4 dagar
Exkl. flyg
Från 8 950:-
En vandring till den magnifika ruinen Machu Picchu via Inkaleden är för många den absoluta höjdpunkten på resan till Peru. Och det av en bra anledning! Att vandra i Anderna är en naturskön och historisk upplevelse, och tar dig genom små byar, vackra gröna dalar och täta molnskogar. De välbevarade trapporna och tunnlarna och utsikten över de snöklädda bergstopparna i fjärran gör upplevelsen komplett. Åsynen av Machu Picchu när du går igenom solporten vid soluppgången är den ultimata belöningen efter tre dagars vandring. Men du ser också andra vackra inkaruiner längs vägen, var och en med en egen spännande historia.

Information om Inkaleden
Machu Picchu har nyligen utsetts till en av världens 7 underverk, och det är mycket populärt att vandra dit längs den traditionella Inkaleden. För att naturen inte ska belastas av för många besökare är det begränsat hur många människor som får vara på Inkaleden under dagen. Det är därför mycket viktigt att boka i god tid (minst 5–6 månader för högsäsong juni–augusti) om du vill vara säker på att få en plats.

Det är oftast billigare att boka din resa när du kommer till Cusco, så om du har tid att göra det, och modet att vänta, kan du spara lite pengar.
Anledningen till att resan är dyrare hemma är att den är garanterad även om det bara är 2 personer som har bokat resan. Arrangören tar en risk genom att garantera turen så lång tid före avresa.

Winberg Travel har flera olika turer till Machu Picchu:
 • 2 dagars vandring Machu Picchu
 • 2 dagars tur Urubambadalen (Sacred Valley) och Machu Picchu
 • 1 dags tur Machu Picchu
 • Vandring Lares och Machu Picchu
 • Vandring Choquequirao och Machu Picchu
 • Vandring Salkantay och Machu Picchu

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Peru här
Praktisk information om Peru

Bästa reseperiod

Det är möjligt att vandra längs Inkaleden till Machu Picchu hela året förutom februari, men den bästa tiden för vandring är från maj till november. Under denna tid rekommenderar vi att du bokar minst 5–6 månader i förväg, eftersom tillstånden snabbt säljs slut.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Cusco (3 350 m) – KM82 – Wayllabamba – (3 100 m) – Yuncachimpa (3 300 m)
Du hämtas på ditt hotell i Cusco tidigt på morgonen och körs till Ollantaytambo (ca 2 timmars bilfärd). Här har du möjlighet att äta frukost och köpa vandringsstavar av trä för vandringen. Från Ollantaytambo du går vidare till KM 82, som är Inkaledens officiella startpunkt. Innan du får komma in på Inkaleden måste du uppvisa pass och ev. ISIC-kort. Det är viktigt att du tar med dig samma pass som din resa är bokad med. Idag kommer du att vandra cirka 12 km. Den första sträckan är relativt lätt och en bra uppvärmning för de närmaste dagarnas vandring. I byn Miskay görs ett stopp för lunch vid floden medan guiden berättar om den spännande arkeologiska ruinen Llactapata. På eftermiddagen anländer vi till byn Wayllabamba (på ca 3 100 meter höjd). Härifrån fortsätter vi uppåt till vårt läger Yuncachimpa (3 300 m). Från lägret har du en fantastisk utsikt över de omgivande bergen och inte minst berget Veronicas snöklädda topp (5 750 m). (L,M) Vandringstid: 7 timmar Svårighetsgrad: Lätt–måttlig
Dag 2: Yuncachimpa (3 300 m) – Llulluchapampa (3 850 m) – Warmi Wañusca-passet (4 200 m) – Pacaymayo-dalen (3 600 m) – Runkurakay-passet (3 950 m) – Chaquicocha (3 650 m)
Denna morgon börjar vi vandringen tidigt. Dagens vandring är den tuffaste på turen och det är viktigt att du går i ditt eget tempo. Du kommer att gå cirka 15 km och bland annat korsa det ökända passet Warmi Wañusca på 4 200 meters höjd, som även är känt som "Dead Woman's Pass". Inklaleden tar oss först genom skogsområdet i Llulluchapampa-dalen innan den branta trappan upp till Warmi Wañusca-passet börjar. Du går i din egen takt till toppen där du möter upp med gruppen och får en välbehövlig paus medan du njuter av den enastående utsikten. Det är en bra idé att ta med snacks och choklad som kan ge lite extra energi längs vägen. Härifrån går det brant nedåt mot Pacaymayo-floden och över Runkurakay-passet. Längs vägen stannar vi vid ruinen i Runkuray, som tros ha använts som utkikspost av inkafolket. Om det är klart väder har du en fantastisk utsikt över Vilcabamba-bergen. Dagen avslutas vid Chaquicocha på 3 650 meters höjd. Här äter vi middag och slår läger för natten efter en vacker men hård dag i Anderna. (F,L,M) Vandringstid: 8 timmar Svårighetsgrad: Måttlig–hård
Dag 3: Chaquicocha (3 650 m) – Phuyupatamarca (3 580 m) – Wiñay Wayna (2 650 m)
Du kan se fram emot ytterligare en vacker dag i Anderna. Vi ska idag avverka 9 km. Vi korsar två mindre pass och går genom ett vackert landskap med molnskog, orkidéer, ormbunkar och ett rikt fågelliv. Denna bit av Inkaleden är underbar, med delvis uthuggna tunnlar och perfekt placerade stenar. Vi passerar ytterligare en spännande arkeologisk plats vid Phuyupatamarca (vilket betyder ”staden ovanför molnen”) med mycket välbevarade ruiner. Efter lunch börjar den långa nedstigningen till den imponerande inkaruinen Wiñay Wayna. Denna ruin har byggts mitt i den branta klippan och har utsikt över Urubambafloden. Härifrån är det endast en kort bit till vårt sista läger. I kväll slår alla grupper läger på samma plats och det är inte riktigt lika mysigt som de två första campingområdena. Å andra sidan finns det fler faciliteter och du kan köpa ett varmt bad samt drickor och tilltugg från den lilla kiosken. Efter middagen tar vi avsked av vår kock och bärare och här hålls en liten ceremoni där du har möjlighet att ge dricks. (F,L,M) Vandringstid: 5–6 timmar Svårighetsgrad: Lätt
Dag 4: Wiñay Wayna (2 650 m) – Inti Punku (solporten) – Machu Picchu (2 430 m) – Aguas Calientes (2 050 m) – Cusco (3 350 m)
Denna morgon är du uppe redan vid 04.00 och äter frukost innan du lämnar lägret för att nå Inti Punku (solporten) före soluppgången. Härifrån får du den första glimten av Machu Picchu. Det är en unik upplevelse att se den imponerande ruinen som majestätiskt tronar upp sig mellan två bergstoppar. Från solporten går vi ner till själva ruinområdet och här får du en spännande rundtur av guiden och inblick i platsens historiska och religiösa betydelse. Efter detta får du utforska området på egen hand. Du kan också besöka det vackra måntemplet eller bestiga Wayna Picchu. Bredvid Machu Picchu ligger berget Wayna Picchu. Wayna Picchu är 2 720 meter högt och ligger 360 meter högre än Machu Picchu. Härifrån får du en magnifik panoramautsikt över hela ruinen och Machu Picchu. Det tar runt 1 timme att ta sig upp, men det är en tuff vandring med små branta steg och du måste vara i bra form för att nå toppen. Endast ett begränsat antal besökare får vara på toppen per dag, så om detta är något du vill uppleva bör du boka och betala för det hemifrån, samtidigt som du bokar turen. Turen kan komma att ställas in under regnperioden om leden är för hal. På eftermiddagen möts gruppen i Aguas Calientes, som ligger vid foten av berget (det finns en buss som går från Machu Picchu till Aguas Calientes). Här kan du äta lunch och besöka termalbaden, innan du på eftermiddagen eller tidigt på kvällen (tiden meddelas av guiden och beror på tågbolaget) tar tåget tillbaka till Ollantaytambo och körs tillbaka till ditt hotell i Cusco. (F) Vandringstid: 2–3 timmar (5 km) Svårighetsgrad: Lätt

Övernattningar

Tre nätter i ett iglootält på liggunderlag

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Peru. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Övernattningsplatserna kan komma att ändras beroende på tillgänglighet och gruppens fysik och tempo.
För att vara säker på att sovsäcken har rätt kvalitet rekommenderar vi att du köper den i Sverige.

Winberg Travel rekommenderar att du tar minst två dagar i Cusco för att acklimatisera dig före turen börjar.

Det rekommenderas också att du anlitar en bärare för att bära dina personliga tillhörigheter (max. 12 kilo). Det är eventuellt möjligt att dela på en bärare och själv bära din dagsryggsäck med vatten, kamera, regnjacka och extra tröja. Det är svårt att vandra i Anderna, särskilt för oss svenskar som inte är vana vid de många upp- och nedgångarna i den tunna bergsluften. Om du väljer att inte hyra en bärare måste du bära alla dina saker själv.

Guiden lämnar gruppen på Machu Picchu efter rundturen så att ni får utforska området på egen hand resten av dagen. Det finns folk med skyltar som leder dig till bussen mot Cusco.

Höjdsjuka kan förekomma på alla vandringar, oavsett om du följer de rekommenderade riktlinjerna för området. Du bör också vara medveten om att en del av vandringarna inte överensstämmer med de rekommenderade riktlinjerna för t.ex. övernattningshöjd, då de annars inte hade kunnat genomföras.
Alla vandringsturer som erbjuds av Winberg Travel testas och vi upplever ytterst sällan att våra resenärer drabbas av sådan höjdsjuka att det påverkar upplevelsen. Dock är det mycket viktigt att du går ner i höjd om du upplever symptom på höjdsjuka (exempelvis illamående eller huvudvärk). Lyssna noggrant på dig själv och din kropp. Höjdsjuka är något man ska ta på stort allvar. I extrema fall har det haft dödlig utgång när resenärer ignorerat symptomen och fortsatt upp i berget. Du bör kontakta din läkare och diskutera hur du kan förebygga höjdsjuka under resan. Vi återbetalar inte vandringar som påverkas eller avbryts på grund av höjdsjuka.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Du kan påbörja din vandring alla dagar utom under februari månad

Gruppstorlek

Turen är en gruppresa med upp till 16 personer. Deltagare kan ha olika villkor och bokningsvillkor, och det pris som betalats för resan är inte alltid detsamma. Det är också möjligt att boka en privat tur.

maj - november

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Toalettpapper
 • Energirika snacks och choklad
 • Sovsäck

I priset ingår

 • Transport till KM 82 (startplatsen för Inkaleden) från ditt hotell i Cusco
 • Måltider och övernattningar enligt programmet
 • Inträde till Machu Picchu och tillstånd att vandra längs Inkaleden
 • Buss från Machu Picchu till Aguas Calientes
 • Tåg från Agueas Calientes till Ollantaytambo och buss till ditt hotell i Cusco
 • Engelsktalande guide
 • Det finns bärare som kommer att bära all gemensam utrustning, som mattält, kökstält, tält, stolar och bord, mat och första hjälpen-utrustning med bland annat syre.

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Visum
 • Måltider, transporter och utflykter som ej ingår enligt program
 • Dricks
 • Bärare för att bära personliga tillhörigheter (frivilligt – måste beställas vid bokningstillfället). 2 personer kan dela en bärare, som bär upp till 12 kilo.
 • Sovsäck (kan hyras – måste beställas vid bokningstillfället)
 • Inträdesavgift för bestigning av Wayna Picchu (tillval – måste beställas vid bokningstillfället)
 • Inträde till de varma källorna i Aguas Calientes (tillval – betalas lokalt)

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: