8 dagar eller längre
Inklusive flyg och bagage
Från 23 950:-
Detta reseförslag är för dig som vill uppleva mycket men har lite kort om tid. Det är för dig som söker tropiska äventyr, spännande kultur och idylliska Robinsonöar i San Blas. Resan börjar i Panama City där du ser de gamla kvarteren och byggnaderna i Casco Viejo och du fortsätter sedan med ett besök vid Panamakanalen där du tar del av den spännande historien bakom detta underverk. Resan går vidare mot exotiska stränder i det bildsköna paradiset San Blas. Detta vackra örike består av ca 365 öarna som ligger utmed kusten i den nordöstliga delen av Panama. Här bor men enkelt och rustikt bland Kuna-indianerna som förvaltar detta område. Förutom turkosblått vatten och vita stränder finns det möjlighet att gå på lokalmarknader och göra besök i någon av Kuna-indianernas traditionella byar.

Du kan antingen boka förslaget som det är eller kombinera det med en längre eller kortare resa till några av de andra spännande och intressanta platserna i Central- och Sydamerika.

Läs mer om Panama här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Panama här


Bästa reseperiod

Panama har ett tropiskt klimat med en genomsnittlig temperatur på omkring 30 grader. Temperaturen är oftast några grader lägre vid Stilla havskusten jämfört med den karibiska kusten. Regnsäsongen är från slutet av april till början av december men som regel är regnen sporadiska och hindrar sällan från utflykter och upplevelser. Högsäsongen ligger från december till april.


Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Panama City
Du reser från Skandinavien och kommer fram till Panama City sen kväll lokal tid. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell.
Dag 2: Stadsrundtur i Panama City och besök vid Mirafloresslussen
Idag väntar en händelserik dag! Du gör först en stadsrundtur och ser Panama City - man brukar säga att Panama City består av 3 städer och ni ser dem alla tre; Den historiska staden – lämningar från 1500-talets Panama ”La Vieja”, den gamla staden, ”Casco Antiguo” med de koloniala byggnaderna och sedan den moderna staden med skyskrapor och moderna hus. Efter lunch fortsätter du till Miraflores där det finns balkonger varifrån man har mycket bra utsikt över sluss och kanal och de enorma containerskeppen som påbörjar sin resa genom Panamakanalen. Varje år passerar drygt 14 000 skepp Panamakanalen och den har haft en enorm betydelse för landets ekonomi såväl som världsekonomin. Genom att passera genom Panamakanalen istället för att runda Kap Horn spar man nästan 12 500 kilometers färd varje gång. Kanalen öppnade officiellt 1914 efter många års arbete. Det var främst USA som såg vikten i att skapa en förbindelse mellan världens två största hav och ingick ett samarbetsavtal med Panama som gav dem rättigheterna fram till 1999 då de övergick till Panama. Kanalen är också en av nutidens största ingenjörsbedrifter. Njut av den fantastiska historien som du får uppleva en del av idag! (F,L)
Dag 3: Panama City – San Blas
Idag hämtas du på hotellet vid soluppgången. Du har en 5-6 timmars bilfärd framför dig innan du ankommer till den karibiska kusten. På vägen finns möjlighet att stanna och köpa lite frukost, stanna vid en affär och köpa snacks, godis, dricka etc. då det inte finns några butiker ute på öarna. Du gör också ett stopp vid immigrationsmyndigheterna innan det är dags att kliva ombord på båten som tar dig ut till San Blas. Kuna-indianerna är den färgstarka, infödda befolkningen i detta område och är de som ansvarar för ö-gruppen San Blas med de ca 365 öar som ligger utspridda längs med kusten och som är ett skyddat naturreservat. De bor själva på någon av de 49 öar som är bebodda. Väl framme checkar du in i ditt enkla men gemytliga boende på Senidub Island. (F,M)
Dag 4-5: Avkoppling på San Blas-öarna
Sköna dagar på San Blas-öarna. Njut av frukosten till ljudet av vågorna som kluckar mot stranden och koppla av med en bok i en hängmatta. Här simmar och snorklar man i det klara vattnet bland tropiska fiskar. Man kan hyra båt eller besöka någon av Kuna-indianernas byar. Man kan köpa vackra hantverkssouvenirer och bidra en smula till ekonomin i denna isolerade del av Panama – du bokar enkelt intressanta och spännande utflykter med hotellet. (F,L,M)
Dag 6: San Blas – Panama City
Du lämnar nu San Blas och fortsätter med båt tillbaka till fastlandet och sedan med bil till Panama City där du checkar in på ditt hotell igen. Du har resten av dagen på egen hand att fortsätta utforska staden på. (F,M)
Dag 7: Panama City – Skandinavien
Så är det dags att ta farväl till Panama (fast du kan alltid boka på extradagar eller kanske åka vidare till Costa Rica eller någon annan spännande och intressant plats i central- eller Sydamerika). Du landar i Skandinavien nästa dag.
Dag 8: Hemkomst
Du landar i Skandinavien igen – tiden beror på vilket flygbolag du valt att flyga med.

Övernattningar

Tre övernattningar på hostel i Panama City
Tre övernattningar på vandrarhem på San BlasInformation

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

december - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Panama t/r (inkluisve bagage)
 • Måltider, transfers och utflykter enligt program
 • Tre övernattningar i Panama City i dubbelrum med gemensamt bad & toalett
 • Tre övernattningar på vandrarhem på Senidub Island San Blas i flerbäddsrum med gemensamt badrum
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: