Sök
Sök
Darien Nationalpark i Panama
Besøg Embera Indianerne i Darien regnskoven
Snorking ved San Blas øerne i Panama
Panama City
Panama City
Panama City
Panamakanalen
Solnedgang ved San Blas
Darien Nationalpark i Panama.
Darien Nationalpark i Panama.
San Blas øerne
Kuna Indianerne
Darien Nationalpark i Panama.
Jungletrek i Darien Nationalpark i Panama
Jungletrek i Darien Nationalpark
Besøg Embera Indianerne i Darien regnskoven
Jungletrek i Darien Nationalpark
Yandrup Island ved San Blas øgruppen
Franklin Island, San Blas I Panama

Djungelvandring och Panamas indianfolk

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 34 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 12 dagar

Gör en oförglömlig djungelvandring i ett av Centralamerikas mest avlägsna regnskogar. Bo bland Emberá-indianerna och kom nära livet, kulturen och regnskogens flora och fauna i Darien National Park. Utforska paradisöarna i San Blas på egen hand och njut av Panamas vackraste stränder och blåaste vatten. Du får också möjlighet att möta de färgstarka Kuna-indianerna här i detta naturparadis.

Efter ett spännande besök i Panama City reser du mot regnskogen i östra Panama. Du reser från Panamas ultramoderna huvudstad in i en avlägsen regnskog där indianerna lever ensligt och isolerat. Darien National Park har sedan 1981 funnits på UNESCO:s världsarvslista och är täckt av ca. 5790 km² tropisk regnskog. Flodsystemet i djungeln utgör det primära transportsystemet då det inte finns några vägar. Under tiden i regnskogen tillbringar du tre dygn i en liten by tillsammans med Emberá-indianer. Du bor mycket enkelt och får uppleva indianernas vardag med regnskogen djur tätt inpå knuten. Du lär dig on deras kultur och traditioner, hur man använder örter och växter som medicin. Under vandringarna i skogen ser du apor och fåglar och har du riktig tur kan du även se en örn i trädkronorna.

Du fortsätter din resa med flyg från Panama City ut till Panamas karibiska kust. Här bor du på Yandup Island som ligger i utkanten av San Blas- öarna – Kuna-indianernas hem – och är en av Karibiens mest orörda platser. . Denna vackra skärgård består av ca 365 öar varav 49 är bebodda av Kuna-indianerna. Du har sköna dagar på Yandup och bor i en enkel och mysig bungalow innan du återvänder till Panama City för att bege dig hemåt igen..

Läs mer om Panama här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Panama här

Väder

Panama har ett tropiskt klimat med en genomsnittlig temperatur på omkring 30 grader. Temperaturen är oftast några grader lägre vid Stilla havskusten jämfört med den karibiska kusten. Regnsäsongen är från slutet av april till början av december men som regel är regnen sporadiska och hindrar sällan från utflykter och upplevelser. Högsäsongen ligger från december till april. Våra rekommendationer om bästa tid att resa baserar sig på hur vädret varit tidigare år men vädret kan skifta från år till år så dessa rekommendationer är endast vägledande.

Yandrup Island ved San Blas øgruppen

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Panama City
Du reser från Skandinavien och kommer fram till Panama City sen kväll lokal tid. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell.

Dag 2: Stadsrundtur i Panama City och besök vid Mirafloresslussen
Idag väntar en händelserik dag! Du gör först en stadsrundtur och ser Panama City - man brukar säga att Panama City består av 3 städer och ni ser dem alla tre; Den historiska staden – lämningar från 1500-talets Panama ”La Vieja”, den gamla staden, ”Casco Antiguo” med de koloniala byggnaderna och sedan den moderna staden med skyskrapor och moderna hus. Efter lunch fortsätter du till Miraflores där det finns balkonger varifrån man har mycket bra utsikt över sluss och kanal och de enorma containerskeppen som påbörjar sin resa genom Panamakanalen. Varje år passerar drygt 14 000 skepp Panamakanalen och den har haft en enorm betydelse för landets ekonomi såväl som världsekonomin. Genom att passera genom Panamakanalen istället för att runda Kap Horn spar man nästan 12 500 kilometers färd varje gång.
Kanalen öppnade officiellt 1914 efter många års arbete. Det var främst USA som såg vikten i att skapa en förbindelse mellan världens två största hav och ingick ett samarbetsavtal med Panama som gav dem rättigheterna fram till 1999 då de övergick till Panama. Kanalen är också en av nutidens största ingenjörsbedrifter. Njut av den fantastiska historien som du får uppleva en del av idag! (F L)

Dag 3: Panama City – Darien Nationalpark – Emberá-indianerna
Efter frukost börjar så ditt djungeläventyr. Först åker du från Panama City mot Darien National Park via Pan-American Highway – en färd som tar 3-4 timmar. Du stannar på vägen vid en mindre marknad som Kuna-indianerna har och äter lunch på en lokalrestaurang. Du fortsätter tills du kommer till Puerto Kimbo i utkanten av regnskogen. Härfifrån åker du sedan med båt in genom djungeln till en av Emberá-indianernas små byar som kommer vara ditt hem de närmaste dagarna. Här väntar storslagna kultur- och naturupplevelser med flora, fauna, kultur och en unik inblick i Emberá-indianernas dagliga liv. (F L M)

Dag 4: Emberá-byn och djungelvandring
Idag finns det gott om tid att gå runt i den lilla byn och lära känna invånarna. Du får möjlighet att följa med och se det dagliga livet, besöka de små odlingarna ute i regnskogen och se livet där tro, traditioner, seder och bruk spelar en stor roll. Efter lunch väntar några timmars vandring i regnskogen tillsammans med din guide och någon av invånarna i byn. Här lär du dig om regsnkogens komplexa ekosystem och växternas läkande egenskaper och ser hur man lever i harmoni med naturen. I den täta och ofta oframkomliga regnskog lever också landets nationalfågel – Harpya-örnen som kan väga upp till 10 kilo med ett vingspann på över 2 meter. Du återvänder sedan till byn sen eftermiddagen och här serveras även middag. (F L M)

Dag 5: Djungelvandring till Old Growth Forest i Darien National Park
Hela dagen idag är öronmärkt för att utforska Old Growth Forest – området är privatägt av en lokal organisation och är ett UNESCO:s världsarv. Du utforskar djungeln och lär om både Emberá- och Wounaan-indianerna. Själva vandringen anpassas efter deltagarnas önskemål och fysiska dagsform. Du återvänder till byn på eftermiddagen och på kvällen får du delta i en traditionell ceremoni tillsammans med byinvånarna. (F L M)

Dag 6: Darien National Park – Panama City
Efter frukost är det dags att ta farväl av vännerna i den lilla byn och du åker med båten tillbaka till Puerto Kimbo. Du fortsätter sedan med bil tillbaka till Panama City och checkar in på ditt hotell. Resten av dagen är på egen hand. (F L)

Dag 7: Panama City – Playón Chico - Yandup Island (San Blas)
Du hämtas på hotellet tidigt på morgonen och körs till flygplatsen. En 30 minuters flygtur tar dig till Playón Chico vid den karibiska kusten. Playón Chico är en del av Kuna-indianernas skyddade reservat, dessa färgstarka indianer är den infödda befolkningen i detta område och är de som ansvarar för ö-gruppen San Blas med de ca 365 öar som ligger utspridda längs med kusten. Efter ankomst fortsätter du med en 15-minuters båttranser till den privata ön Yandup där du bor de nästa tre dagarna. Du bor i en enkel och mysig bungalow vid strandkanten. Här finns korallrev och bra snorkling direkt från stranden. OBS – på flyget får man bara ha med 14 kilo och det går inte att köpa till extra bagagevikt. Det finns inte några stora möjligheter till shopping så är det någon speciell typ av snacks eller godis du absolut bara måste ha passa på att köp med dig det innan avresa. På plats kan du sedan köpa till diverse utflykter i området om du fortfarande känner dig äventyrligt.

Dag 8-9: Yandup Island på egen hand
Du bor på Yandup Island i en privatägd liten familjelodge i en enkel och mysig liten bungalow vid strandkanten inklusive helpension. Utflykter i regsnkog, mangroveträsk, vattenfall och andra öar i San Blas kan bokas på plats – men man kan också bara njuta av de kritvita stränderna och azurblåa vattner på Yandup… (F L M)

Dag 10: Yandup Island - Playón Chico - Panama City
Du lämnar idag Yandubs vita stränder och efter frukost reser du tillbaka till Panama City där du har resten av dagen på egen hand. (F)

Dag 11: Panama City – Skandinavien
Så är det dags att ta farväl till Panama (fast du kan alltid boka på extradagar eller kanske åka vidare till Costa Rica eller någon annan spännande och intressant plats i central- eller Sydamerika). Du landar i Skandinavien nästa dag.

Dag 12. Hemkomst
Ankomsttiden i Skandinavien beror på vilket flygbolag du valt att resa med.


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

OBS. Vær opmærksom på at du må medbringe 14 kg. på inderigsflyene i Panama. – Det er ikke muligt at tilkøbe ekstra bagage.

Bemærk venligst, at der ikke er mange varer til rådighed på San Blas øerne, og vi anbefaler stærkt at du har købt snacks eller lignende til dit ophold. Evt. dagsturer i området fra Yandrup Island er ikke inkluderet i prisen.

Vær opmærksom på, at såfremt du rejser til Darien Nationalpark på egen hånd, bør du udvise agtpågivenhed og forsigtighed, da området kan være præget af grænseuroligheder, dog gør regeringen et stort arbejde for holde området trygt.

Winberg Travels samarbejdspartner i Panama har afholdt trekking-og ture problemfrit i Darien Nationalpark i 15 år.

Det er en god ide at medbringe svømmetøj, kikkert, kamera, sollotion, toilettaske, vandflaske, myggespray, lommelygte, vandresko og regnslag.

Du skal betale en lokal lufthavnsskat på alle indenrigsfly som evt. bookes efter rejsens afsluttes

Alle personer der forlader Panama City skal betale 40USD per. person i afrejse skat i Panama lufthavn.

Du skal betale ca. 20 USD i lufthavnsskat til og fra San Blas regionen. (Ca. 40 USD person tur/reur)


Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 34 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Min. 2 personer

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Panama City t/r i ekonomiklass
 • Inrikdsflyg i Panama enligt program
 • Stadsrundtur i Panama City
 • Djungelvandring med guide i Darien National Park
 • Transfers enligt program
 • Måltider enligt program
 • Frya övernattnignar på standardhotell i Panama City
 • Tre övernattningar i Darien National Park - mycket enkel inkvartering i hydda eller tält
 • Tre övernattningar i en enkel Bungalow på Yandup Island San Blas

I priset ingår inte

 • Utflykter som ej nämns i programmet
 • Måltider & dryck som ej nämns i programmet
 • Dricks
 • Reseförsäkring/avbeställningsskydd
 • Eventuella avreseskatter och visumkostnader
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: