12 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 43 450:-
Efter ett spännande besök i Panama City reser du mot regnskogen i östra Panama. Du reser från Panamas ultramoderna huvudstad in i en avlägsen regnskog där indianerna lever ensligt och isolerat. Darien National Park har sedan 1981 funnits på UNESCO:s världsarvslista och är täckt av ca. 5790 km² tropisk regnskog. Flodsystemet i djungeln utgör det primära transportsystemet då det inte finns några vägar. Under tiden i regnskogen tillbringar du tre dygn i en liten by tillsammans med Emberás urbefolkning. Du bor mycket enkelt och får uppleva invånarnas vardag med regnskogens djur tätt inpå knuten. Du lär dig on deras kultur och traditioner, hur man använder örter och växter som medicin. Under vandringarna i skogen ser du apor och fåglar och har du riktig tur kan du även se en örn i trädkronorna.

Du fortsätter din resa med flyg från Panama City ut till Panamas karibiska kust. Här bor du på Yandup Island som ligger i utkanten av San Blas- öarna – Kuna-invånarnas hem – och är en av Karibiens mest orörda platser. Denna vackra skärgård består av ca 365 öar varav 49 är bebodda av Kunas urbefolkning. Du har sköna dagar på Yandup och bor i en enkel och mysig bungalow innan du återvänder till Panama City för att bege dig hemåt igen..

Läs mer om Panama här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Panama här

Bästa reseperiod

Panama har ett tropiskt klimat med en genomsnittlig temperatur på omkring 30 grader. Temperaturen är oftast några grader lägre vid Stilla havskusten jämfört med den karibiska kusten. Regnsäsongen är från slutet av april till början av december men som regel är regnen sporadiska och hindrar sällan från utflykter och upplevelser. Högsäsongen ligger från december till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Panama City
Du reser från Skandinavien och kommer fram till Panama City sen kväll lokal tid. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell.
Dag 2: Stadsrundtur i Panama City och besök vid Mirafloresslussen
Idag väntar en händelserik dag! Du gör först en stadsrundtur och ser Panama City - man brukar säga att Panama City består av 3 städer och ni ser dem alla tre; Den historiska staden – lämningar från 1500-talets Panama ”La Vieja”, den gamla staden, ”Casco Antiguo” med de koloniala byggnaderna och sedan den moderna staden med skyskrapor och moderna hus. Efter lunch fortsätter du till Miraflores där det finns balkonger varifrån man har mycket bra utsikt över sluss och kanal och de enorma containerskeppen som påbörjar sin resa genom Panamakanalen. Varje år passerar drygt 14 000 skepp Panamakanalen och den har haft en enorm betydelse för landets ekonomi såväl som världsekonomin. Genom att passera genom Panamakanalen istället för att runda Kap Horn spar man nästan 12 500 kilometers färd varje gång. Kanalen öppnade officiellt 1914 efter många års arbete. Det var främst USA som såg vikten i att skapa en förbindelse mellan världens två största hav och ingick ett samarbetsavtal med Panama som gav dem rättigheterna fram till 1999 då de övergick till Panama. Kanalen är också en av nutidens största ingenjörsbedrifter. Njut av den fantastiska historien som du får uppleva en del av idag! (F,L)
Dag 3: Panama City – Darien Nationalpark – Emberás urbefolkning
Efter frukost börjar så ditt djungeläventyr. Först åker du från Panama City mot Darien National Park via Pan-American Highway – en färd som tar 3-4 timmar. Du stannar på vägen vid en mindre marknad som Kuna-befolkningen har och äter lunch på en lokal restaurang. Du fortsätter tills du kommer till Puerto Kimbo i utkanten av regnskogen. Härfifrån åker du sedan med båt in genom djungeln till en av Emberá-befolkningens små byar som kommer vara ditt hem de närmaste dagarna. Här väntar storslagna kultur- och naturupplevelser med flora, fauna, kultur och en unik inblick i urbefolkningens dagliga liv. (F,L,M)
Dag 4: Emberá-byn och djungelvandring
Idag finns det gott om tid att gå runt i den lilla byn och lära känna invånarna. Du får möjlighet att följa med och se det dagliga livet, besöka de små odlingarna ute i regnskogen och se livet där tro, traditioner, seder och bruk spelar en stor roll. Efter lunch väntar några timmars vandring i regnskogen tillsammans med din guide och någon av invånarna i byn. Här lär du dig om regsnkogens komplexa ekosystem och växternas läkande egenskaper och ser hur man lever i harmoni med naturen. I den täta och ofta oframkomliga regnskog lever också landets nationalfågel – Harpya-örnen som kan väga upp till 10 kilo med ett vingspann på över två meter. Du återvänder sedan till byn sen eftermiddagen och här serveras även middag. (F,L,M)
Dag 5: Djungelvandring till Old Growth Forest i Darien National Park
Hela dagen idag är öronmärkt för att utforska Old Growth Forest – området är privatägt av en lokal organisation och är ett UNESCO:s världsarv. Du utforskar djungeln och lär om både Emberá- och Wounaan-indianerna. Själva vandringen anpassas efter deltagarnas önskemål och fysiska dagsform. Du återvänder till byn på eftermiddagen och på kvällen får du delta i en traditionell ceremoni tillsammans med byinvånarna. (F,L,M)
Dag 6: Darien National Park – Panama City
Efter frukost är det dags att ta farväl av vännerna i den lilla byn och du åker med båten tillbaka till Puerto Kimbo. Du fortsätter sedan med bil tillbaka till Panama City och checkar in på ditt hotell. Resten av dagen är på egen hand. (F,L)
Dag 7: Panama City – Playón Chico - Yandup Island (San Blas)
Du hämtas på hotellet tidigt på morgonen och körs till flygplatsen. En 30 minuters flygtur tar dig till Playón Chico vid den karibiska kusten. Playón Chico är en del av Kuna-invånarnas skyddade reservat, dessa färgstarka urinvånare är den infödda befolkningen. Det är befolkningen som ansvarar för ö-gruppen San Blas med de ca 365 öar som ligger utspridda längs med kusten. Efter ankomst fortsätter du med en 15-minuters båttranser till den privata ön Yandup där du bor de nästa tre dagarna. Du bor i en enkel och mysig bungalow vid strandkanten. Här finns korallrev och bra snorkling direkt från stranden. OBS – på flyget får man bara ha med 14 kilo och det går inte att köpa till extra bagagevikt. Det finns inte några stora möjligheter till shopping. På plats kan du sedan köpa till diverse utflykter i området om du fortfarande känner dig äventyrlig.
Dag 8-9: Yandup Island på egen hand
Du bor på Yandup Island i en privatägd liten familjelodge i en enkel och mysig liten bungalow vid strandkanten inklusive helpension. Utflykter i regsnkog, mangroveträsk, vattenfall och andra öar i San Blas kan bokas på plats – men man kan också bara njuta av de kritvita stränderna och azurblåa vattner på Yandup. (F,L,M)
Dag 10: Yandup Island - Playón Chico - Panama City
Du lämnar idag Yandubs vita stränder och efter frukost reser du tillbaka till Panama City där du har resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 11: Panama City – Skandinavien
Så är det dags att ta farväl till Panama (fast du kan alltid boka på extradagar eller kanske åka vidare till Costa Rica eller någon annan spännande och intressant plats i central- eller Sydamerika). Du landar i Skandinavien nästa dag.
Dag 12. Hemkomst
Ankomsttiden i Skandinavien beror på vilket flygbolag du valt att resa med.

Övernattningar

Fyra nätter på standardhotell i Panama City
Tre nätter i hydda/tält i Darien National Park
Tre nätter i en bungalow på Yandup Island San Blas

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

december - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Panama City t/r (inklusive bagage)
 • Inrikesflyg i Panama enligt program
 • OBS! Max 14 kilo på inrikesflyget i Panama
 • Transfers, måltider och utflykter enligt program
 • Fyra övernattnignar på standardhotell i Panama City
 • Tre övernattningar i Darien National Park - mycket enkel inkvartering i hydda eller tält
 • Tre övernattningar i en enkel Bungalow på Yandup Island San Blas
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: