15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 41 950:-
Från 39 950:-
På denna spännande familjeresa i Panama börjar du äventyren i Panama City och ser den imponerande Mirafloresslussen och Panamakanalen. Du möter regnskogens urinvånare Emberá i Chagres och Soberiana National Park. Här får du se hur man fortfarande lever i symbios med naturen och hur gamla sedvänjor och traditioner lever vidare. Du fortsätter med att utforska urbefolkningen Kunas oförstörda gemenskap och njuter av de vackra stränderna i San Blas som förvaltas av invånarna själva och som fortfarande är ett oförstört paradis långt från massturismen. Här bor man enkelt vid strandkanten och lyxen består av idylliska, tropiska öar och skön avkoppling. San Bals består av ca 365 öar varav 49 av dem är bebodda av urbefolkningen. Du fortsätter sedan till öarna Bocas del Toro vid gränsen till Costa Rica. Resan avslutas med några sköna dagar med sol, bad och strand.

Läs mer om Panama här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Panama här

Bästa reseperiod

Panama har ett tropiskt klimat med en genomsnittlig temperatur på omkring 30 grader. Temperaturen är oftast några grader lägre vid Stilla havskusten jämfört med den karibiska kusten. Regnsäsongen är från slutet av april till början av december men som regel är regnen sporadiska och hindrar sällan från utflykter och upplevelser. Högsäsongen ligger från december till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Panama City
Du reser från Skandinavien och kommer fram till Panama City sen kväll lokal tid. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell.
Dag 2: Stadsrundtur i Panama City och besök vid Mirafloresslussen
Idag väntar en händelserik dag! Du gör först en stadsrundtur och ser Panama City - man brukar säga att Panama City består av tre städer och idag får du ser dem alla tre; Den historiska staden – lämningar från 1500-talets Panama ”La Vieja”, den gamla staden, ”Casco Antiguo” med de koloniala byggnaderna och sedan den moderna staden med skyskrapor och moderna hus. Efter lunch fortsätter du till Miraflores varifrån kan se slussen och kanalen och de enorma containerskeppen som påbörjar sin resa genom Panamakanalen. Varje år gör drygt 14 000 skepp 10-timmarsresan genom Panamakanalen och den har haft en enorm betydelse för landets ekonomi såväl som världsekonomin. Genom att passera genom Panamakanalen istället för att runda Kap Horn spar man nästan 1250 mils färd varje gång. Kanalen öppnade officiellt 1914 efter många års arbete. Det var främst USA som såg vikten av att skapa en förbindelse mellan världens två största hav och ingick ett samarbetsavtal med Panama som gav dem rättigheterna fram till 1999 då de övergick till Panama. Kanalen är också en av nutidens största ingenjörsbedrifter. Njut av den fantastiska historien som du får uppleva en del av idag! (F,L)
Dag 3: På äventyr i Chagres Nationalpark med urinvånarna i Emberá
Efter frukost börjar du ditt djungeläventyr till Chagres Nationalpark. Du börjar dagen med att åka från Panama City mot hamnen i El Corotú som ligger vid Alajuelasjön. Du hälsas välkommen av din guide från Emberá-stammen, som kör dig ut i den vackra regskogen med en motoriserad piraguakanot. Under båtfärden kan du se djuren utmed flodstranden och uppleva många exotiska fågelarter. Under båtturen kan du välja att stanna på vägen och vandra upp till ett av regnskogens vattenfall innan färden fortsätter till en av nationalparkens små Emberá-byar. Här möter du byinvånarna och lär dig om traditioner, seder och bruk såväl som regnskogens komplexa ekosystem. Här lever man fortfarande i harmoni med naturen och visar den stor respekt. Du äter en lokal lunch i byn och kan botanisera bland hantverk och konst innan du körs tillbaka till ditt hotell i Panama City. Resten av dagen är på egen hand. (F,L)
Dag 4: Båttur på Panamakanalen och vandring i Soberania Nationalpark
Dagen startar med en tidig morgon, då din guide tar med dig på en vacker båttur på Gatunsjön som är förbunden med Panamakanalen. Här kan du ha turen att åka precis bredvid något av de stora containerfartygen på deras väg mellan världens två stora oceaner. Efter att du har passerat sjön kommer du fram till Soberania Nationalpark. Här kan du gå på upptäcktsfärd längs med några av regnskogens många stigar. Din guide berättar bland annat om den lokala floran och hur man använder växter och örter både till matlagning och medicin. Efter en härlig dag i nationalparken återvänder du sedan till Panama City, där du har resten av dagen till eget förfogande. (F)
Dag 5: Från Panama City till paradisöarna San Blas
Idag hämtas du på hotellet vid soluppgången. Du har en 5-6 timmars bilfärd framför dig innan du ankommer till den karibiska kusten. På vägen finns möjlighet att stanna och köpa lite frukost, stanna vid en affär och köpa snacks, godis, dricka etc. då det inte finns några butiker ute på öarna. Du gör också ett stopp vid immigrationsmyndigheterna innan det är dags att kliva ombord på båten som tar dig ut till San Blas. Kuna-indianerna är den färgstarka, infödda befolkningen i detta område och är de som ansvarar för ö-gruppen San Blas med de ca 365 öar som ligger utspridda längs med kusten och som är ett skyddat naturreservat. De bor själva på någon av de 49 öar som är bebodda. Väl framme checkar du in i ditt enkla men gemytliga boende på Isla Aguaja island. (F.M)
Dag 6-7: Avkoppling på San Blas-öarna
Sköna dagar på San Blas-öarna. Njut av frukosten till ljudet av vågorna som kluckar mot stranden och koppla av med en bok i en hängmatta. Här simmar och snorklar man i det klara vattnet bland tropiska fiskar. Man kan hyra båt eller besöka någon av Kuna-indianernas byar. Man kan köpa vackra hantverkssouvenirer och bidra en smula till ekonomin i denna isolerade del av Panama – du bokar enkelt intressanta utflykter med hotellet. (F,L,M)
Dag 8: San Blas – Panama City
Du lämnar nu San Blas och fortsätter med båt tillbaka till fastlandet och sedan med bil till Panama City där du checkar in på ditt hotell igen. Du har resten av dagen på egen hand att fortsätta utforska staden på.
Dag 9: Panama City – Bocas del Toro
Idag får flyget till ögruppen Bocas del Toro – sex vackra, tropiska öar. Efter ankomst till ditt hotell vid stranden har du tid på egen hand att njuta av hotellets faciliteter eller utforska Marinepark Pargue Nacional Marino Bastimentos på egen hand. (F)
Dag 10-12 Bocas del Toro på egen hand
Sköna dagar – du kan bara lata dig vid poolen eller stranden eller kanske leta efter de röda grodorna på Red Frog Beach. Vill du öluffa bland öarna och spana efter djur både över och under vattnet hjälper hotellet gärna till med att boka utflykter. (F)
Dag 13: Bocas del Toro - Panama City
Idag lämnar du Boca del Toros stränder och flyger tillbaka till Panama City under eftermiddagen och har esten av dagen på egen hand. (F)
Dag 14: Panama City – Skandinavien
Så är det dags att ta farväl till Panama (fast du kan alltid boka på extradagar eller kanske åka vidare till Costa Rica eller någon annan spännande och intressant plats i central- eller Sydamerika). Du landar i Skandinavien nästa dag.
Dag 15: Hemkomst
Du landar i Skandinavien igen – tiden beror på vilket flygbolag du valt att flyga med.

Övernattningar

6 nätter på standardhotell i Panama City
3 nätter i enkel bungalow på Isla Aguja Island eller liknande (med gemensamma toalett- och badutrymmen)
4 nätter på standardhotell på Bocas del Toro

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

december - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Panama City t/r (inkluisve bagage)
 • Inrikesflyg Panama City - Bocas del Toro t/r i ekonomiklass
 • OBS - endast 14 kilo vikt ingår vid inrikesflygningar i Panama
 • Transfers, måltider och utflykter enligt program
 • Fyra övernattnignar på standardhotell i Panama City
 • En övernattning på turistklasslodge vid Soberania National Park
 • Tre övernattningar på Isla Aguja San Blas i enkel bungalow
 • Fem nätter på standardhotell på Bocas del Toro
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: