Sök
Sök
Familjeresa Panama
Udforsk San Blas
Besøg Embera indianerne i Chagres Nationalpark
Besøg Embera indianerne i Chagres Nationalpark
Paddle boarding ved Bocas Del Toro
Franklin Island, San Blas I Panama
Panamakanalen
Toucan fuglen lever i Panama og Costa Rica
Snorking ved San Blas øerne i Panama
Den gamle bydel i Panama City
Kuna Indianerne
Panama City
Badeferie ved Bocas Del Toro
Panamakanalen
Oplev de farvestrålende Kuna Indianer i San Blas
Strandferie i Panama
Bocas Del Toro
Bocas Del toro
Solnedgang ved Bocas Del Toro

Familjeäventyr i Panama

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 31 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 21950:-

Reslängd: 15 dagar

På denna spännande familjeresa i Panama börjar du äventyren i Panama City , möter regnskogens Emberá-indianer i Chagres och Soberiana National Park. Du fortsätter med att utforska Kuna-indianernas oförstörda gemenskap och njuter av de vackra stränderna i San Blas. Du fortsätter sedan till öarna Bocas del Toro vid gränsen till Costa Rica. Resan avslutas med några sköna dagar med sol, bad och strand.

Efter et spændende historisk besøg i Panama City og ved Panamakanalen rejser du mod På denna spännande familjeresa i Panama börjar du äventyren i Panama City och ser den imponerande Mirafloresslussen och Panamakanalen. Du möter regnskogens Emberá-indianer i Chagres och Soberiana National Park. Här får du se hur man fortfarande lever i symbios med naturen och hur gamla sedvänjor och traditioner lever vidare. Du fortsätter med att utforska Kuna-indianernas oförstörda gemenskap och njuter av de vackra stränderna i San Blas som förvaltas av Kuna- indianerna själva och som fortfarande är ett oförstört paradis långt från massturismen. Här bor man enkelt vid strandkanten och lyxen består av idylliska, tropiska öar och skön avkoppling. San Bals består av ca 365 öar varav 49 av dem är bebodda av Kuna-indianerna. Du fortsätter sedan till öarna Bocas del Toro vid gränsen till Costa Rica. Resan avslutas med några sköna dagar med sol, bad och strand.

Läs mer om Panama här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Panama här

Väder

Panama har ett tropiskt klimat med en genomsnittlig temperatur på omkring 30 grader. Temperaturen är oftast några grader lägre vid Stilla havskusten jämfört med den karibiska kusten. Regnsäsongen är från slutet av april till början av december men som regel är regnen sporadiska och hindrar sällan från utflykter och upplevelser. Högsäsongen ligger från december till april.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Panama City

Du reser från Skandinavien och kommer fram till Panama City sen kväll lokal tid. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell.

Dag 2: Stadsrundtur i Panama City och besök vid Mirafloresslussen

Idag väntar en händelserik dag! Du gör först en stadsrundtur och ser Panama City - man brukar säga att Panama City består av 3 städer och ni ser dem alla tre; Den historiska staden – lämningar från 1500-talets Panama ”La Vieja”, den gamla staden, ”Casco Antiguo” med de koloniala byggnaderna och sedan den moderna staden med skyskrapor och moderna hus. Efter lunch fortsätter du till Miraflores där det finns balkonger varifrån man har mycket bra utsikt över sluss och kanal och de enorma containerskeppen som påbörjar sin resa genom Panamakanalen. Varje år gör drygt 14 000 skepp 10-timmarsresan genom Panamakanalen och den har haft en enorm betydelse för landets ekonomi såväl som världsekonomin. Genom att passera genom Panamakanalen istället för att runda Kap Horn spar man nästan 12 500 kilometers färd varje gång. Kanalen öppnade officiellt 1914 efter många års arbete. Det var främst USA som såg vikten i att skapa en förbindelse mellan världens två största hav och ingick ett samarbetsavtal med Panama som gav dem rättigheterna fram till 1999 då de övergick till Panama. Kanalen är också en av nutidens största ingenjörsbedrifter. Njut av den fantastiska historien som du får uppleva en del av idag! ([F],[L])Dag 3: Panama City – Chagres Nationalpark – Emberá-Indianerna – Soberania Nationalpark

Efter frukost börjar du ditt djungeläventyr. Du har en transfer från hotellet till hamnen i El Corotú som ligger vid Alajuelasjön. Du hälsas välkommen av din guide som är Emberá, ni åker ut i den vackra regskogen med en motoriserad piraguakanot. Under båtfärden kan du se djuren utmed flodstranden, här finns också ett rikt fågelliv. Man kan också göra ett stopp för att vandra upp till ett vattenfall innan färden fortsätter till någon av de små Emberá-byarna. Här möter du byinvånarna och lär dig om traditioner, seder och bruk såväl som regnskogens komplexa ekosystem. Här lever man fortfarande i harmoni med naturen och visar den stor respekt. Du äter lunch i byn och kan botanisera bland hantverk och konst innan du körs till din lodge i Soberiania National Park. Resten av dagen är på egen hand. ([F],[L])

Dag 4: Båttur och vandring i Soberania National park – Panama City

Tidig morgon då din guide tar med dig på en skön båttur på Gatunsjön som är förbunden med Panamakanalen. Om du har riktig tur är du ute samtidigt som något av de stora containerfartygen som slussar mellan världens två största oceaner. När du åkt tvärs över sjön kommer du bram till Soberiana National Park. Din guide tar dig med på en vandring utmed några av parkens många stigar och berättar om den lokala floran och hur man använder växter och örter både till matlagning och medicin. Efter en skön dag i parken återvänder du sedan till Panama City. ([F])

Dag 5: Från Panama City till paradisöarna San Blas

Idag hämtas du på hotellet vid soluppgången. Du har en 5-6 timmars bilfärd framför dig innan du ankommer till den karibiska kusten. På vägen finns möjlighet att stanna och köpa lite frukost, stanna vid en affär och köpa snacks, godis, dricka etc. då det inte finns några butiker ute på öarna. Du gör också ett stopp vid immigrationsmyndigheterna innan det är dags att kliva ombord på båten som tar dig ut till San Blas. Kuna-indianerna är den färgstarka, infödda befolkningen i detta område och är de som ansvarar för ö-gruppen San Blas med de ca 365 öar som ligger utspridda längs med kusten och som är ett skyddat naturreservat. De bor själva på någon av de 49 öar som är bebodda. Väl framme checkar du in i ditt enkla men gemytliga boende på Isla Aguaja island. ([F].[M])

Dag 6-7: Avkoppling på San Blas-öarna

Sköna dagar på San Blas-öarna. Njut av frukosten till ljudet av vågorna som kluckar mot stranden och koppla av med en bok i en hängmatta. Här simmar och snorklar man i det klara vattnet bland tropiska fiskar. Man kan hyra båt eller besöka någon av Kuna-indianernas byar. Man kan köpa vackra hantverkssouvenirer och bidra en smula till ekonomin i denna isolerade del av Panama – du bokar enkelt intressanta utflykter med hotellet. ([F],[L],[M])

Dag 8: San Blas – Panama City

Du lämnar nu San Blas och fortsätter med båt tillbaka till fastlandet och sedan med bil till Panama City där du checkar in på ditt hotell igen. Du har resten av dagen på egen hand att fortsätta utforska staden på.

Dag 9: Panama City – Bocas del Toro

Idag får flyget till ögruppen Bocas del Toro – sex vackra, tropiska öar. Efter ankomst till ditt hotell vid stranden har du tid på egen hand att njuta av hotellets faciliteter eller utforska Marinepark Pargue Nacional Marino Bastimentos på egen hand. ([F])

Dag 10-12 Bocas del Toro på egen hand

Sköna dagar – du kan bara lata dig vid poolen eller stranden eller kanske leta efter de röda grodorna på Red Frog Beach. Vill du öluffa bland öarna och spana efter djur både över och under vattnet hjälper hotellet gärna till med att boka utflykter. ([F])


Dag 13: Bocas del Toro - Panama City

Idag lämnar du Boca del Toros stränder och flyger tillbaka till Panama City under eftermiddagen och har esten av dagen på egen hand. ([F])

Dag 14: Panama City – Skandinavien

Så är det dags att ta farväl till Panama (fast du kan alltid boka på extradagar eller kanske åka vidare till Costa Rica eller någon annan spännande och intressant plats i central- eller Sydamerika). Du landar i Skandinavien nästa dag.

Dag 15: Hemkomst

Du landar i Skandinavien igen – tiden beror på vilket flygbolag du valt att flyga med.


Övernattningar:
Fyra nätter på standardhotell i Panama City
En natt på turistklasslodge vid Soberania National Park
Tre nätter på Isla Aguja San Blas i enkel bungalow
Fem nätter på standardhotell på Bocas del Toro

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 31 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 21950:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Panama City t/r (inkluisve bagage)
 • Inrikesflyg Panama City - Bocas del Toro t/r i ekonomiklass
 • OBS - endast 14 kilo vikt ingår vid inrikesflygningar i Panama
 • Transfers, måltider och utflykter enligt program
 • Fyra övernattnignar på standardhotell i Panama City
 • En övernattning på turistklasslodge vid Soberania National Park
 • Tre övernattningar på Isla Aguja San Blas i enkel bungalow
 • Fem nätter på standardhotell på Bocas del Toro

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: