8 dagar eller längre
Inklusive flyg och bagage
Från 25 450:-
Denna resan är för dig som har ont om tid och söker en tropisk upplevelse, autentisk kultur och idylliska stränder. Resan börjar i Panama City, där du får uppleva gamla stan Casco Viejo. Sedan väntar ett spännande besök i Panamakanalen, där du får en inblick i den fascinerande historien.

Resan går sedan till exotiska stränder i det pittoreska tropiska paradiset San Blas-regionen. Denna vackra ö-nation består av cirka 370 öar fördelade längs kusten i den nordöstra delen av Panama. Här bor du autentiskt och enkelt bland Kuna-stammen samtidigt som du är omgiven av turkost vatten och vita stränder. San Blas är en idealisk plats för att utforska de omgivande isolerade och obebodda paradisöarna. Besök också en av Kuna-stammens lokala marknader, som rymmer färgglada och traditionella smycken och broderier.

Innehållet i detta reseförslag kan göras som det ser ut här, eller kombineras med andra upplevelser på en längre resa till Central- eller Sydamerika.


Läs mer om Panama här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Panama här


Bästa reseperiod

Panama har ett tropiskt klimat med en genomsnittlig temperatur på omkring 30 grader. Temperaturen är oftast några grader lägre vid Stilla havskusten jämfört med den karibiska kusten. Regnsäsongen är från slutet av april till början av december men som regel är regnen sporadiska och hindrar sällan från utflykter och upplevelser. Högsäsongen ligger från december till april.


Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Panama City
Du reser från Skandinavien och kommer fram till Panama City sen kväll lokal tid. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell.
Dag 2: Stadsrundtur i Panama City och Panamakanalen
Se fram emot en historisk och händelserik inblick i Panama City. Din dagsutflykt börjar efter frukost. På dagens tur får du uppleva ruiner från kolonialtiden innan du fortsätter till fots runt den gamla och välbevarade staden Casco Viejo. Stadsdelen står i skarp kontrast till stadens många höghus och grundades av Spanien på 1500-talet. Efter flera historiska upplevelser fortsätter du till Miraflores, där du på nära håll kan se några av de fartyg och containerfartyg som dagligen passerar genom Panamakanalen. Varje fartyg tar mellan 8-10 timmar att passera och cirka 14 100 fartyg seglar genom Panamakanalen varje år. Panamakanalen är av enorm betydelse för Panamas ekonomi och för världsekonomin, eftersom fartygen som passerar genom kanalen sparar en världsomsegling på nästan 12 500 km söder om Kap Horn, den sydligaste punkten i Sydamerika. Panamakanalen öppnades officiellt 1914, efter många år av försök, på uppdrag av USA, som såg vikten av att skapa en genväg mellan handel och krig mellan två av världens största hav. USA ingick ett samarbetsavtal med Panama och ägde sedan rättigheterna till Panamakanalen fram till den 31 december 1999, då rättigheterna övergick till Panama. Sjövägen mellan Atlanten och Stilla havet är än idag en av världens största tekniska bedrifter, eftersom geografin och särskilt de tropiska sjukdomarna i Panama på den tiden gjorde byggnadsarbetet svårt. Efter ett spännande besök på Panamakanalen återvänder du till ditt hotell. Resten av dagen är på egen hand. (F)
Dag 3: Från Panama City till San Blas-öarna i Karibiska havet
Du hämtas på ditt hotell på morgonen, varefter en spännande bilresa genom djungeln väntar dig, innan du anländer till Panamas karibiska kust efter cirka 2,5 timmars bilresa. På vägen har du möjlighet att handla i en stormarknad för att köpa vatten, snacks och drycker. Stanna sedan för att passera immigrationsformaliteterna innan du fortsätter till kajen, där du går ombord på en båt som tar dig till San Blas-öarna. Det färgstarka Kuna-folket är ursprungsbefolkningen på dessa vackra öar och är fortfarande ansvariga för San Blas-arkipelagen idag. Kuna-stammen lever på 49 av cirka 370 öar, som tillsammans bildar det exotiska naturreservatet San Blas utanför Panamas nordöstra kust. Vid ankomsten till en av de bebodda Kuna-öarna kommer du att tilldelas en primitiv hydda. Resten av dagen kan du njuta av en guidad utflykt genom Kuna-samhället på denna orörda plats och sedan helt enkelt koppla av på stranden. Observera att det inte finns många varor att köpa på öarna och vi rekommenderar att du utnyttjar stoppet vid snabbköpet för att fylla på med snacks och vatten på flaska. (L,M)
Dag 4-5: Upplevelser och snorkling vid San Blas
Sköna dagar på San Blas-öarna. Njut av frukosten till ljudet av vågorna som kluckar mot stranden och koppla av med en bok i en hängmatta. Här simmar och snorklar man i det klara vattnet bland tropiska fiskar. Man kan hyra båt eller besöka någon av Kuna-indianernas byar. Man kan köpa vackra hantverkssouvenirer och bidra en smula till ekonomin i denna isolerade del av Panama – du bokar enkelt intressanta och spännande utflykter med hotellet. (F,L,M)
Dag 6: San Blas till Panama City
Du lämnar de exotiska stränderna i San Blas och tar farväl av Kuna-stammen. Efter frukost fortsätter du med båt tillbaka till fastlandet. Efter en timmes kryssning anländer du till kajen och fortsätter sedan i en fyrhjulsdriven bil till Panama City. Du anländer sent på eftermiddagen och resten av dagen är du på egen hand i landets huvudstad. (F,L)
Dag 7: Panama City – Skandinavien
Det är dags att säga adjö till Panama och det finns en organiserad transfer till flygplatsen. Om du inte är redo att åka hem kan du välja att resa vidare på egen hand eller ta hjälp av din resekonsult för att organisera fler aktiviteter i Panama. Det är också möjligt att kombinera programmet i detta reseförslag med en eller flera av de många spännande destinationerna i Central- och Sydamerika. Fråga din resekonsult om råd om de många alternativen.
Dag 8: Hemkomst
Du landar i Skandinavien igen – tiden beror på vilket flygbolag du valt att flyga med.

Övernattningar

3 nätters boende i Panama City i deluxerum på Tryp Panama Centro Hotel
3 nätters boende på San Blas-öarna i en enkel stuga med delad toalett och dusch
Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

december - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Danmark-Panama City t/r (Inkl. bagage)
 • Transfer från flygplatsen
 • Övernattning enligt program
 • Stadsrundtur i Panama City inkl. Panamakanalen
 • Guider enligt program med begränsade kunskaper i engelska
 • Guidad tur på San Blas-öarna
 • Snorklingstur på San Blas-öarna
 • Transfer och måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Flygplatsskatter/avgångsskatter, i förekommande fall.
 • Övernattningar, utflykter och måltider som inte nämns i programmet
 • Dricks (i Panama är det bra att ge dricks till guiderna i slutet av turen)

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: