Sök
Sök
San Blas øerne
Panamakanalen
Oplev de farvestrålende Kuna Indianer i San Blas
San Blas
Panama City
Panama City
Snorking ved San Blas øerne i Panama
San Blas øerne
Panama City
Kuna Indianerne
San Blas øerne i Panama
Den gamle bydel i Panama City
Solnedgang ved San Blas

Panamakanalen och San Blas-öarna

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 8 dagar eller längre

Låt dig imponeras av Panama Citys koloniala historia, Panamakanalen och landets vackra, karibiska stränder. De färgstarka Kuna-indianernas örike San Blas och magnifika Bocas del Toro.

Detta reseförslag är för dig som vill uppleva mycket men har lite kort om tid. Det är för dig som söker tropiska äventyr, spännande kultur och idylliska Robinsonöar i San Blas. Resan börjar i Panama City där du ser de gamla kvarteren och byggnaderna i Casco Viejo och du fortsätter sedan med ett besök vid Panamakanalen där du tar del av den spännande historien bakom detta underverk. Resan går vidare mot exotiska stränder i det bildsköna paradiset San Blas. Detta vackra örike består av ca 365 öarna som ligger utmed kusten i den nordöstliga delen av Panama. Här bor men enkelt och rustikt bland Kuna-indianerna som förvaltar detta område. Förutom turkosblått vatten och vita stränder finns det möjlighet att gå på lokalmarknader och göra besök i någon av Kuna-indianernas traditionella byar.

Du kan antingen boka förslaget som det är eller kombinera det med en längre eller kortare resa till några av de andra spännande och intressanta platserna i Central- och Sydamerika.

Läs mer om Panama här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Panama här


Väder

Panama har ett tropiskt klimat med en genomsnittlig temperatur på omkring 30 grader. Temperaturen är oftast några grader lägre vid Stilla havskusten jämfört med den karibiska kusten. Regnsäsongen är från slutet av april till början av december men som regel är regnen sporadiska och hindrar sällan från utflykter och upplevelser. Högsäsongen ligger från december till april. Våra rekommendationer om bästa tid att resa baserar sig på hur vädret varit tidigare år men vädret kan skifta från år till år så dessa rekommendationer är endast vägledande.
Panamakanalen

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Panama City
Du reser från Skandinavien och kommer fram till Panama City sen kväll lokal tid. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell.

Dag 2: Stadsrundtur i Panama City och besök vid Mirafloresslussen
Idag väntar en händelserik dag! Du gör först en stadsrundtur och ser Panama City - man brukar säga att Panama City består av 3 städer och ni ser dem alla tre; Den historiska staden – lämningar från 1500-talets Panama ”La Vieja”, den gamla staden, ”Casco Antiguo” med de koloniala byggnaderna och sedan den moderna staden med skyskrapor och moderna hus. Efter lunch fortsätter du till Miraflores där det finns balkonger varifrån man har mycket bra utsikt över sluss och kanal och de enorma containerskeppen som påbörjar sin resa genom Panamakanalen. Varje år passerar drygt 14 000 skepp Panamakanalen och den har haft en enorm betydelse för landets ekonomi såväl som världsekonomin. Genom att passera genom Panamakanalen istället för att runda Kap Horn spar man nästan 12 500 kilometers färd varje gång.
Kanalen öppnade officiellt 1914 efter många års arbete. Det var främst USA som såg vikten i att skapa en förbindelse mellan världens två största hav och ingick ett samarbetsavtal med Panama som gav dem rättigheterna fram till 1999 då de övergick till Panama. Kanalen är också en av nutidens största ingenjörsbedrifter. Njut av den fantastiska historien som du får uppleva en del av idag! (F L)

Dag 3: Panama City – San Blas
Idag hämtas du på hotellet vid soluppgången. Du har en 5-6 timmars bilfärd framför dig innan du ankommer till den karibiska kusten. På vägen finns möjlighet att stanna och köpa lite frukost, stanna vid en affär och köpa snacks, godis, dricka etc. då det inte finns några butiker ute på öarna. Du gör också ett stopp vid immigrationsmyndigheterna innan det är dags att kliva ombord på båten som tar dig ut till San Blas. Kuna-indianerna är den färgstarka, infödda befolkningen i detta område och är de som ansvarar för ö-gruppen San Blas med de ca 365 öar som ligger utspridda längs med kusten och som är ett skyddat naturreservat. De bor själva på någon av de 49 öar som är bebodda. Väl framme checkar du in i ditt enkla men gemytliga boende på Senidub Island. (F M)

Dag 4-5: Avkoppling på San Blas-öarna
Sköna dagar på San Blas-öarna. Njut av frukosten till ljudet av vågorna som kluckar mot stranden och koppla av med en bok i en hängmatta. Här simmar och snorklar man i det klara vattnet bland tropiska fiskar. Man kan hyra båt eller besöka någon av Kuna-indianernas byar. Man kan köpa vackra hantverkssouvenirer och bidra en smula till ekonomin i denna isolerade del av Panama – du bokar enkelt intressanta och spännande utflykter med hotellet. (F L M)

Dag 6: San Blas – Panama City
Du lämnar nu San Blas och fortsätter med båt tillbaka till fastlandet och sedan med bil till Panama City där du checkar in på ditt hotell igen. Du har resten av dagen på egen hand att fortsätta utforska staden på. (F)

Dag 7: Panama City – Skandinavien
Så är det dags att ta farväl till Panama (fast du kan alltid boka på extradagar eller kanske åka vidare till Costa Rica eller någon annan spännande och intressant plats i central- eller Sydamerika). Du landar i Skandinavien nästa dag.

Dag 8: Hemkomst
Du landar i Skandinavien igen – tiden beror på vilket flygbolag du valt att flyga med.


Övernattningar:
Tre övernattningar i Panama City i dubbelrum med gemensamt bad & toalett
Tre övernattningar på vadnrarhem på San Blas i flerbäddsrum med gemensamt bad & toalett
F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

OBS - Ute på öarna är det mycket begränsat med vad man kan handla (förutom mat & dryck pår estaurang) så vill du ha med dig snack, godis etc. köp det i förväg.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Panama t/r i ekonomiklass
 • Transfers enligt program
 • Måltider enligt program
 • Stadsrundtur i Panama City
 • Tre övernattningar i Panama City i dubbelrum med gemensamt bad & toalett
 • Tre övernattningar på vandrarhem på Senidub Island San Blas i flerbäddsrum med gemensamt bad & toalett

I priset ingår inte

 • Utflykter som ej nämns i programmet
 • Måltider & dryck som ej nämns i programmet
 • Dricks
 • Reseförsäkring/avbeställningsskydd
 • Eventuella avreseskatter och visumkostnader
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: