med varierande grad av sug i magen.
  • Twin Coast Cycle Trail som transporterar dig direkt in i maoriernas historiska fotspår.

Nya Zeeland
Nya ZeelandNya ZeelandNya ZeelandQueenstown, Nya Zeeland

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: